Jump to content
Juoksufoorumi.fi


joukor

Jäsenet
 • Content Count

  4 930
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  19

joukor last won the day on December 29 2018

joukor had the most liked content!

Community Reputation

2 230 Excellent

About joukor

 • Syntymäpäivä 18.03.1958

Profile Information

 • Asuinpaikka
  Täällä

Recent Profile Visitors

2 329 profile views
 1. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Kyllä vaan. PK seudulla homma toimii varmasti jatkossakin. Uudistusta tai ei. Vastaavasti maakunnissa väestö- ja yhdyskuntarakenteen hajanaisuus kuitenkin hankaloittaa yhteismitallisuuden toteuttamista. Harvaan asutuille alueille ei lisätarjontaa tule ja se vanhakin tarjonta saattaa hävitä, eikä valinnanvapaudesta edes kannata haaveilla. Ts.Tärkeäksi nostettu valinnanvapauden toteutuminen ja aiempaa nopeampi hoitoon pääsy perustason palveluihin toteutuu epätasa-arvoisesti. Eikä sen näin pitäisi mennä. Toisaalta, on myös tavattoman kallista ja kohtuutonta pyörittää mitään palvelua tyhjille saleille. Hankala tilanne, ja olisko sittenkin kuntaliitosten kautta ratkaistavissa, en tiedä. Joka tapauksessa soteuudistuksen maaliin taluttaminen on edelleen pahasti vaiheessa. Vihreiden täydellinen kyvyttömyys tehdä kustannuslaskelmia näkyy vihreiden toiminnassa ja höperöinnissä. Hallitukseen ei ole asiaa, elleivät sitten toimi tukisukkahousuina. No, aika näyttää. Vihreisiin pätee muuten sama fakta kuin sossuihin : ’Niin kylmä ei tulekaan, että kädet laitetaan omiin taskuihin.’
 2. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Näinköhän Keskustan ja Kokoomuksen keskenään puuhaamat suunnittelemat ’hyvästä jutusta’ tosiaan murenevat ? Ollaan tosi hilkulla, jos/kun välikymystä pukkaa. 100 on puolesta ja 99 vastaan. Lohela loikkaa Harkimon Liike Nytiin. Samaan aikaan hallitus hissukseen valmistelee pikaäänestystä Soten läpirunnaamiseksi. Ja tietty ennen vaaleja. Joutaakin mennä mielestäni koko soteuudistus keskittämisineen ja yksityistämisineen kuten myös turha maakuntakusetus suojatyöpaikkoineen samaan turkin hihaan uudelleen työstettäväksi. Helpottaisi, jos jatkossa tekisivät yhteistyötä jo alussa opposition kanssa, kansan edun nimissä. Nythän näin ei tehty. Soteuudistus haudattiin jo Ruotsissa, nyt myös Tanskassa huonona ja toimimattomattona ratkaisuna, koska mm ssa etäisyydet hoidon saamiseksi kasvavat kansalaisille liian suuriksi. ( Tanska on pikkuinen maa Suomeen verrattuna )
 3. joukor

  EU hajoaa/hajoaako

  Linkin henkilöstä voidaan sitten keskustella erikseen, tai tehdä näkemyksistään vaikka ohan oma topic Ja taivastella sitten urakalla kaikenlaisia juttuja. Sulla ei siis ole itse asiasta eli liittovaltiokehityksestä nähtävästi mitään sanottavaa ?
 4. joukor

  EU hajoaa/hajoaako

  Kommenttisi toki on mainio 😀 Sama työpaikka. En tunne ao. miestä, mutta veikkaan herralla olevan aika hyvät perustelut näkemyksilleen. Persu, tal ei Onko Sun mielestäsi vallitseva liittovaltio kehitys hyvä juttu ja onko Sulla itse ASIASTA näkemystä ?
 5. joukor

  EU hajoaa/hajoaako

  Niin, mitä mieltä olet itse liittovaltiosta, vai onko kommenttisi niinkuin ihan muuten vaan, ja asian sivusta ? Ja btw. Olen täysin sitoutumaton.
 6. joukor

  EU hajoaa/hajoaako

  Harvinaista verikuuta aamulla ihalin ja lueskelin siinä samalla kahvikupin äärellä mielenkiintoisen kirjoituksen EU sta. Harva meistä ’tavan tallaajista’ on oikeasti perillä EU n todellisesta luonteesta ja liittovaltiotavoitteesta, johon Suomenkin hallitus on täysin sitoutunut. Liittovaltioon menosta ei kuitenkaan ääneen puhuta. Huomio kun kohdennetaan muihin asioihin. Jokainen meistä kuitenkin muistaa sosialistisen neuvostoliiton ( NL ) surkean kohtalon lähihistoriasta. Neuvostoliitossa jokainen valtio oli näennäisesti itsenäinen, kuitenkin osa sosiaalista liittoa t. liittovaltiota, jonka puolesta ja jonka eteen tehtiin kuitenkin kaikki toimenpiteet, liiton tiukassa valvonnassa. Historia on opettanut, että synteettinen liitovaltio kun ei todellakaan pysy pystyssä, jos liima laitetaan ulkopuolelta. Kysymys kuuluukin : Ymmärtävätkö liittovaltiokiimassa hehkuttelevat liittovaltion todelliset riskit ? Linkki Blogiin Verikuu kuvattu lasin läpi, perunalla.
 7. joukor

  Hyvä biisi

  Tällä biisillä löi Suzi Q itsensä läpi -70 luvun alussa. Rouva keikkailee muuten edelleen.
 8. joukor

  Hyvä biisi

  Autolla ajellessani eilen osui korvaan ’ entisten nuorten sävelradio ’ sieltä pari klassikkoa laittoi punttiin vibaa ja kun olin yksin, niin hoilasin mukana tietenkin. Slade, ja sitten rahamiesten herkkua
 9. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Tanskalaiset pakittavat omasta SOTE uudistuksestaan. Tuli ymmärrys mukaan päätöksiin. Suomessa ajetaan kovaa vauhtia samaan miinaan. Palvelutaso heikkenee ja terveydenhuolto karkaa lähialueilta. Maakuntauudistus haisi jo etukäteen Kepulien sulle-mulle ketkuilulta ja Sotessa taas pelataan kortilla hyviä virkoja ja tehdään sairaaloilla hyvää tiliä. Kuka näissä peleissä voittaa, jää nähtäväksi. Se on ainakin varmaa, ettei tavan kansalainen niitä voittokortteja käteensä saa. Tältä se nyt näyttää. Mitä siten tapahtuu vaalien jälkeen ? US n uutinen
 10. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Vaatii toki lakmuutoksen ja hyväksynnän. Epäilemättä tapahtuu. Eläkeläisen pennoset eivät oikeasti enää riitä tehtyjen leikkausten jälkeen elämiseen. Lähiomaiseni elämää parikymmentä vuotta seuranneena ei voi muuta kuin hämmästellä, kuinka rahat eivät vaan enää riitä.
 11. joukor

  Tunnustan...

  Suomessa ollaan toistaiseksi takamatkalla naapurimaihin nähden. Vaan ei syytä huoleen, ihan samoja latuja Suomessa kuljetaan. Paska tulee aivan varmasti osumaan entistä herkemmin tuulettimeen, ellei muutoksia toimintatapoihin ja lainsäädäntöön saada nopsasti aikaiseksi. Totuus löytyy kaurapuurosta, ja ’ oikeista ’ asenteista.
 12. Jokos Hohto on mainittu. No, mainitaan uusiksi. Hohto ja Nicholsonin roolittama sairaaan hyvä ( kirjaimellisesti )roolisuoritus. Samoin toinen klassikko ansaitsee maininnan. Vanha leffa -75 vuodelta, mutta edelleen tuoreen oloinen Formanin ohjaus : ” Yksi lensi yli käenpesän ”. Parasta A - luokkaa.
 13. joukor

  Movescount

  Koskas nämä muutokset menisivät kuin Strömssössä ? Ei ikinä ! Aihetta sivuten : Ihan sama juttu kuin duunissa: Ensin kirotaan käytösssä oleva nykyinen järjestelmä alimpaan helvettiin, se kun on hidas, huono, takkuinen, ruma ja kömpelö. No, sitten IT väsyy v..luun ja hankkii uuden, paremman ja kalliin järjestelmän. Kuinkas sitten kävi ? Käyttäjien yhteisestä suusta kuullaan, että se vanha järjestelmä oli ziljoona kertaa parempi, tää uus systeemi kun on hidas, huono, takkuinen, ruma ja kömpelö. Tuttua ? Ja btw. Garmin teki saman muutoksen pari vuotta sitten. Pilveen siisrsivät kaiken datan. Kyllä ketutti. Aikaisempi omalla koneella oleva versio toimi hienosti, mutta se uusi oli buginen ja tietty hiton hankala. Kyllä se parissa vuodessa on jo ruvennut toimimaan.
 14. joukor

  Eduskuntavaalit 14/4 2019

  Aamulla tavailin MTV n uutisia ja yllättäen taas kerran ollaan kovin huolissaan ja pian vaihteeksi eläkkeisiin puuttumassa. Joustovaraa nyt rakennellaan. Mahtaa siis joustaa eläkkeet ylöspäin. No ei varmasti. Mutta leikkaus tulee tapahtumaan, hinku on taas kerran kova. Kysytään vaikka eläkeyhtiöiden pomoilta. Kumma juttu muuten. Suuret ikäluokat on jo eläkkeellä ja osa siellä eläkkeen jälkeisessä ajassa. Eikä Eläkepommi siltikään poksahtanut, vaikka näin uskoteltiin. Aiheeseen liittyen toivottiin siis taas kovasti Suomeen lisää väkeä työtä tekemään, eli lisää peiton heiluttelua. Perusteltua osittain kyllä, mutta mihin on hävinneet ne työpaikat ? Ei nuoria taida pentutehtailu kiinnostaa, kun ei ole duunia, tai sitä omaa kämppää. Vastaavasti on jo nähty, että pakolaisistakaan ei suurta iloa ole. Vuohipaimenille ja osaamattomille ei edes halpatöitä löydy. Maahantulijatkaan kun eivät kuulemma työllisty, vaan tyytyvät elämään sosiaalituilla. Integraatio tökkii siis pahasti. Erojakin muuten tulijoissa t. pakolaisstatuksella liikkuvissa on. Kauko-idästä tulleet. Alleviivaan tuon YLE n jutun täysin. -80 luvulla tein paljon yhteistyötä näiden Vietnamista tulleiden kanssa. Kovaa jengiä tekemään hommia ja aina rehellisiä, mm ssa luottotappioita ei tullut koskaan. Toivoa sopii, että sitä lisäväkeä saadaan esim. vaikka naapurista Venäjältä ( asunnottomia lapsia on kymmeniä tuhansia Pietarista ja Moskovassa ) tai sitten sieltä Kauko-idästä. Islamistista maista tulevilla kun on selvästi täysin erilainen arvomaailma. Sellainen arvomaailma, joka hylkii vahvasti länsimaista elämäntapaa. Tämän jos uusi tuleva hallitus oivaltaisi, niin säästyttäisiin muuten paljolta. Vai pitääkö Suomessa kulkea tässä asiassa samoja latuja kuin Ruotsissa ?
 15. joukor

  EU hajoaa/hajoaako

  Niin. Ei se EU ssa oleminen, tai olemattomuus ole kuin osatotuus menestymisestä. Suomen talouden ongelmat ovat moninaiset, mutta rahaliitto EU ssa on yksi tunnettu ongelmien aiheuttaja.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy