Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Testonaatti

Jäsenet
 • Content Count

  8
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

73 profile views
 1. Uskon, että 100km maastossa kävellen vaatii jopa enemmän kuntoa, kuin 42km juosten. Saako sillä sitten hatunnostoja enemmän on toinen juttu. Maratonin pystyy juoksemaan suuri osa perusterveistä ihmisistä järkevästi harjoittelemalla. Pitkiä polku ultria pystyy juoksemaan vain harvat ja valikoidut. En oikein tiedä, mitä pitäisi ajatella siihen väliin jäävistä ultrapitkistä sauvakävelyistä. Tuntuvat olevan suosittuja, mutta itseäni ei kiinnosta.
 2. Veikkausaika näyttää jo olevan päättynyt, mutta veikkaan vielä vaikka arvontaan osallistumatta balindromimuotoista ennätystä 3:01:03.
 3. Testonaatti

  ASICS MetaRide

  Nolladroppisuus taitaa olla suhteellinen käsite. Sivuprofiilissa kengän kärki kuitenkin huitelee taivaissa, ja jo päkiän kohdalla ulkopohja vahvasti irtoaa maasta. Jonkinlaisesta päkiäkeinultahan tämä pohjan muoto näyttää, hieman loivennettu kanta ja ilmeisen tehokas vaimennus.
 4. Olin samaa mieltä: loppunostoon kykeneminen ei yleensä tarkoita, että olisi jo aikaisemmassa vaiheessa kannattanut juosta samalla tahdilla.
 5. En usko, että työntävät vauhtia taaksepäin. Siinä tapauksessa pitäisi seuraavalla askeleella jarruttaa yhtä paljon. Jalka kuitenkin suoristuu vasta painopisteen takana, vaikka ponnistus suuntautuu ylöspäin, ja polvi on koukussa painopisteen alla. Ja ylävartalo etukenossa, tasapainottamassa takana roikkuvaa jalkaa.
 6. Kokeilin pystysuuntaista ponnistamista vesijuoksussa. Nostaa jalkoja vuorotellen koukkuun vartalon alle ja työntää suoraksi alas. Jalkapohjan alla tuntuu kunnon paine ponnistaessa, hengitys alkaa kiihtymään ja sykkeet nousee 140 ja yli. Pyörittävällä tyylillä on hankalaa pitää tehoa yllä ellei huijaa käsillä, ja sykkeet jää alle 100.
 7. Aikanaan suosin löysiä ja matalia, mukavasti vaimennettuja lenkkareita. Sittemmin maussa tapahtui täyskäännös, eli hölkkään sopii jäykkä, tuettu, normaali droppi ja kimmoisa vaimennus. Kanta ei ole tiellä, kun askeltiheys on korkea ja ponnistus suuntautuu ylöspäin eikä harppomiseen. Kävelyhengailussa matalat ja löysät on mukavat. Jos harrastaisin kiirehtivää kävelyä, niin ehkä jotain tukevampaa matalalla dropilla, ettei kannat raavi maata. Nämä siis vain yksilöllisiä mieltymyksiä, ei yleispäteviä ohjeita.
 8. Lyhyen hetken tasaisena kestävä nopeus on luonnollisesti korkeampi kuin pidemmän ajan tasaisena kestävä nopeus. Loppukirissä kyse ei ole mistään tahdonvoimasta. Tahdonvoimatesti olisi sellainen, että juokse pitkään kulloisellakin hetkellä lyhyen ajan tasaisena kestävää nopeutta: (lähes) täysillä matkaan ja koko ajan (lähes) niin kovaa kuin mahdollista. Toki tahdossa on muitakin tekijöitä kuin tahdonvoima, jonka kovuus ei välttämättä yksin johda parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy