Jump to content
Juoksufoorumi.fi


esan

Jäsenet
 • Content Count

  1 121
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

51 Excellent

About esan

 • Syntymäpäivä 01.09.1955

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Maroja 546 takana ja välillä maistuu paremmin ja toisinaan huonommin. En kuitenkaan aio vapaaehtoisesti lopettaa - ainakaan vielä. Kaverit on mukavia ja monta maata näkemättä.
 2. Tuoreimpana mielessä syksyn Moskova - oli minusta oikein hyvä reissu; ml. Moskovan sirkuksessa käynti. Ainoa haitta voisi olla että tarjosivat vain vettä 30km asti. Asterdamista ja Warsovasta minulla on vuosia aikaa. Ei ole ongelmia mielessä näistäkään, mutta jos jonkun veisin näistä kolmesta juoksemaan, valitsisin Moskovan. Frankfurt on ihan hyvä. Maalisuora oli erityisen hieno. Ljubljana oli kaunis kaupunki - ja edullinen. Suosittelen lämpimästi. Jäätelötötterö oli 1,20e keskustan siltojen kupeessa. Ateenaan voisin mennä vaikka kolmannenkin kerran - vaikka siellä on 17km ylämäkeä putkeen. Maali vanhalla stadionilla on jotain erityistä. Ja tietysti startti Marathonin maisemista kiertäen sotilaiden hautakummun n. viiden km:n kohdalla. (Olen juossut Nizza-Cannes:n ja Dublinin myös ja yllä mainitut minusta eivät näille häviä kokemuksina.)
 3. 10. Itsenäisyysmaraton Kuopiossa takana. Kuntosarjan koko maratonin tulokset näyttävät puuttuvan. Laitoin tästä mailia järjestäjälle (vaikka oma aikani puolimaran viimeisenä onkin).
 4. Muutahan täältä ei itselle mukaan saa viimeiselle maratonille kuin kokemukset. (Toronto oli ostettu jo joulukuussa 2016.)
 5. https://www.facebook.com/GjakovaHighlandMarathon/photos/a.1014517578617729.1073741828.1011810485555105/1438651749537641/?type=3&theater
 6. Tuloslista on edelliseltä vuodelta. Uudesta saattaa olla tietoa facessa. Meitä on tuloksissa 7 suomalaista maratonveteraania. Reitti oli raskas yli kuusikymppiselle kuten arvata saattaa kun kyseessä on vuoren ylitys. Gjakovasta noustiin vuorelle n. 25km jossa raja-aseman läpijuoksu ongelmitta Albanian puolelle. Siellä sitten ensin alamäkeä ja myös ylä- ja alamäkiä. Lopussa vajaa kolme km nousua maatiin Bajam Curriin. Yli viisi tuntia otti ja toipumiseenkin meni normaalia kauemmin. Bussikuljetus takaisin Gjakovaan kuului marahintaan joka oli kai jotain 20e luokkaa :) Keli oli kesäinen kun Gjakovaan saavuttiin pari päivää ennen starttia. Vuokra-autolla ajettiin Pristinasta. Mittari näytti kai 27C ja ilmastointi oli tarpeen. Juoksuaamuna oli +4C ja vettä satoi melkein maaliin asti. Vuorille oli tullut lumipeite. Ihan asfaltoitua päätietä juostiin ja silti kohdattiin tiellä pari lehmääkin. Tällä reissulla eurolla oli kunnon arvo. Muistaakseni maksoi Bajam Currissa 22e yhteensä kun tarjosin koko seitsemän hengen porukalle gulassikeitot leipineen ja juomineen :) Erityistä: Gjakovassa kohtasimme erityistä vieraanvaraisuutta ja pääsimme osallistumaan vanhassa moskeijassa rukoushetkeen. Erilaisuus on rikkautta! Matka oli hieno kokemus kaikkinensa! (suhtautukaa varauksella: minun kaikki marareissut ovat oikjeasti hienoja kokemuksia; tämä on asenneoitumiseni marareissuihin) (seuraavaksi kävin Torontossa, joka oli Ed Withlock:n muistojuoksu (yli 70-vuotiaana juossut maran alle 3h))
 7. esan

  Moskova Maraton 24.9.2017

  Moskovassa lääkärinlausuntoa varten on maran sivuilla lomake ja halusivat nähdän numerolappua hakiessa alkuperäisen leimoineen. Riitti että heille jätti kopion. Minäkään en ole facessa mutta ilmoa varten liityin että sain tunnarin. Facea en kuitenkaan alkanut käyttää. Muuten ei ilmon tekemisessä ollut mitään haasteita. Lento oli Finnairilla noin 1:30h ja hinta huokea ajoissa tilattuna. Viisumiin meni kuvineen runsas satku. Lentokettäjunalla pääsi mukavasti keskustaan; muistaakseni 550RUB. Kaupungissa metro oli edullista; kertalippu 50RUB.
 8. Tällainen on seuraavana ohjelmassa https://gjakovamarathon.com/
 9. esan

  Moskova Maraton 24.9.2017

  "tuollaisissa maissa" - Viitannee fake median välittämään maailmankuvaan joka minun tapauksessa hieman oikesi kun kävin itse katsomassa ;) Juomat oli kupeista aivan normisti. Olen nyt juossut maran 44 maassa enkä tässä tapauksessa havainnut mitään juoksuun liittyvää negatiivista poikkeavaa muihin maihin verrattuna. Ehkä se että alkumatkasta juomana oli pelkkää vettä. Sitten mukaan tulivat banaanit ja appelsiinin palat. Loppupuolella jaettiin geelejä. Turvajärjestelyt mainitsin koska olivat selvästi keskimääräistä paremmat; Nykin tasoa. Kadut vaan olivat leveämmät. Asfaltti uudehkoa. Baanat oli hyvin varattu juoksijoille. Saasteita en huomannut; niistä jotkut etukäteen pelottelivat. Expo oli hyvää kansainvälistä tasoa myös. Pasta-annos pienehkö mutta sain sitä kasvatettua pyytämällä. Tuntui tasaisemmalta kuin oheinen Polarini käyrä antaa ymmärtää - kokonaisnousua tämän mukaan n. 375m. (En kirjoittele juoksuistani rapoja. Kuvaan pokkarilla pitkin matkaa videopätkiä joihin puhun mukaan kommenttini ja myös yksittäisiä kuvia; ehkä joskus alan tubettaa. Toistaiseksi en priorisoi aikaani tähän.)
 10. esan

  Moskova Maraton 24.9.2017

  Oli hieno reissu. Oli turvallinen olo kun poliiseja oli noin kolmenkymmenen metrin välein ja risteykset tukittu jätehuoltoautoilla. Kadut olivat leveämpiä kun Nykin kadut ja tilaa riittävästi.
 11. Yhdeksän Itsenäisyyspäivämaraa takana. Toivottavasti tänä juhlavuonna saisin kymmenennen. Lämpötilat ovat olleet noin 20 asteen haarukassa. On ollut lunta, jäätä, ja ilman niitä. Täällä sain aikanaan legendaarisen mara-ajan 3:33:33. Nyt jos saisi 4:44:44 olisin positiivisesti yllättynyt. Oikeastaan 5:55:55 kelpaa myös. Pari viimeisintä kertaa olen startannut tuntia ennen. Hieno suomalainen maraton. Toivottavasti juhlavuoden kunniaksi antaisivat perinteisen ison mitälin. Pari vuotta on ollut pieni versio.
 12. 22. HCM takan ja ensimmäisen kerran > 5 tuntia. Olisi kai mennyt enemmän yli jos ei olisi sattunut raikastavaa sadetta kohdalle ;)
 13. Matka ja ilmo hoidettu. Kolme kertaa olen tehnyt vanhan reitin. Ennätyksiä ei tavoitella; ainoastaan aikarajoissa maaliin pääsyä.
 14. Omalta osaltani olen kiitollinen kaikille niille vapaaehtoisille jotka menneistä 21 HCM:stä osaltani ovat tehneet onnistuneen tapahtuman joka vuosi. Kiitos! (Olen ilmoittautunut mukaan tänäkin vuonna.)
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy