Jump to content
Juoksufoorumi.fi

joukor

Jäsenet
 • Content Count

  6 458
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  33

Everything posted by joukor

 1. Ei stn... Olutvero kuohuu jo lasin reunan yli. Olutlaskuri
 2. Kintopyörällä 40 min ja saunaa. Nyt kyllä keli selvästi jäähtyy. Kova pohjatuuli. Ai niin, muistakaa taas herätä riemuiten ja säädellä kelloja juhannuksen suuntaan. Jippii.
 3. @AnttiSn Viittaat jälleen kerran poimien aamuiseen kommenttini. Kommenttini käsittelee vastuuta. Valtioneuvosto oli jo aiemmin linjansa valinnut ja yhteisesti päättänyt toimista saapuvan lentoliikenteen osalta. ( Oulussa ON tänään tulevan lentoliikenteen matkustajien tarkastaminen käynnissä ) Jos / kun PM n tai hallituksen luottamuksellisuus mittaroidaan tehtyjen virheiden myöntämisellä, niin se on sitten taas ihan eri asia. PM n vaativan tehtävän hoitaminen edellyttää kompetenssia, ja ellei sitä ole, niin silloin ei ns. hyvät heilu. PM n esiintulo ei mielestäni yhtään vähennä jo tehtyjen mokien määrää, eikä ulostulonsa tuo tyhjiä poliittisia irtopisteitä. PM n oma tapa johtaa ja tekonsa tuottavat luotettavaa tulosta, tai sitten ei. Virheiden myöntäminen ei siis poista poliittista vastuuta, eikä myöskään vähennä tehtyjen virheiden aiheuttamien seurausten määrää. jk. Siellähän on iso lauma sossuja säätämässä vastuita, Tuppurainen, Kiuru, Harakka ja Marin. Kuka näistä sitten olisi ollut toiminnan ohjaamis, seuranta sekä valvontavastuussa ? En minä tiedä, mutta PM Marin on valtioneuvoston toiminnan johtaja. Onneksi muuten maan isä auttoi hallitusta pitämään fokuksen olennaisessa. Vai mitä ? Loppupeleissä on kuitenkin niin, että virus menee aikanaan menojaan, teki hallitus sitten jotain, tai jätti tekemättä. Talouden nostaminen onkin sitten yrittäjämyöntäiselle (? ) hallitukselle mielenkiintoinen rasti.
 4. ’Marin myönsi puutteet: Lentokentillä ei ollut riittävän selkeää ohjeistusta’ . ( IS 26.3.) On sitten kokonaan ihan eri juttu, mikä on se oikea strategia viruksen torjunnassa. Siihen en ottanut kantaa kommentissani.
 5. Tehdyt virheet päätösten teossa ovat anteeksi annettavia, esim. tehdyn virheen vaikutuksen vähäpätöisyyden johdosta. Sellaiset virheelliset päätökset, tai tekemättömät päätökset, tai laiminlyönnit, joiden vaikutus on yhteiskunnallisesti merkittävä ovat sitten kokonaan eri juttu. Asemavaltuutuksen vastaanottaminen tarkoittaa aina myös vastuun kantamisen vastaanottamista. Kokemattomuus ei voi olla peruste osaamattomuudelle valtion johdossa. Vastuuta ei voi tietenkään paeta myöntämällä julkisesti toimineensa väärin. On selvää, että HKI - Vantaa lentokentän saapuvan liikenteen valvonnan laiminlyönti on merkittävästi edesauttanut tartuntojen leviämistä. Tartuntariskin nousu oli tiedossa jo Tammikuun lopulla. Tartuntojen leviäminen olisi vielä silloin ollut helposti estettävissä. Vantaan Sanomat 1.2. Hallitus on tehdyistä päätöksistä ensisijaisesti vastuussa, ei Finavia, tai THL On sitten taas ihan toinen juttu ja muiden asia päättää, mitä toimia hallituksen tekemien virheellisten päätösten perusteella on tehtävä. Vai tehdäänkö ylipäänsä mitään. Siihen en ota kantaa. ( Ministereillä on ainoastaan poliittinen vastuu ja vastuu rajautuu perustuslaissa lueteltuihin ns. ministeririkoksiin. )
 6. joukor

  Päivän kevennys

  Samaan aikaan Ruotsissa Asiantuntija
 7. Turha kerrata, mutta aikaisemmin reagoimalla tilanteen hallinta olisi nyt helpompaa. Ja se nyt vaan on niin, että hallitukseen valittujen tulee myös asiallinen arvostelu kestää ja ottaa myös arvostelusta opikseen.
 8. Hieno kevätilma, 12 C. Tyyni 11 km / 5:37 PK. Putsasin kevätpäivän kunniaksi pihalla Telefunken Andianten . Kiillottin ja laitoin soimaan. Suurinpiirtein mun ikäinen laite, ja taitaa olla paremmassa kunnossa k. allekirjoittanut.👍
 9. ’– Kehotan ihmisiä palaamaan kotiin mökeiltä. Mökkipaikkakunnalla on vaikea välttää sosiaalisia kontakteja ’ Marin totesi keskiviikkoiltana. Hyvä ystäväni on nyt ollut mökillään Tuusniemellä parisen viikkoa. Nauroi puhelimessa, että nyt sitten pitäis mennä takaisin Espooseen tartuntaa nauttimaan. Tuumas vielä, että pakastin on ruokaa täynnä ja kaupasta saa tarvittaessa lisää, netti pelaa ja työt hoituu. Nämä mökille karanneet ovat lie pääosin muutkin ihan terveitä. Myös päästään.
 10. Nyt saadaan statistiikkaa viruksen uhreista. Noin 73 % tehohoitoon joutuneista on miehiä. Kaikilla on ollut myös joko korkea verenoaine, diabetes tai keuhko ja sydänsairaus. Viidellä prosentilla on ollut munuaissairaus. SVT Ruotsalaiset eivät aio muuttaa vapaaehtoisuuteen perustuvaa viruksen torjuntaa. Perustelevat pandemian leviämisellä joka tapauksessa kaikkiin maihin, ja tiukat rajoitukset eivät voi jatkua loputtomiin. Jää nähtäväksi, toimiiko. Lukujen valossa Ruotsissa on nyt paljon tartunnan saaneita, MUTTA jääkö ’ tartuntojen kurvi ’ sitten matalammaksi, ja immuniteetti suojaisi jatkossa paremmin ? Aika näyttää. ” Det är fortfarande för tidigt för att svara på frågan när corona kommer att sluta vara ett stort problem för Sverige och världen, men Anders Tegnell tycker att Sverige hittills har klarat krisen relativt bra: – Självklart är alla oroliga. Jag är inte orolig för att det kommer se väldigt annorlunda ut i Sverige än i andra länder. Än så länge så har situationen utvecklats hyfsat i Sverige. Sjukvården har fungerat med de insatser vi har gjort. ” / SVT Tegnell
 11. 10 km / 5:28 9 C ja tyyni. Ohut paita riitti hyvin.
 12. Aikamoinen unohdus oli tuo Hki Vantaan lentokentän maahantulo. Sehän tekee pahimmillaan tyhjäksi koko karanteenijärjestelmän.
 13. Ruotsi välttää viruksen vaikutukset : Spesialisti Petter Svedu
 14. joukor

  Kevätseuranta

  Illan suussa lenkillä 12,5 C. Olis pärjännyt sortseiila.
 15. Joo, lisäksi pitää varoa ettei lääkitse itseään ylikuntoon. btw. Juhannukseen asti saadaan taivastella koronaa. Vähintään. Joten ainakin Stockholm ja Riikan mara saadaan tod. näk. unohtaa. Ennuste
 16. Toivotaan, että se Klorokiini malarialääke toimii. Nyt tanskalaiset testaavat lääkettä ja tuotteesta on Ranskassa ja Kiinassa saatu positiivisia tuloksia. Rokotetta joudutaan varmasti odottamaan vielä pitkään. On sitten vielä iso kysymysmerkki, muuntuuko mokoma virus niin, että rokote ei tehoa ? Kohta pitää lähteä taas juoksemaan reippaasti, niin virus ei pysy perässä.
 17. Eipä ole ensimmäinen kerta. Muistan hyvin, kun THL n virkamiehet taannoin väittivät kivenkovaan, ettei narkolepsialla ja sikainfluenssa rokotteella ole yhteyttä. Oli kuitenkin. Pekka Puska pyyteli anteeksi jälkikäteen. Korvauksista menetetystä elämästä ts. rokotteen aiheuttamasta narkolepsiasta, lapset ja nuoret saivat sitten tapella oikeusteitse. THL n osaaminen on siis ihan huippua ? Onhan siellä väkeä 971 henkilötuovuoden (?) verran ( THL n kotisivu ) touhustelemassa.
 18. 12 x 2 min ylämäkiveto. Ei oikein jaksanut, mutta tulipahan ulkoiltua. Saatanallisen turhauttava vitutustuuli, 8 C. ( lue huonokuntoisuutta )
 19. Kyllähän siinä on järkeä, jos parveilu estetään, mutta ei kai lenkkien, tai juostujen kilometrien määrän rajoittaminen ole ihan loppuun asti mietitty viruksen leviämisen rajoittaja. Toivotaan, että Suomen hallituksella on se suhteellisuudentaju nyt paikallaan kun niitä lisärajoituksia kaavaillaan. Virus leviää tehokkaasti kontaktien kautta ja yhteisöissä 🤔 Mm ssa Tukholmassa on ongelmana eri kulttuurien tiukka kulttuurisidonnainen ja sosiaalinen yhteisöllisyys. 6/15 virukseen Tukholmassa menehtyneistä on ns. Ruotsin somaleja. Expressen
 20. Kusessa ja kovassa paineessa on porukka täälläkin. Auto ja elektroniikkateollisuus sakkaa eniten ja kaikilla muillakin toimialoilla on jyrkkä irtisanomisuhka päällä. Toisaalta, hallitus on luvannut massiiviset tuet yrityksille. Tukien avulla pyritään estämään myös yksityisektorin irtisanomisia. Onnistuuko, jää nähtäväksi. Ruotsissa on edelleen mm ssa koulut monin paikoin auki, ja lähestymiskulma koronaan nyt loivempi k. muissa pohjoismaissa. Ainakin toistaiseksi.
 21. Meillekin kylälle tuli viime viikolla Korona. Kaksi vanhusta sai hoitokodissa tartunnan. Nyt on molemmat menehtyneet. Kuolleisuus 100 %.. Aika paskamaista. Olympialaiset siirretään ? Ainakaan eivät ala 24/7. Dick Pound, USA Today. ( IOK päätös )
 22. Meno kollektiivikulkuvälineellä ison kirkon soittoruokalaan on eri juttu, kuin lenkkeily keskenään pikkukylän maantien pientareella. Toivoa sopii, että hallituksessa osataan suhteistaa.
 23. Joo, tuskinpa on. Väkeä Wuhanissa on n. 11 miljoonaa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy