Jump to content
Juoksufoorumi.fitaski63

Jäsenet
 • Content Count

  108
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

43 Excellent

About taski63

 • Syntymäpäivä 05.09.1963

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Siksi, että se on penteleen mukavaa 🙂 Kuten aiemmin sanoin, mulla on vauhdit hitaita ja määrät pieniä, mutta pariin viime vuoteen on useita satoja kilometrejä tullut juostua paljain jaloin, pääasiassa assulla. Ja toinen mokoma skinnerseillä tai vastaavilla "sukilla" kelin niin vaatiessa (talvi). Jotkin nolladropin Merrelit ostin taannoin kokeeksi, mutta yhden lenkin jälkeen jäivät kävelykengän rooliin, niin paljon ahdisti juosta jalat "ruumisarkussa" 😄
 2. Vielä yksi viimeinen kommentti tähän, jos ette pahastu: kanta-askel on kävelyyn, päkiäaskel juoksemiseen... 😉
 3. No, tiettävästi kengissä ei ole ollut droppia kuin pari-kolme tuhatta vuotta... 😉 EDIT: Hankitut ominaisuudet eivät periydy, eli kenkä ei ole jalkaa sinänsä muokannut. Totta, muutamat kilpaurheilijat ovat olleet anomalia.
 4. Juurikin tuo droppi on syynä, miksi se on "luontevaa". En nyt löydä linkkiä, mutta tuota on tutkittu ja "gebremäisellä" askeleella se kuormituspiikki on pienempi kuin kannalle tulevalla. Voin allekirjoittaa, paljain jaloin asvaltilla kyllä riittää empiirinen kokemus kertomaan kuinka päin se on 😄
 5. Minulla itselläni ei kompetenssi riitä sanomaan suuntaan tai toiseen, mutta muutamat evoluutiobiologit ovat esittäneet aika vakuuttavat perustelut päkiäastunnan puolesta. Jos satojen tuhansien vuosien evoluutio on tehnyt ihmisestä (muihin eläimiin nähden) kilpailukykyisen pitkänmatkanjuoksijan, täytyy biomekaniikan olla luonnostaan suht kohdallaan. Sitä en epäile tai kiistä, etteikö teknologiasta voisi olla hyötyä hiilikuitulevyineen ym. mutta olettaisin taloudellisen ja turvallisen perustekniikan löytyvän todennäköisemmin niiden paljain jaloin juoksevien afrikkalaislasten piirist
 6. Eilen aamulla yllätin kissan 5 m päästä, ja hetkeä myöhemmin ketun alle 10 m päästä - kummankin siis huomasin ennen kuin ne huomasivat minut. Ei näköjään kovin äänekkäät ole nuo paljaat jalat, asvaltilla pk-vauhtia jolkottaessa.
 7. Itse muuten teen juuri noin, kun haluan juosta pelkästään tasaisella (esim. flimmerikohtauksen aikaan), on nääs rajalliset reittivaihtoehdot.
 8. Että ministeriö tuosta pystyisi noin vain päättämään, pitäisi käsittääkseni laittaa valmiuslaki taas voimaan. Tai muuttaa lainsäädäntöä, mikä ei ole kovin nopea juttu normaalijärjestyksessä. Kyllä nytkin saa yksityiselle mennä ihan vapaasti, ilman ministeriön päätöstä tai edes suositusta, kun vain kaivaa kuvetta. Voi voi, minäkään en voi käyttää maskia kun ei ole määränneet pakolliseksi..
 9. ^Vajaakuntoisena, ylipainoisena puolisohvapottuna allekirjoitan tuon vauhtinäkemyksen. Pk-vauhdin aamulenkistä ei jää tuntemuksia (paitsi hyviä), mutta vähänkin jos nostaa vauhtia niin kyllä sen reisissä erottaa jälkikäteen. Iskutuksesta en osaa sanoa näin hitailla vauhdeilla.
 10. Tuttavapiirin hypetyksen seurauksena hankittua airfryeriä piti testata tekemällä iltapalaksi kananuggetteja. Rintaleikettä, vehnäjauho-kananmuna-korppujauholeivitys, mausteina suola ja mustapippuri. Ai niin, ja vähän rypsiöljyä pintaan. Rapeakuorista ja mehevää tuli, jatkoon.
 11. Joensuun Noljakassa pururatalenkin havaintoina kettu ja siili. Ei mullakaan kännyä lenkillä, eli puheen varaan jää.
 12. Anteeksi tyhmä kysymys, mutta voitko tarkentaa tuota "jalkaterä on aina väärässä asennossa"? Ylipronaatio?
 13. Tuo on juuri tämän päivän politiikkaa: yksinkertaisia heittoja moniulotteiseen asiaan. Ihanhan tuo pajatson pelaamiseen vertautuu... Vaikka tuosta alkajaisiksi: https://www.salkunrakentaja.fi/2019/08/eu-jasenyys-taloudelliset-hyodyt/
 14. Kyllä sitä suun kautta hengitellessäkin voi säädellä vastusta ja hengittää kontrolloidusti (pallea/rintakehä). Omalla kohdalla melkein pakko tuon semikroonisen (vasomotorisen?) nuhan kanssa. Veikkaan että monella aloittelijalla (jos ei ole asiaan törmännyt) hengitys jää helposti pinnalliseksi. Pitäessä keskivartaloa tiukkana jännittää huomaamattaan myös palleaa, ja ventilaatio jää pääasiassa rintakehän varaan. Itsekin tuo piti aikoinaan tietoisesti korjata.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy