Jump to content
Juoksufoorumi.fi


hanta

Jäsenet
 • Posts

  28
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by hanta

 1. hanta

  Garmin Fenix 6

  Tämä on Garminin (erittäin huono) ominaisuus. Kello ei ymmärrä erilaisia kierroksia/väliaikoja. Jos käytössä on 1km autolap, tekee se automaattisen kierroksen 1km sen jälkeen, kun edellisen kerran painoit kierros painiketta. Suunnossa ja Polarissa on tainnut olla jo pitkään mahdollisuus pitää rinnakkain automaattiset kierrokset ja itse merkatut kierrokset. Tällaisista hienouksista saa ikävä kyllä Garminin kanssa vaan uneksia...
 2. Mukana on ainakin aika, korkeus ja syke.
 3. Tosiaan kirjautumalla https://www.sports-tracker.com/ saa SuuntoApp aktiviteetit muutamalla klikkauksella .gpx muodossa ulos, eikä tähän tarvi mitään erillisiä (maksullisia) converttereitä. Omaassa käytössä tämä on toiminut parmmin kun hyvin.
 4. hanta

  Garmin Fenix 6

  Oma kokemus on ainakin se, että jos lähdet liikkeelle (käynnistät aktiviteetin) ennen fixin löytymistä, saattaa startti piste olla luokkaa kilometrejä pielessä. Tavaksi onkin tullut odotella niin kauan, että fixi löytyy.
 5. Ainakin Garminin forumilla tuntuu tämä olevan yleinen ajatus. Feonix 6 metallinen kuori/reunus haittaa gps (verrattuna FR945). Gps jälki epätarkempi ja fixin saaminen kestää toisinaan tuskastuttavan pitkään. Siirryin Suunnon Spartanista Feonix 6x pro:n, gps:n osalta mentiin kyllä takapakkia. Suunnossa gps fixi löytyi käytännössä aina heti, Garminia saa toisinaan odotella tovin.
 6. Sports-trackerista näet samat SuuntoApp:n aktiviteetit tietokoneen isolla näytöllä ja voit exportata aktiviteetint gpx muodossa. Eli kirjaudu samoilla SuuntoApp tunnuksilla https://www.sports-tracker.com/ valitse aktiviteetti -> edit -> export. Näistä dataformaateista, fit ja gpx, uudempi ja monipuolisempi on fit-muoto. Fit-muoto voi myös sisältää enemmän dataa kuin gpx. Jotain työkaluja noihin noihin fit - gpx muunnoksiin on myös.
 7. hanta

  Garmin Fenix 6

  Aluksi tämä First-beat unenseuranta toimi hyvin, nukkumaanmenoaika oli yleensä suunnilleen oikein. Nyt alkuviikosta tuli taas uusin firmis päivitys v. 11.10 jossa parannuksia live event jakamiseen yms. Nyt taas kellon mielestä nukkumaanmenoaika on yleensä luokkaa klo 04 - 05, kun todellisuus lähempänä klo 24. Noh, ehkä tämä sitten seuraavassa päivityksessä taas paranee, tai sitten ei...
 8. Käsittääkseni kuormituksen yms laskenta perustuu vain maksimisykkeeseen, jonka perusteella algoritmit arvioi kuinka rankka/kuormittava treeni oli. Sykealueet on "vain" käyttäjää varten, ja kuten tuossa Suunnon artikkelissakin mainitaan, on tapoja määritellä nuo viisi sykealuetta useita. Uskoisin kuitenkin että toi Suunnon artikkelin mainitsema tapa on se mitä moni täällä suomessa käyttää. Esim. koko aerobinen kynnys taitaa olla aikalailla meikäläinen "keksintö", jota ei paljon esimerkiksi jenkkien harjoitusohelmissa näy?
 9. Suunnolla on melko hyvä artikkeli https://www.suunto.com/fi-fi/sports/News-Articles-container-page/Figure-out-your-training-zones-and-supercharge-your-fitness/ sykealueista, miten aerobinen ja anerobinen kynnys sijoittuvat viidelle sykealueelle. Artikkelin pihvi: Zone 5: Above your anaerobic threshold. Zone 5 ends at your max heart rate Zone 4: 94–99 % of your anaerobic threshold. The upper limit of zone 4 is your anaerobic threshold Zone 3: 89-93 % of your anaerobic threshold Zone 2: 83-88 % of your anaerobic threshold. The upper limit of zone 2 is your aerobic threshold Zone 1: <82 % of your anaerobic threshold. Zone 1 starts at your resting heart rate. Note, these % values are from anaerobic threshold heart rate, not from maximal heart rate.
 10. hanta

  Garmin Connect

  En tiedä millä logiikalla kello treenejä paikallisesti säilöö, mutta esim minulla (Fenix 6x pro) näyttäisi olevan nyt 196 treeniä tallessa (juuri synkronoitu). Joten 4 treeniä vielä ilman synkronointia saa homman hajoamaan?
 11. hanta

  Garmin Connect

  Tämä totaalinen hilaisuus Garminin osalta tässä on kaikista huolestuttavin asia. Kaikenlaista voi sattua, mutta pitämällä asiakkaat informoituna mitä tapahtuu, on vähintä mitä voi odottaa. Oli kyseessä sitten kiristysohjelma tai tekninen murhe, asiasta voi ja pitää kertoa asiakkaille.
 12. hanta

  Suunto 9 Baro

  Aktiviteettin aloitustilassa vierittää alaspäin: Anturit-> Syke (Älä mittaa sykettä).
 13. hanta

  Garmin Fenix 6

  SuutoApp:n reittisuunnittelun helppoutta on kyllä jäänyt Garminin kanssa kaipaamaan, Connectin mobiili appiksen reittisuunnittelu on todella huono. Connectin webbi version vähän parempi, Stravan Route builder (vain webbi) samaa tasoa Connectin webbiversion kanssa 🤔
 14. hanta

  Suunto 9 Baro

  Toi veto - lepo sykli on ainut intervalli sykli mitä Suunto9:n saa luotua, eli esim Ambitissa olleita monimutkaisempia harjoituksia ei S9ssä ole. Toki intervallin ja levon voi määrittää aikana tai matkana yms, mutta sama intevalli veto - lepo sykli toistuu kokoajan. 😕
 15. hanta

  Suunto 7

  Sensorituen puutteeseen DC Rainmakerin testissä tähän oli Suunnon kommentti: "That isn’t on the plan/radar right now – but Suunto says that could change.". Eli ehkä tästä on aistittavissa se että nykyinen alusta ei vielä (tarpeeksi?) hyvin tue ulkoisia sensoreita tms joten tuki on haluttu rajata tässä vaiheesa pois. Mielenkiintoista nähdä mihin WearOs alusta kehittyy, ostamalla Fitbitin Google ainakin näytti että se panostaa ko. alustaan.
 16. hanta

  Suunto 7

  ....jotta oltaisiin samalla viivalla kuin kilpailijat. Näitä kelloja selvästi halutaan myydä massoille ja niitä sunnuntai hölkkäilijöitä jotka haluavat sen kivan sporttikellon jolla voi maksaa vaikka lenkin lomassa kioskilla jäden ja kuunnella musaa samalla, on paljon enemmän kuin niitä hard core urheilijoita jotka arvostavat toisenlaisia asioita.
 17. hanta

  Suunto 7

  Eiköhän Suunnolla olla havahduttu siihen miten iso työ on kehittää ja ylläpitää omaa kellon alustaa (käyttöjärjestelmää). Siihen kun pitäisi integroida kaikki lähimaksaminen, musatoisto, kartat yms jotta oltaisiin samalla viivalla kuin kilpailijat. Ottamalla kellon käyttöjäejestlemä muualta, joka sisältää jo nämä "perus" palikat jää omat resurssit kaikkeen muuhun käyttöjärjestelmän päälle tehtävään, mobiili appikseen verkkopalveluun yms. Olisi todella hölmöä resurssien tuhlausta Suunnolta kehittää kahta rinnakkaista alustaa, oma alusta (spartan/9/5/3) ja nyt uutta WearOS. Voi toki olla että nyt aluksi ei heitetä omaa alustaa täysin romukoppaan jos WearOS kellot osoittautuukin huonoksi valinnaksi. Se että uusi alusta tulikin käyttöön keskiluokan kelloon, ei Suunto 9n seuraajaan näyttää tässä kohtaa ihan fiksulle ratkaisulle. Selvästi WearOS alusta ei ole vielä sellainen joka toimisi Suunto 9n käyttäjäkunnalle, mutta nyt keskiluokan Suunto 7 päästiin nopeammin liikkeelle.
 18. hanta

  Suunto 9 Baro

  Itse lähtisin S9 barolla liikkeelle. Spartanit vanempaa sarjaa kuin S9, joten tulevaisuudessa S9 saa varmasti pidemmälle päivityksiä. S9 myös nyt uusimmassa softassa mukana palautumis seurantaa yms (mitä tässä ylläkin keskusteltu), nämä ominaisuudet tuskin enää Spartaniin tulevat.
 19. hanta

  Suunto 9 Baro

  Suunnon mobiilisovellus, SuuntoApp tuntuu kehittyvän ihan mukavaa tahtia ja ainakin omaan käyttöön on jo paljon parempi kuin Movescount aikoinaan.
 20. hanta

  Movescount

  Yhteenvedot (viikottainen tai kuukausittainen) näkee Päiväkirja -> Näytä yhteenvedot. Itse en ole käytännössä vanhan datan siirtoa kokeillut (siirsin aikanaan "käsin"), mutta SuuntoAppn on kyllä ilmestynyt Asetukset -> Yhdistä muihin palveluihin -valikoon Movescout, joten siirto pitäisi onnistua.
 21. hanta

  Movescount

  SuuntoApp korvaa Movescountin. SuuntoApp on Suunnon Sports Trackerista jatkokehittämä sovellus, joten yhtäläisyyksiä SuuntoApp:lla ja Sports Trackerilla on paljon. SuuntoApplla ei ole webbi käyttöliittymää/versiota kuten Movescountilla, mutta jos kirjaudut Sports Trackeriin samoilla tunnuksilla kuin SuuntoAppiin, näkyy aktiviteetit (tämä ei taida olla kuitenkaan se virallinen tapa). Vastaavasti voit synkronoida aktiviteetit SuuntoAppista esim. Stravaan jos webbikäyttöliittymä on tärkeä. SuuntoAppiin ei automaattisesti ilmesty vanhat aktiviteetit Movescountista vaan SuuntoApp pitää eriksee "yhdistää" Movescountiin jolloin se tuo vanhat Movescout aktiviteetit SuuntoAppn
 22. hanta

  Suunto 9 Baro

  PTE - Peak Training Effect Tälläisen selityksen löysin Suunnon sivulta: EPOC - Excess Post-Exercise Oxygen consumption Tämä löytyi googlaamalla jostain vanhasata suunnon kellon manuaalista: Kieltämättä Suunnon puolesta näitä ei ole juurikaan avattu, googlailemalla noita lyhenteitä löytyy sitten lisää tarinaa miten niitä pitäisi tulkita yms...
 23. hanta

  Suunto 9 Baro

  Mielestäni Movescoutia ei enää kannata aloittaa käyttämään koska siirtymä pois siitä on kuitenkin pian(?) edessä. SuuntoApp on päivittynyt viimeaikoina hyvää tahtia ja alkaa olla varsin toimiva aiankin omaan käyttöön. Webbiselain versio siitä ainakin vielä puuttuu, jos sitä nyt joku kaipaa, mutta tosiaan esim. Strava paikkaa hyvin tämän puutteen.
 24. Ite kyllästyin Suunnon sykevyön (Smart sensor) häiriöihin ja ostin Polarin H10:n Suunto Spartan Sport kellon kaveriksi. Suunnon vyön häiriöt korjautui vaihtamalla vyö (kuminauhan) aina muutamien kuukausien välein uuteen. Ehkä pesin/huolsin Suunnon vyötä huonosti tai jotain, mutta nyt reilu 3kk käytössä ollut Polar H10 on toiminut ainakin toistaiseksi ilman häiriöitä.
 25. Kuulostaa todella erikoiselta, itse en ole vastaavaan SuuntoAppissa (Android) törmännyt. Onko sama ongelma jos suurennat kuvaajan kokonäytölle? Jos ongelman selvittely kiinnostaa enemmän, noista kannattaa raportoida Suunnon foorumille https://forum.suunto.com/
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy