Jump to content
Juoksufoorumi.fi


JussiH

Jäsenet
 • Content Count

  1 917
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Converted

 • Maraton
  3:27:36

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 48:lla vajaa 15h jäljellä, kärjessä Kouros 290km ja sitten Chrisoffersen 272km, alkaa ratketa ilmeisesti kreikkalaisen hyväksi.
 2. Onnittelut Winterroadille! Uusien kenkien kokeilu kannattanee tosiaan jättää johonkin muuhun ajankohtaan kuin ennen kisoja. Tumma läiskä voisi viitata ehkä verenpurkaukseen? No, en ole lääkäri... Muista sitten ottaa Santan palautusjuomaa riittävän hillitysti.
 3. Kouros on hiipinyt takaisin kärkeen, taisi Lars olla välillä telakalla jopa.
 4. Tämä juoksu kiinnostaa, mutta on mahdotonta sanoa vielä voisinko juosta, sillä viimeiset 6kk on mennyt polviongelmien kanssa. Nyt olen vähitellen nähtävästi pääsemässä taas juoksemaan, mutta kuntoutuksessa voi vierähtää pitkä tovi eikä vaivan uusiutumista voi sulkea poiskaan. Mutta siis kiinnostusta kyllä löytyy.
 5. JussiH

  Lyhyet kalsarit

  Minulla on samoin McKinleyn bokserimalli toiminut loistavasti pitkillä ja ylipitkillä lenkeillä kun melkein kaikkien muiden kanssa on ollut hiertymäongelmia jossain vaiheessa (en toki ole testannut kaikkia mahdollisia malleja). Pitkään aikaan ei Intersportista kuitenkaan noita löytynyt, mutta eilen tuli käytyä Mikonkadun Intersportissa ja sielläpä niitä taas oli! Ostin heti kolmet ja iloiset yllätykset jatkuivat kassalla kun niistä sai vielä jonkun kampanja-alennuksenkin. Lähtöhinta oli n. 10 egeä /kpl mutta alennuksen jälkeen oli n. 6 egeä /kpl, eli halvalla lähtivät. Sinne ei kyllä hirveästi enää noita jäänyt mutta kannattaa käydä tsekkaamassa jos kaipaa hyviä bokserimallisia alushousuja, sitä ei tiedä milloin niitä taas saa.
 6. JussiH

  wiha 2010

  Onnittelut juoksijoille, varsinkin 8h alittajille, toivottavasti ei nouse hattuun. ;)
 7. Joo, mulla shortsit aiheuttavat hiertymiä ja niillä pystyn juoksemaan vain n. 15km ennen tätä efektiä. Joskus 20km jos ei ole erityisen lämmin eikä hikoile niin paljoa. Ilmeisesti märät shortsit hiertävät, toisin kuin märät trikoot. Eikä helteellä oikein viitsi pitää alkkareita ja shortseja molempia, tuleepi kuuma. Mutta eivät trikoot ole yhtään sen ahdistavampia kuin shortsitkaan, siinä taitaa olla kyse vain mielikuvasta ja ehkä ulkonäöstä. Moni puhuu shortsien ilmavuudesta, mutta enpä ole huomannut erityistä ilmavuutta niiden kanssa. Ehkä sen verran että shortsit eivät yllä ihan niin alas kuin trikoot. Toisaalta trikoiden kanssa ei koskaan tunnu "märältä", toisin kuin shortsien kanssa. Trikoot ovat tässä mielessä vähän niin kuin uimahousut. Kyllä uimashortsit tuntuvat ihan eri tavalla märiltä kuin tiukat uimahousut, vai mitä? Trikoot ovatkin ihan ykköset jos sattuu satamaan, ei ne tunnu silloinkaan märiltä, toisin kuin shortsit, paita tai juoksuhousut/takki.
 8. Juuri näin. Vähän niin kuin laittaisi uimahousujen alle alushousut.
 9. Jaa. Itse pidän trikoiden alla ei mitään, koska juuri siten välttyy parhaiten hiertymiltä. Alkkareiden kanssa on paljon vaikeampaa, harvat eivät hierrä 40km jälkeen. Hyvät lyhyet trikoot auttavat kuinka pitkälle tahansa ilman hiertymiä, mutta on niitäkin jotka eivät toimi kuin 20-25km asti. Ikävä kyllä pitkien trikoiden alla täytyy pitää alkkareita, niissä on liikaa "liikkumavaraa" joka johtaa hiertymiin. Toisaalta se on OK, koska pitkiä trikoita tulee pidettyä viileämmällä kelillä vasta muutenkin, jolloin voi olla enemmän päällä kaikin puolin. Itse asiassa jos lähden ultralle jossa tarvitsee pitkiä trikoita, laitan lyhyet trikoot alle mieluummin kuin alkkarit. No, ehkä löydän vielä loistavat alkkarit joku päivä, vaikka under armourit tms. joista olen kuullut. Tai jaa, tulinhan ostaneeksi Adidaksen vähän kalliimmat alkkarit tässä vähän aikaa sitten, mutten ole ehtinyt testaamaan. Ne ovat sen oloiset että voisivat toimia yhtä hyvin kuin hyvät lyhyet trikoot. Eikä ihme, nehän ovatkin melkein kuin lyhyet trikoot...
 10. Ymmärrän kaikkia niitä jotka pettyivät HCM:n huoltoon tai järjestelyihin. Itsekin kärsin huonosta lähtökarsinasta, enkä ollut erityisen vaikuttunut lahjonnasta kisaa ennen expossa (numeroa ja chippiä haettaessa) tai välittömästi kisan jälkeen. Jätin kaiken kisan aikaisen kiinteän syömättä kuten Teppo Tulppukin, joten muille riitti sen verran enemmän. Geeliäkään en rohmunnut 37km kohdalla (eipä olisi uponnutkaan enää siinä vaiheessa). Kaikesta on toki lupa valittaa varsinkin kun osallistumismaksu on suorastaan törkeän korkea. Mutta. Tultiinko juoksemaan vai syömään? Meinaan vaan että mulle tapahtuma on joka kerta ollut erittäin positiivinen kokemus juuri juoksun vuoksi ja siksi, että Suomessa ei kuitenkaan samaa tunnelmaa ole missään muussa kisassa. Asiaan toki vaikuttaa se että saan juosta kotikaupungissani, jonka lenkkireiteistä pidän paljon ja olen jopa vähän ylpeä. Jotkut kun valittavat että City Marathonin pitäisi olla vain kaupunkimaisemissa jne. Mielestäni HCM on hyvä juuri siksi että se on omanlaisensa ja saa leimansa juuri siitä millainen Helsinkikin oikeasti on, eikä väkisin kierretä vaikkapa Stockmannin korttelia kymmeniä kertoja ympäri. Pitkällä aikavälillä ei taida juuri muistella sitä saiko riittävästi banaania ja geeliä matkan varrella, vaan juoksufiilistä ja ehkä tulee harvinaisen hienoa mitaliakin katseltua... Prefontanella oikea asenne tuossa yllä. P.S. Minun Garmin GPS näytti 42,7km, joka on siis 500m ylimääräistä. Yleensä maratonilla on tullut 200-400m ylimääräistä, joten yllätyin. Ehkä tuo selittyy alun ohitusrumballa, ehkä ei. Sinänsä mielenkiintoista oli kyllä että Garmin ja kilometritolpat olivat yhtä mieltä 16km kohdalla, vaikka sitä ennen olivat jo eroa tullut yli sata metriä, ja sitten tuli taas rutkasti lisää loppumatkasta vaikken enää joutunut tekemään erityisiä kiemuroita ohittelujen vuoksi. Liekö reitti nyt ihan oikean mittainen?
 11. Onnittelut tosiaan näille pitkän linjan maratoonareille. Seppo "Lainonen" tuli bongattua illalla televisiosta, olisikohan ollut yhdeksän aikoihin, oli oikein haastateltu.
 12. Selvää nestevajausta ja imeytymisongelmaa minullakin tosiaan oli, ja vähän vaikuttaa siltä että niin oli melkein kaikilla. Luulen että keli oli suurin syyllinen tähän. Oli tosi kiva kotona odotella todella janoisena että vatsa tokenee ja sinne pysytyy nestettä kaatamaan ilman että se tulee takaisin ylös. Muutama tunti siinä kärvistellessä meni. Vinkkinä: mulla on aina vatsaongelmissa toiminut hyvin appelsiini tai mandariini, ja nytkin sain ensimmäisenä uppoamaan mandariinia ja appelsiinimehua (jota kylläkin laimensin vedellä reilusti). Kannattaa kokeilla, on toiminut hyvin myös ultramatkoilla.
 13. Keli taisi olla aika rankka vaikka viime aikojen helteiden jälkeen se hämäävästi tuntui helpolta, eihän lämpötila ollut 30 eikä edes aurinko paistanut... Mutta kyllä sen tunsi että ei ole lentokeli. Luulen että salakavala keli aiheutti minulle myös ensimmäistä kertaa maratonin jälkeen pahan olon, ja olenkin joutunut pakollisille norjan kielen kursseille pari kertaa tänä iltana, ekan kerran jo lähijunassa ja toisen kerran kotona isoon valkoiseen puhelimeen. Juoksu oli kyllä tämän hetken ala-arvoiseen kuntoon nähden ihmeen helppoa ja hauskaa aina 30km asti. Toki ei vauhtikaan päätä huimannut, mutta kuitenkin. 30km kohdalla sitten tulikin isompi seinä vastaan kuin koskaan ennen maratonilla ja vauhti hiipui hiipumistaan, ihan hölkkäilyksi meni. Loppu nettoaika jotain vähän alle 3:24, jota ei kannata juuri jäädä muistelemaan. Mutta ainakin juoksu oli pirun hauskaa kaksi kolmasosaa, sain olla osallisena 30v. juhla-HCM:llä ja onkin erityisen hieno mitali tänä vuonna. Ei yhtään hiertymää tai rakkoa, taisi olla eka kerta kun maralta tai ultralta ei niitä tule lainkaan. Alussa tuli muuten mukavasti oppia hitaampien ohittelusta, kun menin liian myöhään lähtökarsinaan ja jäin 5h-jänistenkin taakse - reilusti. Varmaa siinä muutama tuhat ohitusta tuli tehtyä. Ohittelu jatkuikin aina sinne 30km asti (ihmettelin kuinka porukka on sinkoillut selvästi ylikovaa alkumatkan kun niin kovasti tuli selkiä vastaan), jolloin siirryinkin ohitettaviin vaihteeksi.
 14. Ukkostaa ja vettä tulee ihan tosissaan nyt. Ihan sama, ei tässä iskussa olla kuitenkaan. Jos sataa niin tulkoon perkeleellinen ukkonen sitten myös kisaan! Joka kerta kun olen lenkillä ja sataa ja ukkostaa, tulee väkisin tuo biisi mieleen.
 15. Olipa hieno rapo. Mahtava tarina, mahtava juoksu! Tai taisi siinä olla aika reilusti kävelyäkin kyllä. Hieno foot race joka tapauksessa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy