Jump to content
Juoksufoorumi.fijoukor

Jäsenet
 • Content Count

  7 489
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  38

Reputation Activity

 1. Like
  joukor reacted to Runningidiot in Runningidiot (Everesting)   
  Everesting eli Everestaus.
  Statsit alta pois:
  Aika 19h38min / matka 79,29km / tahti taukoineen 14:51 / nousua garminin mukaan 9277m, laskimella 9004m. / syke 117 / kalorit 9036.
  Segmentti "Mudslide" Paloheinän mäellä: 0.14km, kulma 24%, nousua 34,5m. Nousukertoja 261kpl.
   
  Olen jo pariin otteeseen tuijotellut läppärin näppäimistöä ja miettinyt että mitä tästä kertoisin, kysyjille vastaisin. Tästä saa aika vähän juttua irti. Kiipesin, kiipesin, kiipesin, sitten menin kotiin. Ei ollut kovin vaiherikas tai elämyksellinen kokemus. Monesti ehdin suorituksen aikana miettimään että tässä, tässä sitä ei oikeasti ole mitään järkeä. Joku polku-ultra kauniissa kansallispuistossa ruokkii mieltä vähän eritasoisella menyyllä, kuin tuollaisen 140 metrisen pätkän edestakainen hinkkaaminen.
   
  Suorituksen jälkeisissä ihmiskontakteissa olen pelännyt kysymystä "miksi?". En jumalauta keksi järkevää vastausta, enkä halua joutua sopertamaan jotain paskaa itsensä ylittämisestä ja henkisen suorituskyvyn rajoista. Rehellisempiä syitä löytyy varmaan vähän raadollisemmalta puolelta pätemisen tarpeesta, riittämättömyyden tunteista, epäterveestä minäkuvasta, pienestä munasta ja muista vastaavista vammoista. Nyt kun oikein pohdin, niin se lähtökohtainen syy taisi olla keksiä taas päämäärä mitä kohti treenata, jotta olisi motivaatioita lähteä lenkille silloinkin kun ei huvita. (+ kaikki em)
   
  No kuitenkin; Starttasin sääennusteiden rohkaisemana noin neljän aikaan perjantaisena iltapäivänä. Vaimo auttoi roudaamaan rinteen kylkeen reitin puoliväliin rakennetulle huoltopisteelle 15 litraa juomaa, repullisen evästä + muita tarpeita sekä taitettavan retkijakkaran. Manuaalinen kierroslaskuri puuhun kiinni ja valmista oli. Yllä pelkkää kireää lycraa, käsissä tyttären hiihtosauvat ja perseessä nyrkillinen vaseliinia.
   
  Ensimmäiset kolme tonnia nousivat mukavasti. Keli oli aurinkoinen, olo oli hyvä ja tahti suunnitelmien mukainen. Laskelmien mukaan optimisuorituksessa jokainen tonni taittuisi taukoineen alle kahteen tuntiin, ja aikaa oli tässä vaiheessa kulunut 5h45min. Trikoot oli illan lämmössä vähän liikaa mutta tuli ainakin juotua reilusti urkkajuomaa. Syke oli aika lailla siellä missä toivoinkin, eli huipulle noustua noin 130 ja alas hölkötellessä se laski noin 115:sta. Pidin tauon jokaisen tonnin jälkeen, jolloin söin vähän sipsiä, lakua, energiablockseja tai muuta vastaavaa.
   
  Muistaakseni neljättä tonnia kiivetessä alkoi jo hieman painamaan, mutta ei mitenkään pahasti. Saatoin pitää 3500m kohdalla yhden ylimääräisen istahduksen retkijakkaralla, jolloin laitoin rakkolaastaria kantapäähän. Samalla piti heittää vähän lisää vaatetta päälle. Muuten jatkoin tamppaamista vielä kohtuullisella tahdilla ja odotin mielenkiinnolla sitä hetkeä, kun meno muuttuu oikeasti vaikeaksi eikä halua tai jaksa enää jatkaa. Siitähän sen ainoan pienen sairaalloisen nautinnon saa, kun väkisin jatkaa siinä vaiheessa kun ei enää jaksa.
   
  Neljän ja viiden tonnin välissä alkoi tuntumaan että nyt riittää, ja ajatus siitä miten paljon on jäljellä hieman vitutti. Varmaan ensimmäiset sauvoihin nojailut tuli näillä main. Energiablockit, urheilujuoma ja geelit oksettivat ja piti pysähdellä röyhtäilemään pahaa oloa ulos. Suuriinpiirtein puolimatka eli 4500m tuli täyteen ajassa 9h ja nousuja oli tässä vaiheessa takana 126kpl. Vauhti oli alkanut putoamaan samoin kuin sykekin. Viiden tonnin huollon olin etukäteen ajatellut pitkäksi nautiskeluhetkeksi, mutta yöllinen kylmyys yhdistettynä kosteuteen pakottivat nousemaan aika nopeasti takaisin ylös. Herkkuhetkeksi varaamani lihapasteijat eivät jääkylminä kokiksen kera olleetkaan otsalampun valossa sellainen nautinto kuin olin ajatellut. Ilma oli niin kostea että kun väsyneenä kusin keskellä polkua olleille kiville, sain sitten tuijotella sitä kusiläikkää useita tunteja.
   
  Garminin sykekäyrä näyttää, että noin 12h30min jälkeen on vajottu suorituskyvyn pohjamutiin, jolloin syke ja tahti ovat pudonneet alapinnalle mistä eivät enää ylös ole nousseet. Syke ei ylämäissäkään noussut enää yli 117:sta, vaikka tunnuin puuskuttavan ihan kunnolla. Nousua oli kertynyt noin 6000 metriä ja aamu alkoi jo hiljalleen valkenemaan. Tässä kohtaa olin kuitenkin jo varma että maaliin päästään joka tapauksessa, koska mitään varsinaista ongelmaa ei ollut. Ainoastaan väsytti, mikä ei tullut yllätyksenä. 
   
  Loppumatka 6000 metristä maaliin noudatteli toistuvaa kaavaa. Fiilis meni ylös-alas niin että välillä jonkin aikaa meni keveästi, kunnes taas touhu meni mateluksi. Sitten tankattiin lisää banaania ja kokista, minkä jälkeen muutama nousu jälleen keveästi. Tuntui että tätä touhua olisi periaatteessa voinut jatkaa ties kuinka kauan. Niin kauan kun lapioi hiiltä uuniin, dieselveturi jyskyttää. Geelit ja energiablockit olin jo heittänyt suosiolla reppuun, eivät menneet enää alas. Säännöstelin lähinnä banaanin puolikkaita ja kokista, lisukkeena välillä vähän karkkia, sipsiä tai urkkaa ja vettä perään ettei hissi tule ylös. Pieniä istumataukoja pidin 500 nousumetrin välein, ja ajatukset keskittyivät aina siihen, kuinka monta nousua enää, kunnes saa taas istahtaa hetkeksi ja syödä palan banaania.
   
  Tuohon loppumatkaan 6:sta tonnista eteenpäin kului lopulta yli seitsemän tuntia, kunnes kierroslaskuri naksahti viimeisen kerran pyöräyttäen esiin lukeman 261. Laskelmien ja epäröinnin jälkeen tuon lukeman piti riittää hyväksyttyyn suoritukseen. Ilman fanfaareja kamat vaimon avustuksella kasaan ja autolla kotiin. Auton kyydissä reidet sitten jäykistyivät ja niihin iski sellainen pakottava kipu, mikä pistin ukon kiemurtelemaan hassusti. Reidet olivat kolmisen päivää kipeät mutta mitään vammoja tai nivelkipuja ei tullut, ei edes rakkoja.
   
  En tule tekemään tätä toiste, enkä ihmettele miksi tämä ei ole kovinkaan yleinen harrastus. Tyypillinen polku-ultra tarjoilee kuitenkin muistijäljiksi kauniita vaaroja, virtaavia koskia ja avaria tuntureita, kun tästä mieleen jäi peura, hassu pikkulintu ja kusiläikkä. Sainpahan sentään nimen everesting.cc sivustolle, millä voi sitten päteä hautaan saakka. Pitää varmaan tilata jokin ylihintainen finisher tuote, mikä yllä on sitten hyvä tuumailla josko keksisi vielä lisää typeriä ideoita.
   
   

 2. Like
  joukor reacted to perttu in Topi Raitasen vauhti kiihtyy   
  Maanantain Iltalehdessä oli myös pieni juttu Raitasesta.
   
  https://www.iltalehti.fi/yleisurheilu/a/5dc614f5-d308-4c9b-8f91-89ea41845df9
 3. Like
  joukor reacted to riopentti in riopentti (2021: VM65 <9h, 2022: KK83 <11h)   
  Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!
  Viikolla kolmena peräkkäisenä päivänä parin-kolmensadan metrin hölökkiä kertaa kolme, kolmantena myös pari lisäjuoksua ja kävelyä lähipoluilla eikä nilkkatuntemuksia. Pohjeharjoituksia, toistomäärä nousussa.
  Ympärikellon työpäivät haitanneet liikuntaharrastusta. Kyl poluil tekee mieli, viimeyönä kattelin palstallaviitattuja YT-pätkiä vuoriultrista...
 4. Like
  joukor reacted to Runningidiot in Runningidiot (Everesting)   
  Vielä tonni / 30 nousua. Aika vitun kankeaa ja hidasta on.
   
   

 5. Haha
  joukor got a reaction from kimmoke in Päivän kevennys   
  Kävin taannoin lääkärillä pukamia esittelemässä. Oli kivaa.
  No, lääkäri sitten ehjäsi pukamat ja perseestä tulikin parempi kuin uudesta. Kysyin samalla ohimennen ; kuinkas on, voinko juosta viikon kuluttua satasen ? 
   
  Lääkäri otti lasit päästään, oli hetken hiljaa ja tuumasi. ’En suosittele tuollaista edes terveille..’
   
 6. Like
  joukor reacted to Runningidiot in Runningidiot (Everesting)   
  Perkele kun on epävakaa sää.
   
  Kamoja keräilen tässä kasaan ja rämpytän Forecan ja ilmatieteen laitoksen sivuilla f5:sta. Kurkussa on sellainen verenhimoisen sitkas kiukkutahto-lima, mikä pitäisi äänekkäästi räkien päästää vapaaksi Paloheinän mäkeen. Fiilis on kuin metsästyskoiralla, joka ruopii remmin päässä ja louskuttaa leukojaan odottaen ajoon lähtöä.
   
  Siksipä onkin hyvin vaikea hyväksyä tuota varianssia mitä sääennusteista löytyy. Vielä vaikeampaa on hyväksyä sitä, että ilmatieteen laitos ja foreca eivät tunnu olevan mistään samaa mieltä. Vittu suattaapi sattaa tai suattaapi olla satamattakin. Ehe ehe. Toinen povaa poutaa silloin kuin toinen sadetta ja toisinpäin. Eilen illalla ennusteet näytti vielä hyvältä tälle päivälle, mutta aamulla onkin taas tehty käsijarrukäännökset.
   
  Melko vaikeaa on siis suorittaa täsmällistä valmistautumista starttiin. Sellaistahan tosin se vuorikiipeily on, mentävä vaan vuoren ehdoilla, enhän halua olla vain yksi jäätynyt ruumis lisää Paloheinän loppujyrkässä. Juuri nyt näyttää siltä että kannattaisi startata vasta lauantaina, mutta sekin ennuste ehtii muuttua vielä monta kertaa.
   
  Jotta ette leimaa ihan tissiposkeksi, niin alleviivaan että syy pehmoilulle on tuo reitin paikoitellen sileä muta/savipohja, mikä on märkänä suorastaan vaarallinen alas tullessa. Eikä se etureisillekään nannaa tee, että pitää ihan paskankankeana liukua mäkeä alas.
   
  Ei auta, starttaan kun starttaan. Ehkä tänään jo neljän aikaan, ehkä illalla, ehkä huomenna. Kattellaan ja ilmoitellaan.
   
  Kävin eilen tsekkaamassa missä kunnossa pohja on, tässä nopeutettu video reitistä. 265 nousua pitää tehdä.
   

  2021-05-06-19-33-57.mp4
 7. Like
  joukor got a reaction from PaHa in Pe 30.4.   
  On mennyt kaikki voimat taloremontissa, eikä lenkkeilyä ole jaksanut edes ajatella, saati sitten peräti juosta. 
   
  8 km hissukseen köpötellen. 
   
  Kylmä aamu -3 C ja kova tuuli suoraan Jäämereltä. 
 8. Like
  joukor reacted to riopentti in riopentti (2021: VM65 <9h, 2022: KK83 <11h)   
  Pyöräilyä poluilla eli polkupyöräilyä. Onneksi en pyöräillyt turuilla, olisi ollut Turku-pyöräilyä (läps!)
  Sekaan 2x300m hölökkää, varmuuden vuoksi jätin tuohon kun pientä (luulo)tuntemusta nilkassa. Niks naks, sanoo nilkan jänne vieläkin, mutta kaiketi vaaratonta. Tällä menolla syksyn suunnitelmakin on Vaaraton.
 9. Haha
  joukor got a reaction from olmi in EU hajoaa/hajoaako   
  Jos et tosiaan oikeasti ymmärrä, mitä sitoutumattomuus puoluepolitiikkaan tarkoittaa, niin en sitä lähde sulle avaamaan.
 10. Like
  joukor got a reaction from Pyörämees in Yleinen korona keskustelu   
  Tohon vaivaan näin kylmänä keväänä olen myös törmännyt. Varsinkin, kun rakennuspölyä on nyt ollut joka paikka täynnä ja atooppinen iho kun on.
   
  Body Shopin Hamppurasva on hyvä, samoin Lidlissä myyvät sellaista paksua rasvaa 200 g purkissa. Haisee toki kummalliselta, mutta ei sitä nenään tarvi laittaa.. Auttaa käsiin kyllä hyvin. 
   
  Hallituksen toimien arvostelusta syntyvä keskustelu kertoo oikein hyvin, missä mennään. ’ Se koira ulahtaa, johon kalikka kalahtaa ’ . Hyvä näin. 
   
  Nyt on hallituksella muuten odotettavissa oikeaa lystiä, kun tämän koronaverhon putoaminen paljastaa vihdoinkin hallituksen osaamisen tason. Ei ainakaan nähdyn perusteella vakuuta. Mutta kenties se epämääräinen touhustaminen muuttuu aikaa myöden järkeväksi toiminnaksi ja Suomeen syntyy paljon uusia työpaikkoja ja kansantalouden kasvu kimpoaa taivaisiin ? 
   
  Ainakin koronalle saadaan kohta sanoa morjens. Siihen näyttää täälläkin kehitys vähitellen menevän. 
   
   
   
 11. Like
  joukor reacted to kimmoke in EU hajoaa/hajoaako   
  Juu nyt on kaivettu kaikki maailman uhkakuvat ja natsikorttikin otettu esille, EUn yhteisen velkajärjestelmän luomiseksi.
  Eilenkin Ylen uutisissa oli varmaan neljä asiantuntijaa kehumassa kilvan "pakettia".
  Kumma, kun yhtään vastapuolen asiantuntijoita ei ollut?
  Ylen pitäisi olla puolueeton.
  No ei tietenkään ole.
  Vain yksi lobbari mukana, että Suomi äänestäisi kyllä.
   
  Toivottavasti edes yksi(seitsemästä jäljellä olevista maista) sanoo ei joka kaataisi tämän hullutuksen.
  Eli pysyvän velkaunionin jossa hyvin taloutensa hoitaneet maat ei jakaisi voittojaan huonosti hoitaneille: Italia, Espanja, Portugali, Irlanti, Kreikka...
  Varsinkin, koska tässä rikotaan EUn omaa perussopimusta.
   
  Ny ollaan Suomessa menossa 2/3 äänillä, kun oikea olisi ollut 5/6.
  Näin se perustuslakituomioistuin on myös lobbauksessa mukana.
  Täysin suunniteltu juttu.
   
   
 12. Thanks
  joukor got a reaction from kimmoke in Yleinen korona keskustelu   
  Tohon vaivaan näin kylmänä keväänä olen myös törmännyt. Varsinkin, kun rakennuspölyä on nyt ollut joka paikka täynnä ja atooppinen iho kun on.
   
  Body Shopin Hamppurasva on hyvä, samoin Lidlissä myyvät sellaista paksua rasvaa 200 g purkissa. Haisee toki kummalliselta, mutta ei sitä nenään tarvi laittaa.. Auttaa käsiin kyllä hyvin. 
   
  Hallituksen toimien arvostelusta syntyvä keskustelu kertoo oikein hyvin, missä mennään. ’ Se koira ulahtaa, johon kalikka kalahtaa ’ . Hyvä näin. 
   
  Nyt on hallituksella muuten odotettavissa oikeaa lystiä, kun tämän koronaverhon putoaminen paljastaa vihdoinkin hallituksen osaamisen tason. Ei ainakaan nähdyn perusteella vakuuta. Mutta kenties se epämääräinen touhustaminen muuttuu aikaa myöden järkeväksi toiminnaksi ja Suomeen syntyy paljon uusia työpaikkoja ja kansantalouden kasvu kimpoaa taivaisiin ? 
   
  Ainakin koronalle saadaan kohta sanoa morjens. Siihen näyttää täälläkin kehitys vähitellen menevän. 
   
   
   
 13. Haha
  joukor reacted to Pyörämees in Yleinen korona keskustelu   
  Ehkä Suomessa pitää olla viinapäissään, että saa kokoontua asian kuin asian vuoksi. Eipä olisi tullut mottia, jos kulkueen asiana olisi ollut turve-, sateenkaari- tai rotuasiat. 
   
  Tämän päivän hyvä ihminen on  piikitetty putkuaivoilla ajatteleva maskipää. 😣
 14. Haha
  joukor reacted to PaHa in Outoja tapahtumia lenkillä...   
  Joskus tulee mieleen, että tietyissä tapauksissa ruumiillinen kuritus olisi paikallaan 🤔
 15. Like
  joukor got a reaction from Liikkuja in Su 2.5.   
  Viimeiset 6 ikkunaa asennettu ja päivän tavoite saavutettu. 🙂
  Talo on ollut todella lähellä tuhoutua tulipalossa -77. Ikkunoiden karmien ja seinän väleissä oli vanhat palojäljet.
   

 16. Like
  joukor reacted to Runningidiot in Runningidiot (Everesting)   
  Tuntuu että mitä vähemmän treenaa, sen vähemmän kiinnostaa niitä tänne kirjata.
   
  Kerrotaan nyt näin suurpiirteisesti, että hommat ovat menneet pääasiassa kuten suunniteltukin. Tarkoittaen sitä, että olen vähentänyt harjoituksien pituuksia ja tehoja tähdäten alkavan viikon perjantaina starttaavaan huiputukseen. Tarkoitus on  alkaa kiipeämään klo 19, jotta saan olla yksin pimeässä synkkien ajatuksieni kanssa. Päivänvalolla sitten viimeiset kilsat maastopyöriä väistellen. Sääennustuksia kytätään ahkerasti ja lähtöä lykätään sateen sattuessa / uhatessa.
   
  Muuten kaikki ok, mutta kevään tullen piti taas kasata trampoliini kakaroille, ja tietenkin esittää jokin "pandavoltti". Sen seurauksena sain vasemman polven pitkästä aikaa siihen kuntoon, että se tuntuu hieman huonolta. 
   
  Palataan asiaan vielä ennen starttia, sitä odotellessa ihastelkaa kätteni työtä; puuhun sidottavaa kierroslaskuria.
   

 17. Like
  joukor got a reaction from perttu in Su 2.5.   
  Viikon toinen lenkki 12 km / 5,42 PK avg 125
  Huomaa, että juoksentelu on ollut taka-alalla. Jalat puutuivat selvästi, mutta muuten ihan mukavaa.
   
  Hieno, mutta kylmä ilma. 3 C ja mereltä tuuli. 
   
  Päivä jatkuu kolmen ikkunan asennuksella ja smyygien sirkkelöinnillä. Loppusuora häämöttää, tässäkin lajissa.
  Veikkaan ensi viikon aikana 16 ikkunan vaihtoprojektin tulevan tiensä päähän. Hope so. 

 18. Like
  joukor got a reaction from X66 in Su 2.5.   
  Viimeiset 6 ikkunaa asennettu ja päivän tavoite saavutettu. 🙂
  Talo on ollut todella lähellä tuhoutua tulipalossa -77. Ikkunoiden karmien ja seinän väleissä oli vanhat palojäljet.
   

 19. Like
  joukor got a reaction from X66 in Su 2.5.   
  Viikon toinen lenkki 12 km / 5,42 PK avg 125
  Huomaa, että juoksentelu on ollut taka-alalla. Jalat puutuivat selvästi, mutta muuten ihan mukavaa.
   
  Hieno, mutta kylmä ilma. 3 C ja mereltä tuuli. 
   
  Päivä jatkuu kolmen ikkunan asennuksella ja smyygien sirkkelöinnillä. Loppusuora häämöttää, tässäkin lajissa.
  Veikkaan ensi viikon aikana 16 ikkunan vaihtoprojektin tulevan tiensä päähän. Hope so. 

 20. Like
  joukor reacted to riopentti in riopentti (2021: VM65 <9h, 2022: KK83 <11h)   
  Pyörä 1:57 51,2km asc 320m avg 133 max 155 PTE 2.9 pal 31h hrTSS 117
  Viileä iltalenkki maaseudulla, Sipoon vanhalle kirkolle, Söderkullaan ja Eriksnäsiin, missä tie loppui mereen (Sipoonlahteen) et takaisin. Palatessa +5 ja varpaat kylmät, kenkien pohjan tuuletusaukot eivät auta asiaa...
  Pari päivää nilkka ollut hieman väsynyt ja kireä - kuten mieskin - joten vaihteeksi peruskuntoa ylläpitävä pyöräulkoilu.

   

   
 21. Like
  joukor got a reaction from riopentti in Su 2.5.   
  Viikon toinen lenkki 12 km / 5,42 PK avg 125
  Huomaa, että juoksentelu on ollut taka-alalla. Jalat puutuivat selvästi, mutta muuten ihan mukavaa.
   
  Hieno, mutta kylmä ilma. 3 C ja mereltä tuuli. 
   
  Päivä jatkuu kolmen ikkunan asennuksella ja smyygien sirkkelöinnillä. Loppusuora häämöttää, tässäkin lajissa.
  Veikkaan ensi viikon aikana 16 ikkunan vaihtoprojektin tulevan tiensä päähän. Hope so. 

 22. Like
  joukor got a reaction from PaHa in Su 2.5.   
  Viikon toinen lenkki 12 km / 5,42 PK avg 125
  Huomaa, että juoksentelu on ollut taka-alalla. Jalat puutuivat selvästi, mutta muuten ihan mukavaa.
   
  Hieno, mutta kylmä ilma. 3 C ja mereltä tuuli. 
   
  Päivä jatkuu kolmen ikkunan asennuksella ja smyygien sirkkelöinnillä. Loppusuora häämöttää, tässäkin lajissa.
  Veikkaan ensi viikon aikana 16 ikkunan vaihtoprojektin tulevan tiensä päähän. Hope so. 

 23. Like
  joukor reacted to firestarter in Su 2.5.   
  Aamupvällä tunnin juoksulenkki, illalla toinen samanmoinen.
 24. Like
  joukor got a reaction from firestarter in Su 2.5.   
  Viikon toinen lenkki 12 km / 5,42 PK avg 125
  Huomaa, että juoksentelu on ollut taka-alalla. Jalat puutuivat selvästi, mutta muuten ihan mukavaa.
   
  Hieno, mutta kylmä ilma. 3 C ja mereltä tuuli. 
   
  Päivä jatkuu kolmen ikkunan asennuksella ja smyygien sirkkelöinnillä. Loppusuora häämöttää, tässäkin lajissa.
  Veikkaan ensi viikon aikana 16 ikkunan vaihtoprojektin tulevan tiensä päähän. Hope so. 

 25. Like
  joukor reacted to Trevor in Su 2.5.   
  Palauttava lenkki 4.23km@9'07"/km@124l/min. TE 1.8. Lenkistä juoksua n. 25%.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy