Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Paddywagon

Juoksufoorumi VIP
 • Posts

  9
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Paddywagon's Achievements

 1. Paddywagon

  NUTS 300 2021

  https://nuts.fi/fi/nuts300/ Tällä hetkellä kisassa mukana 33, DNF laskuri näyttää 32.
 2. Länsiväylän vieressä menevä suolaharjattu pyörätie ollut nyt jo pari päivää lumettomana välillä tapiola-koivusaari. Eihän tuo juoksumiljöönä mikään miellyttävä ole mutta kyllä siinä on käynyt vedot rykimässä kun on pitoa kaivannut.
 3. Paddywagon

  NUTS 300 2021

  Voiko tämä kohta reitistä pöyrisjärven kaakkoisnurkassa olla kuljettavissa? Kartan mukaan näyttää aika turhankin kostealta mutta ilmakuvassa näyttää niin kuin olisi hiekkaranta tuossa? Onko paikanpäällä käyneitä?
 4. Ammuttu laukaus on tietenkin metsästäjän vastuulla. Mikään tässä tapaturmassa ei ole uhrin vastuulla, kuten ei lähes koskaan missään onnettomuudessa. Onnettomuus, onnettoman huonoa tuuria, ennakoimaton vahinko. Yritän tällä "pieni todennäköisyys" asialla painottaa sitä että kyllä sinne metsään kaikki mahtuu, ja siellä on turvallista. Metsästystä harrastetaan paljon pienemmillä ja tiheämmin asutuilla ja kuljetuilla alueillakin, ja silti nämä tapaukset ovat äärimmäisen harvinaisia.
 5. Moni käyttää samaa .308 kaliberia hirvi- ja lintujahdissa, paukkua vaihtamalla toimii molemmissa. Sillä varoalue on huomattavasti suurempi kuin esim pienoiskiväärillä jota ei käytetä kuin ehkä pyiden pillittämisessä. Uutisista ainakin itselle käynyt ilmi että tahallisesta teosta ei ole ollut kyse. Kartasta kun tuota aluetta katsoo niin reitin vieressä on laajoja soita. Jos ampuja on vahingon jälkeen itse tullut paikalle(?) niin oma spekulaatio on että on yrittänyt ampua suolla matalassa männynkäkkärässä olevaa teertä esim 150 metriin, ja luoti on jatkanut melko matalalla lentoradalla matkaa suon yli ja osunut toisella puolella metsässä kulkevaan ihmiseen, etäisyyttä voi olla helposti yli kilometri eli näköhavaintoa ihmisestä on aika hankala saada varsinkaan jos on vähänkään sumua. Jos on näkö- tai kuulohavainto ihmisistä ennen laukausta niin jokainen metsästäjä jättää silloin ampumatta Äärimmäisen paskaa tuuria, ampumaetäisyys on todennäköisesti ollut enemmän kuin mihin armeijan tarkka-ampujatkaan harjoittelevat, eli ihmisen kokoiseen maalitauluun ei osu vaikka yrittäisi.. Tämä ei tietenkään poista metsästäjän vastuuta ampumastaan laukauksesta, ja henkilö tuleekin saamaan tuomion asiasta
 6. Lintumetsällä kiväärillä ammutaan käytännössä aina puussa olevaa lintua, eli yläviistoon. Ohiammuttu luoti jatkaa lentoaan ja putoaa maahan jossain 1-10 kilometrin päässä, joka pitäisi huomioida takavaara-alueena kun miettii mihin suuntaan alkaa kiväärillä ampumaan ettei ainakaan mitään kylää kohti ole tähtäämässä. Todennäköisyydet kuitenkin aika pienet että olisi mihinkään elävään osumassa jos taustalla on vain kansallispuistoa. Tämä siis yleisesti tällaisissa tilanteissa, tästä kyseisestä tapauksesta en tiedä uutista enempää. Teon tahallisuudesta tai todennäköisyydestä että osuu omalle kohdalle ei kannata siis olla huolissaan. Äärimmäisen huonoa tuuria ja harmittava tilanne..
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy