Jump to content
Juoksufoorumi.fi

joukor

Jäsenet
 • Content Count

  6 488
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  33

Everything posted by joukor

 1. Vastustukyyn vaikuttaa hyvä kunto. Eli kääntäen, huonokuntoinen joutuu helpommin viruksen, tai bakteerin työskentelyalustaksi. Koskee lie kaikkia pöpöjä tuo ? Btw. Hunajalla on antibioottisia ja bakteereja vastaan taistelevia ominaisuuksia. Se siis tehoaa bakteereihin ja viruksiin, jotka aiheuttavat tulehduksia.
 2. Koronaviruksen vaikutuksesta keuhkoihin, ja myös mahdollisista pysyvistä vaurioista oli juttua jo aiemmin. Aiheesta UKK instituutin tohtori Tommi Vasankari / IS ”’vakavissa tapauksissa muutokset keuhkokuvissa ovat olleet suuria, ja sitä kautta pysyvät muutokset keuhkoissa ovat todennäköisiä. – On todennäköistä, että tämä voi jättää keuhkoihin jonkinlaisia jälkiä. Samalla tavalla kuin esimerkiksi oikein hankala keuhkokuume voi jättää arpia keuhkoihin. – Urheilijan kohdalla on se riski, että koronavirus vaikuttaa keuhkokudokseen eikä maksimiin viritetty kroppa välttämättä palaudu entiselleen.”” IS n juttu Hyvä kunto osaltaan parantaa vastustuskykyä ja tavan hölkkääjällä urheilun kuormittavuus ei ole merkittävässä osassa, mutta on ilmeisesti ihan eri juttu, jos urheilee kilpailumielessä. Ehkä kannattaa ottaa napsun verran pois tiukimmista treeneistä ?
 3. Omalla porukalla jos touhuaa, niin tuskin ketään ulkopuolista kiinnostaa.
 4. Toimiva ajatus. Ehkä kesällä, vaikka Turkkusessa, tai Zadissa ? Voin tuoda kopan bissee palkinnoks. Laivalta 🙂 ( Takuulla kaikkien lakien, asetusten ja sääntöjen vastaista. )
 5. loistavaa animaatioita ja nätti tarina !
 6. Aikaansa kutakin, ja tämäkin kriisi tulee jäämään historiaan. Jos kaikki jaksaisivat tehdä oman osansa yhtä hyvin, niin viruksen eteneminen pysähtyisi myös nopeammin. 👍
 7. Kiinalainen ruokakulttuuri ja suhtautuminen luontoon on erilainen. Kiinassa hyödynnetään aina kaikki ravinnoksi kelpaava. Vanha sanonta kuuluu : ’kaikki nelijalkaiset ovat syötäväksi tarkoitettuja, paitsi pöytä. ’ Eläinten ylijäävät osat hyödynnetään perinnelääkinnässä – kuten mm ssa uhanalaisen muurahaiskävyn suomut. Muurahaiskäpyä epäillään väli-isännäksi koronaviruksen kantajana. Perinteiden muuttaminen on Kiinassakin lähes mahdotonta, ja kysynnän / tarjonnan kautta toreilla tiskin alta saa siellä kuulemma ihan mitä vaan. Kiinan hallitus on toki yrittänyt kitkeä ( laihoin tuloksin ) em. torikauppaa jo SARS in aikaan. Mutta hallitus ei ymmärrettävästi halua kansan epäsuosiota päälleen. Torikaupan mittasuhteet ovat myös valtavat. Nyt on maailmalla ( YK, WHO, WTO, hallitukset ) tuhannen taalan paikka arvioida suhdettaan luontoon, ylikansoituksen seurauksiin, ja ravinnon riittävyyteen. Kiinalaisten harjoittamien toimien lopettaminen on varmasti iso juttu, mutta näitä eläinten välittämiä sairauksia löytyy myös lännestä. mm ssa, hullun lehmän tauti, sikainfluessa ja lintuinfluenssa. Se mikä on tapahtunut ennenkin, tapahtuu kyllä myös uudelleen. Btw. Glasgowin 9.–20.11.2020 , 30.000 hengen eliitin kokoontumisajot ja pukunäyttely on koronan takia peruttu. Ilmasto kiittää ja jatkaa omaa elämäänsä. 😄
 8. joukor

  Kevätseuranta

  Eka kimalainen bongattu.
 9. Totta. Yksilön toimilla EI oikeasti ole merkitystä, eikä myöskään mitään vaikutusta. Eikä ostokäyttäyttäymistä voi käytännössä pelkän valmistusmaan mukaan tehdä. Se on ihan selvä, kunhan nyt laitoin tuon oman toiminnan keskustelua Kiinan toimista herättämään. WTO ja mahtavat valtioiden väliset kauppaliitot, sekä isot valtiot voivat vaikuttaa käytännön tasolla oikeasti Kiinan kommunistisen hallituksen toimintaan ja päätöksiin. Muita rauhanomaisia keinoja on aika hankala hahmottaa Miksei muuten Kiinan toimiin ole jo puututtu. Tämähän ei ole ensimmäinen kerta kiinalaisten levittämien virusten saralla.
 10. Totta. Teolliset valmisteet on ulosliputettu Kiinaan tuotettaviksi. Myös ne, joiden valmistaminen ei edellytä halpatyövoiman käyttöä. Samalla Kiina kuitenkin toimii täysin epäeettisesti. Tämän pitää herättää lisää yleistä keskustelua. Yksilön toimilla sinänsä ei ole merkitystä. Pointti jutussa oli siinä, että taloudellisten etujen hakeminen saattaa ajaa pahasti kiveen ja aiheuttaa suuremmat haitat k. hyödyt.
 11. Miksi meitä nyt kuritetaan väkevällä kädellä ? Kiinan hallitus on ollut avoimen villieläinkaupan terveyteen liittyvistä ongelmista jo vuosia tietoinen, mutta aiheeseen ei ole puututtu, eikä elävien villieläinten ruoaksi myynnistä paikallisilla toreilla ole lopetettu. Villieläimiä säilytetään toreilla edelleen avohäkeissä ja tapetaan torilla kaupan teon jälkeen. Toiminnan seurauksena on virus tarttunut myös ihmisiin. Eli ilman tuota yhteyttä ei virus ilmeisesti olisi lähtenyt leviämään ja nyt lähes miljoona ihmistä jo sairastunut ja loppua viruksen leviämiselle ei vieläkään ole näköpiirissä. Kerrannaisvaikutukset viruksen leviämisestä tulevat olemaan myös katastrofaaliset. Kaupalliset pakotteet toimivat lähes poikkeuksetta, joten on mielenkiintoista nähdä, milloin ’ kiinalaisen sylttytehtaan ’ olemassaolo nostetaan avoimesti kansainvälisesti tikun nokkaan ja kiinalaisia ryhdytään myös konkreettisesti painostamaan mm ssa parempaan hygieniaan ja villieläinten parempaan kohteluun. Vai onko globalisaation kiima niin suuri, että viruksen aiheuttama ongelma vaietaan unohduksiin ? Omalta osaltani kannan pienen korteni kekoon lopettamalla toistaiseksi kaikkien kiinalaisten tuotteiden ostamisen. Vähitellen alkaa vituttamaan tämän pelleilyn seuraukset. Hämeen sanomat
 12. Etähommien tauolle. Lyhytfilmejä.
 13. Suomessa olisi kyllä teollista osaamista. Hengitysmaskien tekeminen olisi helpompaa, kuin hengityskoneiden valmistaminen. Koneiden valmistamisen tuotantolinjojen muuttaminen, laitteiden testaaminen ja erilaisten työvälineiden valmistaminen on todella pitkä prosessi. Maskien valmistukseen löytyisi toisilta aloilta tekijöitä, Tuli mieleen esim. Mariachi, Planmeca, Tamtron, Precission ? Btw. Koneiden osaavista käyttäjistä saattaa myös tulla pulaa jo ihan muutamassa viikossa, jos tartunnat jatkavat edelleen eksponentiaalista kasvuaan.
 14. Toki, hyvinpä sanat sekos, just puhuttiin uniapneasta 😀
 15. Äläpä muuta sa. Alkaa jo ...maan, kun ei isolle kirkolle oikein voi mennä. ( Tukholma on ehdottomasti nyt nou nou, kuten kaikki muutkin isommat paikat. ) Jostain luin, että syksyä kohti laantuu niin paljon, että rajoituksia poistetaan. Vaan piruko tuosta tietää. hyviä arvauksia taitaa kaikki vaan olla, muuttujien määrä on edelleen liian suuri. No, tuleepahan kotona tehdyksi jotain. Kai ? Pitäisköhän ruveta virkkaamaan. Vaikka patalappuja sukulaisille mieliharmiksi.
 16. THL on tosiaan loistanut ennenkin osaamisellaan. Pekka Puskan aikana sassaroitiin Sikainfluenssa rokotteen kanssa, eikä seurauksitta selvitty. Uniapnea löysi tiensä monen rokotteen ottaneen nuoren elämään. Vastuuta kierreltiin pitkään ja oikeuden päätöksellä sitten saatiin jotain korvauksia. Nuo viranomaistahot eivät rajoitu ainoastaan THL .ää. Siellä on mukana paljon muitakin Finaviaa, Poliisi, PV jne..
 17. joukor

  Kevätseuranta

  Ovat muuten hauskoja seurattavia ja todella fiksuja. Naapuri kertoi tehneensä korppien kanssa mökillään vaihtokauppaa. Laittoi ruokaa esille ja korpit toivat tilalle milloin mitäkin. Korkkeja, karkkipapereita jne. 👍
 18. En tokikaan usko Niinistön halveeraavan hallitusta. Mielipiteesi on subjektiivinen ja ihan omasi. Samansuuntaisia kommentteja ryhmän perustamisesta on tullut myös hallituksen sisältä. Keskustapuoluessa kannatetaan monella suulla ryhmän perustamista. Kysehän ei ole hallituksen tekemien toimintamallien puutteesta, mutta siitä, että toteutuksen seurantaa ja ohjausta ei valvottu vaan toiminnan ohjaaminen putosi eri ministeriöiden väliin. Virastojen johdon kytkeminen operatiiviselle puolelle vähentää varmasti riskiä virheen uusimisesta. Näin minä tuon ns. Kriistyhmän perustamisen edut näet. Esteenä ryhmän perustamiselle taitaa olla liikavarpaiden herkkyys ja vallanhalu. Ei olisi tuo poliitikolle ensimmäinen kerta.
 19. Kriisiryhmästä vielä, kun sen palstalle nostin. Tuolle ryhmälle on kyllä mielestäni selvä tilaus, poikkeavat olot vaativat myös poikkeavat toimet ja hallituksen toimet eivät ole olleet riittävät viruksen etenemisen torjunnassa. Hups, ja maahan saapui kymmeniä tuhansia, ilman kontrollia, vastoin valtioneuvoston itse laatimaa ohjeistusta. Johtamistaito ja osaaminen loppuivat kesken. Eikä niin vaan voi käydä. Pitää osata. Luontevaa olisi, että rakennettaisiin ei poliittinen asiantuntijaryhmä. Niinistöhän muuten ei ehdottanut ottavansa itse vastuuta kriisiryhmästä, eikä ryhmällä olisi edes päätösvaltaa. Joskin mielestäni voisi kyllä olla. Asiantuntijat tietävät 100 kertaa paremmin oikeat toimintatavat, kuin poliitikko. Samalla se poliittinen liikavarpaille käyvä valtapeli jäisi pois. Kekkosen aika tosiaan oli ja meni. Silloin elettiin myös toisenlaisessa maailmassa. Omanapaisia itsevaltiaita johdossa ei enää tarvita. Ei pääministereinä, eikä presidentteinä. Poliittisten virkojen tekeminen on ihan sama asia. Jos avustajia nimitellään ’kiva kaveri’ periaatteella, niin maassa on edelleen liikaa rahaa ja holtiton taloudenpito.
 20. Ahah. Referointia yhdellä lauseella. Tri käsitteli elimistön kuormituksen suhdetta virustartunnan herkkyyteen.
 21. Nuoren johtamistaidot ovat kovalla koetuksella. Kuvaavaa, kun Marin käyttää ’ minun hallitukseni ’ määrettä. Apua olisi kuitenkin nyt syytä kiltisti ottaa ja nopeasti. Ammattilaisilta. Sitähän ne avustajat eivät tokikaan ole. Ovat ainoastaan kalliita poliittisia tukipalikoita. Virheiden tunnistaminen on kaunista, mutta oikeat toimenpiteet ovat paljon arvokkaampia. @hatapa luiitko muuten tuon linkin jutun ?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy