Jump to content
Juoksufoorumi.fiVeli Pirinen

Jäsenet
 • Content Count

  9
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Veli Pirinen

  Altra juoksukengät

  En keksinyt muutakaan ketjua. Olen lenkkeillyt viime aikoina pelkästään 0-4mm dropin kengillä ja kävin sitten 10mm dropin kengillä pari kunnon lenkkiä. Sehän alkoi päkiän taakse pistämään aivan kuin pottuvarpaan suuntaisesti jomottaa. Maltoin pitää 2pv. taukoa ja viskasin pegasukset takaisin kaappiin. Nyt on pari viikkoa menny taas ilman mitään oireita. Voiko tosiaan johtua näinkin päin, että jalka tottuu matalampaan kenkään.
 2. Löytyy kiinnostusta. Itse näen asian enemmän pitkäjänteisenä säästämisenä. Olen enemmänkin indeksituotteiden, ETF:n ja rahastojen ystävä, joitain yksittäisiä yhtiöitäkin toki löytyy. Yhtiövalinnassa pitäisi mielestäni olla paremmat perustelut itselleni, siksi ne ovat jääneet vähemmistöön. Jotain seurantaa on kuitenkin ja kurssihälytykset on aktiivisena. Joka kk menee automaattisesti x summa sijoituksiin joten sitä ei paljon tarvi miettiä enää. Sijoitusaika on +20 vuotta ja olen varma että tässä käy hyvin, koska nämä sijoittamani rahat meni aiemmin "johonkin" ja niitä ei olisi enää minulla. Aktivoiduin helmi-maaliskuussa lisäostoille, mutta ne loppuivat mielestäni perusteettomaan nousuun. Sinänsä oma sijoitusharrastus on hyvä juttu, koska seuraan nykyisin taloutta ja varsinkin omaa rahan käyttöä hyvinkin tarkasti, turhanpäiväisen roinan ostelu ei kiinnosta.
 3. Itsellä oli usein kynnet mustana ja muuta ongelmaa ja kipuja vähän joka varpaassa aiemmin. Syytin tietenkin kenkiä ja hommasinkin leveämmät ja asia paranikin. Suurin apu on ollut kuitenkin sukista, Injinjin sukilla ja ei niin kapealla kengällä ongelmat poistuivat ja lenkit on pidentyneet huomattavasti. Aiemmin varpaat oli yhdessä nipussa ja jopa limittäin tiukan urheilusukan ja kapean kengän kanssa ja varpaat sinisenä. Nyt jalassa tuntee, että varpaat saa työskennellä itsenäisesti ja hieman luonnollisemmin. Rakkoja ei ole tullu yhtään. Tämä on varmastikin hyvin yksilöllinen asia kun jalkoja on niin erilaisia. Pelkästään tämä ei varmaan auta, silti voisi olla kokeilemisen arvoinen jos ongelmia varpaiden tai rakkojen kanssa.
 4. Taitaa olla XP-sarjan Husku kuvassa. Mitä tykkäät sahasta ja olikos minkä kokoinen?
 5. Veli Pirinen

  Altra juoksukengät

  Kiitti vinkeistä, en siis talvisin juokse kun kevyenliikenteen väylillä ja polanteisilla pikkuteillä. Näillä seuduilla on kuitenkin koko talven irtolunta tai sohjoa pinnoilla, se tuntuu jo vaikeuttavan juoksua kun jalka sutii. Nyt käytössä Hoka atr5 ja se toimiikin mainiosti minun käytössä, hieman toisinaan ongelmia varpaiden kanssa niillä. Näiden jatkajaksi ajattelin Altroja, testaaminen ja hypistely hieman vaikeaa joten raadin arvioista on apuja. Escalantessa koko on 45 joten varmaan sama koko pätee muihinkin.
 6. Veli Pirinen

  Altra juoksukengät

  Sen verran tykästynyt Altroihin, että olen harkinnut toisia pareja escalanten kaveriksi. Tarve olisi siis paremmin maastoon sopivilla kengillä. Sulan maan aikaan sorateillä ja poluilla tulee jonkin verran mentyä ja näin talvisin kun täällä tuota luntakin on ihan kunnolla niin siihen käyttöön olen ajatellut. On Timp, Lone Peak, Olympus, Superior ja King mt. Kaikkia tietenkin useampi versio. Mikähän se olisi sopiva kenkä pikitien ulkopuolelle?
 7. Veli Pirinen

  Altra juoksukengät

  Escalante 1.5:a testaillut pari lenkkiä ja hyvältä vaikuttaa. Ei minkäänlaisia ongelmia akilleksien kanssa. Tuli jopa aika luonnostaan jalka painopisteen alle näillä ja meno vaikutti vaivattomalta. Kerrankin varpailla kunnon tilat kengässä. Nauhat vaikuttaa aika pitkiltä. Lumipolanteella toki menty nyt, kyllä nämä jää suosikkipariksi käyttöön.
 8. Veli Pirinen

  Altra juoksukengät

  Jep, kiitos neuvoista. Kokeilinkin aiemmin jalkaan Torin 4:a, Escalante 2.0:a ja Paradigmia. Tuntui kyllä erittäin mukavilta paitsi tuossa Paradigmissa en saanut kantapäätä pysymään paikoillaan. Torin 4 ja Escalante2.0 istuivat todella hyvin ja kerrankin ei purista varpaita nippuun. Tuolla ulkomaiden nettikaupoissa näyttää olevan säännöllisesti tarjouksia vanhemmista malleista, Runnerinn:lla näyttää olevan Escalante 1.5 ja Torin Knit 3.5 sopuhintaan. Lähinnä tässä arvon noiden kenkien eroja, Escalantea on ainakin kehuttu tässä ketjussa ja Torinia myös, mutta mikä näiden kenkien suurin ero käytännössä on? Ja poikkeaako nuo isosti näistä kokeilemistani uudemmista malleista?
 9. Veli Pirinen

  Altra juoksukengät

  Mikä tuossa 0 dropissa on suurin haaste perustallaajalle verrattuna vaikka 5mm droppiin? Kenkä kiinnostaisi tilavan varvasosan vuoksi, mutta onko jotain isompaa haastetta tiedossa kuntohölkkääjälle?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy