Jump to content
Juoksufoorumi.fi


kuudestaival

Jäsenet
  • Content Count

    2
  • Liittyi

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ihanan paljon on tähän topaan tullut vastauksia ja mielipiteitä, kiitos teille kaikille tasapuolisesti! Mukavaa tietää, että on olemassa tällainen foorumi, missä vaikuttaa olevan todella hyvä ilmapiiri ja missä ihmiset mielellään jakaa treenausvinkkejä ja -kokemuksiaan. Tosiaan voi hyvinkin olla, että väärällä jalalla on tultu lähdettyä intervalliharjoittelun maailmaan, ja varmasti kokeilen teidän antamien vinkkien sovellusta omaan treeniohjelmaan. Ajan myötä löydän ehkä kenties toisiakin lenkkimuotoja, jotka miellyttää itseäni. Fartlek-treenit itselleni myös uusi nimike, vaikka käsitteenä vaikuttaa järkeenkäyvältä. Niin kuin olette sanoneet, juoksusta nauttiminen on pääasia ja ehdottoman tärkeää lenkillä käymisen ylläpitämiseen! Mutta tylsäksihän käy myös se, jos kehittyminen lakkaa kokonaan.
  2. Kiitos todella paljon teille molemmille vastauksista! Tosiaan tällä hetkellä enemmänkin tavoitteena lenkeistä nauttiminen ja kunnon parantaminen, kun puoli vuotta sitten säännöllinen liikunta ei vielä varsinaisesti kuulunut päiväkirjaan. Taidanpa siis jatkaa mummovauhtisia lenkkejäni jonkin aikaa ja palata sitten asiaan, jos tarvitsen lisää haastetta! Ja ehkä myös kokeilla niitä teidän suosittelemiä hitaampia intervalleja, josko niitä vihaisi hieman vähemmän...
  3. Olen noin puolisen vuotta sitten aloittanut hölkkäilyn harrastuksena, ja tällä hetkellä suhteellisen kivuttomasti juoksen 10km, tosin siihen meneekin aikaa 1h 4 min. Käytän Niken treeniohjelmaa, joka kovasti neuvoo harrastamaan intervalliharjoittelua (1x vko), tempo-harjoituksia (1x vko) ja palautusjuoksuja (2x vko) sen pitkan juoksun lisaksi, jota neuvoo juostavaksi vain kerran viikossa. Arvattavasti näin aloittelijana ja kuntolenkkeilijänä kuitenkin nautin paljon niistä pidemmistä hitaimmista lenkeistä, enkä lyhyistä spurteista, ja palautusjuoksut tuntuvat siltä, että ne loppuvat kesken kaiken. Onko terveydellisessä mielessä ihan ok juosta esim. tuo 10 km 4 krt viikossa ja jättää intervalliharjoittelut kokonaan väliin? Kuinka paljon hitaampaa edistyminen tulisi olemaan?
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy