Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Hölkkääjä81

Jäsenet
 • Content Count

  12
 • Liittyi

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jaan unelmamaratonit kolmeen: realistiset unelmat, pitkän tähtäimen toteutettavat unelmat ja utopistiset unelmat. Realistiset unelmat olisivat Marathon du Mont-Blanc, Marathon du Medoc. Olisivat jotain erilaista kuin tavalliset kaupunkimaratonit. Pitkän tähtäimen maratonit vaativat jo vähän enemmän rahaa, jos ei arpaonni osu kohdalle: Lontoo ja New York. En viitsi maksaa montaa sataa euroa pelkästä numerolapusta ja siihen vielä matkat päälle. Toteutan sitten joskus. Utopistiset unelmat olisivat Great Wall Marathon, Australian Outback Marathon tai The Big Five Marathon.
 2. Wuhuu! Breaking news: ulkomaisilta turistimaratoonareilta ei enää vaadita lääkärintodistuksia! Lääkärintodistus vaaditaan edelleen liittoihin ja seuroihin kuuluvilta juoksijoilta, mutta muilta vaatimus poistui. Ensi keväänä siis Milanoon tai Roomaan!! https://www.time-to-run.com/marathon/italy/medical-certificate-rules-change-in-italy
 3. Lääkärintarkastus Italiassa houkuttaa, jos hinta on noin pieni. Toisaalta, aika hermostuttavaa jättää tutkimus ihan noin viime tinkaan. Mitäs jos tutkimusta ei ehdikään tehdä (yleensä lennän 1-2 päivää ennen maratonia paikalle) tai tutkimuksissa tulee joku odottamaton juttu, vaikka jännityksestä aiheutuva hirveän korkea leposyke tms. Tsekkaan tuon seurajäsenyyden mahdollisuuden, jospa se avaisi väylän juosta Italiassakin. En vaan ollenkaan ole mikään juoksija-juoksija, vaan ihan sunnuntaihölkkäilijä ja maratonmatkailija.
 4. Jokaisella maratonilla on oma todistuspohjansa, mutta niissä kaikissa on tuo sama lista pakollisista kokeista. Lääkärit tuskin allekirjoittavat omalla nimellään ja leimoillaan asiakirjaa, jossa vakuuttavat tehneensä potilaalle nuo testit ja sen perusteella toteavat kelpoiseksi osallistumaan maratonille, jos kokeita ei ole tehty. Eli periaatteessa kyllä, yksinkertainen A4-lomake, mutta sisältö on aivan toisenlainen kuin esim. Ranskaan vaadituissa lääkärintodistuksissa. Kysyin Milanon maratonin järjestäjiltä käykö esim. tämä dokumentti allekirjoitettuna: http://maratonadiroma.it/PWA_uploads/medical-certificate-2018-new.pdf (viime vuoden Rooman maratonin lomake), mutta vastasivat, ettei käy. Ajattelin, että tuollainen olisi helpompi ujuttaa vaikka työterveyteen allekirjoitettavaksi, kun siinä vain ohimennen mainitaan "on the basis of diagnostic test as by the Italian law to be able to practice competitive sports activities - Ministerial Decree 18/02/1982". Pitää kuulemma olla viime vuotta selkeämmin auki kirjoitettuna ne tehdyt testit. Voi siis olla, että systeemit ovat oikeasti tiukentuneet ihan viime vuodesta.
 5. Suomessa ja useimmissa Euroopan maissa luotetaan juoksijan omaan käsitykseen terveydestä ja kunnosta. Ranskan juoksuja varten olen saanut lääkärintodistuksen työterveydestä, useimmiten jonkun ihan muun käynnin yhteydessä. Pitkä potilassuhde takaa sen, että lääkäri tietää taustani. Tämä Italia on kuitenkin ihan eri luokkaa ja vaatii perusteellisemmat tutkimukset. Sydän- ja spirometriatutkimukset ovat paikallaan silloin, kun epäillään jotain ja ne saavatkin maksaa, mutta tuntuu ihan turhalta mennä niihin vain jonkun ulkomaisen lakipykälän takia. Jos en maksa niitä itse, joku muu (työnantaja tai yhteiskunta) maksaa ja sehän tässä hölmöä onkin. Lähinnä tässä mietin sitä, että onko jotain urheiluklinikkaa tai vastaavaa, jolla olisi jo valmiiksi joku paketti (edullisempi kuin jokaisen vaaditun tutkimuksen ostaminen erikseen), jolla saisi Italiaan vaaditun lääkärintodistuksen. Italiaan lähtee kuitenkin suomalaisia juoksijoita vuosittain - ovatko kaikki lisensoituja juoksijoita vai maksavatko nuo tutkimukset itse?
 6. Entä jos ei ole IAAF:n alaisen urheiluseuran jäsen, kuten minä? Vai voisinko minä, tavallinen sunnuntaijuoksija liittyä johonkin seuraan ja näin välttää nuo satojen eurojen tutkimusmaksut?
 7. Ensi kevään Milanon tai Rooman maraton houkuttaisi, mutta lääkärintodistus mietityttää. Italiaan vaaditaan sekä 15 euron Runcard ulkomaisilta juoksijoilta että todistus siitä, että lääkäri on tutkinut juoksijan jopa naurettavan perusteellisesti. Lääkärintodistusta varten tarvitaan virtsa-analyysi, lepo-EKG, rasitus-EKG ja spirometriatutkimus tavanomaisten verenpaineen ja pulssin mittaamisen lisäksi. Julkisella näitä ei saa, eikä työterveydessäkään oikein mistään järkevästä syystä, ellei epäillä astmaa tai häikkää sydämessä. Yksityisellä pelkkä rasitus-EKG on lähemmäs 300 euroa ja tuohon päälle kaikki muut, esim. spirometria 40-50 euroa. Onko joku ollut aivan viime vuosina Italiassa juoksemassa? Mistä saitte lääkärintodistuksen ja mitä maksoi?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy