Jump to content
Juoksufoorumi.fiQuinni

Jäsenet
 • Content Count

  9
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Quinni

  Outo pohjevaiva

  Ilmoittaudun oudoksi pohjevaivalliseksi minäkin. Tarkoitus oli aloittaa maratonblokkiin valmistautuminen lisäämällä kilsoja koneeseen, mutta stoppi tuli hyvin nopeasti, luultavasti viimeviikkoiset 15 km ja reilu 20 km lenkit olivat pohkeelle liikaa. Vasemman pohkeen sivussa alkoin jo pitkällä lenkillä "tuntua", mutta ei varsinaisesti haitannut lenkin aikana eikä sen jälkeen. Seuraavan päivän palauttava 6 km olikin sitten liikaa, pohjekipu terävöityi ja loppulenkki meni kävelyksi. Olen diagnosoinut ongelman itse soleus-lihakseen paikantuvaksi, koska varpaillenousu suoralla jalalla onnistuu normaalisti, mutta polvi koukussa varpaille nousu juilii. No, parannellaan nyt tätä sitten...Ehkä ihan hyvä että tuli ajoissa eikä lähempänä varsinaista maratontreeniä. Mutta vähän masentavaa että kilsamäärä viime viikolla oli minulle ihan normaali. Pari pitempää lenkkiä sitten vaan kostautui...
 2. Olen näitä katsellut ja kiinnostaisi kokeilla. Hype on ainakin kova, ja moni tuntuu tykkäävän. Ruotsalaiset toisaalta osaa markkinoinnin...
 3. Quinni

  Kuinka hidas HCM on?

  Joo, nimenomaan 2020 tilanteesta kysyin.
 4. Quinni

  Kuinka hidas HCM on?

  Kysyin järjestäjiltä tätä tilastokelpoisuusasiaa ja vastaus oli, että reitti on AIMS:n sertifioima, eli tulos pitäisi ymmärtääkseni ainakin v. 2020 olla virallisiinkin yhteyksiin kelpaava (mielessäni nyt lähinnä esim. jollekin isolle maratonille, Boston, New York tms, aikarajan alittaminen).
 5. Quinni

  Kuinka hidas HCM on?

  Miksi ei ollut tilastokelpoinen?
 6. Quinni

  Kuinka hidas HCM on?

  Asun Helsingissä joten kyse on siitä että pitääkö lähteä jonnekin kauemmas. Helsinki Spring Marathon olisi toinen vaihtoehto, ja reitiltään ilmeisesti nopea, mutta se on vähän turhan aikaisin keväällä.
 7. Tämä on ollut mielenkiintoinen ketju. Suunnittelen maratonille treenaamista kevääksi ja tavoitteena olisi myöskin BQ (vielä epävarmaa pääsenkö Bostoniin 2021, mutta joku aikatavoite on hyvä olla...). Omassa ikäsarjassani tarkoittaa 3.05, käytännössä alle 3.03 alkaisi olla aika varma sisäänpääsy. Takana pitkä treenijakso Jack Danielsin ohjelmalla puolimaratonille, joka meni aikaan 1.28. Mielenkiinnolla olen tutkinut, minkälaisia eroja Danielsin ja Pfitzingerin ohjelmissa on. Tykkäsin puolimaratontreenistä, mutta Danielsin maratonohjelmat (erityisesti 2Q) näyttävät liian rankoilta, erityisesti se että viikossa juostaan kaksi pitkää treeniä. Pfitzingerin middle-week long runit vaikuttavat vielä jotenkin realistisilta vaikka aamulla ennen työpäivää juostaviksi.
 8. Quinni

  Kuinka hidas HCM on?

  Pari minuuttia ei sinänsä kuulosta pahalta. Mutta on kyllä surkeaa tuo raitiovaunujen odottelun mahdollisuus tai reitiltä eksymisen mahdollisuus, kun puhutaan kuitenkin Suomen suurimmasta maratonista eikä osallistumismaksukaan ole halpa. No...ehkä uskallan kuitenkin vielä harkita HCM:ää.
 9. Quinni

  Kuinka hidas HCM on?

  Hei kaikki, eka viestini tänne! Juoksin tänä syksynä puolimaratonennätykseni 1.28 ja kevään suunnitelmat ovat vielä auki. Olen punniskellut lyhyemmille matkoille tähtäämistä, toisaalta maratonkin kiinnostaisi. Potentiaalinen maraton olisi Helsinki Running Dayn HCM 26.5. Luin maraton-ketjuja, ja yllätyin miten monessa viestissä valiteltiin reitin hitautta. Jos maratonia päädyn juoksemaan, haaveilisin tuollaisesta alle 3.05-ajasta, joka treenijakson onnistuessa voisi olla ihan realistinen. Kuinka hidas HCM nyt sitten oikeasti on verrattuna esim. Vantaaseen? Ymmärrän että keli vaikuttaa paljon, mutta noin pelkästään reittejä vertaamalla, mitä foorumilaiset arvelevat, kuinka monta minuuttia hitaampi HCM olisi verrattuna Vantaaseen, jos olosuhteet ovat samat.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy