Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Storba

Jäsenet
 • Posts

  11
 • Liittyi

 • Last visited

About Storba

 • Syntymäpäivä September 26

Recent Profile Visitors

164 profile views

Storba's Achievements

 1. Storba

  Garmin 945

  Kiitokset vastauksista! Tuo erillinen applikaatio puhelimeen oliki idea, mitä en ollut tajunnut. Testailen tuota "Elite HRV" -appia hetken, ja katsotaan mikäli tälläinen ilmainen softa riittää omiin käyttötarkoituksiin. Tämä oli muuten hyvä kirjoituspaketti, mikä tuli pikaisesti luettua läpi: https://www.haataja.eu/sykevalivaihtelu-hrv/ Noista Garminin muista palautumisen mittareista vielä omat kommentit: Body Battery: Tämä kuvaa omia tuntemuksia melko hyvin. Selkeästi kovempi stressi työpäivän aikana tai kovempi vauhtisempi treeni näkyy hyvin käppyrässä. Ensimmäisen maratonin jälkeen tämä mittari kuitenkin näytti jo 30h kuluttua täysin palautunutta tilaa, mikä ei oikein korreloinut oman olotilan kanssa Recovery time: Puhdas tuntiaika kuvasi ainakin maratonin jälkeen hyvin palautumisaikaa, joka taisi olla 4 vuorokautta. HRV Stress: Olisi mukavaa, jos tästä olisi jotain lisädataa saatavissa. Nyt ainoastaan lopputuloksena on garminin oma 0-100 asteikko, jota lienee mahdoton kääntää HRV:ksi? Resting HR: Tämä ilmeisesti mittaa aina leposykkeen yön sykkeen perusteella. Muuten hyvä, mutta Garmin ainakin itsellä ei osaa tulkita nukkumishetkeä ja heräämishetkeä kovin tarkasti. Omalla kohdalla unen seurantaan sattuu tulemaan usein 2h ylimääräistä, mikä omalta osaltaan heikentää leposykkeen tulosta. Nämä voi toki käydä aina korjaamassa Connectissa ja sen jälkeen synkata. Tämän toimenpiteen jälkeen RHR laskee yleensä muutaman pykälän kyseiseltä päivältä. Performance Indikaattori juoksun alussa Tämä on ihan mukava ja se tuntuu jotenkin ottavan maaston korkeuserotkin huomioon. Lisäsin tämän jopa omaksi slotikseen data screeniin Itsellä tosin antaa koville lenkeille +5 - +12 lukemia ja normi pk hölkälle usein -5 + 0. Heti kun vauhtia kiristää aluverkan jälkeen niin lukema voi mennä 1km aikana 10 yksikköä ylöspäin. Selkeästi omassa juoksussa joko alemmat/korkeammat juoksuvauhdit ovat pielessä datan suhteen 😄
 2. Storba

  Garmin 945

  Milläs eri applikaatioilla tai toiminnoilla mittaatte palautumisen tilaa Garminilla? Erilaisia metriikoita näyttäisi kyllä kellossa olevan, mutta kaikki tuntuu joten vajavaisilta. Kaipaisin jotakin Polarin ortostaattisen testin kaltaista applikaatiota, joka näyttäisi selkeästi trendin mittauksissa sekä tarjoaisi selkeämmin kuvaa palautumisesta. HRV Stress löytyy sekä muutama muu applikaatio testattu. Tämän lisäksi on toki leposyke, training load ja status sekä recovery HR.
 3. Onko kellään tai tiedättekö onko jostain saatavissa HCM:n .gpx reittiä?
 4. Storba

  Garmin 645 music

  Minkälaisiin akunkestoihin ootte päässyt 645:lla? Kestääkö yli 4pv. Riippuu toki paljon musiikista ja GPS:n käyttöajasta.
 5. Juu kyllä se. Tossa oli tosiaan vaan muutama esimerkki huonosta GPS:stä. Niitä kerkes tulemaan valitettavan paljon 50 pvn aikana. Semmonen 50h tuli harjoitettua GPS:n kanssa. Kokeilin myös mennä avoimeen paikkaan ottamaan signaalin yms yms. Valitettavan yleistä tuntuu olevan tuo epätarkkuus kun foorumeita lukee.
 6. Välillä GPS toimi ok, mutta harmittavan usein GPS huiteli missä sattuu ja kilsoja tuli paljon enemmän kuin todellisuudessa. Pyöräilyssä GPS mielestäni toimi ihan ok, ehkä nopeampi vauhti auttaa? Muutamia esimerkkejä: 1) GPS eri puolella tietä ja vasemman alareunan koukku lisää ylimääräisiä metrejä kuljettuun matkaan. Juoksin meno- ja paluu samalla puolella tietä. 2) Juoksin oikeasti tien etelä-puolella. Taas ylimääräisiä metrejä ja kilsavauhti meni välillä alle 5 min /km (oikeasti 6min/km) 3) 5min/km reipas. Juoksin samalla tiellä, mutta takaisinpäin tullessa GPS hyppäsi 50m oikealle ja näytti hetkellisesti alle 4min/km nopeuksia. 15km lenkki ja yhtäkkiä samalla vauhdilla juostuna sain tällle kyseiselle kilometrille 20s/km nopeamman ajan. 4) Meno-paluu lenkki samalla jalkakäytävällä mennessä ja tullessa: 5) Neljä kierrosta lenkin lopuksi GPS:lle helpolla yleisurheilukentällä. Vaikka muuten suht ok suoritus, niin juoksin kuitenkin joka kierroksen ykkösradalla ja kaarteissa GPS oli melko jäljellä sekä kerran etusuoralla heitti nurmikolle. Taas ylimääräisiä metrejä. 6) Sitten vielä yksi esimerkki sillan ali kulkevasta tiestä (tiedän että nämä on GPS:lle vaikeita, mutta silti). Juoksin koko ajan Käpylän asemaraittia pitkin. GPS hyppi jonnekkin aivan muualle. Oli kiva saada 5,45min/km perushölkällä alle 4min/km juoksunopeuksia muutamalle sataselle.
 7. Kävin ite palauttamassa VV:n tyytyväisyystakuun puitteissa viime viikolla. Itsellä 6. keskeytynyt harjoitus oli viimeinen niitti. Keskeytyksiä tapahtui myös ongelmaa "korjanneen" softapäivityksen jälkeen 2 kappaletta. Kokeilin myös säätää automaattiset kierrokset pois. Autostoppia en käyttänyt juostessa ollenkaan. Tehdasasetukset palautin myös useasti. Keskeytyksiä tapahtui mielestäni hyvin epämääräisesti ja en keksinyt niille mitään selvää syytä. Harmittaa kun on juossu 1h 15 min ja tehnyt intervalleja ja kotimatkalla juoksukentältä laite vaan päättää sammuttaa itsensä yhtäkkiä. Data ei jää talteen eikä sitä pysty kaivamaan laitteessa mitenkään. Huoh.. Myös polarin vastaukset asiaan olivat ihmeellisiä. Suosittelivat vaan ottamaan automaattiset kierrokset pois päältä. Viikon tuota vastausta odotin. Naurettavaa, että suositellaan vain jonkun ominaisuuden käyttämättä jättämistä. Muuten ihan ok laite. Tykkäsin tyylistä, rannesykkeen tarkkuudesta sekä flowsta. En tykännyt siitä että laitteeseen ei voi luottaa sekä siitä, että GPS oli epätarkka.
 8. Ongelma liittyy suoraan automaattisiin kierroksiin mitä oon netistä lukenu. Polarille laitoin viestiä asiasta ja sieltä ymmärsin että hot fix tulossa. Itse otin automaattiset kierrokset pois, niin kello on taas toiminu ongelmitta. Aina nimittäin sammu randomisti välittömästi jonkun automaattisen kierroksen täytyttyä. Mulla oli 1km kierrokset. Laitan sitten noi takas päälle kun hot fix tullut. Silti kyllä erittäin nolo bugi..
 9. Jaahas, taas katkaisi harjoituksen välittömästi 3.kierroksen jälkeen. Kello päätti siis käynnistää itsensä uudelleen ilmoittamatta ja palasi aloitusvalikkoon. Harjoitus ei tallentunut mihinkään eikä synkkaannu flowhun. Tämä nyt siis 3.harjoitus viikon sisään uuden softapäivityksen jälkeen, joka keskeytyy. Nyt alkaa olemaan mitta täynnä ja kellon palautus varmaan myös. Venataan nyt pari päivää mikäli tuohon tulisi bugikorjausta Polarilta. Juoksin tänään tuon jälkeen vielä 4km, mutta siinä ei puolestaan ollut mitään ongelmia. Phased-juoksuharjoitus keskeytyi, mutta tämä 4km manuaalinen juoksuharjoitus ei aiheuttanut ongelmia.
 10. Minulla kävi sama homma viime perjantaina. Harjoitus katkaisi ensin 15 minuutin jälkeen. Tämän jälkeen käynnistin saman ohjelman uudestaan ja Vantage katkaisi homman taas 20 min jälkeen. Tämän jälkeen en enää viitsinyt laittaa harjoitusta päälle uudestaan. Tämä ongelma ei mielestäni ole sama ongelma kuin tuon automaattisen stopin aiheuttama teleportti. Kokeilin synkata ja nollata noita rikkinäisiä tiedostoja flowhun, mutta kello valittaa synkkauksen aikana että 0/2 harjoitus synkronoitu (kaikki muu synkkaa normaalisti). Ne ovat siis nyt kellossa sisällä jossakin, mutta eivät näy normaalissa harjoituslokissa yms. Toki jos palauttaisi tehdasasetukset niin virhettä ei enää tulisi, mutta sitten ainakin menettäisi nuo tiedostot. Jollakin muulla oli ollut sama ongelma V:ssä noin 20 palstasivua sitten. Voi olla Kulteri, että jos koitat synkata laitteen tietokoneella niin näet synkroinoinnin lokissa, että 0/2 harjoitusta synkronoitu. Tämän jälkeen kello on toiminut taas ongelmitta kyllä, mutta hieman ärsyttää jos tuo käy vielä uudestaan seuraavilla lenkeillä. Olen käynyt tuon perjantain jälkeen 5 kertaa pyöräilemässä ja juoksemassa ja ongelmia ei ole ollut. Olisikohan ongelman syynä ollut se, että käytössä oli Flowssa tehty Phased -juoksuharjoitus? noiden katkaisulenkkejen jälkeen en ole moisia kokeillut uudestaan. Muuten päivityksen jälkeen kello toiminut hyvin ja ongelmitta. Päivityksessä tulleet ominaisuudet ovat olleet hyviä. Harmi, että tuo ortostaattinen koe ei toimi vielä rannesykkeellä. Luulin, että se olisi kuulunut päivitykseen. 50 pv:n tyytyväisyystakuuta vielä jäljellä. Voi olla, että jos noita lenkkien katkaisuja vielä tulee niin palautan laitteen. Mutta katsotaan nyt 🙂
 11. Tuli Gigantin alesta ostettua viime viikolla Vantage V. Omat kokemukset tähän mennessä: Plussat: - Polar Flow vaikuttaa kyllä hyvältä alustalta. Toistaiseksi ei mitään moitittavaa - Kello tuntuu jämäkältä ja sitä on voinut pitää 24/7 ranteessa - Akku kestää mainiosti. Noin 10 harjoituskertaa takana ja viime perjantaina lataus. Hieman yli puolet akusta vielä jäljellä siis 5 päivän jälkeen! - GPS/barometri toimii hyvin. Syke ranteesta tuntuu olevan myös kohdillaan ja uskottava. Omaan harjoitteluun siis sopiva, kun ei tuota sykevyötä jaksa pukea päälle. - Automaattinen synkkaus toiminut joka kerta harjoituksen jälkeen. - Plussaa myös tulevista päivityksistä. mm. rannesykkeellä ortostaattinen testi sekä live strava-segmentit. Näyttäisi tulevan vielä 2 päivitystä tänä vuonna Miinukset: - Askelia kertyy myös pyöräilyn aikana. Ei varmaan olisi hirveän vaikea lisätä pikku koodinpätkä softaan, joka estäisi askeleiden kertymisen pyöräilyharjoituksen aikana - Ortostaattinen testi epäonnistuu noin joka 3. kerta ja valittaa sykemittarin kosteutesta yms. kun nousee 2 min levon jälkeen seisomaan. Mutta joka kerta toistaiseksi toiminut heti uudella yrittämällä. Kuitenkin ärsyttävää - Toiminnallisuuksiahan ei tässä kellossa hirväesti ole. Musiikki, lähimaksu, kustomoitavuus yms. kyllä varmaan häviävät garminille. Kaikki on jotenkin yksinkertaista. Muuta: - Näyttö ei ole itselle tuottanut hankaluuksia, mutta toki asia voi olla eri 20 vuoden päästä kun ikää on +50v. Valon saa aina päälle, vaikka se tosin saisi pysyä päällä 5-10s kauemmin kuin nyt. - Kosketysnäyttöä en hirveästi hyödynnä vaan tykkään navigoida näppäimillä. Tämä ehkä tottumiskysymys, mutta kosketysnäyttöä ei mielestäni tarvitsisi. - Kokeillut urheiluprofiilit: juoksu, pyöräily, multisport, venyttely, kuntosali Edit: PolarFlown Seasonplanner saisi olla monipuolisempi. Nyt sinne träckkääntyy kaikki urheilulajit, vaikka haluaisin suunnitella pelkkää juoksemista.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy