Jump to content
Juoksufoorumi.fitaski63

Jäsenet
 • Content Count

  163
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by taski63

 1. Miten se olikaan: "Jos ihminen uskoo järkipuhetta, ei tarvitse vääntää rautalangasta. Jos ihminen ei usko järkipuhetta, mikään määrä rautalankaa ei riitä."
 2. Vakio aamulenkki puoi viideltä 6,7 km. Keskiarvot 7'00"/km, syke 113. Lämpötila alkaa olla hyvä (noin 10 astetta aamulla), alkaa pikku hiljaa sortsit-ja-teepaita -kelit.
 3. Flimmeripäivä, joten noin tunnin fillarilenkki juoksun sijaan. Oman malttamattomuuden vuoksi kyllä varmaan ihan yhtä raskas kuin olisi pk-lenkkikin ollut.
 4. En raaskinut maksaa itse tutkimustekstistä, mutta ylen tekstin perusteella tuossa ei varsinaisesti eroteltu päkiä- ja kanta-askellusta (paitsi se yhden tyylin korostunut kanta-askel). Samanlaiset kengät kaikilla ei oikein tuekaan tuon eron havainnointia. edit: Jos oikeasti haluaisi selvittää juoksuvammojen syntyyn vaikuttavia tekijöitä, pitäisi olla tiukasti rajattu testi. Ablout samanikäisiä, -kokoisia ja -kuntoisia juoksijoita vakioiduissa olosuhteissa. Juurikin kuten perttu tuossa edellä sanoi, itse juoksen tällä hetkellä n. 20 km/viikko pääasiassa hitaasti, ja onge
 5. Syylä on aika mielenkiintoinen seuralainen, kettumainen toki. Mulla oli joskus kouluiän lopulla molemmissa käsissä kynsinauhan reunoilla useita syyliä. Terveyskeskuslääkäri poltti pois toisesta kädestä (ettei tarvinnut molempien käsien sormia laastaroida kerralla), mutta tuon jälkeen reilussa viikossa hävisi toisesta kädestä itsestään. Känsät taas ovat paksuuntunutta ihoa / sarveiskudosta, yleensä ulkoisesta tekijästä (paine, hankaus) johtuvaa. Jos sen poistaa mekaanisesti, tuppaa kasvamaan takaisin entistä paksumpana.
 6. Aamulenkki puoli viideltä, flimmeri lenkkikaverina vähän rauhoitti menoa. Sarjakuvahahmo Pahkeista mukaillen, intervallia: välillä hidasta pk-vauhtia, välillä vähän rauhallisemmin... 6 km avg 7:20, keskisyke 133 (max 173, kun normi sinusrytmi max 150). Nyt on kyllä normirytmi ja hyvä olo.
 7. 6,7 km hissuttelua 6:51/km. Kylläpä tuntui hyvältä, toivottavasti tästä pääsee taas normaaliin kaavaan 🙂
 8. Hoisin glaseerattua lohta, herneitä ja muusia.
 9. taski63

  Hyvä biisi

  En ole juuri minkään asian, ilmiön tai ihmisen fanboy, mutta Edu on minulle ollut aina jonkinmoisella jalustalla. Maanläheinen, vähäeleinen ja vilpittömän oloinen heppu, ja rautainen ammattilainen hyvällä tyylitajulla. Toivottavasti osaan linkittää: https://youtu.be/hKux3EPJYEg
 10. 140 joulukuussa. Luovuttanut en ole, kun eivät huoli (lääkitys).
 11. Toissa viikolla olin kuulevinani mustarastaan luritusta aamulenkillä. Suht aikaiselta tuntui, oli sen verran talvista vielä täällä Joensuussa. Tänä aamuna jopa näinkin epelin.
 12. Hallitus on kyllä tahtonsa ilmaissut. Kekkonen saattoi 70-luvulla pompottaa virkamiehiä, mutta ei se nykyään mene niin. Viranomaisilla on valtuudet pakkotestaukseen ja -karanteeniin, miksi eivät toimi?
 13. -15 iltapäivällä, yli kuukauden tauon jälkeen piti kokeilla villasukilla. 4 km pk-vauhtia tässä vaiheessa, pitää taas totutella. Jaloissa tuntui hyvältä, mutta hengästytti tarpeettomasti... No, kyllä se siitä jos pääsee taas säännölliseen viikkorytmiin. Pysyisi nyt tuo vatsa siinä kuosissa, että pääsisi aamulenkeille.
 14. Totta, niinhän ne rokotteet periaatteessa toimii. Antaa elimistön valmistella konstit virusta vastaan, sitten kun se kohdalle tulee. Vähän sama periaate kuin luotiliivillä; eihän sekään osumia estä.
 15. Kunhan eivät sulje viinakauppoja, kuten Oslossa...
 16. taski63

  fillarifoorumi.fi

  Näyttää siltä, en eilisaamusta lähtien ole päässyt. Naamakirjassa on ryhmä "Vara-fillarifoorumi", https://www.facebook.com/groups/270601449682999 - mutta eipä sielläkään ole kuin kevyttää läppää aiheesta.
 17. En osaa sanoa kestosta, kun mulla on nuo talvikilometrit on olleet asttuneista syistä aika vähäisiä - ja tarvitsee sen viitosen vähintään pakkasta, että sukissa juoksisi. Loskakelillä, jota viime talvena riitti, pitää olla tiiviimpää (Skinners tms). Paljain jaloin assulla juokseminen on sinänsä koulinut askeleen aika "hellävaraiseksi" (muuten tulee ihovaurioita), mikä kyllä lupaa hyvää sukkienkin suhteen. Ystävällisempää tuo jää ja lumi kuitenkin on kesäkeliin verrattuna. Btw, villasukalla on jäällä uskomattoman hyvä pito.
 18. Riippuu kelistä. -14C ja vähän höttölunta kelvillä, mulla oli Karhun ohuet "nilkkasukat" + merino-sekoitesukat ja yhdet villasukat. Ei tarttunut lumi, ja jalat tarkeni hyvin. Jos pakkasta on viiden asteen kahta puolta, tarvii varmaankin yhden kerroksen lisää - muuten alkaa lumi tarttumaan pohjaan, ja ehkä kosteuskin tulemaan enemmän läpi. Viime talvena taisi olla noin -20 kylmin missä juoksin, silloin nuo merinot + kahdet kotikutoiset riitti hyvin.
 19. Aamulenkki jäi kolmeen kilsaan vatsaongelmien vuoksi, mutta töissä tuli sentään askelia muutama tuhat enemmän kuin yleensä. Positiivisinta oli, että pohje kesti aamulenkin päkiäaskeleen mainiosti, tuntemuksitta.
 20. Heräämisestä asti vaihteeksi flimmeri päällä. Iltapäivällä koetin kävellä sen pois, 4,5 km reilu 6 km/h. Ei lähtenyt, hiki tuli, mutta tokihan se sekä kropalle että päänupille hyvää tekee joka tapauksessa. Ja menihän se flimmerikin ohi pari tuntia lenkin jälkeen.
 21. Tänään kolmatta päivää kookos-kanakeittoa. Hyvää ja helppoa.
 22. Pohjetta edelleen säästellen kävelin aamulla 5,23 km @ 48:01 min. Keskisyke 89. Piti hillitä itseään, että malttoi olla juoksematta... Mutta upea keli aamulla ennen viittä, lumiset puut ja harson takaa kuultava kuunpuolikas, ja pläkätyyntä. Lumi vaimensi muutenkin vähän liikenteen äänet niin hyvin, että enimmäkseen kuuli vain omien askelten narskeen pakkaslumessa.
 23. taski63

  Kirja-ketju

  Jep, aika äijä tuo Feynman sarallaan. Joskus luin "Surely you're joking, Mr. Feynman" missä hän kertoilee kaikenlaisista, suoraan työhönsä liittymättömistä, tapahtumista. Melkoinen keppostelija ja huumoriveikko, taisi mm. armeijan kanssa työskennellessään aiheuttaa muutamia itkupotkuraivareita säntillisille sääntökirjan seuraajille...
 24. Muutama päivä pohje kivuttomana, joten päätin lähteä kokeilemaan juoksua ihan hissuttelemalla. Se oli virhe. Hyvältä tuntui eka km, mutta 1,25 kohdalla kunnon juilaisu (siitä samasta akilleen yläpäästä) ja linkkaamiseksi meni. Prkl. Pitää malttaa pysyä kävelyssä vähän pidempään, katsotaan tilanne muutaman viikon päästä.
 25. Illansuussa, pari tuntia ylensyönnin jälkeen, lähdin kävelemään pois aamuyöllä alkanutta flimmerikohtausta. Toimi kyllä, normi sinusrytmi taas 🙂 Mutta ennen kaikkea: pohje täysin kivuton! Tässähän saattaa päästä juoksulenkillekin vielä tänä vuonna! 😀
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy