Jump to content
Juoksufoorumi.fi


varolevy

Jäsenet
 • Content Count

  87
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

176 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Siis luin nopeasti, että jos haluaa pelata Zwiftii tarvitsee sen Zwiftpodin joka maksaa sen 39,99$ ja sitten pitää tietenkin maksaa itse Zwiftistä sen 14,9e€ kuussa. Viestichatti toimii itse Zwiftin kautta, mutta puheeseen tarvitsee sitten viritystä esim. Skypen tai jonkun muun. Multa puuttuu se juoksumatto, mutta se on vähän kalliimpi hankinta jo.
 2. Täällä myös aika paljon aiheesta keskustelua, mutta ei toki ihan samalla kulmalla mitä aloituksessasi haet. Itse näkisin asian sen mukaan mitä kahdella lenkillä haetaan ja mikä on lähtötaso. Onko tarkoitus kerätä enemmän kilsoja ja rakentaa pk-pohjaa tulevaisuutta varten? Onko tarkoitus totuttaa itsensä kahteen treeniin? Eli mikä on kahden lenkin tavoite. Jos nyt esimeriksi juoksee pk-vauhtia kaksi lenkkiä päivässä niin varmasti on helpompi juosta aamulla 30min ja illalal 30min vaikka joka päivä kuin 60min päivässä. Kuten lasinilkka sanoi, ei tästä kahdesta harjoituksesta pitkään hyötyä saada vaan kun kunto paranee harjoitusvaste heikkenee. Eli progessiota tai jotain muutosta tarvitaan pitemmän päälle. Itse nakutan toita tuplia nyt ns. pk-kaudella. Eli oma tavoite on vaan vääntää kilsaa koneeseen sinne 70km/viikko tasolla kunnes aloitan maratreenin jossa ehkä kilsat laskee ainakin alussa ja aloitetan vääntämään vauhtia. Oma peruskuvio ollut aika pitkälti se noin 4km tosi rauhallista aamulla. Iltapäivällä sitten 5-10km vähän reippaammin vähän miten ehtii ja miten kulkee, mutta pääpaino tuossa iltapäivälläkin ollut pk:n paahtamisessa. Toimii hyvin työmatkajuoksuna itsellä. Viikonloppuna pitkis.
 3. varolevy

  Harjoitusohjelma

  Tuo alkaa kuulostaa siltä, että noilla kympin ja puolikkaan vauhdeilla voisi siirtää sen tavoitteen 3:15 suuntaan ja ottaa ohjelman sen mukaan jos tulisi vähän enempi haastetta.
 4. varolevy

  Harjoitusohjelma

  Itse olen vähän tuota katsellut: https://www.runnersworld.com/uk/training/marathon/a760129/rws-ultimate-marathon-schedule-sub-330/ Tuossa tulee noin 1000km 16 viikon aikana eli noin 62,5km per viikko tasaisella jaolla. Hieman vaatii jumppaa, että saa vauhdit kilsoiksi ja jne, mutta tuossa oli kuitenkin annettu aina aika-rajaa eri harjoituksille. toinen mitä olen katsellut on Sepon tuo 3:30 ohjelma, joka on toki pari napsua tiukempi. Samat 1000 kilsaa taitetaan 12 viikon aikana joten saa vähän kireämmina askeltaa.
 5. Tää on omalta kohdalta hauska kommentti. Vedin juuri aamupalaksi 70g kauraa ja olisi mennyt tuohon se kolmaskin pussi ihan iloisesti kaveriksi jolloin tuo 100g olisi ollut täynnä. Tiedän kyllä hyvin itsestäni, että ruokaa lautaselle ottaessa saa olla aina käsijarru päällä kun tuntuu tuonne mahaan menevän ihan rajatta ruokaa. Silti tätä keskustelua on ollut hyvä seurata. Olen tässä tuon annoskoon kanssa pelannut siten aina sitä määrää pois hiilareista ja nyt olen niitä tuonut enemmän mukaan ruokavalioon. Kulku parempaa. Paino ei vaan meinaa tippua. Pitää opetelle syömään pienempiä annoksia.
 6. varolevy

  Garmin Connect

  Nyt oli verkkosivulle tullut PacePRo jolla saa helposti tehtyä vaikka puolimaran ohjelman splitillä. Toki ei vielä mahdollista kilsakohtaisia targetteja vaan splitti muodostuu lineaarisesti koko matkalle ja ainoastaan kulmakerrointa pystyi säätämään. Sai tuommoisen 5min eron tehtyä alun ja lähdön välillä tahdissa, että voi hyvin simuloida kanttausta.
 7. Tiedottaminen ylittää normaalin kisan tason jo hyvin. Parannan tilannetta linkillä sivuille niin ei tartte kaikkien googlettaa. https://www.villasukkajuoksunsm.fi/
 8. Oma noin 20v palvellut Haglöfs Tigh M on osoittanut materiaalin väsymystä vetoketjujen kohdalla ja pohjassakin on jo pieni reikä, joten ehkä uuden repun hankinta olisi paikallaan. Helpointa olisi marssia kauppaan ja ostaa uusi samanlainen ja toistaa operaatio noin 10v välein, mutta tällöinhän ei pääse siihen parhaaseen vaiheeseen eli mahdollisten uusien varusteiden valitsemiseen. Omat tarpeeni satunnaisessa järjestyksessä. Kaikkia ei Tight nimittäin täytä, mutta katsotaan jos vaihtoehtoja löytyisi. Muuhun juoksuun on muut reput ja rensselit eli olen valmis ostamaan repun vain pääasiallisesti työmatkajuoksuun joten voin olla tarkempi vaatimusteni kanssa. -Koko noin 20l eli sisään mahtuu silloin läppäri ja vaihtovaatteita -Lantiovyö kts. läppäri -rintavyö kts. läppäri -Ei erillistä läppäripussia, koska ne painaa liikaa ja ovat vaan turhia kun kone ei ole repussa jolloin repun tilaa ei voida käyttää kovin modulaarisesti -tasku lantiossa/rintaremmissä (kännykkä) -kiristykset repun sivuilla/takana niin kamat ei hölsky -pari sisätaskua(lomppa, avaimet, muistikirja, kynä, muu viraabeli) -Semi kevyt paino -Vedenkesto ei ole niin tärkeä, harvoin sataa puolessa tunnissa(lyhyt lenkki) niin paljon, että kaikki ehtisi kastua normaalissa repussa joissa jotain vedenkestoa yleensä on. Onko sinulla jokin näistä valinnoista täyttävät vaihtoehto käytössä vai oletko katsellut ja tuskailet saman ongelman kanssa?
 9. +9c taisi olla startissa lämpöä. On toi ihan hullua menoa. Pitää joskus kokeilla 17s satasia kun pääsee juoksuradalle.
 10. Olipas mukavalla tavalla perseestä. Kait tuone pitää lähteä ensi vuonnakin. Maaliin ajassa 7.20 43km matkalla. Eka polkukisa ja suurinpana ongelmana oma kunto. Pitää turista pitemmin tuonne harjoituspäiväkirjaan jahka ehtii.
 11. varolevy

  Alennusmyynnit!

  Mikonkadun Intersportissa Helsingissä loppuumyynti menossa. Nikea, Addua, NB, Salomon kenkää sekailaisissa koossa erilaisissa aleprosenteissa. Kivana lisänä High5 geelit ja litkut -50% ja salomonin500ml speed lötköi 10e hintaan.
 12. Ensikertalaisena tankkaus aina mietityttää. Laskujen takana Tieto siitä, että juon yleensä aika paljon ja, että ruoka yleensä pysyy mahassa ja imeytyy sekä tavoitteena 6-7h aika 42,5km matkalle. Yleinen plääni, että kello piippaamaan 20min välein ja silloin hörppy vettä ja jotain energiaa naamariin. Näin alusta asti, että sitten kun lihasten energia tyhjenee siinä 3h kohdilla viimeistään niin on jo koneessa jotain tilalla. Nestehommissa menen niin, että selässä rakko jonne ekalle välille semmoinen litra vettä ja lötköön urheilujuoomaa. Ekalla tankilla sitten rakko täyteen eli se 1,5 litraa vettä ja lötkö myös. Vikalla huollolla lötkö täyteen ja ja rakkoon lisää jos on tarvetta. Tällöin nestettä tulee nautittua se noin 4+ litraa eli reilu puoli litraa tuntia kohti. Joo onhan se paljon. Tuossa voi vedellä säätää sitä määrää ja tulee ainakin se 1,5l urheiluhuomaa vedettyä. Eli sieltä se 180kcl ja 45g hiilihydraattia. Syömisissä menen geeleillä näitä semmoinen 2kpl per tunti eli 14kpl mukaan, yksi startissa ja pari tunnissa ja yksi jää varalle. Sitten kun ne alkaa kuitenkin tökkimään niin suolaisen ystävänä joku snickerssi, makkarapötkö, lakupötköä lisäksi. On sitten valinnan varaa kun alkaa geelit tökkimään. Maaliin olisi kiva saada olut, mutta ehkä helpompi tehdä maastokätkö lähtöön kuin raahata tölkkiä koko kierrosta. Geelit 254g hiilihydyy ja noin 1000kcal. Eli siinähän se alkaa olla jo 50g/h tunnissa kantamilla jos kaiken saa pysymään sisässä. Loput sitten lakuista jne. Tässä kun seurannut twitterissä #ruska2019 pyöräilyä niin aika säälittävään tämä polkujuoksun ruokailu on. Tosin eipä tässä pysty vetämään makkaraperunoita kolalla sipsien kera ja jatkamaan matkaa kuten tuolla näyttää meno olevan.
 13. Tässä voi tehdä himen progressiota vaikka 3 viikon syklissä 1. 1h 2. 1h15min 3.1h30min ja sitten taas aloittaa alusta tuo kierto 1,2,3 pari kertaa tämä ja voi aloittaa jatkossa tuosta 1h15min tasolta ja nostaa taas 3 viikon ajan 15min joten viikolla kolme juokset sitten jo 1h45min parin kuukauden päästä. Se reippaampi lenkki voi olla sitten taas hieman lyhyempi. Alkuun 10min lämmittely nykyisellä vauhdilla, sitten vaikka 10-20min vauhtileikittelyä eli juokset lyhyitä pätkiä hieman nopeammin ja väliin taas vaikka kävelyä tai hidasta juoksua tuntemuksen mukaan. Sitten vaikka 3min reippaampi pätkä ja taas rauhallista ja jne. Sopivan rennosti. loppuun taas 5-10min tasaista rauhallista. Yhteensä siis 30-40min.
 14. ei ole liikaa, etkä tuolla määrällä tai sykkeellä hajoita mitään. Suosittelen vähän monimuotoisempia lenkkejä. Yksi hieman pitempi ja sitten yksi reippaampi niin tulee hieman vaihtelua, muut pätkät menet samoin kuin ennen.
 15. Puolukat alkaa kohta Tampereella valmiina. Nytkin jo suurimmaksi osaksi ihan hyvää, mutta vielä oli raakaakin joukossa. Tatteja lyötyi viikonloppuna myös hyvin. Söin kyllä kaikki joten jälkipolville ei jäänyt nyt ihmeteltävää.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy