Jump to content
Juoksufoorumi.fipuula

Juoksufoorumi VIP
 • Content Count

  100
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About puula

 • Syntymäpäivä 28.04.1952

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. puula

  Ylläs nyt

  Onhan sekin pointti kun tämän viruksen aiheuttama epidemia laajenee, niin rajoitukset tiukkenee, kaikkine valmiuslakeineen ja muihin rajoituksiin liittyen. Väki tietysti vähenee hiihtokeskuksissa ja voi vähentää myös latujen kunnossapitoa. Pitää seurata tilannetta.
 2. puula

  Ylläs nyt

  Juu meillä on tarkoitus viihtyä pääasiassa mökissä ja ladulla. Täällä Keski-Suomessa on tänätalvena ollut ladut melko huonot. 2,5 km jäistä tykkilumilatua, ei muuta. Lapin läänissähän tuota koronaa on vielä toistaiseksi vähiten. Jos pysyy väen tungoksista pois ja vain ladulla, on kait riski vähäisempi. No sitten sen näkee ensiviikolla.
 3. puula

  Ylläs nyt

  Onko kukaan käynyt, ollut tai on nyt Ylläksellä hiihtämässä? Mikä on tilanne kun korona jyllää joka paikassa? Onko kansaa ollut paljon laduilla? Siksi kyselen kun ensiviikolla olisi tarkoitus suunnistaa Ylläsjärvelle, murtsikka mielessä. Mökki on vuokrattu jo viime syksynä kahdeksi viikoksi.
 4. Juu minä kylläkin kävin hakemassa omat sukseni Jyväskylästä kauppakeskus Sepän XXL:stä ja asiantuntevalta myyjältä, en netistä. Mutta kait ne voi ostaa verkkokaupastakin.
 5. Oliskohan pitänyt lukea ensin tätä viestiketjua ennenkuin menee ostamaan nuo linkin sukset https://www.xxl.fi/twin-skin-superior-race-classic-binding-18-19-unisex-skin-suksipaketti/p/bp/1140611_b, ovat nimittäin Ukrainalaiset. No joo pari päivää vasta olleet käytössä ja kuitti on visusti tallessa.
 6. puula

  Optigrip

  Vapaan suksilla olen hiihtänyt siinä sivussa jo vuosia, taitaa olla parempi siirtyä kokonaan vapaan suksiin ja lahjoittaa vuosien varrella kertyneet pitovoiteet paikallisen urheiluseuran nuoriso-osastolle. Seuraavan sesongin alkaessa hankin toiset vapaan sukset. Ja mitä tulee noihin Lapin kevät hankiin, niin aamulla -10C pakkasessa voi vedellä vapaa suksilla ja iltapäivän lenkit optigripillä, pärjää edelleen kahdella suksiparilla, ilman pitovoitelua.
 7. puula

  Optigrip

  Vastataan nyt vielä zeroista senverran, että zeropohja on yhtä kuin mekaaninen pito, toisinkuin nano tai opti ja samaan humpuuki sarjaan kuuluu tämä kuuluisa skin mekaanisena pitona. Pohja materiaali on kuluvaa tavaraa, joka kuluu tasaiseksi jo n. 500-1000 km:n välimaastossa pito lakkaa silloin kokonaan, muuttuu purkkivoideltavaksi sukseksi, se on ainoa tapa saada zero pitämään. Ei auta mitkään hiekkapaperi karhennukset ym.
 8. puula

  Optigrip

  Kyllä oli ja punainen väriltään. Emännällä ne on vieläkin ollut käytössä, mutta voideltava hiekkapaperilla. Tuntevat nimen Peltonen Acadia Zero. Huono ratkaisu Peltoselta.
 9. puula

  Optigrip

  No kyllä ne zeroina minulle myytiin ja sain kuulla jälkeenpäin että eivät olleet Peltoselta silloin lainkaan onnistunut ratkaisu., en tiedä nykyisiä.
 10. puula

  Optigrip

  Tais olla 2015 hankitut ja 2-laatuiset Kiuru Sportista hankitut. Seuraavat on kai sitten hankittava alkutalvesta kun niitä zeroja tai skinejä tulee kauppoihin, kumpaan nyt sitten päädyn. Pakkaskelin voitelu kyllä onnistuu meikäläiseltäkin, mutta nuo nollan kahdenpuolen olevat kelit uusine lumineen tai jäisine latuineen on pahoja.
 11. puula

  Optigrip

  No joo, en nyt meinannut mitään Vintage suksia, kuin aivan nykypäivän kapuloita. Minulla oli Peltosen zerot aikoinaan, mutta täytyy sanoa, että ei niillä mitään tehnyt. Kiikutin ne sporttidivariin Jyväskylään, ja kauppias sanoi, että en ota niitä ilmaiseksikaan. Ne olivat niitä ensimmäisiä Peltosen zeroja. Miten ne mahtaa sitten olla nämä uudet zerot, jos ovat kehittyneet, esim. Fischer.
 12. puula

  Optigrip

  Niin kovasti ne kehuu noita skinejä ja näytti tuolla pari viikkoo sitten Ylläkselläkin olevan lähes jokaisella käytössä. Toimiiko skinit, jos on jäinen latu tai kova latupohja? En tiedä mitä uutta tuossa Optigrip 3.0 versiossa sitten on, ainakin jos on koko suksenpohja pinnoitettu, niin ei kait silloin elopaino vaikuta oikeen mitään.
 13. puula

  Optigrip

  Hakusessa seuraaville lumille suksi tuohon nollan ja plussan keliin, kun tuo alue on voitelun kannalta aika paha. Pakkaskeli kylläonnistuu. Ajattelin tuota Kiteensuksen optigrippiä, mitä mieltä ollaan esim. sen kelialueesta? Esim. linkin suksi. https://www.kiteensuksi.fi/epages/kiteensuksi.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2015080305/Products/11-17670
 14. puula

  Fischer...

  Hypistelin XXL:ssä Fischerin suksia, joissa oli sellainen suomupohja pitoalueella, joka muistaakseni oli joskus menneinä vuosikymmeninä muotia mm. Karhulla oli tuotannossa sellainen suksi. Samalainen pitoalue oli myös Atomicin suksissa. Onko foorumilla tietoo ko. suksista? Vai pitääkö ostaa kokeilumielessä.
 15. Kyseessä varmaan ei aivan puhdas zero pohja. Ohje kertoo, että pitoalue tulee käsitellä hiekkapaperilla pidon saamiseksi. Ostin tuollaiset kokeilumielessä ja karhensin pohjan ohjeen mukaan ja pito löytyi. Kokeilin myös ilman karhennusta, ilman mitään toimenpiteitä suoraan kaupasta ladulle, mutta ei pitoa. Onko foorumilla muilla kokemusta ko. suksesta. Minun sukset on NIS levyllä ja Rottefellan siteellä. Täällä Ylläsjärvellä tähän aikaan vuodesta on vaan pirun huono hiihtää pitovoidelluilla suksilla, ladut jatkuvasti roskaa täynnä. Eilinen tuulenmyräkkä vaan pahensi asiaa, joten siksi päädyin noihin R-Grip suksiin. Noilla varmaan pärjää vielä muutamassa pakkasasteessakin. Minulla oli aikaisemmin Peltosen Zerot, mutta eivät vakuuttaneet kuin yhden kauden mikälienee sitten ollut vikana, joten leipäännyin niihin ja vein ne sportti-divariin Jyväskylään, jossa kauppias totesi niistä, että ei ota niitä ilmaiseksikaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy