Jump to content
Juoksufoorumi.fikivinilkka

Jäsenet
 • Content Count

  4
 • Liittyi

Community Reputation

1 Neutral

Converted

 • Puolimaraton
  1:35
 • Maraton
  3:31
 1. Juoksetko säännöllisesti myös talvella? Oma 4-5 vuoden aktiivinen ympärivuotinen harrastus on alussa sisältänyt vastaavaa harjoittelua. Ensimmäinen maraton oli parin vuoden harjoittelun jälkeen muutaman noin 25 km pitkiksen tukemana. Niitä en sinuna juoksisi vielä joka viikko pitkänä (25-30 km) vaan tekisin välillä lyhemmän version.
 2. Ajattelen niin että hengitystapaa voi harjoitella ja lihaksia harjoittaa. Vastusta vasten voi paremmin aktivoida eri lihaksia osallistumaan hengitykseen ja nenän kautta sisään hengittäessä vastus on tietenkin suurempi kuin suun kautta. Nenän kautta hengittäessä rintakehä avautuu, kun käytän yläkehon lihaksia pallealihaksen lisäksi. Samalla paranee ryhti ja juoksuasento. Pidemmällä lenkillä väsymyksen tullessa ja ryhdin laskiessa hetki voimakasta nenän kautta sisäänhengitystä ryhdistää miehen. Tällöin rintakehän lihakset selvästi osallistuvat hengitykseen.
 3. Aikoinaan astmapoikana minua opetettiin hengittämään keuhkojen eri puolilla ja vielä erikseen ylä- ja alaosilla. Tällöin nimenomaan hengitettiin nenän kautta sisään ja suun kautta ulos. Hengitykseen saatiin enemmän lihaksia mukaan, kun muutoin hengitys tapahtuu pääasiassa pallealihaksen avulla. Samalla keuhkot täyttyvät täydellisemmin ja asento tuntuu paranevan. Olen kokenut tavan auttavan hengenahdistuksen yhteydessä, kun pelkän suun kautta tapahtuva hengitys tuntuu olevan tehotonta pallealla tehtävää puuskutusta.
 4. Intouduin ensimmäiseen viestiini, kokemus on juoksuharrastuksen alusta. Itselläni oli muutama vuosi sitten vihlovaa kipua polven sivusyrjällä lähellä lumpiota. Kotifyssari antoi harjoitukseksi puristaa 3-5 sentin paksuista pehmolelua polvien välissä 5-10 sekuntia kerrallaan joka päivä. Toistelin puristusliikettä istuessani teeveetä katsoessa, kunnes tiesin puristelleeni. Yhden talven harjoitusten jälkeen vaiva ei ole palannut.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy