Jump to content
Juoksufoorumi.fiinnokas

Jäsenet
 • Content Count

  1 631
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About innokas

 • Syntymäpäivä 26.10.1969

Converted

 • Coopperi
  3025 m (10/15)
 • 10km
  43,34 (Rusko 9/15)
 • Puolimaraton
  1.39 (Turku 5/15)
 • Maraton
  3.43 (Masku, 4/12)

Recent Profile Visitors

993 profile views
 1. 16,5 km, loppuun 700 m kovaa.
 2. innokas

  Turku City Run 9.5.

  Sain juuri järjestäjältä viestin, että reitti on mitattu kahteen kertaan ja mittaaja on ollut paikalla katsomassa reitin merkitsemistä. Pakko sitten uskoa ja myöntää olleensa väärässä.
 3. Sain juuri järjestäjältä viestin, että reitti on mitattu kahteen kertaan ja mittaaja on ollut paikalla katsomassa reitin merkitsemistä. Pakko sitten uskoa.
 4. Kiitos asiantuntevista kommenteista. Olen nyt päättänyt lopettaa pillittämisen tästä asiasta ja käsitellä sitä sellaisena kuin se virallisesti on: olen juossut 21,1 kilometrin matkan ja piste. Iso hämmästys pysyy, mutta en aio tuhlata enää yhtään enempää energiaani asian vatvomiseen. Käytän sen energian mieluummin treenaamiseen ja entistä parempien tulosten tekemiseen. Uusia haasteita riittää.
 5. innokas

  Turku City Run 9.5.

  Järjestelyt olivat reitin varrella hyvät. Talkoolaisia oli kiitettävästi osoittamassa juoksusuuntia mutkissa, joita oli varsinkin loppumatkasta paljon. Liikenteenpysäyttäjien työ oli erinomaista. Joissakin asioissa jäi hieman toivomisen varaa. Maaliin tultua sain käteeni vesipullon. Pian jälkeeni tulleet eivät sitä enää saaneet, ja moni ihmetteli mistä saa juotavaa. Silloin matkalla oli vielä jonkin verran kympin menijöitä ja lähes 200 puolimaratoonaria. En tiedä tuliko juotavaa sitten myöhemmin lisää. Juomapisteistä olisi myös voinut kertoa näkyvämmin reitin varrella. Voin varmaan syytää myös itseäni, mutta 15 kilometrin kohdalla jokirannassa juoksin juomapisteen ohi, kun en huomannut sitä. Oma viehätyksensä oli juosta ihmisten joukossa rannalla. Markkina-alueelle jokirantaan oli tehty hieno nauhoilla rajattu väylä juoksijoille. En sitten tiedä, mitä tungokseen saakka täynnä olevalla markkina-alueella asiasta ajateltiin. Porukkaa oli paikoin jokirannassa paljon, ja minullekin joku vanha herra huuteli, että pitäisi juosta sivummalla, vaikka juoksin ihan normaalisti kevyen liikenteen väylällä ja väistelin kulkijoita. Mahtaako olla niin, että tuloksia ei tule heidän sivuilleen, vaan tulospalvelun virkaa hoitaa tuo sovellus, joka neuvottiin lataamaan älypuhelimiin? Se olisi kyllä hieman erikoista.
 6. innokas

  Turku City Run 9.5.

  Niin oli taannoin Forssan Suvi-iltakin virallisesti mitattu. Ja samoin HCR vuonna 2013. Näiden esimerkkien perusteella on myös mahdollista, että mittaaja on tehnyt työnsä oikein, mutta virhe on tapahtunut muualla. Faktaa ainakin on, että aiemmin gepsini on virallisesti mitatuilla reiteillä ollut erittäin tarkka - myös 400 metrin radalla. Faktaa on sekin, että Turussa kympin juossut tuttuni kertoi maalissa oman gepsinsä näyttäneen virallisesti mitatun kympin matkaksi 10,38 km. Sama se. Kisa on nyt juostu, ja niitä tulee uusia. Onneksi on ihan jokaisen oma asia valita missä juoksee.
 7. Tuli sitten käytyä Turussa TCR-puolimaratonilla. Tavoite oli kirkas: ennätys, joka alkaa numeroilla 1.38. Alkuun lähdin intoilemaan hieman liian kovia kilometrejä, alle 4.30-vauhtia. Sain himmailtua vähän, mutta jatkoin 4.30-4.40-kilometrejä. Paluumatkalla iski kova vastatuuli, joka hidasti hieman. Imeskelin vähitellen geelejä ja sain pidettyä energiatasot hyvinä. Noin 17 kilometrin kohdalla lähdin kiristämään. Katselin kelloa ja totesin, että aikaa on hyvin, kun voimiakin riittää vielä. Ohitin yhden miehen ja pudotin minua kilometritolkulla peesanneen kaverin kyydistä. Kahdenkympin kohdalla totesin, että aikaa on yllin kyllin 1,38:aan. Samalla alkoi ihmetyttää, kun katua tuntui jatkuvan ja jatkuvan. Kun 21 kilometriä täyttyi, tajusin, että jokin mättää. 21,15:n kilometrin kohdalla (oman gps:ni mukaan) aika oli 1,38.15. Silloin oli Kupittaankatua vielä vähän jäljellä ennen kääntymistä loppusuoralle. Tajusin, että minun pitää juosta aivan hulluna, jotta saan virallisen ennätyksen. Siispä tossua toisen eteen. Loppupeleissä ennätykseni parantui maaliviivalla 10 sekuntia, mutta uudelle minuuttiluvulle en päässyt. Gps näytti matkaksi 21,44 kilometriä. Järjestäjän mukaan matka on virallisesti mitattu. Ihmettelen kuitenkin, kun muutama viikko sitten gepsini näytti virallisesti mitatun viitosen maaliviivalla 5,00 km. Miksi se valehtelisi nyt noin järjettömästi? Maaliviivalla yksi kympin juossut tuttuni sitä paitsi kertoi oman gps:nsä näyttäneen maalissa 10,38 km. Ymmärrän, että mittaus tehdään sisäkurveja liipaten, jotta matkasta tulee varmasti virallisen mittainen. Jos erittäin tarkaksi osoittautunut gepsini näyttäisi muutaman kymmentä tai vaikka sata metriä liian pitkän matkan, asia olisi puolestani ok. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, miten hassaisin kurveissa tai missään muuallakaan matkan varrella 340 metriä. Ennätys tuli, mutta näiden mittaepäilysteni vuoksi juoksin juuri TCR:llä kaksi kertaa: ensimmäisen ja viimeisen.
 8. innokas

  Turku City Run 9.5.

  Tulipa käytyä. Sinänsä kiva reitti, mutta vähän pistää ihmetyttämään, kun maalissa gepsi näyttää 21,44 km. Se ihan sama gepsi, joka näytti muutama viikko sitten virallisesti mitatun vitosen matkaksi maalissa 5,00 km. Pikkuisen epäilen, että se nyt valehtelisi 340 metriä. No, juoksinpa elämäni pisimmän puolimaratonin ja silti paransin ennätystä 10 sekuntia.
 9. innokas

  Turku City Run 9.5.

  Päätin mennä kokeilemaan ja ilmoittauduin. Minun tuurillani totta kai on luvattu tuulta 8 m/s. Tämän hetken ennusteen mukaan suuri osa paluumatkasta juostaan suoraan vastaiseen. Siinä menivät ne ennätyshaaveet.
 10. innokas

  Turku City Run 9.5.

  Onko kukaan menossa Turkuun TCR-puolimaralle? Olen ajatellut osallistua, koska tähän keväälle olisi hyvä saada yksi puolikkaan kisa ja nähdä mikä on matkan kunto. Tapahtuman sivuilla vieraillessa tuli kyllä vähän rahastusfiilis, kun esim. keittolounaasta joutuu maksamaan erikseen. Yleensä nuo sentään kuuluvat ilmoittautumismaksuun. Järjestäjistäkään ei ole saatavana oikein mitään tietoa. Reitti on kyllä fiksusti suunniteltu niin, että keskikaupungin rankimmat mäet jäävät juoksematta. Voi olla nopeakin reitti.
 11. 4,5 tuntia haudutettu sianniska, oliiviöljyssä paistetut yrttiperunat ja salaatti.
 12. Just tuli tämä mieleen mullekin. Veikkaan, että tästä tulee pointsit kotiin tanikutsille.
 13. Samaan aikaan on taidettu käydä tahkomassa. Kevyttä 10,6 km, 5.40/km.
 14. En halua latistaa, mutta jos Bianco juokset nyt vauhdikkaana lenkkinä 5 kilometriä 8 min/km keskivauhdilla, niin siitä on hyvin pitkä matka juosta 21 kilometriä keskimäärin 5.42-kilometrivauhtia. Voi olla, ettei tuo tavoite vielä elokuussa onnistu, mutta ole kärsivällinen. Suunnistus on hyvää kestävyysurheilua ja auttaa varmaan tavoitteen saavuttamisessa. Alussa kunto kohoaa nopeasti. Nauti siitä!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy