Jump to content
Juoksufoorumi.fimpkuti

Jäsenet
 • Content Count

  23
 • Liittyi

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. mpkuti

  Nokia N79 Active

  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=8919
 2. Puma Complete Betasso II XCR (Gore Tex) Onko juoksukenkä? Ostin kyseiset kengät juoksukenkinä. Löysin kuitenkin tämän ilmoituksen: http://www.ellos.fi/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=29910&productId=204125&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink= Tietääkö kukaan, onko kyseessä siis juoksukenkä? Jos ei, niin mitä haittaa kävelykengillä juokseminen voi aiheuttaa? Yhden lenkin kävin jo juoksemassa ja ihan hyvältä noi tuntui, ehkä vähän painavilta. Varmaan johtuu siitä, että ovat n. 40 grammaa painavammat kuin mun toiset kengät.
 3. mpkuti

  Jukola 2008

  Juoksin 2. osuuden. Suunnistus sujui hyvin, mutta välillä piti kyllä lukea karttaa tosi tarkkaan - varsinkin kun suurimman osan aikaa tuntui että olin metsässä ihan yksin. Maasto tuntui olevan joka paikassa hankalakulkuista, joten yritin käyttää teitä ja polkuja hyväkseni mahdollisimman paljon. Kivaa kuitenkin oli, ja olisi ollut kiva tulla kisapaikalle jo aikaisemmin, että olisi kunnolla ehtinyt asettua sinne. Nyt oli pakko käyttää kaikki liikenevä aika nukkumiseen. Suunnistajan kaupan hinnat eivät tuntuneet kovin paljon alennetuilta, vaikka kaikissa olikin reilu alennus "ovh":sta. En ostanut kuin Jukola-t-paidan muistoksi. Niinjuu, suoritukseni hylättiin kun jätin epähuomiossa yhden sinänsä helpon rastin noutamatta. Ei tämä ollut kuitenkaan joukkueen ainoa virhe, joten siinä mielessä ei harmita. Olisi kuitenkin ollut kiva olla tuloslistoilla, vaikkakin sitten siellä loppupäässä. Meidän joukkue oli yksi niistä, joista oli kolme yhteislähdössä.
 4. mpkuti

  Suunnistuksen aloittelu

  Huomasin myös saman, kun olen käynyt pari kertaa rasteilla. Jotenkin katsoin ensin kartasta, että onpa vaikeita pusikkopaikkoja, mutta rastiliput vilkkuivat vaikka kuinka kauas! Mahtaakohan kesällä suunnistus vaikeutua, kun kasvaa lehdet puihin ja pensaisiin? Vai pysyyköhän vauhdit samoina, kun samalla saa vähän tuntumaa talven jälkeen?
 5. Vielä yks Idols-video. Vaikka olen jo kyllästynyt niihin, niin tämä piti katsoa moneen kertaan: http://www.youtube.com/watch?v=_RgL2MKfWTo
 6. mpkuti

  Polar G1 anturi

  X-Caliber: Niijuu, kommenttisi kuulostaa oikeastaan ihan järkevältä. Eihän tähän omaan mittariini (RS200) varmaan mahtuisikaan ylimääräisiä reittitietoja, joita varten mittarin muistikapasiteettia ei ole alunperin suunniteltu.
 7. mpkuti

  Polar G1 anturi

  Huomasin itsekin tuon jutun Juoksija-lehdessä. Itseäni kiinnostaisi tuo, niin ei tarttis hankkia kokonaan uutta sykemittaria gps-ominaisuutta varten.
 8. mpkuti

  Suunnistus simulaattori

  (Olen pahoillani, mutta yhdyssanavirheet ärsyttävät mua joskus tosi paljon. Suunnistussimulaattorihan on yhdyssana.) Mutta asiaan: Oletteko ottaneet osaa Suunnistussimulaattorin iltarasteille? Minusta ne ovat todella onnistunut konsepti. Ja varsinkin näin ilmaisina, mietinkin kuinka kauan niistä mahdammekaan saada nauttia. Voi olla, että aluksi onkin hyvä kerätä yleisöä ilmaisella ohjelmalla, mutta jos vaarana on ohjelman kehityksen loppuminen ja iltarastityyppisten palvelujen jatkuminen, niin itse olen ainakin valmis maksamaan ohjelmasta jotain.
 9. mpkuti

  Suunnistus simulaattori

  Pakko suositella Suunnistussimulaattoria. Jäin ihan koukkuun siihen heti kun asensin. Tosi hyvää ajanvietettä varsinkin näin talvella, kun ei niin paljon tule suunnisteltua. Onneksi tuo ei ole mikään peli, vaan ihan todentuntuinen simulaattori. Harmittaa vaan kun ei voi pitää parhaita grafiikkasäätöjä päällä, että se pyörisi sujuvasti.
 10. mpkuti

  Suunnistuksen aloittelu

  (en viitsinyt aloittaa uutta ketjua tämän takia) Tilaako kukaan Suunnistaja-lehteä? Olisiko siinä mitään mielenkiintoista tavalliselle kuntosuunnistajalle? En siis seuraa paljon huippusuunnistajien touhuja, mutta lajiin liittyvät vinkit voisivat kiinnostaa. Olisikohan lehti tilauksen arvoinen?
 11. Samantyyppinen kysymys: Voiko kierrosajan saada vaihtumaan tietyin aikavälein, esim 10 minuutin välein?
 12. Mulla on melkein kaikki juoksuvaatteet eri valmistajien, joten kuulun tähän tuuliviiriporukkaan. Ei tälläisen kuntoilijan mielestäni kannata ostaa Asicsin paitaa, joka maksaa pitkälti yli 50€. Olen löytänyt itselleni ihan hyviä juoksupaitoja halvennuksella hintaan 20-25€. Merkkiuskollisen minusta voisi saada muilla kuin ulkonäkösyillä. Esim Karhun kengät ostamalla tuli ainakin vähän parempi omatunto kuin Asicsien ostamisesta. Tämä siis eettisistä syistä, vaikka Karhut ovatkin hyvännäköiset.
 13. Itse ostin tänä vuonna uuden kypärän. Edellinen on varmaan viisi vuotta vanha. Yllätyin, kuinka mukava uusi kypärä on vanhaan verrattuna. Varsinkin tuuletus tuntuu olevan aivan upea tässä uudessa, joten kypärää on nyt selvästi mukavampaa käyttää. Autoillessa suojatiet pitää ottaa tosi vakavasti. Omasta mielestäni yli puolet autoilijoista ajavat liian kovaa ja riskillä suojateiden yli. Aiheen vierestä: Oikeastaan olen huomannut sellaisenkin epäkohdan liikenenteessä, että monet pyöräilijätkin poukkoilevat punaisia päin (ja varsinkin kärkkyvät) ja muutenkin ajavat miten sattuu ja kääntyvät yllättäen ilman merkkiä. Tämä tietenkin vaarantaa heidän omaa turvallisuutta enemmän kuin muiden tienkäyttäjien, joten sitä ei pidetä yleisesti niin vakavana asiana.
 14. Itselläni on ollut käytössä Polarin jalkapod noin kuukauden. Kalibroin sen parin ekan lenkin tulosten perusteella. Sen jälkeen en ole enää hienosäätänyt, kun eilisenkin lenkin virhe oli alle 1%. Välillä virhe on isompikin, kun käytössä on kahdet kengät ja juoksunopeus vaihtelee eri lenkeillä. Tarkkuus on kuitenkin itselleni riittävä. Olen sitä mieltä, että kannattaa tehdä ainakin yksi kalibrointi elleivät tehdasasetukset satu olemaan juuri sopivat.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy