Jump to content
Juoksufoorumi.fi


pjh

Jäsenet
 • Posts

  1 823
 • Liittyi

 • Last visited

About pjh

 • Syntymäpäivä 26.06.1964

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pjh's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

88

Reputation

 1. Kyllä näitä osataan tehdä ihan kaikilla matkoilla. Päällimmäisenä nyt ainakin mielessä M17-sarjan SM-maantie 10km 2013, kun kärkimies juoksi viimeisellä kilsalla harhaan ja tuli kolmantena maaliin ja sai kultamitalin. Ei iso tapahtuma, mutta SM kuitenkin. Ei varmaan paljon tarvitse googlettaa, niin kaikenlaisia muitakin löytyy.
 2. Mutta pointtini siis oli, että onko tuo pöhinä jotenkin erilaista polulla juoksevien keskuudessa kuin muilla alustoilla juoksevien keskuudessa? Tuo sama geneerinen pöhinä siis mielestäni kohdistuu juoksuun yleensä, mutta minulle jäi käsitys, että sinun mielestäsi se on erityisesti poluilla juoksevien ongelma? Jos siis tuo kritiikkisi kohdistui some-juoksuun yleensä (eikä erityisesti poluilla juoksuun), niin suurin osa tästä keskustelusta näyttäisi olevan jonkinlaista väärinymmärrystä.
 3. Meillä kaikilla on tietysti erilaiset some-feedit, mutta en kyllä itse ole kiinnittänyt huomiota, että poluilla juoksijoiden postaukset mitenkään oleellisesti poikkeaisivat teillä, juoksumatoilla tai vaikkapa pururadoilla juoksijoiden postauksista. Ainakin omia some-feedejäni ylivoimaisesti dominoivat ihan tavallisten tiellä juoksijoiden postaukset: Maratonin juosseet postaavat selfieitä, jotkut vastaavia 5k:n tai 10k:n tai ihan vaan tavallisen aamulenkin jälkeen, lukuisia postauksia urheilukelloista, kuvia kengistä ja urheiluvaatteista, urheiluravinnekuvia, sykekäyriä, GPS-jälkiä, etc. Näitähän on ihan loputtomasti, ja varsinkin nyt talvella polkujuoksuihin liittyvät kuvat ovat selvä vähemmistö. Lisäksi juoksublogeja ihan tavallisesta juoksusta on suuri määrä ja niissä on noita samoja sisältöjä. Eivätköhän erilliset selfiet ja juoksukuvat liity juoksuun yleisemmin eikä mitenkään erityisesti poluilla juoksemiseen. Omasta juoksuharrastuksesta muille kertominen/puhuminen on aika yleistä ja jopa vitsien aihe ympäri maailmaa, kuten tämäkin tuttu satiiri osuvasti kertoo: Sen sijaan on todella ärsyttävää, kun ihmiset postaavat kuvia lumesta, jossa on uria!
 4. Itse arvelisin, että näitä on vaikka kuinka paljon. Itse en ainakaan ole ollut tuolla lailla sairaana miesmuistiin. En osaa arvioida yleisemmin työympäristöstä, mutta kai nyt suurin osa selviää vuodesta ilman sairauksia? En kyllä tiedä tilastoja ja varmaan vaihtelee aloittain. Mutta kyllä omassa työympäristössäni sairastaminen on aina ollut varsin harvinaista, eli ei vuosittaista, vaikka en tilastoja ole pitänytkään muuta kuin omalta osaltani.
 5. Onko todellakin näin? Mitä tässä tarkoittaa "hyväksytty suoritus", eli kai se sentään jotain kisajärjestäjän tulosrajaa edellyttää?
 6. Ei ainakaan Suhonen, vai meniköhän nyt pieleen? 😉 Pikainen Tilastopajan selaus näyttäisi siltä, että Suhonen urallaan juoksi tasan yhden kerran kovempaa kuin tuo voittoaika (tai edes toiseksi tulleen aika), ja se on siis nykyinen SE. Tuskin olisi osunut se uran paras juuri tuohon kisaan. Tai sitten jotenkin ymmärsin nuo ajat ihan väärin.
 7. Samaa mieltä. Tulosluettelo kertoo totuuden. Jakob oli loistava! Olisihan se nyt ollut ihan käsittämätöntä, jos mitaleja olisi tullut enemmän. Filip oli toki vähän pettymys, mutta varmaan vaan huono päivä tai sitten huippukunto ehti mennä ohi. Henrik oli ihan hyvä. Turha spekuloida syillä miksi joillakin ei kulje, koska julksiuuteen ei koskaan tule koko totuutta erilaisista selityksistä kaikkien juoksijoiden osalta.
 8. Kyllä oli vakuuttava! Ekan erän britti vaan taisi olla niin kova, että tällä matkalla ei Warholmille ole mestaruutta tarjolla. Kaksi mitalia silti!
 9. Olen samaa mieltä, että penkkiurheilijan kannalta tämä voisi olla kiinnostavinta. Mutta mielestäni urheilijat eivät ole tuolla penkkiurheilijoita varten, vaan tekemässä omia suorituksiaan. Niinpä Vattulainen mielestäni juoksi todella upeasti. Se on ikävää, että Suomessa ei tällä hetkellä ole kovempia kympin juoksijoita, mutta kaikkein vähiten syyllinen siihen on Vattulainen, joka on paras suomalaisista. Kaikki muut (kuten kaikki me Juoksufoorumilaiset) ovat huonompia ja enemmän "syyllisiä". Kyllä penkkiurheilijat seuraavat myös piirikunnallisia kisoja ja kiinnostavia kylähölkkiä ja Kalevan kisoja ja eri tasoisia kansainvälisiä kisoja. Minun mielestäni kisojen periaatteet eivät eri tasoilla muutu. Kovemmissa kisoissa on vaan kovempia juoksijoita. Miksi jollain tasolla yhtäkkiä juoksijan pitäisi juosta loppua kohti hyytyvä juoksu huonommalla lopputuloksella, kun taas jollain asemmalla tasolla sitten olisi OK juosta oma paras tulos? Jos on niin hyvä, että pääsee EM-kisoihin, niin sinne saa mennä juoksemaan ihan niinkuin itse parhaaksi näkee. Ihan kuin kaikissa alemman tasonkin juoksuissa, niin jotkut aloittavat kovaa ja hyytyvät ja jotkut juoksevat alun hitaammin. Kukin oman suunnitelmansa mukaisesti.
 10. pjh

  Nuts Pallas - 2017

  2018-kisalla ei ilmeisesti ole omaa ketjua, niin kokeillaan täällä. Tarkoitus on startata pisimmälle matkalle perjantaina klo 18. Matkustan Rovaniemelle yöjunalla ja olen siis Rovaniemellä perjantaiaamuna. Onko täällä kohtalotovereita samassa junassa ja onko joku keksinyt kuinka Rovaniemeltä pääsee Ylläkselle aamulla/aamupäivällä? Lähden mielelläni mukaan yhteisesti vuokrattavaan autoon tai muuten maksamaan bensoja kimppakyydistä.
 11. Norjalaisten kokonaismenestys näissä kisoissa oli kyllä ihan käsittämätön. Ymmärtääkseni historian suurin mitalisaalis millään maalla koskaan. Ja tavallaan voisi sanoa, että maastohiihto meni norjalaisilta jopa alle odotusten ainakin naisten osalta, eli mitaleita olisi voinut tulla vielä enemmänkin. Ei voi ymmärtää...
 12. Ymmärtääkseni SE:n suhteen ei. Eihän tuo IAAF:n sääntökään koske kuin ME:tä. Kyllä sekakilpailuja saa järjestää ja niissä naisten tulokset ovat ihan virallisia, mutta eivät vain voi olla ME:tä. Kyllä ne henkilökohtaisiksi ennätyksiksi silti lasketaan.
 13. "Jänis" pitää olla joku joka osallistuu kilpailuun. Kilpailun muita osallistujia saa peesata ja kovaa aloittavan tuomitseminen "jänikseksi" on aika mielivaltaista vaikka tietenkin maratoneilla se on melko läpinäkyvää. Keskeyttäminen on kuitenkin sallittua ja on ihan selvä raja siinä peesaako toista kilpailuun osallistujaa vai jotain ulkopuolista. Miehet eivät saa osallistua naisten kilpailuun ja esim. pyöräilijät eivät saa osallistua miesten juoksukilpailuun. Siksi mies ei saa olla jänis naisten ME-juoksussa ja pyörä ei saa olla jänis miesten ME-juoksussa. SE:n suhteen ei ole sääntöä, että sekakilpailussa tehtyä naisten SE:tä automaattisesti ei hyväksyttäisi SE:ksi (kuten ME:n suhteen on), mutta silti on minulle epäselvää olisiko tuo Hyyryläisen aika hyväksytty SE:ksi, jos se olisi ollut minuutin nopeampi. SUL:n sivuilla sanotaan:
 14. pjh

  Wihan kilometrit 2017

  Olipa taas kova rypistys, mutta hengissä selvittiin kisan järjestelyistä ilman suurempia katastrofeja, vaikka pieniä mokia tulikin. Jos joku ei ole vielä wihan sivuilta bongannut, niin Jarno Maimosen hienoja kuvia tapahtumasta on nähtävissä täällä. Erityisesti aamun sumu oli mielestäni varsin kuvauksellista! Voit vapaasti ladata omia kuviasi omaan käyttöösi ja muutenkin käyttää kuvia asiallisesti. Kiitokset osallistujille! Useimmilla tuntui olevan hauskaa noin ylipäänsä, jos pitkän juoksun aiheuttamaa pientä epämukavuutta ei lasketa mukaan. Monien hienojen suoritusten joukossa yksi hienoimmista oli taas miesten 100km uusi reittiennätys. Wihan hallitus kokoontunee pian hätäkokoukseen, kun Jyrki "Bubka" Kukko käy parantamassa reittiennätystä vuosittain muutamalla sekunnilla ja syö tapahtuman katteen reittiennätyspalkintoineen. Harkitsemme investoimista kenialaiseen, joka kävisi kerralla siirtämässä reittiennätystä kunnolla eteenpäin, mutta emme ole vielä saaneet kustannuslaskelmaa valmiiksi… Mutta vakavasti ottaen: Onnittelut jyrkulle ja SannaK:lle upeista satasen suorituksista! Satanen oli nyt selvästi "isoin kisa" Wihassa, mutta nostaisin silti myös Nonstopin esiin. Nonstopissa suorituksen teki 80(!!) juoksijaa ja kuusi "ensimmäistä sijaa" veivät kuusi naisjuoksijaa, jotka ihan vaan omaksi ilokseen juoksivat yhteensä 547 km… Respect!
 15. pjh

  Wihan kilometrit 2017

  Kisakeskus on nyt pystytetty vaikka osa työstä jäikin aamuun. Pienellä porukalla + ennätysosanotolla aikaa kului vielä tavallistakin enemmän. Sää näyttää kyllä suosivan verrattuna syksyn aiempiin keleihin, vaikka kylmähän tuolla on. Toivottavasti kaikki menee huomenna (tänään) putkeen! Jos tekniikka toimii, niin kilpailun online-seuranta on täällä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy