Jump to content
Juoksufoorumi.fiPena H

Jäsenet
 • Content Count

  31
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Pena H

 1. Komeita autoja! Vaan entä oletko itse päässyt ajamaan hienoja autoja?
 2. Shortsit ja t-paita -kelit jatkuvat, lämmintä mutta tuulista. 11 km PK 7 min/km tahdilla ja matalilla sykkeillä (108 bpm).
 3. Juoksin vuoden ensimmäisen lenkin shortseissa ja t-paidassa. Upea aurinkoinen sää ja hyvin tarkeni, vaikka meren rannalla tuulikin melko kovaa. 18 km, tahti 4:56, keskisyke 132.
 4. Juoksin piirun verran yli 12 km ja aikaa kului joitakin sekunteja yli tunnin (keskisyke 130 bpm). Alkuillasta meinasi hieman sataa, ja melkein hylkäsin lenkkisuunnitelmat, mutta onneksi lähdin sateen loputtua koska erittäin hyvä iltalenkki siitä kuitenkin tuli. Ilma oli raikas ja keli hieno.
 5. Lyhyt puolen tunnin iltalenkki 4:30 min/km tahdilla. Hieno ja lämmin ilta, kesää kohti.
 6. Molempiin sama. Alunperin oli suunnitelmissa joku 25 km pitkis, mutta oli sen verran voimaton olo etten lähtenyt pitemmälle kierrokselle vaan 16 km riitti tämän viikon päätökseksi. Hyvä lenkki tästäkin tuli. Ekojen kilsojen tahti oli jotain 6 minuutin luokkaa, mutta niin vain taas ihan huomaamatta jalat alkoivat kantaa ja vauhti kiihtyi vahingossa niin, että keskitahdiksi jäi 5:05 min/km koko lenkiltä (keskisyke 129 bpm). Tällä viikolla tuli yhteensä juostua 75 km.
 7. 9 km tosi kevyttä juoksua/kävelyä, tahti noin 8 min/km, syke jossain 100 tienoilla. Hieno sää illalla.
 8. Kävin juoksemassa Pirkkolassa pienimuotoisen 5 km testijuoksun, eli juoksin suht koht täysiä tai niin täysiä kuin yksin juostessa pystyy motivoitumaan. Aikaa meni 20:15 ja 3,5 km jälkeen vauhti hyytyi selvästi (kaiken kaikkiaan tahti oli siis 4:03 min/km). Pirkkolan mäet on katalia. Silti jäi hyvä fiilis, kun tuollainen nopeampitempoinen juoksu on sellaista, että pieni vesisade ei haittaa. Keskisyke oli 161 bpm, ja alku- ja loppulämmittelyineen tuli yhteensä noin 10 kilometrin hölkät.
 9. PK 13,5 km tahti 5:06 keskisyke 135 bpm Alkulenkistä tuuli melko paljon, mutta jossain vaiheessa se loppui tai sitä ei enää huomioinut. Lämpötila oli noin 10 C eli lähes täydellinen.
 10. VK 5,5 km tahtiin 4:20 min/km. Lähtiessä oli kylmä, palatessa ei.
 11. Juoksin 16 kilometrin PK-lenkin tahtiin 5:11 min/km sykkeiden ollessa 132 bpm. Sää oli hieno koko lenkin ajan ja loppulenkin aikana satoi jopa hieman rakeita.
 12. Melkein jäi liikunnat väliin räntäsateen yms. seikkojen takia. Illalla olikin sitten ihan mukava sää, ja tuli hölkättyä 4 km palauttava lenkki.
 13. Eilisen kevyemmän päivän jälkeen tänään heti ensimmäisestä kilometristä lähtien tiesin, että nyt on hyvä juoksupäivä. Alunperin oli tarkoituksenakin juosta pitkä lenkki, mutta suunnitelmat muuttuivat matkan edetessä, ja lopulta tuli juostua reilut 32 km tahtiin 5:08 min/km keskisykkeen ollessa 134. Samalla tuli juostua oma ensimmäinen yli 100 kilometrin viikko koskaan (kun lasketaan maanantaista sunnuntaihin).
 14. 5 kilometrin aamulenkki puoleen tuntiin, vähän kevyempi päivä. Upea sää aamulla!
 15. Täällähän on muillakin ollut vetopäivä! Oma tämän päivän treeni oli seuraavanlainen: Ensin rento 3 km hölkkä Pirkkolaan. Sitten kuntokolmosella reipas VK-veto 11:54 aikaan (tahti 3:58 min/km), tosin en tiedä juoksenko oikeaa reittiä kun joutuu yleensä vetämään vähän yli kierroksen jotta gps rekisteröi kilometrit täyteen. Siitä sitten mäkeen ja reilun 30 sekunnin vetoja 10 kpl, joiden jälkeen rento 3 km hölkkä kotiin. Hieno sää taas kerran, ja mieluusti olisin tehnyt jonkin muun treenin kuin vetoja. Pitää nyt vaan totutella taas siihen, ettei kesällä jokainen treeni voi
 16. Rento 1,5 tunnin hölkän ja kävelyn yhdistelmä + maisemien katselu hyvällä säällä. Kai siinä joku kymppi tuli matkaakin, tahteja ja sykkeitä ei tällaisista retkistä viitsi edes miettiä. Kyllä se kesä sieltä on selvästi tuloillaan.
 17. Kympin iltahöntsä ja aikaa meni tunti. Syke pysyi matalana eli 113. Shortseilla tarkeni hyvin vaikka ilta viileni vauhdilla.
 18. Perus 16 km lenkki vähän alle 5 min/km vauhdilla. Aurinko paistoi ja muutenkin oli mukavan lämmintä. Heti kun laittoi shortsit jalkaan niin lähti pari sekkaa pois kilometritahdista.
 19. Perus PK-lenkki 16 km, tahti 5:07, keskisyke 128. Aika vähän porukkaa liikenteessä. Yllättävän hyvältä tuntui eilisen pitkän lenkin jäljiltä.
 20. Tuli juostua 25 km pitkis 5:37 tahdilla ja 127 keskisykkeellä (pari viimeistä kilometriä juoksin noin 5 min/km tahdilla). Tällä kertaa otin ihan vesipullonkin mukaan, kun piti harjoitella geelin käyttöä, ja tämä piti nauttia veden kera. Kerrankin oli vaatetta sopivasti päällä, olen huomannut että pukeutuminen on helpompaa kun lähtee vähän illemmalla liikkeelle. Hieno kevätilta ja melko paljon ihmisiä liikenteessä.
 21. Tänään juoksin niin perus PK lenkin kuin mitä omasta repertuaarista löytyy, koska näitä tulee juostua aina kuukauden mittaan melko monta: vähän reilu 16 km tahtiin 5:15 min/km, sykkeet noin 130 bpm. Keli oli kohdillaan muuten, mutta hirmuinen tuuli kävi ja aina tuntui, että joutui puskemaan vastatuuleen. Hyvin silti tuntui kulkevan.
 22. Tuli alkuviikosta juostua 2 peräkkäistä päivää vähän kovempaa, niin tänään teki mieli juosta vähän rennompi vapun aaton lenkki samalla maisemia katsellen. Matkaa kertyi noin 7,5 km ja aikaa kului tunnin verran. Upea oli sää vaikka muuta ehdittiin mediassa jo lupailla. Hyvää vappua kaikille juoksijoille ja muillekin!
 23. Tuli lähdettyä vähän myöhempään liikkeelle kuin mitä yleensä, joten teki mieli juosta jotain lyhytkestoisempaa mutta tehokasta: lopputuloksena noin 7,5 km VK vauhdilla 4:20 min/km, syke nousi jopa ka 152 bpm. Hyvä fiilis tästäkin jäi.
 24. Alkuun 12 km rento 5:01 min/km hölkkä vetopaikalle, siellä ensin 8 x 100 m vedot (täysiä) 100 metrin hölkkäpalautuksin ja sitten 6 x 30 sekunnin mäkivedot (täysiä), lopuksi rento hölkkä takaisin kotiin. Yhteensä matkaa tuli aika tasan 18 km ja aikaa kului yhteensä 1,5 tuntia. Keskisyke pysyi maltillisena (135 bpm vedot mukaan lukien).
 25. Tuli juostua noin 12 km, 5:03 min/km, keskisyke 132. Kulki todella rennon mukavasti ja piti vauhtia himmailla koska menohaluja olisi ollut nopeampaankin mutta huomenna on tiedossa tärkeä treeni (päätin ennen lenkkiä ettei vauhti mene alle 5).
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy