Jump to content
Juoksufoorumi.fi

joukor

Jäsenet
 • Content Count

  6 458
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  33

Blog Comments käyttäjältä joukor


 1. 9 tuntia sitten, Tombe76 kirjoitti:

  Sanotaanko vaikka niin, että kun osaa juosta vain yhdellä tavalla, niin vaikea sitä on enää tässä ~ 40v-iässä muuttaakkaan.

   

  Toki askellus luonnollisesti vähän muuttuu +100km matkoilla kun väsyy, mutta kaipa se perustekniikka pysyy samana. Kun ei muuta osaa.

   

  Ja kuinka päkijöillä sitten menee? Ei hajuakaan, kun ei ole itse sivusta katsomassa. Kaverit ovat vaan kertoneet että aika vahvasti päkijöillä. Eräs hieroja myös sanoi että Andien lento-onnettomuudessa (jos olisin ollut mukana), minulta olisi syoty ensiksi pohkeet.

   

  Yksi juoksututtu sanoi kerran ettei ole muutaman kymmenen aktiivisen juoksuvuoden aikana nähnyt kenelläkään muulla samanlaista tekniikkaa kuin minulla. Sitä en tiedä pitikö kommentti ottaa kehuna vai vittuiluna.

   

  Jos merkitys on epäselvä, niin vittuilua. :)


 2. Hesari tuossa pari päivää sitten kirjoitti tossujen kestävyydestä. Puhuivat ka. 800 km / pari. Mulla on kevyt jalka, pääsen yleensäkin n. 1000 km tossuilla, ja Lidlin räpylöillä n. 500 km. Koitan vielä juosta lenkit päkiällä. Ei se aina onnistu, mutta noin pääsääntöisesti. No, aiheesta on palstalla omakin ketjunsa. 

   

  Mielenkiintoista on tosiaan, jos tossujen kuluminen on noinkin rajua. Parisataa kilsaa ja tossut lepo. 


 3. Näin turistiliikkujana pakko alleviivata noiden kovien vetojen vaikutus. Yksilöllistähän se, mutta omaan tasooni kun vertaa, niin vauhti ja vauhtikestävyys paranevat. Juurikin vedoilla. Kuntooni ja ikääni nähden 3* 3.200 k. Tai 6* 1.600 m on ihan tappiinsa. Palautuminen noistakin vie monta päivää, olen sen huomannut.  Ainakin Garminin käyttämä hapenottokykyluku nousee aina tuollaisen lenkin jälkeen. 

   

  Mutta mieleniintoinen aihe sinänsä tämä vedot ja kehittyminen vetojen avulla. 

  • Like 1

 4. Se on just niinkuin sanoit. Ultra vaatii jalkojen ulkoiluttamista, ja jos maantien kuluttamista on liian vähän pohjalla, niin aika helposti se noutaja sitten tulee. Varsinkin, jos palautuminen on ollut vaiheessa. Tai oikeastaan, iskee sellainen vitutus pintaan, että ei vaan huvita jatkaa. Muta eikös niin, että kuitenkin yhtä kokemusta rikkaampana kohti uusia elämyksiä. Häntä pystyssä ja slmä kirkkaana ! 

  • Like 1

 5. Varmaan radan alun profiili määrää alun parhaan vauhdin. Ylämäkiä kunnioittaen ei ainakaan vedä itseään heti jojoon. Matka on kuitenkin pitkä ja yhdelläkin liian kovalla nousulla saa turhaa tuhoa aikaan. Tossut voivat olla aika merkittävässä osassa. Tuntuma polkuun on oltava hyvä, muuten energiaa kuluu tuntuman hakemiseen.

  No, helppohan se on täältä arvuutella ja huudella, jäis multa varmasti juoksematta. Toivotaan oikeata vauhdin jakoa sinne Orivedelle.

  Lycka till !


 6. Kyllä noiden tossujen pohjan kulutuskestävyydellä on tosiaan yhteys tossun hintaan. Ainakin osittain. Kenkähän muuten kestää, mutta pohjan pintakumi ei. Mielenkiintoista muuten, että kevytkin tossu kestää. Esim. Asics Hyper speed 4 , juostu yli 2000 km. Ja edelleen juostavassa kunnossa. 

  Mulla on noita Lidlin halpoja tossuja, ja kyllähän niillä juoksee ihan siinä missä muillakin,  mutta pohjat kestävät puolet vähemmän k. Merkkitossuissa. Yleensäkin n. 800 - 1000 km. No, km kustannus on kuitenkin kohdallaan, ja kun halpa tossu hajoaa, niin se lähtee poltettavien jätteiden mukana kierrätykseen. Eikä se kirpaise yhtään.

   

   

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy