Jump to content
Juoksufoorumi.fitaski63

Jäsenet
 • Content Count

  148
 • Liittyi

 • Last visited

About taski63

 • Syntymäpäivä 05.09.1963

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. taski63

  fillarifoorumi.fi

  Näyttää siltä, en eilisaamusta lähtien ole päässyt. Naamakirjassa on ryhmä "Vara-fillarifoorumi", https://www.facebook.com/groups/270601449682999 - mutta eipä sielläkään ole kuin kevyttää läppää aiheesta.
 2. En osaa sanoa kestosta, kun mulla on nuo talvikilometrit on olleet asttuneista syistä aika vähäisiä - ja tarvitsee sen viitosen vähintään pakkasta, että sukissa juoksisi. Loskakelillä, jota viime talvena riitti, pitää olla tiiviimpää (Skinners tms). Paljain jaloin assulla juokseminen on sinänsä koulinut askeleen aika "hellävaraiseksi" (muuten tulee ihovaurioita), mikä kyllä lupaa hyvää sukkienkin suhteen. Ystävällisempää tuo jää ja lumi kuitenkin on kesäkeliin verrattuna. Btw, villasukalla on jäällä uskomattoman hyvä pito.
 3. Riippuu kelistä. -14C ja vähän höttölunta kelvillä, mulla oli Karhun ohuet "nilkkasukat" + merino-sekoitesukat ja yhdet villasukat. Ei tarttunut lumi, ja jalat tarkeni hyvin. Jos pakkasta on viiden asteen kahta puolta, tarvii varmaankin yhden kerroksen lisää - muuten alkaa lumi tarttumaan pohjaan, ja ehkä kosteuskin tulemaan enemmän läpi. Viime talvena taisi olla noin -20 kylmin missä juoksin, silloin nuo merinot + kahdet kotikutoiset riitti hyvin.
 4. Aamulenkki jäi kolmeen kilsaan vatsaongelmien vuoksi, mutta töissä tuli sentään askelia muutama tuhat enemmän kuin yleensä. Positiivisinta oli, että pohje kesti aamulenkin päkiäaskeleen mainiosti, tuntemuksitta.
 5. Heräämisestä asti vaihteeksi flimmeri päällä. Iltapäivällä koetin kävellä sen pois, 4,5 km reilu 6 km/h. Ei lähtenyt, hiki tuli, mutta tokihan se sekä kropalle että päänupille hyvää tekee joka tapauksessa. Ja menihän se flimmerikin ohi pari tuntia lenkin jälkeen.
 6. Tänään kolmatta päivää kookos-kanakeittoa. Hyvää ja helppoa.
 7. Pohjetta edelleen säästellen kävelin aamulla 5,23 km @ 48:01 min. Keskisyke 89. Piti hillitä itseään, että malttoi olla juoksematta... Mutta upea keli aamulla ennen viittä, lumiset puut ja harson takaa kuultava kuunpuolikas, ja pläkätyyntä. Lumi vaimensi muutenkin vähän liikenteen äänet niin hyvin, että enimmäkseen kuuli vain omien askelten narskeen pakkaslumessa.
 8. taski63

  Kirja-ketju

  Jep, aika äijä tuo Feynman sarallaan. Joskus luin "Surely you're joking, Mr. Feynman" missä hän kertoilee kaikenlaisista, suoraan työhönsä liittymättömistä, tapahtumista. Melkoinen keppostelija ja huumoriveikko, taisi mm. armeijan kanssa työskennellessään aiheuttaa muutamia itkupotkuraivareita säntillisille sääntökirjan seuraajille...
 9. Muutama päivä pohje kivuttomana, joten päätin lähteä kokeilemaan juoksua ihan hissuttelemalla. Se oli virhe. Hyvältä tuntui eka km, mutta 1,25 kohdalla kunnon juilaisu (siitä samasta akilleen yläpäästä) ja linkkaamiseksi meni. Prkl. Pitää malttaa pysyä kävelyssä vähän pidempään, katsotaan tilanne muutaman viikon päästä.
 10. Illansuussa, pari tuntia ylensyönnin jälkeen, lähdin kävelemään pois aamuyöllä alkanutta flimmerikohtausta. Toimi kyllä, normi sinusrytmi taas 🙂 Mutta ennen kaikkea: pohje täysin kivuton! Tässähän saattaa päästä juoksulenkillekin vielä tänä vuonna! 😀
 11. Vein auton huoltoon aamukasilta, siitä 2-3 km ex tempore kävelyä farkuissa ja nappaskengissä. Kun sade alkoi tunkea takista läpi, annoin periksi. Pieni aristus enää pohkeessa, eikä pahentunut tuosta.
 12. 21.12 klo 12:02 oli tämän vuoden käännekohta; minuuttia tarkempaa en tuostakaan löytänyt. Isävainaa sanoi tästä joskus kulmiaan kurtistaen: "Ei enää puoltakaan vuotta, kun alkaa päivä taas lyhenemään".
 13. Vähän kehonpainoa ja pikaiset venytykset. Niin kauan kun pohkeessa tuntuu mitään, juoksu on no-no.
 14. No sitten 😜Oikeassa pohkeessa ärsyttävä kipukohta. Akilleksen ja pohjelihasten kiinnityskohta ärtynyt, liekö jotain tulehduksen poikasta kun on oireillut jo viikon, ja tuntuu pahenevan. Tänä aamuna kuvittelin tuntuvan paremmalta, mutta äsken portaita laskeutuessa tuli harpattua vähän huolimattomasti päkiälle liikaa varaten, ja meinasi mennä jalka alta... Pitää katsella, mitä juoksutauon lisäksi tarvitsee vai tarvitseeko. Aina jotain. Heti kun colitis vähän rauhoittui ja hinku olisi pidentää lenkkejä, tulee tällaista 😒
 15. Hiukan ärtymystä oikean akilleksen yläpään kohdalla. Viime viikolla jo oireili, nyt alkoi tasolta 1-2 ja parin kilometrin jälkeen heitin kävelyksi kun alkoi kipu mennä yli 5. Kävellä kesti, laantui 2-3 paikkeille. Eli juoksua reilu 2 km ja kävelyä 3 km. Levossa ei onneksi tunnu mitään. Eli kävelyyn vaihtuu toistaiseksi, vieläköhän ne sauvat löytyisi jostain...
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy