Jump to content
Juoksufoorumi.fi


joonas

Jäsenet
 • Posts

  390
 • Liittyi

 • Last visited

joonas's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Facebookissa Paul Sjöholm sanoi että jotain lisätietoa tulisi helmikuun puolivälissä (uutta ei ole näkynyt). Tähän mennessä tietona on etteivät saa järjestää pyöräilyä suljettuna muulta liikenteeltä. Tämän johdosta pohtivat ilmeisesti, että pitävätkö koko kisaa.
 2. Väittäisin että riippuu tavasta jolla saadaan maksimoitua treeni määrä viikossa. Yleensä ihmiset eivät nimittäin harjoittele sitä 6 tuntia viikossa, joka on yleisesti ottaen se kohta, jonka jälkeen lisä treenistä tulee vasta vähän lisää apua.
 3. Jalkavaivojen takia suosittelisin kuntoilemaan kuntoa myös muiden lajien avulla, jotka eivät aiheuta jalkoihin yhtäläistä rasitusta. Esim. rullaluistelua, uintia, pyöräilyä tai melontaa. Mitä tahansa missä ei tule juoksun kaltaisia iskuja jalkaan. Kyllä alussa vauhtikestävyyden kehittäminen pitäisi olla melko nousujohteista, mikäli teet jotain vauhtikestävyys treenejä. Esim. vauhtileikittelyä 10-15min lämmittelyä (kevyt) + 15-25 min leikitellen sykkeellä fiiliksen mukaan + 10 min loppu verra kevyesti tai vaihtoehtoisesti vetoja tuolla kisavauhdilla ja jopa vähän kovemmalla.
 4. joonas

  Turku Triathlon Weekend

  No nyt on pitkästä aikaa ilmottauduttu triathlon kisaan. Aloin pohtia onko palstalta muita osallistumassa tapahtumaan?
 5. joonas

  Uimarit hoi!

  Uinnissa kohdannut aivan samaan kuin poppeli sun muut. Olen käynyt useilla kursseilla ja masters ryhmissä ja triathlon uintiryhmässä. Hankala on vaan saada sitä palautetta siitä mihin kannattaisi huomiota kiinnittää. Omalta osalta tuntuu kuitenkin tollaset tekniikka drillit tuntuneet pikku hiljaa alkaneen purra. Oivaltanut itsekseen useista mihin niillä pyritään vaikuttamaan (toisaalta luulisi opetuksen kannalta olevan parempaa, kun kerrottaisi vähän mitä yritetään tehdä) Olen koettanut alussa omatoimisesti muutaman vuoden ajan parantaa tekniikkaa ja lueskellut ja yrittänyt ja yrittänyt. Nyt kun takana on kolme vuotta ohjattuja kursseja alkaa vasta pikku hiljaa hiipua ymmärrystä kokonaisuudesta. Alussa se oli aina joku pieni juttu jonka tajusi tuolla tunneilla ja sitten unohti jonkun joka oli juuri saanut korjattua. Vaikkei uintiopettajilta aina palautetta tulekaan niin osaksi syynä on etteivät he tunne täydellisesti sinun tyyliäsi, siksi eivät edes tiedä mitä tulisi kehittää juuri sinun osallasi. Taisin käydä pari kuukautta HSS mastersissa ennenkuin alkoi tulla sellaista palautetta josta pikku hiljaa on ollut hyötyäkin.
 6. Ihmetyttää kyllä millä sitten uintia harjoittelee, jos ei saa sitä potkimalla nostettua oikeaan asentoon. Tosin jos omillaan noita tekniikoita yrittää parantaa niin antaisin periksi kaikessa. Asento tuntuu nyt löytyneen lopulta edes jotenkin parin vuoden jälkeen :/ Melko haasteellista tämä aikuis iällä tapahtuva uintitekniikan korjaaminen.
 7. Eilen viimeksi keskustelin seuran triathlon uintiohjaajan kanssa. Hän sanoi ettei tuollaisia s-kuvioita kannata ryhtyä ajattelemaan. Parempi pitää sitä suht simppelinä. Syynä näihin juttuihin on erityisesti uinnissa tapahtuneiden tekniikoiden muutos enään ei uida siis samalla tavalla kuin noin kymmenen vuotta sitten, hädin tuskin edes samaa kuin 5 vuotta sittenkään (ainakin tälläistä on kuullut vanhoilta kilpauimareilta kun ovat seuranneet nyky kehitystä). Varsinkin tuota liuttammista ei kannata rueta tekemään, siitä on enempi vain haittaa. Vetojen tulisi olla rentoja ja catch vaiheeseen tulisi päästä mahdollisimman pian. Potkujen kannalta ei ole järkevää olla potkimatta, kun ei käytä pukua, silloin koko asento hajoaa kokonaan. Olisi parempi pyrkiä altaassa uidessa harjoittelemaan sitä 6 tahti potkua tai jossain tapauksissa ehkä neli tahti. Silloin asento pysyy parempana ja sitten märkäpuvun kanssa voi jättää niitä jalkoja vähemmälle. Tosin tuohonkin eräs Ironman kilpailuissa käynyt antoi itse vinkiksi ettei ne jalat oikeesti niin loppu mene siinä uidessa. Hän kuulemma potkii minkä saa irti jotteivat ne muut pääsisi ohitse Omalta kohdalta voin sanoa etten harjoittele 3 hengen veden välein tapahtuvaa hengitystä (tai koetan nyt välillä mutta pääasiassa vetelen kyllä joka 2). Tuntuu astman takia erittäin vaikealta. Taannoin kuulin ihan uimarilta ettei kaikki vaan pysty kunnolla hengittämään molemmilta puolilta ja tällöin on ihan ok uida kuulemma hengittäen siltä toiselta puolelta. Tosin erittäin kannattavaahan se olisi tekniikan kannalta ellei satu olemaan vaikeuksia hengittää, joka kolmannella. Välillä varmaan olisi viellä hyvä treenata noita joka 3, 5 ja 7. Pääsee paremmin keskittymään vartalon kiertoon ja uintiin, ellei sitten happi vajaus tunnu turhalta esteeltä. Tälläisiä harjoitteita tehdään usein esim 50m joka 3 happea 50m joka 5 happea 50m joka 7 happea ja 50 m joka 9 happea, lyhyt tauko ja sama uuusiksi (kaikki tehdään siis putkeen jotta saadaan sellainen hyvä "vaikutus" ;D)
 8. Tämänhän riippuu lähinnä suoritus tavasta ja millaista harjoitevastusta haluaa. Omasta mielestä tuo kaksi Pk harjoitetta päivässä (erilajeista tosin) toimii ihan mukavasti. Koen ainakin paljon helpommaksi kuin 2h pitkiksen, joten seuraavankin päivänä voi taas jatkaa touhuumista helpommin. Eli vastaukseni olisi kokeile molempia niin saat vähän otetta siihen. Esim toisella viikolla pitkis samana päivänä ja toisella 1/2 siitä ajasta aamulla ja puolet illalla. Itse koen molemmat vaihtoehdot toimiviksi.
 9. No toivottavasti saisit nyt enempi noita alku tilauksia. Varmaan saat myytyä kirjaa. Toivottavasti pääset tuon kirjan pistämään kirjakauppoihin. Suomessa nimittäin olen muutamaan otteeseen harmitellut noita kirjojen vähyyttä. Itse sitten lopulta kyllästyin moiseen ja tilasin 6 triathlon kirjaa maailmalta. Yhden totesin hyväksi, mutta tuli ne kaikki lueskeltua lävitse. Kirjastostakin on tullut lainattua kaiken näköistä kestävyysurheiluun ja valmennukseen liittyvään.
 10. Olisit voinut pistää linkin tuonne keskusteluun No tuossa alla olisi! http://www.seponkotisivut.com/vb/showthread.php?t=7001
 11. Olen itse täysin päinvastaista mieltä asiasta. Itse haluan harrastaa vähintään 6-8h/ viikoittain (kesällä 6-16h/vk vaihtelevasti). En koe harrastuksien mitenkään haittaavan muuta elämään, ehkä kesäisin vähän parisuhdetta Jaksan paremmin käsitellä hankaluuksia ja tulen todella hyvälle tuulelle. Voin myöntää ajattelevani kyllä uintia ja pyöräilyä usein päivän aikana välillä aivan kokoajan. Omasta mielestäni on luonnollista olla riippuvainen sopivasta määrästä liikuntaa, joka edistää omaa hyvinvointia niin fyysistä kuin henkistäkin. Ongelmallista tilanteessasi on varmasti oma kuva siitä miten paljon tulisi harrastaa ja todellisuus paljon harrastat. Tältä osin ongelma ei ole niin paha kuin urheiluriippuvuus. Omallakin kohdalla tuo tahto liikkua on runsaampi kuin kropan kesto välillä. Suosittelen jonkinlaisen harjoitusrungon luomista, jos se poistaisi tuota fiilistä tänäänkin pitää päästä juoksemaan, kun kalenterissa lukisi jo valmiiksi esim. huomisen harjoitteet. Samanlaisia fiiliksiä on ollut, kun siirryin osittain takaisin extemporee harjoitteluun sen sijaan, että esim kirjoitin maanantaisin kalenteriin sopivan määrän liikuntaa. Tietenkin siihen pitää sopeuttaa levon tarve, mikäli sellaista ilmenee. Kalenteri kannattaisi tehdä kyllä useammaksi viikoksi kerrallaan, jos tiedät suunnilleen muiden elämän alueiden ajan vaatimukset. Näin liikunta on varmasti helpompaa selittää puolisollekin, varsinkin jos joku päivä aina käyt sen tietyn lenkin vetämässä ja jotkut päivät vaihtelet. Suosittelen siirtymistä monilaji harrastajaksi. Vähentää rasitusvammojen mahdollisuutta runsaasti. Itse harrastan triathlonia ja ohessa hiihtoa, sekä muita kestävyysharrasteita mitä tulee vastaa ja sattuu keksimään!
 12. Uinissa näyttää kyllä näkyvän märkäpukumaisuus. Potkujen käyttöä kannattaisi lisätä paljon uidessa ilman puku. Nyt näytti olevan juuri 2 potku per käsiveto eli 1:1. Parempi olisi joku 4-6 tahti potku per käsiveto jolloin se asento nousisi vedestä. Käsivedotkin voisivat olla nopeampi. Siis lähinnä koko uinti voisi olla "rennonpaa" ja nopeampi liikkeistä. Nyt näyttäisit keskittyvän joka käden vietiin ja liukuu vedessä, joka ei ole hyväksi. Uintiasentoa pitäisi pystyä parantamaan. Alku osissa sivusta kuvattuna on pää selkeästi syvällä vedessä kun sen tulisi olla pinnan tuntumassa. Samoin selkä saisi olla pinnan yllä minimaalisesti eikä upoksissa. Keskivartalon asentoa pitäisi saada parannettua ja ryhdistettyä. Miehillä siis vetää munat kohti napaa hieman uidessa, jolloin se asento parantuisi. Asennon heikkoidesta kertoo tuo pään suuri liike hengittäessä joudut kurottamaan pintaan hengittämään (toisaalta tämä voi johtua rennosta käsivedosta ja vähäisistä potkuista) Käsivedoissa pitäisi saada se liike suuntautumaan enempi vartalon myötäisesti alaspäin tällä hetkellä kädet olivat alussa suht hyvin, ehkä veteen vienissä pientä heittoa. Tämän jälkeen alkoi suurin ongelma (meillä kaikilla varmaan) jolloin se käsi pitäisi saada ojennettua kyynärpäästä. Uidessa kyynärpäätä ei saisi nähdä valmentajani mukaan. Tosin tämä ojentuminen alkoi tapahtua myöhemmässä vaiheessa. Käden asento veteen tuotaessa oli L-mainen sen tulisi olla rennohko I lähes, kämmenen tulee tulla veteen ennen kyynärpäätä joten tuo I nyt on vähän liioittelua. Monet valmentajat siten että kuin käsi olisi pallon päällä eli pikkaisen käyrä tms. Itse teen samaan teen "kupit" käsistä välillä vähän kuin valmistuakseni vetoon. Näköjään veden päällä voisit siirtyä "tuulimyllynä" viemään käsiä. Nyt asetat ne veden päällä ja näyttäisi toi veteen tulo vaihe olevan uinissa vähän huonohko, käden pitäisi olla suorempi (muttei kuitenkaan saisi viedä sitä liian suoraksi joka voi aiheuttaa sitten uimarin kyynärpäätä ym.) Suosittelisin kyllä menoa uimaseuran masters uintii tai tekniikka tunneille. Kyseisiä asioita on lähes mahdoton parantaa omatoimisesti ilman kokeneen apua. (voin ainakin itse suositella Helsinki Triathlon Kristan uinteja, Lappeenrannassa oli yliopistolla yhteistyötä uimaseuran kanssa, HSS myös Helsingissä tarjoaa aloittelijoille ja masterseille uinteja.) Tietysti on muitakin seurajo ja kursseja näissä olen itse käynyt. Paras triathlonistille on kyllä Kristan uinti jos haluaa keskittyä Vapariin ja saada vähän enempi kuin vain "perusteita", toisaalta en ole sattunut käymään seuran lauantain uinneissa, joissa viime vuonna näytti olevan erinomaista opetusta aloittelijoille. Omatoimisesti kannattaisi joltain saada vinkit liuku harjoitteisiin joissa pyritään saamaan parempi vartalan asento. Kellutusharjoituksia joissa pyritään saavuttamaan paikkallaan se oikea asento pitäen ne vatsalihakset juuri oikealla tavalla. Kylkipotkuista saa myös asentoa ja potkimista harjoiteltua. Onnea uintiin, kyllä se siitä viellä! Saattaa olla melko turhaa näin rankka palaute. Paljon parempi tuo uinti nimittäin on kuin monella.
 13. joonas

  Magen Cooper

  Voin tulla pitämään peräpäätä. Kävellen. Olen juuri 2.8. suorittamasta Nokialla ensimmäistä teräsmiesmatkaa. Joten pitänee kahtella jos sinne suoriutuisi katselemaan vain Toivottavasti saatte runsaan osan oton!
 14. joonas

  Frankfurt 5.7.

  Yhdyn nga:an kommenttiin. Uskoisin tuollaiseen lähelle 11 tunnin aikaa tosin yli hieman.
 15. joonas

  Rasitusastma

  Vaikea sanoa kyllä noista juoksutesteistä. Olen suorittanut kerran ja silloin oli viellä astma vähän huonossa vaiheessa. En kuitenkaan väittäisi mitään hirveää eroa olevan astman hoidon ollessa kuosissa vs kun se ei ole. Omalla kohdalla tosin ei taida olla kaikkein ärhäkkäin astma, mutta arvot ovat olleet kyllä runsaasti alle noiden haluttujen. Harvoin olen kokenut astma kohtauksia lenkeillä. Enemmän noissa kovissa vedoissa ja uinnissa tuli huomattua.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy