Jump to content
Juoksufoorumi.fiIikkaT

Jäsenet
 • Content Count

  68
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

391 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Alkuviikon juoksuja. Huomaa, että työarki alkoi, sillä lenkit joutuu juoksemaan paria napsua aikaisemmin, että ehtii rauhassa suihkuun ja vielä kävellen duuniin. Tämä taas heijastuu siihen, että kun mukavuudenhaluisena ei halua kellon herättävän kuitenkaan hirveästi ennen kuutta, lenkkien pituus on vähän laskenut. Toisaalta tuollainen kasin aamulenkki avaa mukavasti silmät eikä toisaalta rasita siten, että duunissa olisi väsymystä tai vaivaa. Uhosin aikaisemmin, että pitää hommata uudet popot, kun vanhoilla on tullut reilusti yli tonni kasaan. Tällä viikolla jalassa onkin testattu uutta paria. Koska aikaisemmat Hokat (Clifton 5) tuntuivat hyviltä, en halunnut keksiä pyörää uudestaan. Tosin malli on nyt Clifton 6, sillä vitosia ei mistään kivijalkaliikkeestä enää oikein löydy. Seiskaakin testasin, mutta parikin pari tuntui jostakin syystä painavan jalkapöytää jo kävellessä, joten hyllyyn jäivät. Mutta asiaan eli alkuviikon kipittelyt. AIka monotonista on tosiaan ollut matkan puolesta. Maanantaina sellainen jalkoja avaava tasavauhtinen peruslenkki. 8,78 km (5:43/km). Tiistaina sama lenkura siten, että lampea kiertäessä joka toinen kierros oli nopea ja joka toinen kierros palauttava. Nopeat kiekat, yksi kierros siis reilut 900 metriä, menivät ajoilla 4:44/km, 4:28/km, 4:52/km (tässä tuli irtokoira vastaan, mikä sai askeleen hidastumaan mutta pulssin koholle) ja 4:37/km. Palauttavat kierrokset aina siten, että vauhti pysyi snadisti alle 6:00/km. Lopputulemana 8,79 km (5:23/km). Keskiviikkona jälleen sama tarina. Tosin tällä kertaa siten, että alkulämmittelyn eli noin 1,5 kilsan jälkeen juoksin vitosen reippaammin. Kilsat kulkivat välillä 4:58-5:09. Loppujuoksu tällä kertaa kauppaan, josta taaperolle uusi hammasharja (on hukannut niitä kiitettävän määrän parin viikon sisällä). Yhteensä 8,49 km (5:28/km). Tänään torstaina ajatuksena ottaa astetta rennommin. Turhia tarinoimatta 8.78 km (6:05/km). Näiden lenkkien perusteella uudet kengät toimivat moitteetta. Todellinen testi on toki loppuviikosta, jolloin ajatuksena on ottaa lauantaina maravauhtia nopeampi kymppi ja sunnuntaina pitkis (tavoitteena 25-30 kilsaa vauhdilla 6:10-6:20/km). Hyviä juoksuja kaikille. ps: Kiitos @Paella, kyllä tässä sellainen fiilis tosiaan on, että kunto on kohonnut. Toki sitten viivalla se on täysi mysteeri, mihin rahkeet ja kantti riittävät, mutta tällä kertaa koetan varmistaa, ettei kokonaissuoritus jää ainakaan pitkisten juoksemisesta kiinni. Pari kuukautta on vielä aikaa hioskella kuntoa.
 2. Viikon pitkis menikin aikatauluvarmistelujen vuoksi jo tänään. Puolisolla on mahdollisesti sunnuntaina koko päivän reissu, joten kello herätteli tänään lauantaina 6.30. Hitaan heräilyn jälkeen Vänäriä kohti 7.45. Sää oli suosiollinen varsinkin alkuun: about 14 astetta ja pilvistä, kevyttä tuulta. Ajatuksena juosta kentälle testaamaan, miten puolikas maraton liikahtaa sileällä. Ei täysiä mutta hyvällä otteella. Ennakkoon mielessä asettelen keskimääräiseksi kilsavauhtitavoitteeksi 5:15. Siten juosten ja lopussa vähän kiristäen puolikas voisi kulkua jopa alle 1.50. Oma ennätys on about vuosikymmenen takaa 1.53:xx. Leppoista verryttelyjuoksua kentälle 3,4 kilsaa, pipo ja juomapullo syrjään ja matkaan. Tuntuu kevyeltä. Fiilis on, että jalka nousee mutta pulssi ei. Ensimmäinen vitonen keskiarvolla 5:13/km. Toinen vitonen 5:15/km. Kolmas vitonen alkaa lyhyen juomatauon vuoksi 5:30-kilsalla, ja keskiarvo nousee 5:18/km. Neljäs vitonen on nopein, sillä pari vikaa kilsaa kiihdytän. Vitosen keskiaika 5:12/km. Viimeinen 1,1 kilsaa menee vauhdilla 4:50/km. Loppuaika 1.49:50 (5:14/km). Tässä vaiheessa on pakko vähän kävellä, sillä loppunosto tuntuu jaloissa. Loppuun kevyttä hölkkää kotiin jo aika painavin jaloin. Kokonaisuutena pitkis 27,46 km (5:28/km). Luultavasti turhan nopea pitkikseksi, mutta luo mielenrauhaa siinä, että treeni on tehonnut ja juoksu kehittynyt. Nyt pohtimaan, millainen olisi sopiva ohjelma reilulle kahdelle viimeiselle kuulle ennen maraa. Koko viikko 68,72 km (5:41/km).
 3. Lyhyt päivitys ennen sunnuntain pitkistä. Tällä viikolla lenkit ovat menneet muilla mailla eli Lahdessa, jossa oltiin sukuloimassa. Ma ja ti olivat juoksusta lepopäiviä, sillä projekti nimeltä pönttöuunin purkaminen vaati maanantaina jäteaseman avauduttua useamman reissun. Jokin tolkku takaraivossa myös muistutteli lepopäivien tärkeydestä. Ja on toki kiva nukkua lomalla vähän kuutta pidempään. Keskiviikkona vieraskoreasti vähin äänin aamukahvi, kamat päälle ja matkaan. Lahti on kaupunkina vieras, joten osa matkasta kului karttaa tarkastellen. Lopulta 20,22 km (5:53/km). Melko hyvin kulki. Juomapullo olisi ollut plussaa, sillä juoksutakki osoittautui turhankin lämpimäksi valinnaksi, vaikka sää olikin pilvinen (12-14 astetta). Torstaina jälleen aamusta liikkeelle. Nyt reitti oli tiedossa, joten ajatuksena oli tehdä aavistuksen kiihtyvänä. Eka vitonen keskiarvolla 5:38/km, toinen 5:35/km ja kolmas 5:32/km. Yhteensä 15,09 km (5:34/km). Kulki kevyesti viileässä aamussa, mikä lämmitti mieltä. Tänään höntsähölkkä aamusta. Perimmäinen syy lyhyeen 5,95 kilsan (6:22/km) lenkkiin oli halu saada kilometrit täyteen. Tänään päättyy heinäkuu, ja olin asettanut juoksuun kaksi tavoitetta: juosta yhdessä viikossa yli 100 kilsaa ja katsoa, miltä tuntuu juosta kuukaudessa yli 300 kilsaa. Toki kaikki jalkojen kestävyyden ja perheen ehdoin. Kuukauden summauksena juostu matka 301,65 km (5:55/km). Sunnuntaina edessä pitkis. Sen jälkeen varmaan katselen maratonohjelmaa. Treeniin olisi aikaa kaksi kuukautta, lokakuun alussa keventelyt ja Vantaalla maraton numero kaksi. Joko saa alkaa jännittämään tulevaa? E: typoja
 4. Ja loppuviikon juoksut. Sentään monikossa. Lauantaina aamusta kevyesti Vänärille, jossa ajatuksena juosta muutama nopeampi kilsa. Sää oli aika tuulinen ja välillä ripotteli, mutta ainakaan kuumuudesta ei tarvinut valittaa. Vitonen hulahti ilman turhaa puskemista ilahduttavasti aikaan 24:45 (4:57/km), ja siihen päälle vielä pari kilsaa siten, että seiska meni tasan vitosen keskivauhdilla. Vänärillä oli alkamassa jotkut kisat, minkä vuoksi keräsin kamani ja poistuin. Lisäksi loppuhölkät. Yhteensä noin 13,8 kilsaa. Seiskan vauhti lupaa hyvää sitä ajatellen, että toiveissa on alittaa kympillä 50 minuutin raja vielä kesän aikana. Tänään pitkis. Jalat olivat aavistuksen arat, kun kello herätteli 6.30. Eiliseen kuului lenkuran lisäksi pönttöuunin purkaminen, mikä oli sellainen neljän tunnin urakka. Ajatuksena juosta nopeutuvasti siten, että alku kevyttä ja loppu maravauhtia nopeampaa. Eka vitonen 32:21, toinen 31:27, kolmas 30:23 ja neljäs 28:56. Tähän päälle vielä 3,5 kilsaa. Fiilis ei missään kohdassa ollut juoksun puolella, joten päätin lopettaa tuohon. Yhteensä 23,49 km (6:06/km). Olisi voinut olla pidempikin pitkis (27-30 km) mutta vedetään sellainen ensi viikolla. Koko viikon juoksut yhteensä mukavat 77,9 km (5:48/km). Ensi viikolla matkustelua, mutta viikkokilsojen tavoite siinä 55-70. Uudet kengätkin pitäisi ehkä metsästää, nykyisillä Hokilla taitaa olla yli tonni kasassa...
 5. @RistoT Sammakkolampikin on tuttu, mutta pääosin juoksentelen Maljalampea ympäri, se on lähempänä kotia (ja olen laiska lähtemään kauemmas).
 6. Viikon puolivälin rapsa. Nuhanenäilyn jälkeen maanantaina lyhyt testilenkki Kajaanissa lomamatkailun keskellä toi varmuuden siitä, että juoksentelu voi jatkua. Mukava ja kevyesti kulkenut 4,97 km (5:43/km) ennen aamiaista. Tiistai-iltana Kuopioon kotiuduttua aukesi hyvä hetki vähän pidemmälle lenkille. Lämmittelyt ja Vänäriä kiertämään siten, että vauhti on nopeampi kuin suunniteltu mara. Keskellä lenkkiä nykäisin kymmenen kilometriä aikaan 53:03 (5:18/km), mikä ei tuntunut edes pahalta. Kokonaisuutena 20,52 kilsaa (5:28/km) antoi positiivisen signaalin siitä, että kunto voisi olla nousujohteinen. Edit: Juomaa ois kannattanut olla matkassa, siinä 17 kilometrin kohdalla suu oli todella kuiva. Nuhailun pakottamat pari lepopäivää ja muutamat pitkät yöunet taisivat olla terve muistutus siitä, että juoksun vastapainoksi pitää myös levätä riittävästi - asia, mikä lapsiperheessä ei arkea pyörittäessä ehkä onnistu yrittämättä ja suunnittelematta. Keskiviikkona ajatuksena tehdä muutamia vetoja. Lähistöllä oleva lampi tarjoaa Sport Trackerin mukaan noin 940 metrin juoksuradan. Sitä sitten ympäri ajatuksella, että nopeaa kierrosta seuraa aina suoraan jatkuva palauttava hitaampi juoksukierros. Vetojen (alle kilometrisiä siis) nopeudet olivat 4:45/km, 4:56/km, 4:57/km, 4:28/km ja 4:47/km. Varmaan olisi pitänyt puskea itsestä enemmän tehoja irti, mutta jo tuo toiseksi viimeinen juoksu tuntui jo keuhkoissa ja jaloissa melkoisesti. Kivaa toki oli huomata, että sellaista 6:10+-vauhtista hölkkää vetämällä sai palautettua itsensä valmiiksi seuraavaan vetoon. Pitäisi varmaan käydä joskus radalla vetämässä kilsa täysiä, niin tietäisi, mikä sellainen oma maksimaalinen suoritus tällä hetkellä on. Kokonaisuutena keskiviikon juoksu 11,1km (5:35/km). Edit: Tämän juoksun päätteeksi roskiin lensi "tekninen juoksupaita", jonka firma joskus vuonna yksi ja kaksi lahjoitti kaikille puolikkaan ja kokonaisen juoksijoille. Hirveä rytky, joka ei hengitä ja joka kosteana hankaa nännit rikki. Samaa ongelmaa ei muilla paidoilla ole ollut ikinä. Nyt, viimein, tajusin runnoa jätteisiin. Tänään kello soi 5.30 ja lyhyelle lenkille 6.30. Puoliso lähtee perintömökkiä kunnostamaan, ja minä jään kotiin huolehtimaan lapsosista - pariin päivään ei siis mahdollista juoksenteluun. Lyhyt ja hidas tallustelu sateessa avasi päivän oivasti. 4,1 km (6:19/km). Viikonloppuna näköpiirissä ainakin pitkis ja ehkä jokin lyhyempi mutta nopeampi juoksu. Hyviä juoksuja kaikille. E: Muutama lisäys ja pari typoa pois.
 7. Viikko menikin sitten puolesta välistä kipeänä. Räkää, kurkkukipua ja väsymystä siten, että torstaista lähtien juoksuhaluja ei juuri ollut. Kotona lapset olivat jo toissa viikolla nuhaisia (koronatesti negatiivinen), joten syy-seuraus-suhde omaan tukkoisuuteen ei tarvitse sherlockimaista päättelyä. Harmittaa, kun hyvä juoksuputki katkeaa, mutta sellaista kai tämä on. Maraan onneksi vielä aikaa. Tänään Kajaanissa matkapäivän ohella lyhyt vitosen kiekaus ennen aamiaista testimielessä, että miltä juoksu maistuu. No ei se vieläkään maistu, mutta treenin voinee taas aloittaa. Viime viikolta siis 31 kilsaa juoksua. Tällä viikolla ajatus nostaa kilometrit varovasti määrään 50+. Kiitos kannustuksesta @Heke, @AnttiSn ja @Paella. Maran tavoitetta en tässä vaiheessa ala kiristämään ainakaan tietoisesti. Katsotaan syyskuussa, miten treeni puree ja miltä askel tuntuu. Jos 30-kilsaiset menevät mallikkaasti, niin ehkä sitten. Tokihan pitkän ajan tavoitteena on se nelosen alitus, mutta sitä sillai realistina (viime vuoden juoksun kokemuksella) haaveilen vasta vuodelle 2021. Hyviä juoksuja kaikille.
 8. Ja loppuviikon juoksut. Bonustekijänä oli lievästi arvaamaton sää, jonka ennustaminen tuntui asiantuntijoillekin olevan hankalaa. Keskiviikkona kävin keskimmäisen lapsen kanssa vielä illalla hakemassa lähipuistosta sinne unohtuneen juomapullon. 1,44 km (6:45/km). Torstaina aamusta 8,91 km (6:29/km). Lisäksi illalla lasten kanssa Vänärille, jossa juoksin isojen poikien kanssa 400 metriä. Niissä ajat 1:50, 1:49 ja 1:52. Pitihän se testata, miten itseltä yksin irtoaisi. Karmeaa muuten koettaa juosta täysiä 400 metriä. Ekat 200 metriä vielä menetteli, viimeisessä kaarteessa juoksu hajosi, keuhkot sakkasivat ja askel hiipui. Loppusuora oli kuin jalallinen kala koettaisi läpsytellä kuivalla maalla. Loppuaika 1:23. Perjantaina piti suorittaa kymppi, mutta aikataulu ja sää sotkivat tilannetta. Lopulta Neulamäen metsikössä perheen seurassa kolme kilsaa polkujuoksentelua. Uusi kokemus, ja kivaa, joskin märät kivet ja juuret toivat oman haasteensa tottumattomalle. 3,05 km (6:56/km). Lisäksi taaperon kantamista toinen mokoma, mitä ei toki treeniksi lasketa. Lauantaina rohmusin vähän kilometrejä, sillä ajatuksissa siinsi yhä sadan kilsan ylitys. Aamusta kevyt 17,14 km (6:31/km). Illalla jälleen metsään, taapero harteilla noin neljä kilsaa polkuja tampaten. Tänään huonon tankkauksen ja yöunen jälkeen kello herätti 6.15. Lenkille 7.25. Tavoitteena juosta yli 30 kilsaa. Mukaan mehuvettä ja taskuun pari Kinder-patukkaa siltä varalta, jos energiat romahtavat. Alkuun 3,5 kilsaa kentälle (6:22/km). Sitten rataa ympäri. Tavoitteena noin kuuden minuutin kilsavauhti. Eka kymppi 59:12 (5:55/km), sitten 11,1 kilsaa 1.02:31 (5:41/km) ja kentältä pois, kun siellä oli alkamassa lasten yleisurheilukisat. Kotiin vielä puuduttavasti lähinnä ylämäkeä (tai siltä se ainakin tuntui) 5,7 km (6:33/km). Lopputulemana 30,16 km aikaan 3.01:02 (6:00/km). Ei voi sanoa, että kulku oli kevyttä tai helppoa, mutta ei myöskään niin, että takki olisi tyhjä - en toki 12 kilsaa enää olisi vetänyt kutosen keskivauhtia. Jaloissa tuntuu, mutta ei siten, että tekisi paljoa pahaa. Lihashuoltoa, venyttelyä, lepoa ja ravintoa. 4.15 alitus kolmen kuukauden päästä tuntuu jopa mahdolliselta, jos vaan treeniin ei tule isoja esteitä. Koko viikko meni tavoitteeseen, eli satanen ylittyi. Kilsoja kertyi 101,60 ja aikaa meni tossuilla 10.15:11 (6:03/km). Jalatkin kestivät testiviikon hyvin. Seuraava viikko takaisin normiin 55-75 kilsan viikkotahtiin. Loppuviikkoon vähän ajatuksena semikovasti testata puolikkaan kulkua. Jos aika painuisi alle 1.55, niin ois kiva. Eli snadisti alle 5:30/km ois tavoitteena tuolloin. Muuten kevyttä ja ehkä pari vetoa. Hyviä juoksuja. E: korjattu kännykällä näpyttelyn tuomia kirjoitusvirheitä.
 9. Väliaikapäivitys. Tämän viikon (eka lomaviikko) tavoitteena on kerätä kilsoja ja vähän koetella jalkoja. Pienoisena haaveena katsoa, että a) miten jalat kestäisivät juoksua 100 kilsaa viikossa ja b) miltä tuntuu juosta yli 30 kilometriä putkeen. Maanantaina oli palauttava lenkki sunnuntain pitkältä juoksulta. 7,99 km (6:21/km). Tiistaina astetta pidempi, ajatuksena about maratonvauhtinen ja siitä pari naksua reippaammin. 4.15 loppuaikaan maratonilla pitäisi riittää sellainen 6:00-6:05/km. 14,49km (5:46/km). Tänään ajatuksena vetää vähän pidempään ja vähän kovempaa. Yhteensä 16,82km (5:28/km), sisältää 10 kilsaa aikaan 50:36. Yllättävän kivasti, etten ollut ihan puhki tuon jälkeen. Loppu tuli toki aika hitaasti kotiin, about 6-6:30/km. Huomenna ajatuksena palauttelua, perjantaina kevyt 10-15, lauantaina kilsan vetoja (sillai kevyesti, enemmän herätellen) ja sunnuntaina katsaus, irtoaisiko 30 kilsaa sellaista 6:00/km vauhtia. Edit. Juoksulaskurilla tarkistin, että 6:02/km-vauhdilla loppuaika on 4.14:34. Eli keskivauhti ois tavoitteellisesti tuo.
 10. Harjoitusviikon teema oli päämäärätön juoksentelu. Ei vetoja, järkeviä treenejä tai muuta. Vain tossua toisen eteen. Taustalla luultavasti se, että oli viimeinen työviikko ennen lomaa, ja ajatukset olivat duunissa ja keskeneräisissä töissä. Helteiden helpottuminen sopi hyvin, sillä oli selvästi kivempi tallustaa pienessä sateessa kuin korventavassa kuumuudessa. Ma kevyt palauttava 4,26 km (6:40/km). Tiistaina jatkui sama palautteluteema, kun jaloissa tuntui pientä jumittelua yhä. 8,75 km (6:18/km). Torstaina yritys juosta sellainen perusvauhtinen kymppi. Lopputulemana 10,56 km (5:45/km). Perjantaina 13,44 km (6:13/km) Sunnuntaina pitkis. Poikkeuksellisesti juoksin illalla 20.40 alkaen ja 23 jälkeen lopettaen. Kokonaisuus 25,41 km (5:54/km). Kevyttä juoksua, joskin 12 kilsan jälkeen vähän askeleeseen vauhtia ja 10km (5:23/km). Yhteensä viikkoon juoksentelua 62,43 km (6:03/km). Kesäkuukin päättyi, ja kilsoja kertyi 201,29 (5:54/km). Ihan ok, kun ottaa huomioon, että yksi viikko meni kokonaan juoksutta lomamatkan vuoksi. Tällä viikolla ehkä vähän lisää kilsoja, jopa pari vetoa. Vähän yli kolme kuukautta kisaan. Hyviä heinäkuun harjoitteita kaikille.
 11. Helle. Se on ollut viikon teema, joka on kyllä näkynyt juoksuissani. Nimittäin ihmiselle, jonka luontainen sulamispiste on noin 20 asteessa, liikunta yli 25 asteen lämpötiloissa on melkoinen rottakoe. Ei hirveästi auttanut herätä edes viideltä, kun aurinko möllötti valmiudessa jo silloin ja lämpö tervehti kotiovella huumaavasti. Siitä huolimatta on juostu. Tai yritetty ainakin. Ma kevyt ja palauttava 6,26 km (6:51/km). Ti 10,6 km (5:41/km). To yritys juosta kilsoja. Välissä aina 200 metriä hölkkää. Eka kilsa 4:23, toka 4:23, kolmas 4:32. Sitten uskonpuute ja 2 kilsaa (4:59/km). Lisäksi lämmöt 6,6 km. Fiilis: Ihan persiistä koko treeni. Pe yritys juosta 10 kilsaa vauhdilla. Eka viisi kilsaa 24:58. Sitten loppuu usko ja vauhti, ei välttämättä tuossa järjestyksessä. Pienen manailun jälkeen 2 kilsaa (5:18/km) ja heti perään 2 kilsaa (5:34/km). Lisäksi 1,2 kilsaa 5:55/km. Ei hyvä. Jostakin syystä, laitetaan nyt vaikka helteen piikkiin, ilmoittaudun motivaation lisäämiseksi Vantaan maratonille. Tätä ehkä kadun vielä. Mutta onpahan jokin tähtäin tekemiselle. Su juoksua 24,5 kilsaa (5:45/km). Lämpöä vähemmän, ja heti helpompi juosta. Matkaan sisältyy keskimääräistä nopeampi 10 km (5:22/km). Koko viikko 63,1 kilsaa (5:47/km). Sateita odotellessa.
 12. No niin. Viime viikko jäi juoksukilometreinä nollaan. Perheloma vuokratulla matkailuautolla kyllä toi noin 1700 kilometriä auton ratissa. Rentouttava ja hauska irtiotto. Käveltyä tuli taapero harteilla riittävästi, ametisteja etsittiin ja kultaa huuhdottiin (ei löytynyt niin paljoa, että eläkesuunnitelma menisi uusiksi...). Lenkkeily jatkui tällä viikolla. Tiistaina 18,25 km (6:07/km). Muistuttelua elimistölle vähän juoksusta. Keskiviikko olikin paluu töihin, ja aamulla ehdin nopsasti kiskaista 4,31 km (5:33/km). Torstaina löysästi 10,6 (5:48/km) ja perjantaina vielä löysemmin 8,97 km (6:34/km). Tänään ajatuksissa pitkis. Paikkana Vänärin kenttä. Eka vitonen tarkoituksella maltilla aikaan 31:16. Sitten tossuun nostetta. Seuraava vitonen ajatuksella, että kilsat menevät alle 5:30/km-vauhdilla. Se onnistuu, ja toka vitonen aikaan 27:27. Kolmas vitonen ajatuksella, että kilsat alle 5:20. Onnistuu, ja aikaa menee 26:21. Neljäs vitonen samalla vauhdilla muuten, mutta juomatauko pidentää ajaksi 26:56. Viides vitonen hyytyy, sillä kun 21,1 kilsaa täyttyy, pysähdyn uudestaan juomaan. Juoksen vielä vitosen aikaan 29:49. Reippaan 26 kilsan jälkeen huokaisu, loput vedet ja lönkötellen kotiin. Lopputulemana 29,24 km (5:49/km). Ihan hyvässä hapessa, kun vertaa vuoden takaisiin tuloksiin. 4.15 voisi alittua syksyllä, jos terveenä pystyy treenaamaan. Viikko yhteensä 71,37 km (5:58/km). Ensi viikolla tavoitteena about sama, tosin mukaan tonnin vetoja.
 13. Aika listata viikon juoksut. Maanantaina ajatuksena käydä testaamassa heti aamusta, miten vitonen sujuu. Herätys 5.40, hitaalla lämmittelyllä kenttää kohti 6.40. Kevyesti 3,3 kilsaa (6:20/km) Vänärille, ja turhia pysähtymättä testaamaan, miltä tuntuu vetää kilometri viiteen minuuttiin. Kilsa 5:01. Sitten varsinainen testi. Eka kilsa 5:02, seuraavat 4:56 ja 4:55, kahdelle vikalle pykälän kovempaa (lue: täysiä) ja kilsaa 4:47 ja 4:44. Sport Tracker näyttää omiaan, joten kellotan ajat manuaalisesti. Vitonen aikaan 24:24. Loppulönttönä 3,5 kilsaa kotiin. Koko juoksu 12,83 km, aikaa meni 1.11:48. Tiistaina aamulla 5,9 km (5:46/km). Seuraavat päivät työ sotki niin, että tuli pakollistakin lepoa. Perjantaina astetta ripeämmin 11,52 km (5:31/km). Tänään pitkis. Hirmuinen tuuli varsinkin alussa. Lisäksi tietöiden takia ekalla vitosella osa matkasta oli kävelyä ja reitin ihmettelyä. Eka vitonen 31:45. Toinen vitonen suurin piirtein samalla tempolla mutta ilman ylimääräistä harhailua 30:03. Kolmas vitonen (sisälsi juomatauon) 29:42 ja neljäs vitonen 28:09. Loppujäähdyttelynä 3,5 kilsaa hitaasti. Yhteensä 23,55 km (6:03/km). Vauhti ei huimaa, mutta ei ollut tarkoituskaan. Positiivisena huomiona, että pikaisen suihkun jälkeen jalat tuntuvat aika hyviltä, ja kanniskelinkin jo taaperon noin kilometrin matkan puistoon. Nyt taapero tekee taaperon töitä ja minä vähän venyttelen kinttujani. Koko viikko 53,8 km (5:48/km). Seuraava viikko sujuu kotimaan pienellä lomamatkalla, joten kilsoja tuskin kertyy. Kesäkuun puolivälissä sitten taas uudella innolla. -I
 14. Ja loppuviikon listaus. Perjantaina heräsin viideltä vatsakipuun. Uni ei enää tullut, eikä aamulenkki tuntunut mitenkään järkevältä. Kun työt venyivät osittain iltaan, jäi lenkki kokonaan juoksematta. Lauantaina kävin aamusta testaamassa pikaisesti, miten vatsa reagoi juoksuun. Ei kovin hyvin. 5,28 km (5:43/km). Hyytynyttä oli. Tänään ajatuksena testata pidempää, sillä vatsa rauhoittui lauantain kuluessa. Herätys 6.20, tavoite päästä juoksemaan 7.00. Ikävä kyllä jälkikasvuista pienin ponkaisi hereille 6.40, ja lähtö viivästyi, koska halusin antaa puolisolle mahdollisuuden nukkua - alkuperäinen ajatus oli hipaista parin tunnin lenkki sillä välin, kun muu perhe nukkuu. Mutta ei. Lopulta pääsin lenkille kymmeneltä. Ensimmäinen viisi kilometriä tuttua lampipolkua oli ilotonta ja ponnetonta. Aikaa kului tasan 30 minuuttia. Olisi kiva kertoa, että juoksu alkoi sujua, mutta totuus on, että missään vaiheessa lenkkiä ei ollut fiilis, että tämäpä kivaa ja/tai helppoa. Toinen vitonen 29:25. Pieni tuumailu ja juomatauko osui 13 kilometrin kohdalla. Sen jälkeen päätin lisätä viiden kilometrin ajan vauhtia. Kilsat 5:24, 5:15, 5:28, 5:22 ja 5:25. Ei tuntunut kivalta. Alistuin ajatukseen, että tämä nyt on tällainen päivä ja hölkkäsin 20 kilsaa kokoon. Lopputulemana 20,31 km (5:51/km). Nyt mietittynä voi toki olla, että jaloissa vaan ei ollut puhtia, koska palautumista ehkä olisi pitänyt olla alkuviikosta enemmän. Koko viikon juoksut kuitenkin 73,78 km (5:58/km), mikä on "juoksu-urani" kilometreissä mitattuna kovin viikko ikinä. Samalla pamahti myös uusi kilometriennätys kuukaudelle: 234,56 km. Aikaa kengillä kului tässä kuussa 23:25:39, eli keskivauhti oli 5:59/km. Pitäisi malttaa ottaa pitkät pidemmin ja hitaammin. Seuraava viikko sitten astetta tai paria kevyemmin.
 15. Poikkeuksellisesti viikon väliaikapäivitys, kun muuten alkaa unohtua, mitä juostessa oli mielessä ja millä fiiliksellä tossu liikkui. Maanantain treenaus jakaantui kahteen osaan. Aamulla eskarilaisen kanssa autolla huoltamolle, sieltä leppoisasti pienen pyöräilijän kanssa päiväkotiin ja lyhyesti vielä Vänärin kautta kotiin. Vauhti tuumaileva. 9,16 km (6:40/km). Iltapäivällä vuorossa oli nopeampi rykäisy, kun piti hakea auto huollosta. Keskustan läpi pinkaisten 5,96 km (5:19/km). Matkaa pidensi ja osittain hidastikin se, että vuosien asumisesta huolimatta onnistun aina eksymään Kuopiossa. Ei pitäisi luottaa "tuostahan voisi oikaista", vaan mennä kartan mukaan. Mutta mukava huomata, että aamun jälkeen iltapäivän pinkaisu ei tehnyt pahaa. Tiistaina peruslähtö, eli lapsen pyöräillessä kevyesti hölkötellen päiväkotiin, sitten lämmittelyä Vänärille, jossa viisi kilometriä rataa ympäriä vähän tavoitteellisemmin. Ajatuksena mennä siten, ettei pahasti hengästy mutta tossu nousee. Vitonen aikaan 26:29 (5:17/km). Siitä loppunousut kotiin. Kokonaisuutena 11,57 km (5:59/km). Ihan ok. Keskiviikkona perushölköttelyyn yhdistyi eskarilaisen repun etsintä keskustan "possupuistosta". Oli tallessa. Motivaatio riitti peruslenkkiin ilman ylimääräistä yrittämistä. 9,34 km (5:57/km). Takana huonosti nukuttu yö, mikä verotti tekemistä. Tänäänkin perusalku, eli hiiiii-das hölkkä pyöräilevän lapsukaisen rinnalla tarhaan, siitä astetta reippaammin Vänärille. Vänärillä pari lyhyttä vetoa. Ensin 1,2 kilsaa (4:32/km), sitten lyhyen puhalluksen jälkeen kilsa aikaan 4:14. Tässä vaiheessa kova kaveri olisi vetänyt lisää nopeita kilometrejä. Itse läsähdin ja juoksin kaksi kilometriä putkeen astetta hitaammin (4:58/km). Vitosen vauhti tuntui yllättävän mukavalta sen jälkeen, kun oli puristanut itsestään kovempia tehoja. Loppulöntystelyt kotiin, taisin vähän jopa kävellä puhelun aikana. Yhteensä 12,14 km (6:04 /km). Nyt on neljään päivään tahkottu yhteensä vähän yli 48 kilometriä. Huomenna aamusta vielä kymppi. Lauantaina voisi pitää välipäivän ja sunnuntaina vetäistä yli 20. Jos suunnitelma toteutuu, niin tulossa taitaa olla kovin viikkoni kilometreillä mitattuna. Positiivista on, että jalat tuntuvat hyviltä. Kuukauden saldona 200 kilometriä on jo rikki. Kesäkuun tokalla viikolla pitäisi kai aloittaa jokin ohjelma, jolla tähdätään syksyn juoksuun (vaikka sellaista ei välttis ole olemassa). -I
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy