Jump to content
Juoksufoorumi.fi

varolevy

Jäsenet
 • Content Count

  105
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

228 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pääsiäispäivitys 14pvää pexrunia takana. Nyt taidan pitää taukoa. Jalkapohjat antaa hieman oiretta. Ei mitään jatkuvaa kipua, mutta pieniä fiiliksiä silloin tällöin eli annetaan lepoa. Ostin muuten uudet kengät. Nike Epic Flyknitit kun oli -50% eli se joku 80 erkkiä. Nyt olisi tallissa Pegasus, Vomero ja Flyknitit. Eli hyvällä skaalalla nopeasta hitaaseen. Eli pääsiäsenä varmaan juoksen tai en, mutta en varmaan joka päivä. Olutosastolla ostin pääsiäseksi Chimay Bluen ja muutaman muun. Oikein ei nyt ollut mitään kummallista tarjolla joten mentiin klassikoilla. Lisäksi Lidlin alkoholitonta ipaa ja Olvin pilsua.
 2. Hauskaa, mulla toimii just päinvastoin aamulenkin sykkeet aina koholla ja iltapäivällä sitten alempana. Vaikka olisi kuinka hyvin nukkunut. Su pitkiksellä menee aina hetki(4-7km) kun alkaa kroppa toimi kun sinne ryntään aina mahdollisimman pian herätyksen ja aamupalan jälkeen.
 3. Nonnih, ehkä tämä tästä taas. Ruotsissa tekivät siirron. Uusi kisapäivä 5.9. hommasin jo uuden risteilyn edellisen tilalle. Nyt vain voi tulla kiire laivaan kun lähtö pois viimeisimmän tiedon mukaan 16:45, mutta ehkä tajuavat viivästää lähtöä. No tulipahan muutama ylimääräinen treeniviikko vetää pk:ta. Voi aloittaa taas treenaamisen ns. alusta. Tosin ainakin itselle tulee aika haastava tuosta heinäkuusta kun jos olen lomalla ja ollaan mökille niin juoksutreenien teko saaresta voi tehdä ylimääräistä kierrettä. Pitää tehdä jotain holmenia siinä pari viikkoa tai jotain muuta kikkailua. Ulkoilua ja jumppaa kyllä tulee, mutta 1,5kk ennen kisaa pitää varmaan juostakin. Vedin tässä sitten pk kuurin päälle. Viikko 13 10 lenkkiä yhteensä 60km, 6h20min juoksua Viikko 14 12 lenkkiä 72km, 7h16min PK:ta pk:n perään. Ei sen kummempia raportoitavia. Töihin ja takaisin ja la yksi tai kaksi lenkkiä ja su pitkis. Nyt toki oikean jalan kantapää antanut pientä viestiä. Vedän varmaan tukiteipit siihen ja venyttelen, mutta esim, aamulla ihan ok ei kipua silloin eli ei vielä ole plantaarifaskiitti päässyt pahaksi, mutta kuunnellaan. Onks golfpallon pyörittely pahasta vai hyvästä? Pääsiäseksi mietin, että juoksiko määrää vai vetäisi yhden kovan lenkin ja joisi kaksi päivää punaviiniä, tähän vaikuttaa hieman kyllä onko tarkoitus mennä mökkeilee vai ei johon vaikuttaa jäätilanne. Helppoa ja kätevää. Olut rintamalla lähikauppa tuonut Pöhjölän IPA:aa hyllyyn vallan kivaa lenkin ja saunan päälle.
 4. varolevy

  Tukholma 30.05.2020

  Tämä on siiretty 5.9. Ainakaan vielä ei ole risteilyn lähtöä viivästetty eli tämän päivän tiedolla paluu vielä 5.9 kello 16:45 siljalla. Ostin silti hytin jos tuo 3:30 onnistuisi niin ehtii kyytiin.
 5. mielenkiintoinen muutos, oma käsitys on ollut, että pk syke pysyy aika samana, mutta vauhdit kasvaa. Anaerobisen raja voi sitten vähän liikkua treenin mukaan. Onko eka testi vain mennyt pieleen vai mistä ero tulee? Tässä ei kerrottu millainen tasotesti ensimmäisellä tai toisella kerralla on ollut käytössä? eli pelkkä testijuoksu vai testijuoksu + laktaatit?
 6. Pari viikkoa jäänyt välistä, no tässä tilanteessa aika sama. Tilanne se, että matkatoimisto soitti ja ilmoitit, että risteily on peruttu. Tukholman järkkääjät ovat verkkaisempia ja sieltä ei ole vielä peruutusta tullut. @Seppo otsikon voi vaihtaa "Pk:ta ja pikkukaljoja. No maraohjelma tauolle ja siirrytään alkuvuoden malliin. Eli @puujalkamaisesti siirrytään juoksemaan 2x päivässä. Su vähän pitempi. Aamulla lyhyt löysä, iltapäivällä pitempi löysä tai jos kulkee niin vähän nopeammin. su 2h-3h pitkis fiiliksen mukaan. Eli kerätään kilsoja kun ei ole muutakaan. Jos tammikuussa mentiin 60-70km viikoissa niin nyt voisi yrittää rikkoa sen 80km rajan muutaman viikon sisään. Tästä määrästä on sitten kait ehkä melko nopea piikata marakuntoon jos tilanne nopeasti muuttuisi, mutta varmaan 4-5viikossa saisi piikattua vähän vauhtiakin koneeseen jos tarve tulisi viivalle lähteä. TODO: Kirjoita puuttuvat treenit ylös Joku loppukaneetti treeniohjelmasta itselle muistiin ja muille pällistetäväksi ja opiksi
 7. Viikko 10 Ohjelmassa 6x yasso 2min palautuksella, pk:ta ja testikymppi. Ma lepoa. Tiistaina oli sitten yassopäivä. Varmuuden vuoksi satoi räntää paikat täyteen. Menin vetämään ratinan stadionille. Sai olla rauhassa. Loskaa oli sielläkin, mutta myös 400m rata. Ilman ei olisi tullut oikein mitään. Ei siinä. Laskin ajat 100m pätkälle ja 400m osalle ja 800m kiekalle eli 3:30 omasa tapauksessa. Hyvin meni eka yasso. Sitten oli joku aivopieru päässä kun ohjelmassa oli 2min palatus. Vedin siihen 800m kirmailun päälle 400m kahteen minsaan joka ei nyt ihan hirveesti ollut hitaampaa. Siitä toinen yasso ja sen jälkeen aina 2min ihan vaan kävelyä edestakaisin. Hyvä reeni alkuun ja loppuun vähän hölkkää. Ei mennyt mittari punaiselle vaan sai paahtaa silleen hillityllä teholla. Ke perus pk:ta. To oli messupäivä. Illaksi saunaan kaverin luo. Oltiin aikuisi ja harkittiin 23 aikoihin yli 10min vikan pullon avaamista. Ei avattu. Pe aamuna vähän väsytti, mutta taistelin ennen aamupalaa 5km mattolenkille. Aika tylsää oli. Ei ainakaan lisännyt maton ostamisen innokkuutta. La kävelyhommia perheen kera aika rentoa Su testikymppi. Lämpöissä oli jo semmoinen ei tästä tule mitään fiilisi. Henkinen puoli ihan kaikkea vastaan. Oli myös sykkeet koholla ja kaikkea itsensä vastustamista. No eka vitonen 22:16. Siitä olisi varmaan rimpuillut jonkun 44min kympin, mutta sipuli petti. Ei vaan saa yksin kisafiilistä päälle. Ei sitä osaa raastaa. Tartteis lapun kaulaan tai paremman fiiliksen lähtiessä. Nyt ei vaan irronnut. No hyvä vitonen vaikka olisise 21 minuutin kuparinen pitänyt tässä tulla. Semmoinen semi ok viikko. Nyt kun olen jo viikkorapsoissa tasoissa niin pitää seuraavaksi kirjoittaa joku harjoittleun haasteet ja ratkaisut/koonti tähän mennessä tapahtuneesta postaus vaikka väliin. Saa vähän analyysiä ilmoille. Ma lepo Ti: yasso 6x @3:30 2min palautus, yhteensä 8,77km, 6:05 ja 143bpm Ke 8,47 6:26 127bpm To messut eli aktiivista jaloittelua Pe 5:13km 6:02 ja 136bpm välissä oli joku reilu kilsa vitosta La kävely 5,3km tunnissa 95bpm Su Testivitonen 22:16 eli4:26 ja 162bpm plus jäähyä ja lämppää 5km Yhteensä: 38km eli about vähiten tähän mennessä. No välistä jäi vaan yksi ohjelman mukainen hitaampi. Avaimet eli yassot ja testipuolikaskymppi tuli tehtyä. Eli semiok.
 8. varolevy

  Hyvää kahvia

  Moccamaster soveltuu huonosti parin kupin keittämiseen. Tyyppivika. Puolikasta pannua tai kokonaista vääntää ihan kivasti. Edelleen hyvän kahvin valmistaminen lähtee tuoreista pavuista. Eli vaikka slurpista tilaus pystyyn ja tuoreita papuja alkaa tippumaan postilaatikkoon parin viikon välein. Samalla pääsee maistamaan uusia laatuja. Sitten kun löytyy hyvä niin nimi ylös ja tilaa sitä sitten vaikka kuukauden putkeen. Juhalle vinkkinä osta Wilfalta se noin satasen mylly. Hyviä papuja ja Harion V60 suppilo. Sitten vaan vedenkeittimellä/kattilalla kuumaa vettä jonka valuttelet hiljalleen päälle. Hakusanalla pour over coffee löytyy tarkempia kuvauksia.
 9. Viikko 9 Ohjelmassa taas 4x1,5km 3min palautuksella, pk:ta ja pitkis. Eipä siis kummia Ma lepopäivä Tiistana kun oli mittari niin oli helpompi vetää taas noita vetoja. Kivasti meni kaikki. Alkaa tulla tutuksi ja vauhdinpitokin oli helpompaa. Ei tullut lähdettyä liian lujaa, mutta ei taaskaan liian hitaasti. Eli tasaisesti kulki kaikki. Hyvä lenkki Meinasi tuupata flunssaa päälle niin piti ottaa keskiviikko lepoa. Torstaina otin tunnustelevan aamulenkin ja sitten juoksin pois töistä. Pe vähän pitempi perusnakutus La eka aamupäivänä reilun tunnin kävely/hölkkä ja välissä vähän ulkosalia perheen kera. Illalla sitten ihan oikea lenkki. Hyvä urheilupäivä. Su pitkis. Omalla tavallaan raskas kun oli 4 päivää juoksua alla, mutta taas hyvä pitkis. Painoi, mutta ei liikaa. Sai mennä rauhassa. Flunssasta huolimatta vallan hyvä treeniviikko. Aikamoista säätöä taas aikataulujen kanssa. Tuntuu olevan molemmilla perheessä töissä vähän hoppua ja keskiyönöljy palaa. Ma lepo Ti Intervallit 4:40 temmolla 4x1,5, yhteensä 11,1km, 5:37 ja 142 avg Ke flunssatauko To 3,49km 7:39 128 bpm tunnustelu, 3,95km 6:36 129 bpm pk Pe 9,28 5:57 134bpm pk La 6,75km6 9:45 101 bpm kävelyhölkkä ja jumppaa. illalla 6,51km 6:03 125bpm pk Su 21,62, 6:20 131bpm pitkis Yhteensä: 62,71 ja 6h52min ja yhdet lihaskunnot pihalla. Vallan hyvä viikkko vaikka flunssaa yritti tarjotakkin.
 10. Viikko 8 Ohjelmassa oli ti intervallit, ke pitempää, to ei niin pitkä , la 6km ja su pitkis. Mittari oli edelleen löytötavaratoimistossa ja vaihteeksi taas matkustelua ja aikatauluja joten piti säätää. Eli viikko ma käyntiin intervallien muodossa. Onneksi vasta iltapäivällä. Ohjelmassa oli 1,5km 4:40 tahdilla ja sitten 3min palautus. Laskin, että 7min lujaa ja 3min rauhallisemmin kun mennään ilman gps:n ohjausta. Latasin stravan puhelimeen, mutta vauhdissa ei oikein pääse nopeuksia kivasti katsomaan eli tuntumalla mentiin. Puuskutusta tuli, mutta kaikki kivasti kulki eikä mitään suurempia kanttaamisia, mutta helposti tuntuu vauhti löystyvän kun ei ole data silmien edessä sai tarkemmin tunnustella, että menee tarpeeksi lujaa. Ti aamulla peruskymppi. Eipä siinä kummia. Ke sain mittarin takaisin kun oli työreissu hki. To ei ehtinyt juosta kun lapsi tuli kipeäksi ja vaimolla menoa joten olin pallo jalassa kotona. Pe hakemaan autoa. 2km lämppää ja loput 7km noin 5:00 vauhdissa. Kivasti tuli. Olisi mennyt enemmänkin. La ulkoilua ja perhe elämää. Su peruspitkis. Eli hieman rikkonainen viikko. Avaimet eli intervallit ja pitkis tuli tehtyä ja pe reipas varmaan paikkasi hieman vajaaksi jääneitä kilsoja. Vitoset meni noin 150 sykkeellä joka on about 80% sykkeestä ja siinä vk2 puolelle ehkä. Eli pari napsua saisi syke tippua maraa ajatellen. Ihan ok tekemistä. Onhan tää kympin aamulenkki hieman rankempi kuin perus vitonen mitä ennen veteli, mutta nyt ei tartte juosta pois töistä. Ma 10,5km 5:35 ei sykedataa, intervallit 1,5km @4:40 + 3min palautus x4. Vedot jäi ehkä inan vajaaksi. Ei sykedataa Ti pk 9,27 5:49 ei sykedataa Pe 9,27km 5:13, 142avg pari kilsaa lämppää ja 7km sitten siinä vitosen tuntumissa, syke silloin noin 150 Su 18,65 5:49 130 perus pitkis. yhteensä: 47,96 km
 11. Viikko 7 eka ohjelman viikko 1/16 Näin se aika menee ja viikkorapsa on jäänyt jälkeen. Kuvaa myös hyvin, että ns. kaikkea on ollut pöydällä. Taas semmoinen parin viikon minuuttiaikatauluihme rakennettu arkeen jossa sitten ylijäävän ajan olen käyttänyt joko nukkumiseen tai seinän tuijottamiseen. Jotta kiire ja vitutus saadaan maksimoitua tunaroin viime viikolla ja unohdin hötäkässä repun jossa oli juoksukamat, kuulokkeet ja mittari junaan. Sain repun onneksi jo takaisin, mutta monta lenkkiä tuli vedettyä ilman mittaria. Tästä köyhdyin 27e löytötavaratoimistolle. Onneksi oli taas asiaa päähesan suuntaan. Ei siinä kyllähän tuota kroppaansa kuuntelee, mutta hassua oli. Otannalla muutama niin fiilis on, että hitaat tahtoo kiilata nopeemmaksi ja nopeet jäädä napsun kevyeksi. Asensin stravan puhelimeen, mutta aika huonoa dataa saa ellei maksa summitista. Katsotaan kiinnostaako niin paljon. Hieman aina parempi analyysi kuin Garminin tuoma toki kiinnostelee. Suurin puute mielestäni on, että ei saa kertymiä per viikko per sykealue. Aika hifistelyä, mutta numerot motivoi täälläpäin niin kaikki pitää hyödyntää Ma pk 6,7km 6:19 ja 129 bpm Ti kolistelin rautaa Ke 8km, 5:39 ja 130bpm, kulki kivasti To 7,5km ja 5:31 reippaampi La 7km 5:40, pk:ta tai semmoista kikkailua vähän välissä Su 17,5km 5:47, pitkis pk:lta tuntui Yhteensä 46,7km ja 5h jumppaa. Tossa oli se yksi sali. Loppupäästä puuttuu sykedata kun mittari oli matkoillaan. Eipä kummia, kevyttähän toi oli kilsamäärissä, toki reippaampaa tuli enempi. Hassua juosta ns. levänneenä joka lenkki kun aikaisemmin paukutellut noita 4km kertalenkkejä 2x päivässä niin ollut vähän määräjumisempi meno aina ekan pari kilsaa tai aamulenkin verran. No kait se tän ohjelman tarkoitus onkin, että kaivetaan se kunto sieltä pohjista marakuntoon.
 12. ^Tässä varmaan tarvitaan enemmän lähtötietoja. Eli lähtöpaino, pituus, hieman harrastetaustaa, tarkempaa kuvausta nykyisestä ruokavaliosta. Yleisesti voi sanoa, että alussa kannattaa hieman nähdä vaivaa, että punnaa vaikka paljonjo 100g makaroonia on kuivana ja keitettynä. Siitä sitten saa hieman hehtaaria missä ruokavalio voi mennä pieleen. Oma ongelma ei ole niinkään epäterveellinen ruoka tai herkut vaan ihan raaka määrä. Annoskoko on aika huima. Sitten on se raaka bodari menetelmä jossa keitetään viiden päivän riisit, paistetaan kanat. Lyödään laatikoihin ja syödään vihannesten ja soijakastikkeen kera. Ei mene kauan kokkaamiseen ja annoskoko tulee mitattua. Ongelma ruuan yksitoikkoisuus ja huono maku.
 13. Viikko 6 koeponnistelua arkeen Jes vika viikko ennen ohjelman alkua. Koska ohjelma alkaa aika kevyellä viikolla voi ainakin yrittää rallatella menemään. Haasteet eli pe-la aikataulut oli tiedostettu ja tällä tahdilla kohti sunnuntaita. Otin hieman kokeena tän viikon eli nyt jätin tuplalenkit pois ja yritin juosta enempi ohjelman henkisesti. Tiistaina tosiaan kello soimassa 5:30. Vettä ulos ja vähän sisään. Kamat päälle ja kermiitti päälle kello 6:11. Suunnitelmissa hieman vetoja. 2km lämppää. Kone lämpenee hitaasti ja sitten 4x1,5km alle vitosta 3min palautuksilla. Pari ekaa kulkee ja pari vikaa saa vetää aika kiukulla. Kaikki vedot alle vitosen, mutta lopussa teki jo aika häijjyä ja tuli hitaammin kuin alku. Eli huono aamu tai liian kova alkuvauhti. Päälle 2km jäähyä.Yhteensä melkein 11km ja germit antoi 3,6 harkkavastuksekseksi. Kelpo kirmailu vaikka aika häijyä tekikin. Ke töiden päälle kivan rento kymppi. Perus pk. Tästä ei ole kummempaa kerrottavaa. To oli työreissu hki:ssa. Eli raahasin juoksukamoja koko päivän toimistosalkun lisäksi. Junasta konttorille. Läppäri pöydälle ja juoksukamat päälle. 6km josta 4km 5:00 tahdilla. Tuli ihan kivasti vaikka loppua kohti alkoi jo sykkeet nousta. Hieman oli taas liikaa päällä. Pe suoraan töistä jyväskylään jossa keikka ja oikeasti vain muutama olut. Saunomista ja valvomista. La huomasi, että semmoista yleiskuormaa aika hyvin päällä. Sohvalla löhöily ja oloilu poissa kotoa teki aika teppoa ja tuli otettua ihan päiväunetkin. Illaksi kotia. Su sitten lastentarhaamista ja ulkoilua ja sitten sain raivattua aukon lenkille. Aika semmoinen väkinäinen 8,5km pk jossa alkoi kulkea vasta vitosen jälkeen. Tukkoista. Ei pitäisi levätä kun heti menee kroppa johonkin palautumismoodiin. Eli viikko jäi nyt aika hyvin vajaaksi tuosta suunnitellusta. Oikeastaan pitkiksen puutteen takia. Toisaalta ehkä tää nyt oli ihan hyvä väli löysätäkkin, koska tänään alkoi sitten 16 viikon harjoitusputki kohti Tukholmaa. Ohjelman vielä varmaan laitan tähän, mutta tiivistetysti. Ti vauhtitreeni ke semipitkis to jotain. La perus pk ja su pitkis on kaava hyvin pitkälti läpi ohjelman. Kilsat tippuu, mutta vauhdit nousee ja lenkkien keskipituus nousee. Kisajärjestelyistä. Lippu ostettu. Laivatmatkat puuttuu. Kengät on eli joko vomerot tai pegasukset. Molemmat vielä pakassa joten ehtii juosta ne sisään. Kisavaatteet on. Olut minkä juon maaliss vielä miettimättä. Nyt tartteis vaan harjoitella ja juosta. Ma lepo teki ihan teppoa. Ti vedot 10,84 5:48 ja 145bpm Ke 10,08 6:14 130bpm To TV 5,93 5:27 ja 142bpm Su 8,52 6:59 116bpm yhteensä 35,38km
 14. varolevy

  Hyvää kahvia

  Kahvihan on tuoretuore. Eli karkeat nyrkkisäännöt. Papu on hyvä 15kk poiminnasta, 15pvä paahtamisesta ja 15min jauhamisesta. Kaikki noi kaupan vakuumiin pakatut ja valmiiksi jauhetut kahvit on jo siis auttamattomasti pilalla tai viimeistään sen avaamisen ja ensimmäisen päivän jälkeen. Jos nyt tuoretta kahvia ei ole saatavilla on toiseksi parasta mitä voi tehdä on panostaa kahvimyllyyn. Jos pääasiassa nauttii kahvinsa suodatinkahvina niin Wilfalta saa noin satasella vallan toimivaa peliä sitä touhua varten. Tämän jälkeen voi ostaa papukahvia jossa on tarjolla yleensä hieman tuoreempaa tavaraa tai ainakin enemmän vaihtoehtoja jos tilaa esimerkiksi kahvinsa jostain. Käteävä tapa tutustua erilaisiin kahveihin paahto tai lajike on kokeilla jotain Slurpin kaltaista Coffee as a service eli perin viikon välein tippuu paketti erilaista kahvia luukusta sisään tilausta. Tällöin pääsee helposti kokeilemaan ja toteamaan onko se maku siellä vaaleassa vai tummassa paahdossa. Sitten kun nämä asiat on kunnossa voidaan siirtyä välinekeskusteluun. Itse olen todennut, että elämä on liian lyhyt huonon kahvin nauttimiseen ja roudaan töihinkin omat pavut joista käsimyllyllä jauhan kuppini pari kertaa päivässä.
 15. Viikko 5 takaisin ruotuun Kevyt viikko ohi ja taas aloitettiin työstämään. Koska oli tulossa ns. normiviikko niin tekeminenkin sen mukaista. Eli perushumppaa. Ma oli aamulla vielä vähän tukkoista, mutta niin sitä vaan pääsi aamulenkille. Kävin kerran heiluttelemassa kahvakuulaakin. Tuli rapsakka kolmen treenin päivä siitä, Muuten voidaan nostaa esiin ke jossa vedin 7km tavoitevauhtista ja sitten la reipas kymppi. Muuten mentiin semmoista perushumppaa. Kun alkuvuodesta noista reilun kuudenkympin viikoista meni lähes koko ukko tukkoon niin nyt alkaa selvästi ns. tasot nuosta. Nyt tukkoon menee vain jalat, mutta olo on selkeästi virkeämpi tämmöisen rapsakammankin viikon päälle. Eli kroppa tottuu ja kohta voi taas vääntää ruuvia. Ilmeisesti germiittikin on huomannut tilat ja palkinnut vuoden alhaisemmalla vomaxilla eli 52. Tuleva viikko taas hieman haastava. To pe Helsinki ja pe iltana suoranan Helsingistä jyväskylään. Sieltä pois jossain välissä joten ainakin pe juoksut on jo pois pelistä. Su ainakin pääsee ja tavoitteena vetää vuoden eka pyhis eli 25km pitkis tuossa lähilätäkön ympäri. Muuten taas vaan juoksennellaan kilsaa koneeseen. 75km tavoitteena. Ma 4,39km 119bpm 6:34 hieman tukkoinen pk avasi viikon Ti 5,86km 121bpm 6:05 Ke tuplaa 4,24 131bpm 6:40, pienet salijumpat, illasta pois vähän reippaammin 7,9km 144bpm 5:16 se 7km 5:00 vauhdeissa To tupla 4,17 131bpm 6:23, 4,36 128bpm 6:23 Pe tupla 5,46 130bpm 6:26, 5,01 134bpm 6:26 La vauhtileikittelyä 10,01 144bpm 5:29 käytännössä 4km 6:18->5:20 ja siitä sitten 4km 5:00-5:15 tietämissä ja vika kilsa taas jäähyä 6:20. Tuntuma kevyt. Su 21,56 140 bpm 6:06 pitkis loskassa. Kengät märkinä alusta loppuun. Vitutteli(muut asiat kuin loska) joten annoin tulla fiiliksellä. Fiilis oli sitten reippaampi ekat 8km 6:20 tietämissä ja sitä sitten eteenpäin seilasi 5:40-5:30 välissä. Varmaan treeninä aika järjetön tämmöinen pitkä puolikova, mutta semmoinen siitä nyt tuli kun ei nyt pää antanut nylkätä. Yhteensä 71,94km + yksi pikkuinen sali.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy