Jump to content
Juoksufoorumi.fi


pjh

Jäsenet
 • Posts

  1 823
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by pjh

 1. Kyllä näitä osataan tehdä ihan kaikilla matkoilla. Päällimmäisenä nyt ainakin mielessä M17-sarjan SM-maantie 10km 2013, kun kärkimies juoksi viimeisellä kilsalla harhaan ja tuli kolmantena maaliin ja sai kultamitalin. Ei iso tapahtuma, mutta SM kuitenkin. Ei varmaan paljon tarvitse googlettaa, niin kaikenlaisia muitakin löytyy.
 2. Mutta pointtini siis oli, että onko tuo pöhinä jotenkin erilaista polulla juoksevien keskuudessa kuin muilla alustoilla juoksevien keskuudessa? Tuo sama geneerinen pöhinä siis mielestäni kohdistuu juoksuun yleensä, mutta minulle jäi käsitys, että sinun mielestäsi se on erityisesti poluilla juoksevien ongelma? Jos siis tuo kritiikkisi kohdistui some-juoksuun yleensä (eikä erityisesti poluilla juoksuun), niin suurin osa tästä keskustelusta näyttäisi olevan jonkinlaista väärinymmärrystä.
 3. Meillä kaikilla on tietysti erilaiset some-feedit, mutta en kyllä itse ole kiinnittänyt huomiota, että poluilla juoksijoiden postaukset mitenkään oleellisesti poikkeaisivat teillä, juoksumatoilla tai vaikkapa pururadoilla juoksijoiden postauksista. Ainakin omia some-feedejäni ylivoimaisesti dominoivat ihan tavallisten tiellä juoksijoiden postaukset: Maratonin juosseet postaavat selfieitä, jotkut vastaavia 5k:n tai 10k:n tai ihan vaan tavallisen aamulenkin jälkeen, lukuisia postauksia urheilukelloista, kuvia kengistä ja urheiluvaatteista, urheiluravinnekuvia, sykekäyriä, GPS-jälkiä, etc. Näitähän on ihan loputtomasti, ja varsinkin nyt talvella polkujuoksuihin liittyvät kuvat ovat selvä vähemmistö. Lisäksi juoksublogeja ihan tavallisesta juoksusta on suuri määrä ja niissä on noita samoja sisältöjä. Eivätköhän erilliset selfiet ja juoksukuvat liity juoksuun yleisemmin eikä mitenkään erityisesti poluilla juoksemiseen. Omasta juoksuharrastuksesta muille kertominen/puhuminen on aika yleistä ja jopa vitsien aihe ympäri maailmaa, kuten tämäkin tuttu satiiri osuvasti kertoo: Sen sijaan on todella ärsyttävää, kun ihmiset postaavat kuvia lumesta, jossa on uria!
 4. Itse arvelisin, että näitä on vaikka kuinka paljon. Itse en ainakaan ole ollut tuolla lailla sairaana miesmuistiin. En osaa arvioida yleisemmin työympäristöstä, mutta kai nyt suurin osa selviää vuodesta ilman sairauksia? En kyllä tiedä tilastoja ja varmaan vaihtelee aloittain. Mutta kyllä omassa työympäristössäni sairastaminen on aina ollut varsin harvinaista, eli ei vuosittaista, vaikka en tilastoja ole pitänytkään muuta kuin omalta osaltani.
 5. Onko todellakin näin? Mitä tässä tarkoittaa "hyväksytty suoritus", eli kai se sentään jotain kisajärjestäjän tulosrajaa edellyttää?
 6. Ei ainakaan Suhonen, vai meniköhän nyt pieleen? 😉 Pikainen Tilastopajan selaus näyttäisi siltä, että Suhonen urallaan juoksi tasan yhden kerran kovempaa kuin tuo voittoaika (tai edes toiseksi tulleen aika), ja se on siis nykyinen SE. Tuskin olisi osunut se uran paras juuri tuohon kisaan. Tai sitten jotenkin ymmärsin nuo ajat ihan väärin.
 7. Samaa mieltä. Tulosluettelo kertoo totuuden. Jakob oli loistava! Olisihan se nyt ollut ihan käsittämätöntä, jos mitaleja olisi tullut enemmän. Filip oli toki vähän pettymys, mutta varmaan vaan huono päivä tai sitten huippukunto ehti mennä ohi. Henrik oli ihan hyvä. Turha spekuloida syillä miksi joillakin ei kulje, koska julksiuuteen ei koskaan tule koko totuutta erilaisista selityksistä kaikkien juoksijoiden osalta.
 8. Kyllä oli vakuuttava! Ekan erän britti vaan taisi olla niin kova, että tällä matkalla ei Warholmille ole mestaruutta tarjolla. Kaksi mitalia silti!
 9. Olen samaa mieltä, että penkkiurheilijan kannalta tämä voisi olla kiinnostavinta. Mutta mielestäni urheilijat eivät ole tuolla penkkiurheilijoita varten, vaan tekemässä omia suorituksiaan. Niinpä Vattulainen mielestäni juoksi todella upeasti. Se on ikävää, että Suomessa ei tällä hetkellä ole kovempia kympin juoksijoita, mutta kaikkein vähiten syyllinen siihen on Vattulainen, joka on paras suomalaisista. Kaikki muut (kuten kaikki me Juoksufoorumilaiset) ovat huonompia ja enemmän "syyllisiä". Kyllä penkkiurheilijat seuraavat myös piirikunnallisia kisoja ja kiinnostavia kylähölkkiä ja Kalevan kisoja ja eri tasoisia kansainvälisiä kisoja. Minun mielestäni kisojen periaatteet eivät eri tasoilla muutu. Kovemmissa kisoissa on vaan kovempia juoksijoita. Miksi jollain tasolla yhtäkkiä juoksijan pitäisi juosta loppua kohti hyytyvä juoksu huonommalla lopputuloksella, kun taas jollain asemmalla tasolla sitten olisi OK juosta oma paras tulos? Jos on niin hyvä, että pääsee EM-kisoihin, niin sinne saa mennä juoksemaan ihan niinkuin itse parhaaksi näkee. Ihan kuin kaikissa alemman tasonkin juoksuissa, niin jotkut aloittavat kovaa ja hyytyvät ja jotkut juoksevat alun hitaammin. Kukin oman suunnitelmansa mukaisesti.
 10. pjh

  Nuts Pallas - 2017

  2018-kisalla ei ilmeisesti ole omaa ketjua, niin kokeillaan täällä. Tarkoitus on startata pisimmälle matkalle perjantaina klo 18. Matkustan Rovaniemelle yöjunalla ja olen siis Rovaniemellä perjantaiaamuna. Onko täällä kohtalotovereita samassa junassa ja onko joku keksinyt kuinka Rovaniemeltä pääsee Ylläkselle aamulla/aamupäivällä? Lähden mielelläni mukaan yhteisesti vuokrattavaan autoon tai muuten maksamaan bensoja kimppakyydistä.
 11. Norjalaisten kokonaismenestys näissä kisoissa oli kyllä ihan käsittämätön. Ymmärtääkseni historian suurin mitalisaalis millään maalla koskaan. Ja tavallaan voisi sanoa, että maastohiihto meni norjalaisilta jopa alle odotusten ainakin naisten osalta, eli mitaleita olisi voinut tulla vielä enemmänkin. Ei voi ymmärtää...
 12. Ymmärtääkseni SE:n suhteen ei. Eihän tuo IAAF:n sääntökään koske kuin ME:tä. Kyllä sekakilpailuja saa järjestää ja niissä naisten tulokset ovat ihan virallisia, mutta eivät vain voi olla ME:tä. Kyllä ne henkilökohtaisiksi ennätyksiksi silti lasketaan.
 13. "Jänis" pitää olla joku joka osallistuu kilpailuun. Kilpailun muita osallistujia saa peesata ja kovaa aloittavan tuomitseminen "jänikseksi" on aika mielivaltaista vaikka tietenkin maratoneilla se on melko läpinäkyvää. Keskeyttäminen on kuitenkin sallittua ja on ihan selvä raja siinä peesaako toista kilpailuun osallistujaa vai jotain ulkopuolista. Miehet eivät saa osallistua naisten kilpailuun ja esim. pyöräilijät eivät saa osallistua miesten juoksukilpailuun. Siksi mies ei saa olla jänis naisten ME-juoksussa ja pyörä ei saa olla jänis miesten ME-juoksussa. SE:n suhteen ei ole sääntöä, että sekakilpailussa tehtyä naisten SE:tä automaattisesti ei hyväksyttäisi SE:ksi (kuten ME:n suhteen on), mutta silti on minulle epäselvää olisiko tuo Hyyryläisen aika hyväksytty SE:ksi, jos se olisi ollut minuutin nopeampi. SUL:n sivuilla sanotaan:
 14. pjh

  Wihan kilometrit 2017

  Olipa taas kova rypistys, mutta hengissä selvittiin kisan järjestelyistä ilman suurempia katastrofeja, vaikka pieniä mokia tulikin. Jos joku ei ole vielä wihan sivuilta bongannut, niin Jarno Maimosen hienoja kuvia tapahtumasta on nähtävissä täällä. Erityisesti aamun sumu oli mielestäni varsin kuvauksellista! Voit vapaasti ladata omia kuviasi omaan käyttöösi ja muutenkin käyttää kuvia asiallisesti. Kiitokset osallistujille! Useimmilla tuntui olevan hauskaa noin ylipäänsä, jos pitkän juoksun aiheuttamaa pientä epämukavuutta ei lasketa mukaan. Monien hienojen suoritusten joukossa yksi hienoimmista oli taas miesten 100km uusi reittiennätys. Wihan hallitus kokoontunee pian hätäkokoukseen, kun Jyrki "Bubka" Kukko käy parantamassa reittiennätystä vuosittain muutamalla sekunnilla ja syö tapahtuman katteen reittiennätyspalkintoineen. Harkitsemme investoimista kenialaiseen, joka kävisi kerralla siirtämässä reittiennätystä kunnolla eteenpäin, mutta emme ole vielä saaneet kustannuslaskelmaa valmiiksi… Mutta vakavasti ottaen: Onnittelut jyrkulle ja SannaK:lle upeista satasen suorituksista! Satanen oli nyt selvästi "isoin kisa" Wihassa, mutta nostaisin silti myös Nonstopin esiin. Nonstopissa suorituksen teki 80(!!) juoksijaa ja kuusi "ensimmäistä sijaa" veivät kuusi naisjuoksijaa, jotka ihan vaan omaksi ilokseen juoksivat yhteensä 547 km… Respect!
 15. pjh

  Wihan kilometrit 2017

  Kisakeskus on nyt pystytetty vaikka osa työstä jäikin aamuun. Pienellä porukalla + ennätysosanotolla aikaa kului vielä tavallistakin enemmän. Sää näyttää kyllä suosivan verrattuna syksyn aiempiin keleihin, vaikka kylmähän tuolla on. Toivottavasti kaikki menee huomenna (tänään) putkeen! Jos tekniikka toimii, niin kilpailun online-seuranta on täällä.
 16. pjh

  Wihan kilometrit 2017

  Oma eka Wihan juoksuni oli 2006 50km, mutta jonkinlaisia tapahtumia oli tainnut olla jo muutamia vuosia ennenkin sitä. 2007 juoksin sitten ekan sataseni Wihassa. Nuo siis Leinolassa. Mutta kommentit reitistä tänä vuonna. Tupu totesi ihan oikein, että kierroksen loppupuolella (noin 2800-3000m välillä) on ollut koko kesän työmaa, missä reitti oli poikki, Nyt tuo osuus on taas käytössä, mutta siinä on muutama huonompi pätkä. Alusta on kyllä kova, mutta siinä on välillä sepeliä ja se on hieman epätasainen. Huonoja kohtia on 2-3 x 20 metriä. Ja onhan tuo noin 200m pätkä kokonaisuutena huonompi kuin aiempina vuosina. Ennätyksen tekemiseen pitää siis olla parempi kunto. Muuten reitti on OK, mutta hiekkaosuudet ovat tavallista kosteampia tämän kauniin kesän ja syksyn jäljiltä. En osaa arvioida kuinka kuraiseksi muutama paikka saattaa mennä ennätysosanoton takia. En suosittele juhlakenkien käyttöä.
 17. pjh

  Wihan kilometrit 2017

  Päivitin wihan sivuille nyt tämän hetken osallistujatilanteen, jossa on jo DNS merkitty niille, jotka ovat ilmoittaneet jostain esteestä (kuten hatapa ylläl). Mukana on muutenkin paljon viime päivinä ilmoitettuja muutoksia. Numerotkin on nyt allokoitu juoksijoille.
 18. pjh

  Wihan kilometrit 2017

  Haamu-wiha nyt käynnissä ja päivittyy toivottavasti tänne. Toivottavasti toimii...
 19. pjh

  Wihan kilometrit 2017

  Nyt on wihan valmistelu kiivaimmillaan ja kuten Toh tuolla onkin jo kertonut, niin kaikki osanottoennätykset rikotaan reilustii. Tarkoitukseni on järjestää haamu-wiha huomenna (to,19.10. ) alkaen tutusti klo 9:00. Pistän tuloslinkin tänne ennen starttia. Vanhaan tyyliin minulle voi kertoa yksärillä aikatavoitteita ja muuten mennään enemmän tai vähemmän satunnaisilla tavoitteilla.
 20. Ainakin Norjassa ja varmaan myös Ruotsissa. Ei kai hiihtoa muualla (suhteessa) paljon seuratakaan. Muualla maailmassa seurattiin valtavalla mielenkiinnolla Tiger Woodsin lääkekäryä ratista vaikka Tiger on ihan has-been golfissa. Ja olihan se "ei tärkeä tapaus" ihan toista tasoa globaalisti kuin tämä Johaug vaikka Johaug oli maailman paras ja Tiger joku #500. Ihan normaalia, että huippujen kohtaloita seurataan niissä maissa, joissa laji kiinnostaa, Ei tätä muualla maailmassa seurattu, mutta ei kyllä niitä Johaugin doping-voittoja seurattu siellä sen enempää, eli ihan synkassa mennään. Kyllä tämä seuraaminen loppuu, kun laji kuihtuu.
 21. Ei tietenkään, mutta ulkonakin on erilaisia kelejä. Välillä sataa ja välillä ei, joskus on kylmä ja joskus ei. Ulkona kelien välillä on paljon isompia eroja kuin ulkona ja sisällä. On täysin typerää erotella tulokset sisällä ja ulkona, mutta ei sitten erilaisten ulko-olosuhteiden välillä. Onneksi kuitenkin suunta on, että tätä eroa ei tehdä. Erottelu pitää tehdä oikeiden vaikuttavien olosuhteiden välillä, eikä sen suhteen onko kisa ulkona vai sisällä. Mutta näin on jo tapahtumassa, joten olen tyytyväinen.
 22. Vielä tuohon jänisten käyttöön. Kuten yllä jo sanottiin, niin tuoreiden jänisten käyttö kesken matkan on säännöissä kielletty. Samoin myös kierroksella ohitettavien käyttö jäniksenä. Mutta tässä hankkeessa on alusta asti sanottu, että ei edes pyritä viralliseen ennätykseen, joten noita sääntöjä ei tarvitse noudattaa. Ehkä se jo todettiin aiemmin tässäkin ketjussa (tai jossain muualla), mutta tässä käytetään vaihtuvia jäniksiä koko matkan ajan ainakin Runners Worldin ja muidenkin lähteiden mukaan. Eli tämä ei ole mikään ME-yritys, vaan ihan vaan muu hauska kokeilu (joka ei silti tule lähellekään alittamaan edes vanhaa ennätystä;-)
 23. pjh

  100 km MM- & EM-kisat

  Tässä on muuten linkki Tilastopajan SE-sivulle. Se on ainakin selvästi "Ilmaiset" otsikon alla, joten olettaisin, että siihen ei tarvita tilausta. Minulla itselläni on tilaus, joten en voi olla varma näenkö sivun vain sen takia, vai näkevätkö sen kaikki.
 24. pjh

  100 km MM- & EM-kisat

  Tilastopaja noteeraa Riitta Paasion Wihan juoksun SE:nä. Kauan siinä kesti lomakkeiden täytön jälkeen, mutta siellä se kyllä on jonkin aikaa ollut. Meillähän ei ollut doping-testejä, mutta mielestäni ennätyksen hyväksyminen oli silti oikein.
 25. Pyöräily taitaa olla tässä poikkeus eikä sääntö. Mielestäni useissa yksilöurheilulajeissa (niin hiihdossa kuin yleisurheilussa) tuuletetaan muutakin kuin voittoa (ja joskus jopa muita kuin mitalisijoja). Heikkinenkin tuuletti jopa kolmatta sijaa eli 50% huonompaa sijoitusta kuin Krista. Taisivat Suomen viestinaisetkin tuulettaa huonointa mitalia, mutta sitä en muista varmasti. Iivo ei sentään tuulettanut sprinttiviestin surkeaa pronssia.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy