Jump to content
Juoksufoorumi.fiGrigoriSoiros

Jäsenet
 • Content Count

  21 486
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  149

Blog Comments käyttäjältä GrigoriSoiros

 1. Tsemppiä kuntoutukseen, ja sen verran "neuvoa" että älä juokse mitään 3km juttuja kerralla vaan tyyliin pyörää mitä ajatkin + 1min hölkkää. jne.. naapurilleni kuntouttava lääkäri antoi nämä ohjeet ja nyt hän 6viikon alottelun jälkeen hölkkää jo 15min. Vielä 4vkoa kuntouttavaa jaksoa jäljellä. Unohda coopperit nyt!!

 2. 1 tunti sitten, ruiskarhu kirjoitti:

  Mielenkiinnosta, miten paljon täytyi aikanaan treenata siihen 15,6 km 59.21 tulokseen? On muutes 3.48 min/km, joten jokin tässä ei nyt täsmää. Tuossa kun on alle 19 min vitosia kolme peräkkäin ja aikaa siis mennyt tuosta yli 5,5 vuotta. Puolueettomastikin arvioiden en väittäisi harjoitusmenetelmiäsi erittäin tehokkaiksi. Mikä lie kisa tuolloin ollut vai oisko treeni ollut kyseessä samalla kääntöpaikkasuoralla ja gps:llä mitaten ym.....

  en kommentoi nyt jodlaajan tekemisiä, mutta ole varovainen ruiskarju mitä kirjoitat ettei poliisit tule ja ala syyttää sinua siitä että täällä ei saa kirjoittaa silleen aiheen vierestä. Kuulemma ihan sama mitä sanoo, ei siihen saa antaa mitään vasta-argumentointia. Olen kuullut että pohjoiskoreassa menetellään näin, siellä on muuten johdossa hyvin saman kaltaisia... Uskomattomia tapahtuu ja kansa uskoo...

  • Like 1
 3. 4 tuntia sitten, TeTi kirjoitti:

  Miten kukaan kestävyysjuoksee noin ja noin pitkiä matkoja? Ymmärrän että sataset (100 m juoksu) sun muut juostaan pelkillä päkiöllä. barefoot askelluksen ymmärrän, mikä on aiemmin selitetty (mitä myös päkiäaskellukseksi kutsutaan), mutta että pelkillä päkiöillä niin menee yliymmärryksen.

  Ei se kestänykkään.... nyt tasa-askellus. Esim @Tombe76 menee nätisti päkiällä. Ja hänkin yli 100ml ukkoja

 4. 6 tuntia sitten, TeTi kirjoitti:

  Ootko nyt ihan varma että pelkillä päikiöllä tuon askelsit? 

   

  @ruiskarhu kyllä ymmärsi mitä tarkoitin ja mielestäni tuollakin voi tulla enemmän midfootilla tai päkiällä alas. Avojaloin tosi paljon päkiällä. 

   

  Mutta vois kai sitä pohkeitaan välillä vahvistaa vaikka juoksemalla pelkillä päikiöllä. 

  Joo en oli kävely pätkät. Mutta varmasti yli maran matkan yht :)

 5. 11 tuntia sitten, Jodlaaja kirjoitti:

   

  Juoksen kyllä useimmat lenkit ja kisat ihan päkiöillä, siis puhtaalla juoksutyylillä joka pitää minut poissa telakoilta. En rullaa kantapäille, vaan askel/jalkakontakti maahan jää siihen päkiään.  Nimimerkillä useita vuosia ilman telakkaa.

   

  Toki hitaammassa juoksussa, eli palauttavilla ja pitkiksillä tulee myös välillä askellettua tuolla mid-foot askelluksella, tai jopa kantapäiltä päkiöiden kautta rullaten.

   

  Puhtaan juoksutyylin etuja siis se, että loukkaantumisia ei käytännössä tule lainkaan ja myös pohkeet vahvistuvat päkiäjuoksusta äärimmäisen vahvoiksi.

  Pohkeet ei kipeydy tai jäykisty mulla mistään.

  Mutta isona miinuksena tuo tossujen nopea kuluminen rikki.

   

  Ja kuinkako pitkän matkan sitten voi juosta pelkillä päkiöillä?

  Sanoisin omasta puolestani että puolimaratonin tai hieman pidemmän matkan.

  Monet huippujuoksijat juoksee maratoninkin siten, mutta itse en siihen kykenisi.

  no eihän nuo sitten mitenkään vahvat ole jos ei kestä maratoniakaan, ittellä meni 140km..... kun poksahti. Viisastuin ja muutin askellusta

 6. 18 tuntia sitten, Jodlaaja kirjoitti:

   

  Niin sullehan tuo 8x1000m @ 3:32/km on varmaan ihan kävelyvauhtia:wink_(2):.

  Opettele treenaamaan kovaa, kuten minä, niin ehkä sinullekin ne ennätykset ovat vielä joskus tosiasia.

   

  Monet afrikkalaiset  kilpajuoksijatoverini ovat naureskelleet kun olen kertonut heille, että jotkut Suomessa vielä harjoittelevat niinkin veltosti kuin 4-5x1000m.

  He ovat kysyneet että eikö kukaan harjoittele kuin ammattilainen? Eikö kukaan suomalainen panosta juoksuun ja juokse enemmän vetoja, kuten 8-12x1000m.?

  Olen kertonut heille että on Suomessa vielä meitäkin jotka osaamme harjoitella

  riittävän kovaa.

   

  Kerroit muuten että olet mukavuudenhaluinen.

  No, jos harjoittelet kuin vaahtokarkki, niin silloin sinä olet vaahtokarkki.

   

  Minä tiedän mistä puhun.

  Minäkin olin ennen aivan kuin sinä, treenasin kuin pehmeä vaahtokarkki ja ihmettelin niitä "yli-ihmisiä" jotka juoksivat 8x1000m. tai jopa 12x1000m. kovilla vauhdeilla. Itse juoksin vain 4-5x1000m., joskus vain 3x1000m. ja eihän niistä mitään hyötyä ollut. Aikani jumittivat vitosella 19:30-21:00 min. välissä ja kympillä meni yleensä 41-42:30 min.

   

  Mutta tiedätkö mitä?

  Sitten suoritin leap of faithin ja pakotin itseni juoksemaan 8x1000m. ja tein sen taas uudestaan ja vielä kovempaa vauhtia ja taas uudestaan ja kovempaa.

  En välittänyt kehoni mukavuudenhalusta, vaan nousin uudelle tasolle.

  Ennen saavuttamattoman rankasta harjoittelusta tuli minulle normi.

   

  Mutta se vaatii paljon intohimoa juoksua kohtaan ja tahdonvoimaa.

  Sano sinäkin hyvästit vaahtokarkkielämälle ja aloita treenaamaan kuin

  ammattilainen.

   

  Tää on jäätävää tekstiä. Kun kirjotat näitä niin pakko kysyä, oletko sellasessa nahka-asussa ja ruoskit itseäsi selkään?

  • Like 1
 7. Jodlaaja on sairastanut lentsun ja sen jälkeen palautuneena onnistunut hyvin 8×1km vedoissaan. Kuten sanoin aiemmin "pari napsua" kepeempi keventely ja kulkee. Jos oikeesti 8×1km menee 3.32 keskarilla pitäs 5km mennä kovempaa kuin 3.42 keskarilla.

  Ja arvoisa jodlaaja nimimerkkini on täällä sasa (vaihtunut pyynnöstäni adminin toimesta) ja pyydän että et käytä muita nimiäni täällä. 

  Tai voi olla että minä oikeasti alan levittämään sinun blogejasi muualta kirjoitettuja. 

  Esim oma 5×1.2km vetotreeni meni 4.05 keskarilla ja 5km aika 1vkon myöhemmin 19.45

 8. tunti sitten, Jodlaaja kirjoitti:

  SaSa ja muut voivat toki ottaa oppia ja vinkkejä blogistani.

   

  Jos vain itsetunto kestää ottaa neuvoja vastaan :wink_(2):.

  Voin olla eräänlainen virtuaalivalmentajanne.

   

   

  Mielellään kuuntelen kaltaistasi neroa. Heti kun lehmät lentää pyydän konsultaatiota.

   

  2 tuntia sitten, Jodlaaja kirjoitti:

   

   

  Lajin ja muiden juoksijoiden kunnioittaminen, ylpeys omasta lajista ja itsestä sen harrastajana, afrikkalainen mentaliteetti juoksemiseen (jonka eurooppalainenkin voi omaksua), kilpaileminen, avarakatseisuus ja suvaitsevaisuus tekevät juoksijan, ei se miten kovaa juoksee.:znaika::thumbsup:

   

   

  Puhutko epoa vetäneistä afrikkalaisista?

 9. On Sunday, December 27, 2015 at 18.01, Snakster kirjoitti:

   Käyn esim päivittäin töissä.

  Toisaalta olen loputtoman kiitollinen, että jos joskus haluaisin kehittyä, niin täältä aina löytyy kokeneita juoksijoita, jotka ovat valmiita jakamaan kokemuksen myötä kertynyttä osaamistaan. Näin meillä muillakin on edes teoriassa mahdollisuus kehittyä kohti omaa potentiaaliamme.

  Mie olen snaksteri seurannu tekemisiäsi 2007 lähtien tai siitä lähtien ollu täällä mutta kuitenkin niin pitkään kuin muistan. 

  Kehittymisesi kaari on ollu hyvin perinteinen sisältäen pitkiäkin taantuma vaiheita ja nyt viimeset 10kk olet saanut itsesi kovaan iskuun. Todella hyvä esimerkki kun sinnikkäästi vuodesta toiseen jauhaa!! Vaikka poliittisesti olemme valovuosien päässä ja siitä välillä sanan säilääkin heiluteltu, voin silti sanoa vilpittömästi että olet oman hyvän kulkusi täysin ansainnu ja kun alitit 3h maralla on pakko myöntää että herkkää miestä liikutti kun tiedän työsi määrän!!

  Olen täysin vakuuttunut että 2.50 alittuu sinulla vielä. 

   

   

  • Like 1
 10. pää, jalat ja vatsa siinä ultraajan 3 paalujalkaa. Pää on näyttänyt pettäneen, ainakin kun luen siun juttua "Maratonin väliaika oli oman kelllon mukaan n. 4.40. tässä vaiheessa olin jo kuitenkin jo henkisesti valmistautunut siihen, että tänään(kään) en Wihalla tule juoksemaan maaliin saakka"

  Eihän noin aikasin voi oikeesti Hattis tietää miten vika 3 kulkee, tiijätsen ihekkii, tunnusta! :)

 11. jaaa... no oli mikä oli. Jos et kerro eteenpäin niin omissa pikku piireissäni kutsun sitä silti maratonennätykseksi:)

  en kerro, aikoinaan tuli vaan kovaa palautetta täällä kun erehdyin sanomaan sen hetkistä testikympin aikaani kympin ennätykseksi :)

  En tiedä missäpäin asut, mutta esim paloheinässä järkätään melkein joka vkonloppu maratoni

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy