Jump to content
Juoksufoorumi.fi


artturi

Jäsenet
 • Posts

  624
 • Liittyi

 • Last visited

About artturi

 • Syntymäpäivä 29.12.1967

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

artturi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. artturi

  Kalevan Kierros 2020

  Tämän vuoden ilmoittautuminen Kalevan Kierrokselle on avoinna. Vielä ehdit ottaa tavoitteeksi suorittaa kuusi kestävyyslajia sisältävän kierroksen. Mistä Kalevan Kierroksella on kyse? Se selviää tänään Kalevan Kierrosta esittelevässä webinaarissa 8.1. klo 18.00. Webinaarissa Tiiu Tuomi ja Juha Nurmela kertovat Kalevan kierroksen osakilpailuista, harjoittelusta ja siihen tarvittavista välineistä. Webinaarissa saa esittää kysymyksiä kesken esityksen. Webinaari toteutetaan Skype for Business-ohjelmalla eikä se vaadi osallistujalta kuin internetselaimen. https://kalevankierros.fi/tervetuloa-kalevan-kierrokselle-2020-webinaari-8-1-klo-18/ Tai sitten voit tulla Tammelaan ensi viikon keskiviikkona kuuntelemaan Kalevan Kierros 2020 infotilaisuuden: https://kalevankierros.fi/kalevan-kierros-2020-info-15-1-2020/ Tai sitten voit tutustua itse Kalevan Kierroksen sivuihin: https://kalevankierros.fi/ Tänä vuonna on viime vuosista poiketen vuorossa luonnonjääluistelu Kuopiossa. Retkiluistimilla pärjää todella hyvin.
 2. artturi

  Kalevan Kierros 2018

  2018 Kalevan Kierros käynnistyy tammikuun lopulla Seinäjoella luistelulla: http://www.kalevankierros.fi/arkistot/1647 Ilmoittautuminen kierrokselle on auki ja luistelunkin jälkeen vielä kerkiää mukaan viiden lajin osalta: http://www.kalevankierros.fi/ilmoittaudu Joko sinä osallistut tänä vuonna kierrokselle?
 3. artturi

  Kalevan kierros 2016

  Kalevan Kierros puolivälissä - Keurusselkäsoutu käynnistää loppukirin Kalevan Kierroksen 40. kierros on ohittanut puolivälin ja takana on kolme lajia ja toiset kolme odottavat. Tulevana lauantaina soudetaan Keuruulla 30 km. Juoksun jälkeen johdossa on Markus Välimäki Viialan Viristä, mutta Kuntokonnien Toni Pikkarainen on aivan kannoilla. Piste-eroa miehillä on vain alle 20 pistettä, joka soudussa tarkoittaa vain vajaata kahta minuuttia, joka noin kolmen tunnin suorituksessa on mitätön ero. Vuoden 2015 kokonaiskilpailun voittaja Tuusulan Tallaajien Juha Lehtonen voitti viime vuonna sekä soudun varsin selvästi että pyöräilyn. Hän on nytkin hyvällä iskuetäisyydellä ja lähtee nytkin ennakkosuosikkina matkaan. Hän on Välimäkeä jäljessä noin 180 pistettä ja kaventanee eroa selvästi. Oman lusikkansa soppaan tuo Lehtosen seurakaveri Sami-Jukka Hämäläinen, joka juoksun jälkeen on kolmantena ja tunnetaan myös hyvänä soutajana. Ennakkoon näyttää, että soudun jälkeen kärjen tilanne on huomattavasti tasaisempi kuin ennen soutua. Naisten kilpailussa kisaan lähdetään Kuusankosken Urheiluseuran Elina Kilpeläisen johdolla, mutta kolme seuraavaa Pajulahden Johanna Herranen, Kuusankosken Anne Rasku sekä Tammelan Tytti Pelkonen ovat kaikki alle 80 pisteen etäisyydellä Kilpeläisestä. Herranen, Rasku ja Pelkonen tulivat 2015 soudussa maaliin 17 sekunnin sisällä, joten kisasta on tulossa äärimmäisen tiukka. Elina Kilpeläinen, joka voitti kokonaiskilpailun 2014, ei ollut mukana 2015, mutta hänetkin tiedetään hyväksi soutajaksi, joten neljän kärkeä soudun jälkeen on erittäin vaikea ennustaa. Varsinaisen Kalevan Kierroksen ohella käydään haastekisaa, jossa juoksun jälkeen Fitra liikuttavaa luettavaa-joukkue on selvässä johdossa ennen IBD Cyclingia. Fitran Mikko Lahti erinomaisena soutajana ja jolle tämä kisa toimii hyvänä harjoituksena ennen Sulkavaa, pitänee muut joukkueet edelleen takanaan. IBD:n soutuosuuden suorittajana piti alun perin olla Teemu Ramstedt, mutta hän joutui alkuviikosta lähtemään Habarovskiin, kun KHL:n kausi lähenee ja joukkueen harjoitukset kutsuvat. Triathlonisti ja muutenkin monipuolinen kestävyysurheilija Tommy Korin kuitenkin paikkaa Ramstedtia eikä anna eron kasvaa ennen kahta päätöslajia. Kaikkiaan järvelle on lauantaina on lähdössä lähes 300 soutajaa, joista yksikköjä noin sata ja vuorosoutajia noin 200. Kisa on myös avoin muillekin kuin kiertäjille, joten kaikkiaan järvellä nähdään Sulkavalle tähtääviä soutajaa, jonne myös kovimmat Kalevan Kiertäjät suuntaavat.
 4. artturi

  Kalevan kierros 2016

  Ensi vuonna alkaa järjestyksessään 40. Kalevan kierros. Juhlavuoden kunniaksi kierroksen markkinointia on hieman terästetty. Mukaan on haastettu muutamia julkkisjoukkueita, joiden innoittamina toivotaan mukaan myös uusia kiertäjiä. Ja tänään tuli Yle puheen kanavalta Peltsin ohjelmassa erittäin hieno haastattelu kahden kiertäjän osalta. Mikäli et vielä ole kuunnellut tuota ohjelmaa, niin tästä linkistä vajaa tunti asiaa kuntourheilun kuningaskierroksesta: http://areena.yle.fi/1-3153463?autoplay=true Mikäli et vielä ole tutustunut kalevan kierrokseen, niin käyppä katsomassa kierroksen uudet sivut: http://kalevankierros.fi/ tai kierroksen facebook sivut https://www.facebook.com/KalevanKierros
 5. artturi

  Joroinen 2015

  Mulle osu tänä vuonna vähemmän pahoja letkoja kuin edellisinä vuosina. Mutta kun vähän iäkkäämpänä lähtöaika on melkein puoli tuntia ekan lähdön jälkeen, niin kyllä niitä ohitettavia on aika paljon. Ja jokainen ohitus nopeuttaa menoa, jos pääsee ihan läheltä ohittaan. Ja pyöräilyä nopeuttaa myöskin mua ohittavat letkat; ekana menijä menee mun edelle 10 metrin päähän ja letkan seuraava kiilaa varmasti ekana ohittaneen ja mun väliin. Itse en kertaakaan ruvennut jarruttelemaan noissa tilanteissa, vaan hellitin hieman polkemista. Kun sitten letkassa 2-5 kisaajaa tekee saman, niin käytännössä peesausraja on ollut liian pieni useamman sata metriä. Tännä vuonna tuota ei tapahtunut niin paljoa kuin viime vuonna, jolloin meikäläisellä pyörä ei kulkenut ihan niin hyvin kuin tänä vuonna. On totta, että en pystyisi tässä kunnossa ajamaan tuota reittiä yksin yli 38km/h ja juosta sen jälkeen puolikasta maratonia alle 5min/km. Mutta siitä huolimatta mä sanoisin, että pidin 10m peesausrajan edellämenevään muutamaa ylämäkeä ja ohitustilannetta lukuunottamatta. Tuolle reitille ja noilla lähtöväleillä porukkaa on kuitenkin niin paljon, että letkoja syntyy ihan varmasti. Mun näkemät pahimmat peesaajat olivat varmaan viestijoukkueiden kärkipäässä menneet joukkueet. Tosin ne menivät sen verran kovaa vauhtia, että en kauhean kauaa niitä nähnyt.
 6. artturi

  Joroinen 2015

  Olin aika skeptinen tämän vuoden kisan suhteen ennen lähtöä. Pieniä vastoinkäymisiä oli jonkin verran ja vähän pelkäsin, että viime vuoden romahdus juoksuosuudella toistuu tänä vuonna. Alkuviikosta kattoremontista sain hartiat ja niskan aika jumiin. Keskiviikkona astuin kunnolla naulaan ja kävely perjantai-iltana oli hieman tuskallista. Ja sitten vielä olin hukannut kisakenkäni pikanauhoineen. Sen lisäksi alkuvuonna uintia oli harjoiteltu vain 8km ja juoksua hieman yli 200km. Vaikka pyöräilyä olikin enemmän kuin viime vuonna, niin kovin luottavaiselta tilanne ei lauatai-aamuna näyttänyt. Uinti lähti kulkemaan aika hyvin, kun otin reunasta oman uintilinjani. Olin ajatellut selviäväni 35 minutissa rantaan ja olin aika tyytyväinen, kun kello näytti hieman päälle 34 min ylös vedestä noustessani. Pyöräilyn alku meni uskomattoman kovaa meikäläiselle; 20km kohdalla aikaa oli kulunut 31min. Siihen saakka olin saanut käytännössä ohitella koko ajan muita. Siitä eteenpäin meitä oli sellainen 4-6 polkijan joukko, joka meni suurinpiirtein samaa tahtia. Mun mielestä peesaus välit olivat suurimman osan aikaa hyvät, mutta muutamissa ylämäissä ja ohitustilanteissa porukka sumppuuntu. Ilmeisesti mun edellä ajnut kilpailija veti wattimittarilla, koska ylämäissä menin hänestä aika usein ohi ja hän vastaavasti ohitti meikäläisen alamäissä. Puolenmatkan jälkeen matka alkoi painaa ja tyydyin polkemaan muiden takana peesirajan verran takana. Vaikka sykkeet oli pienemmät kuin viime vuonna niin lajoissa ei ollut oikein varaa kiristää. Tosin keli taisi olla jonkin verran viilempi kuin 2014, joten heikommat sykkeet saattoivat johtua siitäkin. Vauhti laantui alun hurjastelusta, mutta keskinopeus oli yli 38km/h vaihtoon tullessa. Ikinä en ole noin kovaa pyöräillyt, joten olin aika tyytyväinen juoksukamoja päälle pukiessa. Juoksu lähti liikkeelle alle 5min/km, eikä sykkeetkään olleet kauhean korkealla, joten olin jo ekan kierroksen puolivälissä aika varma, että tänään pystyn juoksemaan koko matkan, mikäli ei mitään ongelmia vatsan kanssa tule. Meno oli tasaista, mutta ihan sellaista herkkyyttä juoksemissa ei ollut. Viimeiselle kierrokselle lisäsin vähän vaihtia, mutta aika pian piti hieman himmata ettei tarvi käydä puskassa isolla hädällä. Vähäisten harjoituskilometrien johdosta olin kuitenkin erittäin tyytyväinen 1.41 juoksuaikaan. Loppuaika oli sekunnin alle viiden nelosen, joka on vartin verran kovempi kuin osasin kuvitella. Viime vuoteen nähden parannusta tuli uinnissa 1,5 min, pyörällä 9min ja juoksussa 16min. Kaiken kaikkiaan joka laji meni yli odotusten.
 7. artturi

  Kalevan kierros 2015

  Kalevan kierros käynnistyy kuukauden kuluttua luistelulla. Tämän vuoden osalajit ovat: PVM LAJI MATKA PAIKKA 7.2 LUISTELU 30KM TUUSULA 21.3 HIIHTO 45KM VUOKATTI 23.5 JUOKSU 21/42KM TUUSULA 27.6 SOUTU 30KM KEURUU 8.8 PYÖRÄILY 71KM NURMIJÄRVI 12.9 SUUNNISTUS 15KM LEMI Tarkempaa tietoa kierroksesta Kalevan kierroksen sivuilta http://www.kalevankierros.fi/ Ja jos haluat tulla kuuntelemaan esitelmän kierroksesta paikan päälle, niin Tammelan kunnantalolla 13.1.2015 kello 18.00 sinulla on ensiluokkainen tilaisuus tutustua siihen, mistä kierroksella on kyse: https://www.facebook.com/events/672939906152617/?ref_dashboard_filter=upcoming
 8. Mukana ollaan jälleen kerran. Viime vuonna sain 20 kertaa täyteen, mutta toisilla hölkkiä on takana huomattavasti enemmän. Näin kerrotaan kierroksen sivuilla: Tänäkin vuonna 30. hölkkäkerran johdosta pujotetaan uusi henkilökohtainen numero seitsemän hölkkääjän kaulaan. Yhtenä näistä on numerolla 2172 juokseva Kimmo Ollikka. Kun mies ikänsä puolesta edelleen osallistuu yleiseen miesten sarjaan, voidaan laskea, että hölkkäkärpänen puri miestä ensi kerran alle 10-vuotiaana, eikä kertaakaan ole sen jälkeen jäänyt välistä.
 9. Kolmas kerta rantamaratonilla ja kolmas kerta, kun käytännössä juoksu loppuu 30 km kohdalla. Viimiseen 10-12 km on kulunut joka vuosi 7-15 min enemmän kuin alkumatkan vauhdin perusteella pitäisi. Tänä vuonna hyytymisen ymmärtää, kun juoksumäärät on olleet olemattomat. Mutta aikaisempina vuosina puolen matkan kohdalla olevat mäet ovat sen verran raskaat, etten ole malttanut ottaa tarpeeksi hitaasti. Toisaalta aika moni muukin tuntuu väsähtävän lopussa. Mä kävelin viimisellä kympillä useaan kertaan ja siitä huolimatta oma sijoitus ei juurikaan tippunut puolen välin tilanteesta. Jos jotain positiivistä pitää hakea lauantain juoksusta, niin minuuttia nopeampaa meni kuin viime vuonna. Jos ensi vuonna saisi reenattua itsensä hieman parempaan kuntoon.
 10. artturi

  Finntriathlon 2014

  Hellekeli on meikäläiselle tuloksia todella paljon heikentävä tekijä. Ja sitä piisasi eilen. Onneksi juoksuosuudella oli virallisia juotto- ja kastelupisteitä aika hyvin. Ja muutama paikallinen omakotitaloasukas auttoi vielä puutarhaletkuillaan. Siitä huolimatta tuolla kelillä olisi voinut olla siellä hiihtolatuosuudella yksi vesipiste. Järjsetelyt sujuivat tänä vuonna todella mallikkaasti. Kisaan sijoitetuille rahoille sai mun mielestä hyvin vastinetta. Oma kisa meni uinnin osalta kohtuullisesti. Vauhti ei ollut kovin kovaa, mutta ei siinä kyllä rasittunutkaan. Sykemittarin kanssa sähläsin alussa sen verran, että en saanut sitä päälle alussa, joten todellista rasitustasoa en tiedä. Minuutin olisi aika voinut olla parempi. Pyörä kulki kohtuulisesti, mutta ehkä hieman liian korkeilla sykkeillä (3.32/152). Mutta juoksu oli ensimmäisen kuuden kilometrin jälkeen tuskasen hidasta. Olin laskeskellut 1.50 puolimaratonin aikaa, mutta kaksi viimeistä kierrosta sujuivat reilusti hitaampaa juoksuajan ollessa 1.57. Paljon jää parannettavaa ensi vuoteen, että pääsen samoihin aikoihin kuin ensimmäisillä kerroilla Joroisilla.
 11. artturi

  Finntriathlon 2014

  Olisi todella mielenkiintoista nähdä Joroisissa kisa, jossa noin 200 kilpailijaa ja noin 1200 kuntoilijaa lähtee uimaan ilman märkäpukua. Mulle on aivan sama uidaanko puvulla vai ilman, vauhti ei ole kärkipäätä kummallakaan vaihtoehdolla. Toisaalta en ole ikinä järvessä uinut noin pitkää matkaa. Olisihan se mielenkiintoista nähdä, miten uintiajat muuttuvat aikaisempiin vuosiin verrattuna. Tänä vuonna neljä järviuintia takana ja kaikki märkäpuvulla. Täytyy ensi viikolla kokeilla pelkällä kisapuvulla uintiakin.
 12. artturi

  Finntriathlon 2014

  Kyllä, mutta siellä kisaajat leimaavat rasteja tasaisin välein, jolloin väliaikapalvelua on helpompi järjestää vaihtoalueelle. Mutta olisihan tuo väliaikamaton (mattojen) lisääminen pyöräreitin varrelle hyvää palvelua katsojille ja varsinkin viestijoukkueille. Kunhan sitten tieto matoilta saatasiin livenä nettiin ja vaihtoalueelle vaikka isommille näyttötauluille.
 13. artturi

  Finntriathlon 2014

  Mä en viime vuonna ollut kisoissa, mutta vuotta aikaisemmin korvanappien käyttökieltoa perusteltiin mun mielestä turvallisuudella. Varsinkin pyöräilyssä tiellä on sen verran ruuhkaa, että tuomarien ja ehkäpä myös muiden kilpailijoiden äänet pitäs jokaisen kuulla. Myös juoksussa reitti oli paikoin aika ahdas, jolloin omassa musiikkimaailmassaan etenevä ei välttämättä huomaa kovaa takaa tulevia. Oma harjoittelu on sujunut tänä vuonna kovin heikosti triathlonin suhteen. Määrät on olemattomia parhaisiin vuosiin verrattuna ja viime vuoteenkin nähden olen tosi paljon jäljessä. Viime vuonna tähän aikaan määrät olivat: juoksu 750km, pyörä 3500km ja uinti 27km, kun nyt ollaan lukemissa 150, 1500 ja 10. Joten mitään kovin hyviä aikoja ei ole odotettavissa. Ja katotaan nyt kestääkö polvi juosta maaliin saakka. Näytti ilmottautuneita olevan mun sarjassa 155. 20 joukkoon on realistinen tavoite ja alle viiden tunnin aikaa vois lähtee tavotteleen (u 0.35,p 2.35,j 1.50). Riippuen kuitenkin pyöräilyn pituudesta ja kelistä.
 14. Järjestelyt toimivat hyvin, mutta lähtöaikataulujen muuttaminen jatkuvasti aiheutti meikäläiselle pieniä huolia. Mun piti ehtiä Jukolan viestiin sellaisella kyydillä, että paikalla piti olla Vehmersalmella reilusti ennen puoltayötä. Kun lähtöaika siirtyi 50 min myöhäisemmäksi, niin tuli aika kiire. No onneksi ehdittiin, mutta tykkäisin kovasti, jos oikeat lähtöajat olisivat tiedossa ainakin pari viikkoa etukäteen. Oma kisa meni suurin piirtein ennakoidusti. Uinti oli ehkä pieni pettymys, sillä kokeilin hallissa viikko sitten 1500 metrin uintia rennon kovaa ja sillon se kulki puoli minuuttia kovempaa ilman märkäpukuakin. Toisaalta tuo välijuoksu vaikeuttaa vertailua. Ja viime vuoden sprittiin nähden uin jopa hieman kovempaa ensimmäisen kierroksen, eikä vauhti juurikaan hyytynyt toisella kierroksella. Aikaa meni 27 min, kun olin ajatellut minuuttia nopeampaa aikaa. Pyöräily sujui vähäisestä harjoittelusta huolimatta kohtuullisesti. Ekan kierroksen jaksoin polkea aika kovilla sykkeillä, mutta toisella kierroksella ei oikein jaksanut nostaa sykettä tarpeeksi korkealle. Ajoin lähes koko toisen kierroksen Jupiksen perässä sopivalla etäisyydellä. Aikaa meni 1.17, joka oli pari minuuttia kovempaa kuin olin alun perin ajatellut. Juoksuun lähdettäessä jalat olivat niin jäässä, että luulin pohjallisen tai sukan olevan rypyssä. Pieni tauko ja kenkien tarkastuksen jälkeen totesin jalkojen olevan sen verran tunnottomat, että kengät tuntuvat oudoilta. Juoksu oli tälle vuodelle tyypillisen hidasta menoa; vauhti puuttuu täysin. Pari vuotta sitten noilla sykkeillä olisin mennyt puoli minuuttia kovempia kilometriaikoja. Lopussa olisi ehkä voinut hieman lisätä vauhtia, mutta vatsassa rupes kiertään siihen malliin, että viimeiset kolme kilometriä passailin vauhtia sellaiseksi, ettei tarvi puskassa käydä. Aikaa meni 46min, joka oli minuutin verran hitaanpaa kuin ajattelin. Yleisenä huomiona voisi sanoa tän vuoden omasta harjoittelustani sen verran, että soutamalla voi harjoitella uintia ja pyöräilyä, mutta kova vauhtinen juoksu vaati juoksemista.
 15. artturi

  Suunnistus

  Koska olin "helpolla" viitososuudella, niin oma sijoitus oli paras tähän astisita Jukolan viesteistä eli 457. Tämä siitäkin huolimatta, että suunnistus oli todella hakusessa. Kun olin heti hukassa ykkös ja kakkosrasteilla, niin meno oli epävarmaa koko ajan. Alun rastien lisäksi hain ainakin neljää muuta rastia. Kaikkiaan pummeja tuli varmaan vähän yli 15min. Toisaalta yhtään tosi tyhmää virhettä (väärää rastiväliä suunnistusta, rastien väliin jättäminen) ei tullut. Oikeastaan en tehnyt yhtään reitinvalintaa eli kompansilla vain suunta seuraavalle rastille ja sitten katsotaan löytyykö polkua. Useinmiten löytyi. Pari kertaa väärän polun valinta ja sitten oltiin ihan hukassa. On hauska katsella myöhemmin reittihärvelistä, miten olisi kannattanut nuo pahimmat jyrkänteet kiertää. Nyt menin aikalailla kalliokiipeilyä muistuttavalla reitillä parillakin rastivälillä. Mutta niin taisivat mennä muutkin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy