Jump to content
Juoksufoorumi.fiEräpolku

Jäsenet
 • Content Count

  237
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

Converted

 • Tavoite
  maraton-ennätys

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Alla käytännön esimerkki Marsujen gps-reitistä ja todennäköisesti kulkemasta reitistä (viiva on piirretty alueella olevien kulku-urien perusteella). Tässä korjauskertoimeksi tulisi 1,24.
 2. Mahtavaa, juuri tällaista hain! Mutta mikä muuttuja tuo R siis on? Säde ympyrällä, jota "pitkin" kaarevaa reittiä kulkeva liikkuu? Mennee liian korkeaksi matematiikaksi ottaa huomioon se, miten todellisuudessa 5 minuutin tallennusvälin aikana liikutaan todella monen eri kokoisen "ympyrän kaarella"? Pitäisi varmasti vain tehdä mittauksia erilaisissa maastoissa ja määrittää sen perusteella maastokohtaiset korjauskertoimet. Vätsärissähän on hyvässäkin metsässä niin paljon kiviä, että pientä mutkittelua tulee jatkuvasti.
 3. Moi, tässä kommentteja ketjussa esitettyihin kysymyksiin ja näkemyksiin LWC:n ratamestarilta (allekirjoittanut) . Kisan oli/on tarkoitus olla maailman vaativin (seikkailu/vaellus)suunnistuskilpailu, jonka läpi pääseminen edellyttää nappisuoritusta maailman parhaalta seikkailu-urheilijalta. Tämänvuotinen rata on reilut 100 km liian pitkä siihen. Tuli aikoinaan suunniteltua rata liian varman päälle yläkanttiin laskematta huolellisesti, miten hitaasti Vätsärissä parhaatkin etenevät. Toisaalta tulipahan sitten komea 500 kilometrin lukema lehtijuttuihin... Pituus oli turha lepsuilusta johtunut suunnitteluvirhe, mutta muitakin tuli, kun eihän kenelläkään ole tällaisesta kokemusta. Mielestäni 50 km:n rastiväli erämaan laidalta toiselle on hyvä idea, jonka haluaisin esimerkiksi itse joskus saada vastaani. Tässä kisassa ensimmäinen übermegaväli tuli kuitenkin erittäin huonoon kohtaan, koska juuri sen alussa kärkijoukkueet joutuvat kääntymään takaisin. Hitaimmille joukkueille tällainen väli ei sitten sovi ollenkaan. Olisi siis pitänyt suunnitella kaksi rataa, joista pidemmän (350–400 km) alussa olisi voinut olla megavälejäkin, varsinkin Vätsäriä selvästi nopeamman Kaldoaivin puolella. Lyhyemmällä radalla (200 km) rastivälien olisi pitänyt olla lyhyempiä, ja molemmilla olisi pitänyt pitää huolta siitä, ettei todennäköisiin lopetuskohtiin tule pitkiä maalista poispäin vieviä välejä. Toisaalta mitään rastinottokisaa en haluaisi tällaisesta kilpailusta tehdä, varsinkin kun rastien viemisestä muodostuisi silloin nykyistäkin karmeampi urakka. Rata on siis aina jonkinlainen kompromissi. Nyt rastien sijoitteluun vaikutti mm. se, että iso osa piti olla kohtuullisen lähellä tietä, ettei vientikeikoista olisi tullut viikon mittaisia vaelluksia. Kannattaa muuten huomioida, että käyttämämme gps-seuranta tallentaa tiedot 5 minuutin välein, joten seurannan näyttämät kilometrimäärät ovat selvästi alakanttiin. Vätsärin kaltaisessa maastossa kun pitää lähes jatkuvasti tehdä 2–20 metrin kiertoja, vaikka olisi menossa suunnalla suoraan. Näin ollen varsinkin kärjen kulkemat matkat ovat tosiaan aivan huikeita. Semminkin, kun Vätsärissä pitää todella suunnistaa lähes herkeämättä. Mitä tulee osanottajien tasoon, niin tällainen formaatti (kulje määräajassa niin pitkälle kuin ehdit ja takaisin) tarjoaa ihan tavallisillekin tallaajille mahdollisuuden osallistua 5 päivän "expedition-luokan" seikkailukisaan. Kaikkein hitaimmat joukkueet vaihtoivatkin retkeilymoodiin joko jo lähtöviivalla tai muutaman rastin jälkeen. Myös halu panna itseään tiukille vaihteli huomattavasti. Moni on liikkeellä asenteella "tsempataan enemmän kuin perusvaelluksella, mutta ei silti ryhdytä kiduttamaan itseään". Juoksu ei ole nähdäkseni minkäänlainen optio tämänkaltaisessa kisassa, koska kannossa on 5 päivänä ruoka yms. ja maasto on niin vaativaa. (Osaisiko muuten joku jotenkin laskea, mikä voisi olla sopiva kerroin korjaamaan tuon harvan tallennusvälin aiheuttaman virheen?) Jouni Junkkaala
 4. Heinäkuun viimeisenä lauantaina juostaan Inkoon rantakalliolla Kopparnäs Coast Trail, joka on aika erilainen polkujuoksu, sillä melkein puolet reitistä kulkee aivan meren rannalla ja kilpailukeskus on hiekkarannalla, jonne ei pääse autolla. Merimaisemat ja maalialueen luonnontilaisuus luovat kisalle varsin omanlaisen, leppoisan tunnelman. Tässä viime vuonna mukana olleiden kokemuksia: "Täysi kymppi järjestäjille" "Erinomainen esimerkki rennolla otteella ja hyvällä fiiliksellä järjestetystä tapahtumasta" "Reitti tarjoili runsaasti maisemakarkkia" "Reitti oli merkitty ensiluokkaisesti" "Todella hieno kisareitti" Talkoolaisena Kopparnäs Coast Traililla Kisareitti timelapse-videona (tänä vuonna reitillä on vielä enemmän merenrantaa) Kuvia kisasta Sarjat: 20 km Miehet Naiset 8 km Miehet Naiset Pojat (16 v. tai alle) Tytöt (16 v. tai alle) Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestettyyn kisaan ilmoittautui maksimimäärä osallistujia eli 225. Tällä hetkellä kisaan ilmoittautuneita on jo saman verran, joten kiintiö 350 voi hyvin täyttyä ennen kuin ilmoittautumisaika päättyy 14.07.2019. Seuraava hintaporras on toukokuun lopussa.
 5. Eräpolku

  Rogaining

  Tässäpä talven ovelin kisa: Nuuksion talvipäivä -rogaining. Etene tossuilla, lumikengillä tai suksilla 3 tai 6 tuntia 2–5 henkilön joukkueena kansallispuiston hienoimmilla alueilla. Ilmoittaudu tänään, pääset mukaan edullisemmalla hinnalla! https://metsareitti.net/nuuksion-talvipaiva-rogaining
 6. Suljin selaimen ja nyt Sykemittarit on taas Vain jäsenille -tilassa, eli sen viestejä ei näy.
 7. Minä en näe näitä alueita: Suunnistus > Harjoittelu/Yleistä suunnistuksesta/Kilpailut Aluksi myös Sykemittarit-alue oli "Vain jäsenille" -tilassa, mutta sivun uudelleenlataaminen auttoi. Sunnistus-puolella se ei tunnu autavan.
 8. Body Glide on ihan huipputuote: estää hiertymät erittäin hyvin eikä liukene hikoillessa ja on kosmeettisestikin miellyttävä. Mutta mistä sitä saisi? Verkosta toki, mutta kun tarve olisi heti tai vähintään alkuviikosta? Suomalais(netti)kaupoista kuten Varuste.netistä tuote on loppu. Eli tietääkö joku kivijalkakauppaa pääkaupunkiseudulta (tai reitin Hki–Pori–Rovaniemi–Inari varrelta), jossa olisi tuota itselleni elintärkeää voidetta saatavilla just nyt? https://www.bodyglide.com/
 9. Eräpolku

  Seikkailu-urheilu

  Tälläkin palstalla olisi varmasti monia, joille sopisi hyvin reipas juoksun, pyöräilyn ja melonnan yhdistelmäkisa. Jos ei voitto mielessä niin läpipääsykin olisi hyvä tavoite monelle tässä kolmen vuorokauden seikkailukisassa: http://endurancequest.com Kyseessä on Suomen olosuhteissa täysin ainutlaatuinen kisa ja poikkeuksellisen helppo* mahdollisuus kokeilla pidempää seikkailua. Jos kiinnostaa, mutta et saa kokonaista joukkuetta kasaan itse, niin ota yhteyttä järjestäjiin: http://www.endurancequest.com/contact/ Tiedossa on muitakin kisaan haluavia joukkueettomia. Ja vielä viikko aikaa ilmoittautua halvemmalla hinnalla... *Itse kisa ei tietenkään ole helppo, mutta tätä varten ei tarvitsisi matkustella ulkomaille tai pelätä rosvoja tai troopisia myrkkykäärmeitä... Tässä Ylelle tehty pätkä, josta saa hyvän käsityksen, minkälaisesta kisasta on kyse:
 10. Huippusuunnistaja Jani Lakanen: gluteeniton ruokavalio ei menoa haittaa https://www.finna.fi/Record/arto.1353374 "After quitting gluten in my food selection 1996, the change was so huge that it made it possible for me to reach the the world top in adults in early years 21-24." http://www.janilakanen.com/2012/02/i-am-not-what-i-eat-but-it-sure-counts.html
 11. Osuin metsälenkilläni sattumalta ihmeelliseen viitoitukseen, jonkalaista en ollut koskaan nähnyt. Ensin luulin maastopyöräilijöiden merkeiksi, mutta ensimmäisen mutkan jäkeen selvisi, ettei tätä reittiä pyöräillä. Sitten arvelin paikallisten tonttupoluksi tai joksikin koiraihmisten lenkiksi, mutta liian paha reitti oli niihinkin. Sitten törmäsin Niilokseen ja välähti ennen kuin edes ehdin kysyä, mistä on kyse. Olipa mukava kierros! Niilos tosin väitti, että 30 kiekan jälkeen fiilis ei ollut pelkästään nautinnollinen. Pakko päästä mukaan ensi vuonna!
 12. Eräpolku

  Kelluke avovesiuintiin?

  Itse olen käyttänyt tällaista vedenpitävää säilytyspussia: http://www.partioaitta.fi/Reput_rinkat_ja_laukut/Kanoottisakit_ja_vedenpitavat_pakkauspussit/Tatonka_Stausack_S Sitten vain yksi irtoremmi vyötäisille ja pussi pidemmällä remmillä tai jollain narulla kiinni tähän "vyöhön".
 13. Jatketaan keskustelua ensi vuoden tapahtumasta sille omistetussa ketjussa.
 14. Aloitan uuden ketjun, jotta otsikko viittaa oikean vuoden tapahtumaan.Kyseessä on siis tämä: vaellus-, ei juoksukilpailu (saa ja pystyy juostakin) kaikki varusteet kannettava itse matka noin 250 km maksimiaika 4 tai 5 vuorokautta 5–10 rastia maasto polutonta erämaata: tunturipaljakkaa, kangasta, tunturikoivikkoa, pusikkoa, kivikkoa, suota sekä muutama joenylitys ja lukemattomia purojen ylityksiä kartta- ja maastoesimerkki joukkueesta ainakin yhdellä oltava hyvät tunturisuunnistustaidot Josta keskusteltiin aiemmin täällä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy