Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Nalle

Jäsenet
 • Posts

  416
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Nalle

 1. Nalle

  Rexin HF:ät

  Eikös Vauhdilla ole ollut moinen litku markkinoilla jo vuosikausia.
 2. Tämä kirjoitukseni ei koske vähemmässäkään määrin mittaria, vaan tuota nenän kautta hengitystä. Onkohan se nyt kuitenkin niin että nenän kautta saa keuhkoihin vedettyä enemmän ilmaa kuin suun kautta? Moiseen tulokseen tulin, kun joskus ammoin katselin telkkarista ratapyöräilyä. Siinä lähtöönsä keskittyvät pyöräilijät vetivät sellaisia tosi syviä henkäyksiä nenän kautta ja suu oli visusti kiinni.
 3. Nalle

  Juoksutakit

  Minä kuvittelisin sen "naisten vetoketjun"olevan sellaisen, että se ketjun vetolaite on kiinni siinä ketjun oikeanpuoleisessa osassa? Minulla on joku North Face:n miesten takki jossa on jostain syystä sama systeemi. Niinkin pienenä yksityiskohtana se minulle vasenkätisenä aiheuttaa melkoista sähellystä. Kun muiden takkien kanssa on maailman sivu tottunut vetoketjua sulkiessaan siihen, että vasemmalla kädella pitää kiinni siitä vetovempeleestä ja laittaa sitä kiinni siihen oikeaan puoliskoon.
 4. Kun katselin noita perinteisen kisoja, niin niissä vilahteli ainakin Rossgnolilla sellaisia valkopohjaisia suksia joissa oli keskellä tumma alue. Mitä suksia ne ovat. Tuskin ainakaan Zeroja? Vai onko niin että siinä valkoisessa pohjassa on vain ympättynä keskelle samanlainen alue kuin tavallisessa voideltavassa pertsan suksessa.
 5. Vaikka asiaan on tainnut jo löytyä ratkaisu, niin laitan kuitenkin kuvat toimivasta systeemistä.
 6. Nalle

  Garmin Forerunner 35

  Kysyin asiaa Garminin tuesta, ja näin on asia että kävely- ja cardio osiosta Auto Pause puuttuu. Sinänsä kummallista, sillä luulisi että samalla vaivalla se olisi ympätty kaikkiin lajiprofiileihin.
 7. Nalle

  Garmin Forerunner 35

  Vaimo hommasi otsikon mukaisen mittarin, ja muuan asia kummastuttaa. Noissa laitteen lajiprofiili asetuksissa ei kaikissa ole Auto Pause toimintoa. Esimerkiksi kävelystä se puuttuu. Kun taas juoksussa ja pyöräilyssä sen voi valita. Onko se ohjelmisto bugi, vai lieneekö sillä jokin muu tarkoitus? Vai enkö vain osaa?
 8. Nalle

  Polar V800

  Siellähän se tieto piileskeli. Kiitos neuvosta.
 9. Nalle

  Polar V800

  Vähän tyhmempi kysymys. Olen pidemmän käyttökatkon aikana unohtanut kuinka tuota Polar Flow:ta käytetään. Tai en sen kummemmin muuta unohtanut kuin sen että kuinka löytyy eri lajien yhteenvedot. Esim. vaikka rullaluistelu koko viime vuodelta tai kuukaudelta yms.
 10. On edelleen hieman epäselvää mitä mittaria tarkoitat. Mutta jos tarkoitat V800, niin asia on niin kuin LauriH sanoi. Siellä Asetukset/Yleisasetukset on kyllä kielivalinnan jälkeen Aktiivisuusmuistutukselle valinta Päälle/Päältä pois. Tämä homma siis suoraan mittarista tehtynä.
 11. Verkkokaupassa näkyy olevan tuon Vivoactiven hinta 109.90 €. Noihin hintoihin ei vielä pysty sykettä mittailemaan, koska laitteen mukana ei ole sykevyötä. Sen hinta lienee jossain kuudenkympin paikkeilla.
 12. Nalle

  Polar V800

  Käytän mittaria ihan vain vanhan taviksen liikuntaan enkä mihinkään kilpailuun. Nyt kysyn viisaammilta apuja. Minulla on mittarissa autostoppi koska lenkkien aikana tulee usein syystä tai toisesta pysähdyttyä. Silloinhan mittari menee sellaiseen tilaan, missä näyttö on sellaisella kärpäsepaskan kokoisella fontilla. Joten onko jokin sellainen asetus olemassa jolla saisi pysähdyksen aikana näytön pysymään isompana? Vai onko siihen ainoa konsti se, että aina on jatkuva tallennus päällä?
 13. Yksi vääntö tuosta Salomonin Prolink hommasta voidaan vielä käydä tuosta nimestä. Sillä luulisi että Prolink on jo aikapäiviä sitten rekisteröity jollekkin IT firmalle.
 14. Onkohan tässä nyt käymässä niin, että Salomon ottaa niin sanotusti lusikan "kauniiseen käteen"? Tarkoittaen sitä, että he haluavat saada kenkiään markkinoitua enemmän menestyjien kautta. Sen verran harvoin seisoo noilla suurimpien kisojen podiumeilla porukkaa joiden suksissa ei ole NNN-siteitä.
 15. En ota sen enempää kantaa siihen että joutuuko pertsa antamaan totaalisesti periksi tasatyönnölle. Mutta ainakin minun mielestäni on pertsan hiihtäminen mukavampaa katseltavaa kuin tasatyöntö. Sillä sen verran säälittävää katseltavaa on tasurin lykkiminen jyrkässä ylämäessä, kun äijät koettavat väen väkisin puntata ylös ennen kuin älyävät siirtyä haarakäyntiin.
 16. Kun tuosta lapioinnista tuli puhetta, niin se taisi olla harjoittelumuotona Veikko Hakulisellakin. Muistan jostain lukeneeni että Hakulinen teki kuorma-auton apumiehenä lapiolla kuorman Pälkäneellä ja sitten tuli juosten Valkeakoskelle.
 17. Vaikka en itse luisteluhiihtoa oikein osaa, niin eipä se tuntunut Ristasellakaan oikein mallikkaasti käyvän. Siis siinä kohdassa missä hän luisteli siellä jossain pohjoisen leirillä seurana muutama pertsaa vetelevä hiihtäjä.
 18. Nythän tästä päästään helposti siihen ikuiseen väittelyyn että imeytyykö se parafiini sinne pohjan "huokosiin" vai ei. Kun noita videoita katselee, niin tulee kyllä mieleen että se parafiini ilman sen kummempaa imeytymistä vain nasahtaa kiinni pohjan epätasaisuuksiin ja siihen hionnan jälkeiseen nukkaan.
 19. Ainakin minun katsomisellani se hintaero oli kymppi 399 vs. 389. Siis jos Häijään suksista puhutaan.
 20. Kuinka saa viestiketjussa olevat viestit järjestettyä siten, että ketjua avatessa uusin on aina ylimmäisenä.
 21. Olimme viime lauantaina kolmeen henkeen liikkeellä sellaisella ladulla joka oli erittäin liukas liippa. Lämpötila, ilman, oli pari astetta ja lumessa varmaankin pakkasen puolella. Luisto kaikilla erinomainen, mutta aikalailla lipsuivat. Kaikilla oli suksina Madshusin zerot joiden pito-osuutta olin karhentanut kasikymppisellä hiekkapaperilla. Taisi olla vaikea keli zeroille? Jos noilla zeroilla hiihtelee selkeällä vesikelillä, niin aina on seinäpito. Kun pidimme kääntöpaikalla juomataukoa, niin siihen hiihti hikinen mies jolla oli siniset Yoko Optigripit. Hän sanoi että kyllä meni nämä hikilaudat roskikseen kun ei yhtään luista. Sanoin että olen jostain lukenut että niillä pitää hiihtää muutama kilometri että alkavat pelata, jolloin hän sanoi tekevänsä niillä nyt neljättä reissua eikä ole vielä luistanut.
 22. Minäkin luulin sitä noiden kuvatekstien perusteella tasapainopisteeksi, mutta kun tuota kuvaa katselee niin luulisi että tuo suksen peräosa olisi painavampi jos tuota pidettäisiin tasapainopisteenä? Enemmänkin tuo nuoliviiva vaikuttaisi tasapainopisteeltä.
 23. Mikä merkki tuo mustavalkoinen ympyrä on tuossa kuvassa?
 24. Onko kukaan moisia puolitoista metrisiä suksia päässyt kokeilemaan? Tarkoitan sellaista hiihtäjää joka on harrastuksensa alkutaipaleella, sillä ne jutut mitä olen kokeiluista lukenut ovat olleet ns. tekijämiesten tekemiä ja heiltähän nyt onnistuu mikä vain. Olisiko tuollaiset sukset sellaiset pelit joilla luisteluhiihto olisi helpommmin opittavissa kuin täysmittaisilla? Tällaista olen pohtinut kun luisteluhiihto takkuaa, mutta taas luistelu retkiluistimilla onnistuu hyvin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy