Jump to content
Juoksufoorumi.fiEräpolku

Jäsenet
 • Content Count

  234
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Eräpolku

 1. Heinäkuun viimeisenä lauantaina juostaan Inkoon rantakalliolla Kopparnäs Coast Trail, joka on aika erilainen polkujuoksu, sillä melkein puolet reitistä kulkee aivan meren rannalla ja kilpailukeskus on hiekkarannalla, jonne ei pääse autolla. Merimaisemat ja maalialueen luonnontilaisuus luovat kisalle varsin omanlaisen, leppoisan tunnelman. Tässä viime vuonna mukana olleiden kokemuksia: "Täysi kymppi järjestäjille" "Erinomainen esimerkki rennolla otteella ja hyvällä fiiliksellä järjestetystä tapahtumasta" "Reitti tarjoili runsaasti maisemakarkkia" "Reitti oli merkitty ensiluokkaisesti" "Todella hieno kisareitti" Talkoolaisena Kopparnäs Coast Traililla Kisareitti timelapse-videona (tänä vuonna reitillä on vielä enemmän merenrantaa) Kuvia kisasta Sarjat: 20 km Miehet Naiset 8 km Miehet Naiset Pojat (16 v. tai alle) Tytöt (16 v. tai alle) Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestettyyn kisaan ilmoittautui maksimimäärä osallistujia eli 225. Tällä hetkellä kisaan ilmoittautuneita on jo saman verran, joten kiintiö 350 voi hyvin täyttyä ennen kuin ilmoittautumisaika päättyy 14.07.2019. Seuraava hintaporras on toukokuun lopussa.
 2. Eräpolku

  Rogaining

  Tässäpä talven ovelin kisa: Nuuksion talvipäivä -rogaining. Etene tossuilla, lumikengillä tai suksilla 3 tai 6 tuntia 2–5 henkilön joukkueena kansallispuiston hienoimmilla alueilla. Ilmoittaudu tänään, pääset mukaan edullisemmalla hinnalla! https://metsareitti.net/nuuksion-talvipaiva-rogaining
 3. Suljin selaimen ja nyt Sykemittarit on taas Vain jäsenille -tilassa, eli sen viestejä ei näy.
 4. Minä en näe näitä alueita: Suunnistus > Harjoittelu/Yleistä suunnistuksesta/Kilpailut Aluksi myös Sykemittarit-alue oli "Vain jäsenille" -tilassa, mutta sivun uudelleenlataaminen auttoi. Sunnistus-puolella se ei tunnu autavan.
 5. Body Glide on ihan huipputuote: estää hiertymät erittäin hyvin eikä liukene hikoillessa ja on kosmeettisestikin miellyttävä. Mutta mistä sitä saisi? Verkosta toki, mutta kun tarve olisi heti tai vähintään alkuviikosta? Suomalais(netti)kaupoista kuten Varuste.netistä tuote on loppu. Eli tietääkö joku kivijalkakauppaa pääkaupunkiseudulta (tai reitin Hki–Pori–Rovaniemi–Inari varrelta), jossa olisi tuota itselleni elintärkeää voidetta saatavilla just nyt? https://www.bodyglide.com/
 6. Eräpolku

  Seikkailu-urheilu

  Tälläkin palstalla olisi varmasti monia, joille sopisi hyvin reipas juoksun, pyöräilyn ja melonnan yhdistelmäkisa. Jos ei voitto mielessä niin läpipääsykin olisi hyvä tavoite monelle tässä kolmen vuorokauden seikkailukisassa: http://endurancequest.com Kyseessä on Suomen olosuhteissa täysin ainutlaatuinen kisa ja poikkeuksellisen helppo* mahdollisuus kokeilla pidempää seikkailua. Jos kiinnostaa, mutta et saa kokonaista joukkuetta kasaan itse, niin ota yhteyttä järjestäjiin: http://www.endurancequest.com/contact/ Tiedossa on muitakin kisaan haluavia joukkueettomia. Ja vielä viikko aikaa ilmoittautua halvemmalla hinnalla... *Itse kisa ei tietenkään ole helppo, mutta tätä varten ei tarvitsisi matkustella ulkomaille tai pelätä rosvoja tai troopisia myrkkykäärmeitä... Tässä Ylelle tehty pätkä, josta saa hyvän käsityksen, minkälaisesta kisasta on kyse:
 7. Huippusuunnistaja Jani Lakanen: gluteeniton ruokavalio ei menoa haittaa https://www.finna.fi/Record/arto.1353374 "After quitting gluten in my food selection 1996, the change was so huge that it made it possible for me to reach the the world top in adults in early years 21-24." http://www.janilakanen.com/2012/02/i-am-not-what-i-eat-but-it-sure-counts.html
 8. Osuin metsälenkilläni sattumalta ihmeelliseen viitoitukseen, jonkalaista en ollut koskaan nähnyt. Ensin luulin maastopyöräilijöiden merkeiksi, mutta ensimmäisen mutkan jäkeen selvisi, ettei tätä reittiä pyöräillä. Sitten arvelin paikallisten tonttupoluksi tai joksikin koiraihmisten lenkiksi, mutta liian paha reitti oli niihinkin. Sitten törmäsin Niilokseen ja välähti ennen kuin edes ehdin kysyä, mistä on kyse. Olipa mukava kierros! Niilos tosin väitti, että 30 kiekan jälkeen fiilis ei ollut pelkästään nautinnollinen. Pakko päästä mukaan ensi vuonna!
 9. Eräpolku

  Kelluke avovesiuintiin?

  Itse olen käyttänyt tällaista vedenpitävää säilytyspussia: http://www.partioaitta.fi/Reput_rinkat_ja_laukut/Kanoottisakit_ja_vedenpitavat_pakkauspussit/Tatonka_Stausack_S Sitten vain yksi irtoremmi vyötäisille ja pussi pidemmällä remmillä tai jollain narulla kiinni tähän "vyöhön".
 10. Jatketaan keskustelua ensi vuoden tapahtumasta sille omistetussa ketjussa.
 11. Aloitan uuden ketjun, jotta otsikko viittaa oikean vuoden tapahtumaan.Kyseessä on siis tämä: vaellus-, ei juoksukilpailu (saa ja pystyy juostakin) kaikki varusteet kannettava itse matka noin 250 km maksimiaika 4 tai 5 vuorokautta 5–10 rastia maasto polutonta erämaata: tunturipaljakkaa, kangasta, tunturikoivikkoa, pusikkoa, kivikkoa, suota sekä muutama joenylitys ja lukemattomia purojen ylityksiä kartta- ja maastoesimerkki joukkueesta ainakin yhdellä oltava hyvät tunturisuunnistustaidot Josta keskusteltiin aiemmin täällä.
 12. Jep, omatkaan ajatukset eivät olleet täysin kirkkaat aluksi ja ajattelin myös, että tapahtuman luonnetta voisi myös mukauttaa osallistujien toiveiden perusteella. Nyt kuitenkin tapahtuman luonne on selvä: vaellus-, ei juoksukilpailu (saa ja pystyy juostakin) kaikki varusteet kannettava itse matka noin 250 km maksimiaika 4 tai 5 vuorokautta 5-10 rastia maasto polutonta erämaata: tunturipaljakkaa, kangasta, tunturikoivikkoa, pusikkoa, kivikkoa, suota sekä muutama joenylitys ja lukemattomia purojen ylityksiä kartta- ja maastoesimerkki joukkueesta ainakin yhdellä oltava hyvät tunturisuunnistustaidot
 13. No jos kisassa on huippujärjestelyt ja loistavat palvelut, niin tuohon on ihan sopuhinta. :excitement: Itse keskityn pelkistetyn raastomahdollisuuden tarjoamiseen. a) Tällä foorumillahan niitä piisaa. Teikälaisen maine huomioon ottaen kohta on varmaan jono ovella. b) Jos työnantaja ei ymmärrä tällaisten päälle, niin sitten se laitetaan vaihtoon. c) Tämä on kyllä paha, myönnän. d) Tämä on toistaiseksi ainoa hyväksyttävä syy jäädä pois. e) Triviaali harjoitusohjelmakysymys f) Ks. kohta a) ja sitä paitsi nyt ei näperrellä suunnistuskartoilla.
 14. Kisaa ei järjestetä tänä vuonna, koska riittävästi varmoja ilmoittautumisia ei ole vieläkään kasassa ja ennen kaikkea koska allekirjoittaneen jalkaan pamahti ilkeä plantaarifaskiitti. Mutta yritetään uudestaan ensi vuonna! Ajankohta on heinäkuun viisi viimeistä päivää eli su 27.7.–30.7.2014. Kiinnostuneiden kannattaa ilmoittautua (alustavasti) heti yksityisviestillä tai tähän ketjuun, jotta voin ottaa mahdolliset toiveet huomioon mahdollisimman hyvin.
 15. Heh, itsellä kunto on huonompi kuin koskaan ja valitsin silti aloitusosuuden. Tavoitteena tulla 1600:n joukossa. Se olisi sitten 29. kerta Jukolassa yhteen putkeen.
 16. No niin, vielä yksi päivä ilmoittautua mukaan! Olen yhteydessä ilmoittautuneisiin viimeistään viikonloppuna. Aletaan sitten sopia kuvioista tarkemmin.
 17. Miksei? Jos tuo on mitattu viivan päästä viivan päähän niin, että maalatun viivan etureuna on sentilleen oikeassa kohdassa. Merkintä on toki vanha ja voi siksi olla hieman kulunut. Jep, ilmaisin asian huolimattomasti. Minulla ei ole tietoa siitä, että tuota pätkää olisi käytetty virallisten mittausten kalibroinnissa. Sen sijaan olen kuullut omin korvin virallisen mittaajan suusta, että hän käyttää tuota pätkää. Aivan, tuo on olennaisinta. Vaikka ePullan mittaus heittäisi 50 metriä (mitä olisi vaikea uskoa), osoittaa se reitin olleen alimittainen (olettaen toki, että hän pyöräili oikean reitin).
 18. Mitä tuohon 80/120 euron hintaan sisältyy? Nettisivulla ei puhuta muusta kuin dropbagin kuljetusmahdollisuudesta.
 19. Tutulta näyttää. Ja tuo avoin suora on erittäin helppo gepsille, joten senkin lukemat kertovat että oikeita merkkejä on käytetty.
 20. Se Tuomarinkylän kilsa on pätkä, jossa kalibroivat viralliset mittaajatkin, joten jos vain löysit oikeat aloitus- ja lopetusmerkinnät, niin siltä osin kaikki on kunnossa.
 21. Tämä on hieman off topic, mutta erittäin inspiroivaa materiaalia pidemmille matkoille – varsinkin, jos alkaa tuntua vaikealta: Pätkä kestää parikymmentä minuuttia, mutta on niin tiivistä tavaraa niin uskomattomista seikkailuista niin hauskasta kerttouna, että kannattaa ehdottomasti varata aikaa ja katsoa.
 22. Saa äänestää, jos a) haluaa ja a) yrittää päästä mukaan. Neuvotellaan siten mukaan aikovien kanssa lopullinen ajankohta ja ilmoitetaan se sitten täällä. (A-luokan tapahtuman ollessa kyseessä tarjolla on lähes pelkästään vain a-luokan vaihtoehtoja. =)
 23. Joko olette ehtineen katsella kalenteria? Voisimme sitten sopia päivämäärä ensimmäisenä ilmoittautuneiden kanssa.
 24. No niin, nyt on mittaajakandidaatti tiedossa. Jos joku haluaa tulla mukaan varmistamaan, että tarkistusmittaus tehdään varmasti juostua reittiä pitkin, niin saa ilmoittautua.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy