Jump to content
Juoksufoorumi.fiAskoM

Jäsenet
 • Content Count

  84
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About AskoM

 • Syntymäpäivä 07.12.1960
 1. Pikaluistoa olen pelkästään käyttänyt uuden lumen keleillä, ei vielä koskaan jäätämistä. Tuntuu hieman ristiriitaiselta mutta toiminut on.
 2. Ohjelmana on ollut arvontapalkinnot varsinaisen palkintojen jaon jälkeen, kahvio löytyy myös paikalta, mukava tapahtuma ollut.
 3. Sinne se ilmo lähti, 3-vuotta on menty vammasta toiseen, joten vuoden tärkein tapahtuma tulossa itselle.
 4. AskoM

  Uusi Adidas adizero Adios

  Lappeenrannassa keskustan Intersportissa uutta Adios Boostia hyllyssä (150 €).
 5. AskoM

  Nike Free

  Mikäs on Free 3 ja 5 ero käytännössä, oliko 3 matalampi kannaltaan?
 6. AskoM

  Pitovoitelun jäätyminen

  Zeron pitoalueelle olen laittanut pikaluistoa (kaverin vinkistä), ja ne vähäiset kerrat kun pehmeällä ja lumisella ladulla olen hiihtänyt, niin ei jäätymistä ole ollut. Viime vuoden maaliskuulla heti suksien oston jälkeen olin laturetkellä haastavalla kelillä, ja olin päivän aikana nähdyistä hiihtäjistä ainoa jolla ei pitoalue jäätynyt. Muunmuassa juttelin nanosuksi hiihtäjän kanssa joka oli suksen käsitellyt jäätymisen esto aineella ja kaatui alamäessä eteeni kun joutui hieman pehmeälle ja suksi tarrasi heti. Liipalle ja jäiselle ladulle olen käyttänyt jopa 80 karkeutta paperissa, pehmeälle ladulle on sattuvampi varmasti hienompi paperi. Hienot sukset nämä ovat.
 7. Väliaikatietoa sen verran että, lauantaina ennen käsittelyä hiihdin pidemmän perinteisen lenkin jossa vasen kantapää oirehti aika lailla edelleen. Käsittelyn jälkeen ei oireita ole ollut lainkaan, vaikka sain pitkästä aikaa kunnon treeniviikon aikaiseksi. Jalkaterien asento korjaantui heti ensi lenkistä lähtien, luultavasti nilkan alue alkoi toimimaan normaalisti ja se mahdollisti jalkaterän asennon korjauksen. Oletettavaa on että jossain kohdassa tulee takapakkia, onhan roppa ollut kauan vinksallaan, mutta aika näyttää.
 8. Kyllä nämä vaivat ja niiden löytäminen jaksavat aina minua ihmetyttää. Vuodesta 2007 alkoi minun hölkkä ura 47-vuotiaana, heti lähdössä ymmärsin hakea apua fyssarilta oikean polven kiputilaan apua, ja silloin tuli ensimmäiset pohjalliset jotka auttoivatkin tuohon vaivaan. Pikkuhiljaa kilometrit kasvoivat ja 2008 ensimmäinen maraton ja sitä rataa. Vaivoja alkoi olla nivusissa ja milloin missäkin päin alaraajoja, yhteistä näille oli että aina jäi selvittämättä että mistä ne aiheutuivat. Päkiöiden toimimattomuuteen yrittelin hakea apua useammasta paikasta ja talvisin hiihdosta tulleet SI-nivelen vaivat aiheuttivat avuntarvetta. Vuonna 2010 maraton jo alle 3:30 ja puolikas 1:30 pintaan, mutta vaivat alkoivat lisääntymään ja 2011 ja 2012 kesät enempi vaivoista parantelua. Viimeisen kahden vuoden aikana olen käynyt useammalla fysioterapeutilla, naprapaatilla, osteopaatilla ym:lla roppaani näyttämässä ja viimeinen vuosi on eletty kantapääkipujen kanssa (plantaari). Viime viikolla näin ilmoituksen nikama käsittelijästä, ja oitis soittelin hänelle ja viime maanantaina klo 14:00 oli mies tutkittavana…noin 3 minuuttia oli aloituksesta kulunut kun kaveri sanoi että sinulla on oikea lonkka pois paikaltaan. Hieroi alaselän lämpimäksi ja rusautti oikealta puolelta jonkin kohdalleen, tarkisti polvien, nilkojen ym. liikkuvuuden ja availi niitä. Tunnin käsittelyn jälkeen kotia, mitään ihmeellistä ahaa elämystä ei tullut, mutta huomasin autoa ajaessani että autosta löytyy niskatuki, vähään aikaan en sitä ollut huomannut. Tiistaina, torstaina, lauantaina juoksulenkit 10-15 km tossujen omilla pohjallisilla, tähän mennessä en ollut pystynyt juoksemaan ilman korjauspohjallisia, koska jalkaterissä ei toiminut normaali pronaatio, ja jalkaterien ulkoreunaan tuli kivulias kovettuma pikkuvarpaan tyvinivelen kohdalle. Ristiin askeltaminen oli hävinnyt ja oikea jalkaterä askeltaa selvästi suorempaan ja ne päkiät alkoivat löytymään. Sunnuntaina perinteista hiihtoa 30 km jossa myös tunsin päkiöiden toiminnan hyvin, oikean pakaran voimattomuus tuli myös selvästi esiin (tätäkin oli ihmetelty monta kertaa). Tämän talven ilmiö olkapäiden voimattomuus noin 15 km hiihdon jälkeen perinteisen sauvoilla oli myös hävinnyt. Tarina on pitkä ja kukaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta ne kunniakirjat seinillä ei välttämättä tuo korjausta vaivoihin, ja aina kannattaa yrittää hakea apua epämääräisiin vaivoihin, minun tapauksessa se on maksanut useammat pohjalliset, kilometrejä, ja monta turhaa käyntiä ”asiantuntijan” luona, sekä tietysti viime vuosina pitkiä toipumisia vaivoista. Toivon tulevaisuudelta maratonia silloin tällöin ynnämuita kylä hölkkiä, mutta ennen kaikkea matkoja niihin eli hauskoja treeni kilometrejä milloin sateessa milloin tuiskussa ja aina välillä myös auringossa.
 9. Anjalassa 4.11 lumet hiihtokunnossa, lisätietoja tuolta http://www.anjalanliitto.net/
 10. AskoM

  Reiskan maraton

  Kiitoksia järjestäjille tapahtumasta, hattua nostan maratonin juoksijoille koska puolikkaallakin mäet tuntuivat aikaslailla, mutta mäethän ne ovat juoksun suola, miinusta on matkalla kaistojen kaltevuus.
 11. AskoM

  Merrell barefoot kengät

  Bare Access täällä myös yleiskenkänä sekä juoksukäytössä sen minkä kantapää vaivainen pystyy, tykkään.
 12. 29.5.2012 juostussa puolikkaan kisassa Raino Kiander Jääsken Kiri kellotti ajan 1:43:40 joka on uusi SE ikäryhmässä. Viime vuonna samalla reitillä Kuninkaan Kauko paranteli M-60 sarjan ennätystä. Keli oli aurinkoinen mutta hieman tuulinen. Onnittelut ennätyksen tekijälle.
 13. AskoM

  9.6.2012 Kymijokiviesti

  Kouvola - Kotka välillä 8-osuuden viesti, hyvä lisä tapahtumiin. http://www.kymijokiviesti.fi/
 14. 8.4. on sellainen ajankohta että ilman lämpötila voi olla vaikka pakkasen puolella sekä sade voi olla mitä laatua hyvänsä, joten paidan pitäisi olla melkoisen löysä että alle mahtuu riittävästi tavaraa. Lahden MM-kisojen aikoihin paidan materiaali oli niin hengittämätön että itse en sitä käyttänyt (valkoinen paita ja suomen lippu neulottuna oli valintani), ei kukaan siellä estänyt lähtöviivalle tuloa. Uskoisin tuosta kelistä johtuen että varsin "kirjavan" vaatetuksen tulemme näkemään.
 15. Kyllä se vaan maistuu, tänään laturetken palautus extrana vaniljakastikkeen kanssa...NAM.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy