Jump to content
Juoksufoorumi.fiEräpolku

Jäsenet
 • Content Count

  256
 • Liittyi

 • Last visited

Converted

 • Tavoite
  maraton-ennätys

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eräpolku

  NUTS 300 2021

  Merkinnän puolesta toki hyvä reitti, mutta Nuorgam-Karigasniemi-välillä on vähän liian paljon tietä. Ei oikein sovi niin pitkä asfaltin tallaaminen tällaisiin. Mutta ei nyt varasteta tätä ketjua NUTS 300:lta.
 2. Eräpolku

  NUTS 300 2021

  LWC:n maasto oli selvästi NUTS 300:n maastoa hankalampaa ja lisäksi LWC:llä piti suunnistaa suunnistuksellisesti vaativassa maastossa koko ajan. Upea kisa tulossa tuosta NUTS 300:sta! Olisipa muuten kiva saada luotua Lappiin kunnollinen "through hike" -reitti esimerkiksi Nuorgamista Ylläkselle. Ensin osa Kaldoaivi Ultra Trailistä, sitten Kevon ja Muotkatuntureiden reitit ja lopuksi NUTS 300:n reitti.
 3. Vaikuttavan kevyen näköistä menoa 70 tunnin jälkeen: https://www.facebook.com/watch/live/?v=267577437916566 Belgiassa taitaa muuten olla kaikkein helpoin rata. Ja hieman kysymyksiä herättää myös Facebookin Big Dog’s Backyard Ultra Run Groupiin postattu ja sieltä sittemmin poistettu video, jossa Sabbe saa ulkopuolista huoltoa matkan varrella. Edit: tässä livestriimiä
 4. Kiitos korjauksesta! Olin sit ihan väärässä. Moni maa antoi näköjään tasoitusta, kun ei saanut viivalle täyttä joukkuetta. Erityisen erikoista on, ettei jenkeillä ollut 15 juoksijaa viivalla.
 5. En tiedä tarkoititko tätä, mutta tuolla kierrosten yhteismäärällähän ei ole varsinaisen lopputuloksen kannalta mitään väliä. Kisanhan voi voittaa vaikka kahden henkilön joukkueella. Mikael arveli, että optimaalinen aika voisi olla ainakin alkupuolen 51 minuutin paikkeilla. Mutta kisoja on tosiaan voitettu hyvin erilaisilla lepoajoilla, joskus myös aika vaihtelevalla vauhdilla.
 6. Sitä luokkaa varmaankin. Voittaja kulki tänä vuonna 109 tunnissa (maksimiaika oli 125 h) noin 300 km reilusta 500 kilometristä (linnuntietä noin 215 km/410 km). Ensi kerralla radan pituus on todennäköisesti välillä 325–375 km (linnuntietä 275–325 km)
 7. Jep, tai ei välttämättä nopeammaksi mutta lyhyemmäksi. Radasta tehdään sen pituinen, että huippujoukkueen on mahdollista läpäistä se huippusuorituksella.
 8. Tämä Jussin sessio on kyllä ihan must kaikille, jotka harkitsevat osallistumista – tai ovat kiinnostuneita pitkistä jalkaultrista: https://radioplay.fi/podcast/polkuporinat/listen/2033893/
 9. Tämä on toki mahdollista, mutta harjoittelevatko kaikki aina samalla tavalla? Jos tarkoittaako "nopeuden korostaminen" kaikille samaa? Tuollainen ilmaus on helppo heittää muutamasta tapauksesta saadun vaikutelman perusteella, mutta onko joku oikeasti tutkinut huippujen harjoituspäiväkirjoja systemaattisesti? Tämä on mielestäni päivänselvä, hyvin yksinkertainen ja helposti ymmärrettävä selitys, jota pidän todennäköisimpänä syynä, kun kestävyysjuoksun tason laskun syytä pohditaan. Kyse on niin isosta trendistä, että sitä vastaan on vaikea taistella. Kestävyysjuoksun merkit
 10. Nämä vanhojen mestari(valmentaji)en "nykyhuiput harjoittelevat väärin" -kommentit tuntuvat aina hieman huvittavilta. Kuinka hyvin vanhat mestarit tuntevat nykyhuippujen harjoittelun? Harjoittelevatko kaikki nykyhuiput tosiaan niin samalla tavalla, että sen voin niputtaa yhteen "väärin" -luokkaan? Eikö kaikki uusi tieto ihmisen fysiologiasta ja pysykologiasta tosiaankaan ole edistänyt valmennusmenetelmiä? Vai eikö sitä vain käytetä? Lisäksi ärsyttää hieman tässäkin jutussa toistettu idea "vanha mestari teki harjoituksia, johon nykyhuiput eivät pysty". Tuollainen ilmaus luo
 11. Kiitti! Sitten pitäisi vielä etsiä mahdollisimman energiapihi ja halpa gps-vastaanotin sekä mahdollisimman edullinen vähintään 6600 mAh akku sekä vesitiivis mutta avattava purkki. Hinta noussee näillä yli 50 euron, mikä on aika paljon, jos laitteen haluaisi jokaiselle joukkueelle. Lisäksi pitäisi miettiä, miten softan pitäisi toimi taukojen tapauksessa. Joissakin laitteissa on kiihtyvyysanturi, jonka ansiosta laite saadaan helposti lepotilaan ja uudestaan mittaamaan, mutta sellaisen lisääminen tähän comboon nostaisi tietysti hintaa ja edellyttäisi koodaamista. Laita @juusok y
 12. Oho, aika yllättävä kysymys. 🙂 Nyt alkoi kiinnostaa, miksi asia kiinnostaa... Kukaan ei varmasti lähtenyt kisaan palkintojen takia. Ennen kisaa lupasimme näin: Alla on kuva palkintopöydästä. Kunkin sarjan voittaja sai pokaalin ja kaksi haluamaansa tuotetta per kilpailija. Yleiskilpailun voittajat saivat lisäksi noin 60 euron arvoiset puukot (ei kuvassa). Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet saivat yhden tuotteen per kilpailija. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvottiin vapaavalintainen vaate Ukuitin valikoimista.
 13. HIukan liian kallis peli hankkia tällaista varten. Toki osallistujien omia laitteita voisi mahdollisesti käyttää näin, mutta tuossa moodissa taitaa Garminin tallennusväli olla niin suuri, ettei siitä ole mitään oikeastaan mitään iloa.
 14. Itse ajattelen, että kisan seuraamisen kannalta 5 minuutinkin tallennusväli on suht ok (vaikka 30 sek olisikin selvästi kivempi), mutta jälkipelien ja analyysien kannalta se on liian harva. Vaellusmielessä voi hyvin lähteä mukaan! Toki kannattaa yrittää viilata varusteet mahdollisimman kevyeksi ja taktiikka kuntoon, jotta voi sitten tapahtuman aikana vetää niin kovaa kuin sitten sattuu haluamaan. Ainakin osa tämänvuotisista vähemmän kilpailullisista joukkueista keksi jo kisan jälkeen, mitä kaikkea olisi pitänyt tehdä toisin, kun tulos sitten kuitenkin vähän kiinnosti.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy