Jump to content
Juoksufoorumi.fi


joukor

Jäsenet
 • Content Count

  5 577
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  27

joukor last won the day on May 16

joukor had the most liked content!

Community Reputation

3 352 Excellent

About joukor

 • Syntymäpäivä 18.03.1958

Profile Information

 • Asuinpaikka
  Täällä

Recent Profile Visitors

2 605 profile views
 1. CO2 on mukava kaasu, se saa aavikonkin vihertämään. Sen vaikutus onkin vallan positiivinen :). itse CO2 ei muuten kaasuna tee yhtään mitään. https://www.ossitiihonen.com/2019/04/09/kylmia-tosiasioita-hiilidioksidista-co2/ Lapissa ( Kilpisjärvellä ? ) on muuten tehty oivallinen lustotutkimus. Ilmasto on sen mukaan lämmennyt ja mokoma myös välillä jäähtynyt. Ei pysy piru paikallaan, vaikka Al Core on jo parikymmentä vuota ennustanut lämpenemisen aiheuttavan maailmanlopun. Maailmanlopun ajankohtaa on kai taas tarkastettu kymmennellä vuodella. https://yle.fi/uutiset/3-6159129 Auringon syklisyys on isoin tekijä ilmastonmuutoksessa, ihmisen osuus yhtälössä on X. Veikataan, että X = n. 4 %. Loput ilmaston muutoksen elementeistä olisivat siis luonnon itsensä tuottamia. Se on kuitenkin varmaa, että luonnon saastuttamisen ja tuhoamisen asemasta on aika toimia rationaalisemmin. Väkeä kehitysmaissa vähemmäksi ja meret puhtaiksi. Muovin jälkikäsittelyn ja rahtaamisen asemasta tehdään muovista energiaa. Noista parista jutusta vois vaikka aloittaa korjaustoimet. Toisaalta. Mietintöjä varten on YK. Sinne on palkattu muutama tuhat virkamiestä miettimään ja keskustelemaan. Aikaansaannoksensa toivottavasti myös joskus realisoituvat teoiksi. Suomessa demokraattisesti valitun eduskunnan ja Suomen hallituksen tulisi ensisijaisesti fokusoida oma toimintansa Suomen kansalaisten elintason ja Suomen taloudellisen aseman kohentamiseen. Maailman sosiaalitoimistoksi ja hiilettömäksi paratiisiksi pyrkimiselle kun ei järkeen käypiä perusteita tahdo löytyä. Pts. Tietenkin sossujen, kommarien ja mukavihreiden kiima kupata tavan kansalaisen rahat. Missä toiminnan focus, siellä myös tulokset.
 2. Missä ne romut sitten teetetään, kun ne afrikkalaisetkin ryhtyvät pontevasti vaatimaan osansa ? Suomessa taannoin hoksattiin, että balttiasta saadaan hinta / panos suhteelle hyvä tuotto. Työ karkasi nopeasti ulkomaille ja se karkumatka muuten jatkuu edelleen. Samalla Suomi on velkaantunut, työpaikkojen määrä on hurjasti vähentynyt, samoin syntyvyys ja vastaavasti autettavien osuus on kasvanut. Nyt sitten ihan nollatutkitaan yhteiskunnan varoilla köyhyyttä ja keksitään samalla uusia sosiaalisia turvaverkkoja. Aivan kuin se olisi joku oikea ratkaisu. Ei se ole. Mitäs jos tutkittais oikeasti työllistymistä ja fokusoitais toiminnan ydin työllistymiseen. Siellä missä on toiminnan ydin on myös tulokset.
 3. Kulutuksen ja käyttäytymisen pakko-ohjaaminen hinnoittelun ( lue verottaminen ) avulla muistuttaa kovasti komentotaloutta. Toiselta nimeltään sosialismia. Jk. Ei ne veroluonteiset maksut kuitenkaan mene sinne tarkoitettuun kohteeseen, vaan niillä paikataan poikkeuksetta valtion taloutta.
 4. ” taksia voi käyttää eduskunnan kustannuksella sairauden tai vamman perusteella.” IL / 18.6
 5. Se on muuten tämä Helsinki jännä kaupunki. Olen Stadissa kai n. 35 vuotta asunut ja jaksan aina vaan hämmästellä, kuinka pikkukaupungista tehdään itseeän suurempi kaupunki - ja liikennesuunnittelun avulla. Kaupunki suhtautuu järjestään vihamielisesti autoiluun ja lisäksi gryndereille on saatava maata viheralueilta. Oli se järkevää, tai ei. Kärsi siitä luonto tai ei, halusi ihmiset noita järjettömyyksiä eli ei. Malmin kentän lakkauttaminen on yksi monista hölmöilyistä. Anni Sinnemäen (Vihr.) johdolla hyväksyttiin Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa 26.10.2016 uusi kaava. Siellä vihreiden rinnalla olivat myös Kok ja Sdp siunaamassa typeryydet. Kaupunkiväylien liikenteen tulppaamisen puistokaduiksi mm ssa. Onneksi tuo suunnitelma edes osittain kaatui. Tuusulan väylä ja Porin tie saavat kuitenkin puistonsa ja ruuhkat senkun pahenevat. Ympäristömyötäisyydestä ei tuossakaan ole kysymys. Odotan mielenkiinnolla myös, minkälaiset liikenneruuhkat syntyvät Hertsikan ympyrään, kun uusi Kruunuvuorenranta saa tuhannet asukkaansa. Väylää Hertsikaan kun ei voi laajentaa, koska Sederholmin kartano on suojelukohde. Ratikkasilta ei tule olemaan kasvavaan liikenteesen mikään ratkaisu. Miettikää muuten vaikka Jätkän ruuhkia. Tulee vanha Hietsun juna ihan mieleen. Aina, kun lautta tulee, niin kadut alueella on ihan umpijumissa. Kapasiteetti ei riitä ja liikenneohjaus on pielessä. Samaan aikaan valmis syväsatama ( Valmetin vanha telakka ) olisi matkustajaterminaalin ja metroaseman avulla tarjonnut kaupungille lähes saasteettoman ja toimivan ratkaisun. Myös henkilöliikenteelle. Kehä III ja rata ihan vieressä. Metroratakin on valmiina. Olisko päättäjien kannattanut käydä Värtanilla katsomassa, kuinka liikenne ohjataan ilman pysähdyksiä ulos kaupungista Norra länkenin kautta.
 6. Junalla on toki mukava mstkustaa. Onko se sitten oikeasti ilmaston kannalta merkittävää, sitä voi toki tuumia. Oikea ilmansaastuttamisen, itsekkyyden ja härskiyden huippu löytyy kyllä sieltä eduskunnasta. 200 m taxilla. Ennätys. Viikon visainen pähkinä.Kuka edustaja ja mikä puolue ? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/52459385-9080-4cbc-9f9e-44a39de89b38
 7. Ennen luettiin sadut paperillta ja lapset oli rautaa. Nyt on lapset paperia ja sadut tulee koneelta.. 🙂
 8. Höpöjä. :). Malmilta vapautuvat pienlentokoneiden päästöt ovat yhden hyttysen paska avaruudessa. Se olisi muuten todellinen ja myös jollain tavalla mitattavissa oleva ilmastoteko, jos Euroopassa siirryttäisiin käyttämään laajemmin ydinvoimaa nykyisten saastuttavien ja kuormittavien energialähteiden asemasta.
 9. Rinteeltä reilu käden ojennus. 15 suojatyöpaikkaa kavereilla. Valtiosihteeri. Mikä ihana virka. Mitään ei tarvi tehdä, vastuu täysi 0 ja liksa on väh. 10.000 € / kk. Tuohon vielä yhteiskunnan maksut päälle. Ja se kertaa 15. Rahasta ei ole pulaa. Ei huono avaus Rinteeltä. Tarvitaan enää 60 tuhatta valtiosihteeriä. Sossulta muuten onnistuu ihan mikä vaan kähmintä.
 10. Terrorismin torjunnasta Suomessa en osaa sanoa, mutta Ruotsissa kyllä on aiheeseen puututtu jo käytännön tasolla. Syynä kansallinen uhka. SÄPO n toimesta Kolme kusipäistä imaamia potkitaan maasta. Syynä kiihotus kansaa vastaan, terrorismin suunnittelu ja raa`at puheet sekä tappouhkaukset. Rauhan uskontohan se islam. sanoi Obamakin taannoin. Itse muslimithan eivät tokikaan puhu ääri-islamista. Tuosta aiheesta sattumoisin keskustelin viikonlopulla syyrialaisen nuoren miehen kanssa laivalla. Oli työnhakureissulla Ruotsiin, Suomessa kun ei kunnon duuneja kuulemma ole. Fiksu ja koulutettua kaveri kyllä oli, ja sanoi mm ssa islamin olevan tulevaisuuden uskonto ja suuntaus, myös Euroopassa. No, aika näyttää. Tuo ilmastomuutoskiima on kuitenkin ihan omaa luokkaa. Suomeen se napsahtaa vielä ikävämmin, kun 1,5 asteen kuviteltua globaalia lämpötilan laskua Suomesta käsin tehdään, niin kukapa niitä lapsiakaan enää viitsii tehdä. Sisäministeri Ohisalohan on ihan täpinöissään aiheesta. Luulis köyhyystutkijan ministerinä fokusoivan muihin juttuihin ? Tai no, ehkä köyhiin ei kannata satsata. Joutavat kuolla veks. Tilallehan saadaan nopsasti parempia ja nöyrempiä köyhiä maailmalta. Siis ministeri Ohisalo. No, vihreäthän ovat ylipäänsä aina valmiita ympäristötekoihin ? Mm ssa paaluttamalla betonipaaluilla Malmin kentän pohjankin. Sinne uppoaa paaluja tuhansia kilometrejä. Betonin valmistus on muuten yksi pahimmista CO2 lähteistä. Joku vihreä taannoin tuumas, että se betonihan tehdään muualla, eli nou hätä. ☝️
 11. Katselin tuossa Braking Bad TV - sarjan. Onhan muuten erilainen amerikkalaiseksi sarjaksi. Samalta ohjaalta on myös hyvä It’s better call Saul. Hienoja kuvauksia ja hyvin kantava tarina molemmissa sarjoissa. Pakko antaa molemmille ⭐️⭐️⭐️⭐️
 12. Toisella silmällä seuraillut keskustelua hallituksen linjauksista. Tulee kyllä jotenkin -70 luku mieleen. Samanlaista poliittista kommarien, uuakommarien ja sossujen liturgiaa natsitteluineen. Se on ainakin selvä, että hallitus ryhtyy nyt ensisijaisesti puuhaamaan suurten maailmoja syleilevien ylevien linjausten parissa. Ilmastonmuutoksessa riittää kokopäiväisesti 24/7 puuhasteltavaa ja jutusteltavaa vuosiksi. Rahoituskaan ei tule loppumaan, koska ilmastomutoksen lukuun voidaan lisäverottaa ihan mitä vaan. Se verotus kun on moraalisesti kiistatta hyväksyttävää. Nyt siis riittää, kun rääkyy naama punaisena muiden mukana CO2 päästöistä ja povaa maailmanloppua. Muuta ei sitten menestykseen tarvita. Helppoa populismia ja kansa maksaa.
 13. Alun liian nopeat kilometrit kostautuvat energian loppumisena. Ts. hiilarivarastot palavat loppuun, eikä kroppa käytä varaenergiaa, jota on tankattu. Seurauksena on sitten vauhdin hiipuminen ja väsyminen sekä ketutus. Eka puolikas reilusti alle anaerobisen kynnyksen ja toka puolikas täysillä. Nestettä niin, ettei tule janontunnetta ja sitten vielä energiaa geelien avulla 10 km välein. 🙂. ( Henkiseksi tueksi )
 14. Levossa kunto kasvaa, siksi lepo on osa harjoittelua. Paljonko sitä lepoa tarvitaan ? En osaa sanoa, mutta mulle passaa yks lepopäivä viikossa hyvin. Tarvittaessa otan sitten lisäpäiviä levolle, niitä lepopäiviä allakassa kyllä piisaa 😴
 15. Historia toistaa itseään, kunnes tehdyistä virheistä opitaan. Lähtökohtaiseti hallituksen osatekijöiden summa ei todellakaan ennusta hyvää lopputulosta, mutta katsotaan nyt, mutä saavat aikaiseksi. Ilmasto muuttuu ja Suomessa lisääntyy tuottavat työpaikat ? .
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy