Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

EagleRunner

Jäsenet
 • Content Count

  13
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vantage M:ään edelleen tyytyväinen. Käytän 24/7, ei naarmuja eikä mitään ongelmia. Sykkeet mittaan yleensä kyllä H7:lla enkä ranteesta.
 2. EagleRunner

  Hoka One One

  Nyt olen itsekin testaillut EVO Speedgoatia muutamat lenkit ja onhan se sama tuttu Speedgoat kevyempänä. EVO Speedgoatin painosta näyttää olevan epäselvyyksiä kun Hoka itsekin listaa sille 9.9oz = 281g sekä US että EU saiteilla, mikä on väärin. Todellinen standardipaino on luultavasti 9.3oz (263g) niinkuin running warehouse kertoo, sillä oma US 9.5 kenkäni painaa 9.4oz (267g). Mutta itseäni kiinnosti myös mitä EVO Speedgoat painaa tulevissa märissä syyskeleissä, joten punnitsin erot Speedgoat 2:een ja Torrenttiin testivideolle: https://youtu.be/6Pv0jrruP0Q EVO Torrenttia odotellessa... ;-)
 3. Kaikki me tarvitaan joskus apuja, oli kyse sitten fyysisestä tai henkisestä tuesta. Suosittelisin siis ensinnäkin puhumaan ongelmista läheisille, ystävälle, lääkärille tms. Mitä tulee itse jalkakipuihin, arviosi liiallisesta juoksusta on varmaankin oikea eli kannattaa pitää taukoa tai ainakin vähentää juoksemista. Jos liikunta auttaa ahdistukseen voi juoksun sijaan koittaa pyöräillä, uida yms. eli harrastaa lajeja joissa jalkoihin ei kohdistu yhtä kovaa rasitusta. Itsekin korvaan juoksulenkkejä pyöräilyillä juuri jalkakipujen takia. Tsemppiä!
 4. EagleRunner

  Polar Ignite

  @Baltsu Ehkä meidän näkemysero tulee osittain siitä että sinä ajattelet enemmin Polarin kannalta ja minä aktiivikäyttäjän? Polarille ei Vantage M:n myynti 279e -> 179e ehkä ole niin kannattavaa, omasta mielestäni se on käyttäjälle eritäin hyvä diili. Samoin 199e Ignite voi joillekin käyttäjille olla hyvä hinta uusimmasta kellosta etenkin jos touch screen kiinnostaa, ei akun kestoa vertaile yms., mutta taas omasta mielestäni 179e vantage M:llä saa aktiivikäyttäjä halvemmalla enemmin. Jos Ignite saa testeistä hyviä arvosteluja se varmasti myy hyvin ja valinnan varaa kun on niin jokainen tietysti valitkoon omaan käyttöönsä parhaiten sopivan laitteen.
 5. EagleRunner

  Polar Ignite

  Voi johtua siitäkin että itse omistan M:n mutta olen eri mieltä 😃 Itse valitsisin edelleen M:n ennemmin kuin Igniten. Pidän 5 napin käyttöliittymästä enemmin kuin touch + 1 nappi ja melkein tuplaten akunkestoa (aktiivista 30h vs. 17h). Muuten ominaisuudet on aika samat kunhan 4.0 softaversio tulee Vantageillekin ( https://www.polar.com/en/vantage/updates ). Näytön kirkkaus (eli sen puute) ei M:ssä tosiaan itseäni ole häirinnyt, en osaa sanoa ottaisinko mieluummin Igniten kirkkaamman joka välillä sammuu kokonaan vai Vantagen kokoajan päällä olevan. Mutta Vantagen 4.0 softa sisältää "Constant backlight setting for training: you can choose to have the backlight always on during training sessions." joka tasoittanee hieman tilannetta. Summa summarum: Polarin Vantaget + Ignite setti vaikuttaisi aika kilpailukykyiseltä tällä hetkellä, erityisesti niille jotka haluavat kellon pääasiassa urheiluja varten.
 6. Olen nyt n. kuukauden käyttänyt Vantage M:ää niin voin kirjotella omia kokemuksiani. - Näyttö on himmeä, etenkin jos sitä koittaa katsoa aurinkolaseilla sisätiloissa / autossa. Mutta yleisesti ottaen tämä ei itseäni ole haitannut, himmeydellä saavutettu parempi akun kesto on sen arvoista. - En ole tätä tarkkaillut. Mutta "aktiviteetti" jota kello mittaa ei ole siis oikeita askelia vaan "virtuaaliaskeleita" jotta eri urheilutavoilla voi saavuttaa 100% päivätargetin eikä ole pakko kävellä sen eteen. Eli onko tämä väärinymmärrys kävelyaskeleita mittaavalta? - Aktiivisuusmittauksen "ankaruuteen" voi itse vaikuttaa valitsemalla oman tasonsa 1-3 väliltä. Itse valitsin 2 ja nyt kello näyttää jo 116% (tänään 10km juoksu + 6km leppoisaa pyöräilyä), iltaan mennessä tullee sen verran kävelyitä että ollaan 140-160% tasolla. Toki jos päivä ei sisällä mitään varsinaista aktiviteettia vain kaupassakäynnin tms. niin prosentit jää vajaiksi mutta se lienee tarkoituskin. - Sykkeen mittaus ranteesta ei nykytekniikoilla toimi tarkasti millään kellolla kuin optimitilanteissa. Itselläni normi juoksulenkeillä sykkeet tuntuvat tulevan oikein mutta esim. mäkivedoissa nousevat viiveellä / ovat liian alhaiset. Samoin pyöräillessä sykkeet näyttävät todellista alempaa, kädet paikoillaan alaspäin veri ei ehkä samalla tavalla kierrä? Pitkähihaisella paidalla voisi toimia paremmin, testailen kunhan kelit viilenevät. Mutta kokonaisuutena uskoisin vantagen sykemittauksen olevan markkinoiden parhaimpia ja itselleni juoksulenkeille toimii tarpeeksi tarkasti. - GPS tarkkuutteen olen itse erittäin tyytyväinen. Yksi vakiolenkkini on vantagella mitattuna n. 2% lyhyempi kuin iPhone + Strava yhdistelmällä mutta epäilen että iPhone näyttää liian pitkää matkaa ja vantage on oikeassa. Kartalla ei näy oikomisia ja mikä tärkeämpää mitat pysyvät lenkkien välillä samoina. - Pidän kelloa yleensä yölläkin kädessä mutta en ole unidataa katsellut eli tähän en osaa kommentoida. - Ei kaikki valikot ihan silmänräpäyksessä avaudu mutta mitään käyttöä haittaavaa jähmeyttä en ole huomannut. Pari lisäpointtia vielä: - Näytön naarmuuntuminen: Tästä olen lukenut kommentteja, mutta itselläni ei ainakaan vielä kuukauden aktiivisen käytön jälkeen näy mitään naarmuja. Metsissä juoksen mutta en ole kellon kanssa vielä kaatuillut, sitä odotellessa 😉 - Akun kesto: Erittäin hyvä. 8 päivän käytön jälkeen (sis. 6h juoksua + 4h pyöräilyä) akkua oli jäljellä 22%, eli kerran viikossa lataaminen rittää hyvin. Omasta Vantage M:stäni maksoin giganttiin 195e ja tyytyväinen olen.
 7. EagleRunner

  Hoka One One

  Muutama lyhyempi lenkki Carbon X:llä nyt takana, tässä videomuodossa juoksentelua ja omia fiiliksiä: Ainakin Clifton 5:iin verrattuna on jäykempi, montaa milliä ei Carbon X:t käsin taivu. Ylläolevalta videolta näkee miten kenkä taipuu (eli ei juurikaan taivu) pompputestissä.
 8. EagleRunner

  Hoka One One

  Itse sanoisin että Carbon X:llä voi hiekallakin juosta mutta ei ehkä kannata... Perusteluina: Hiilikuitulevystä ei saa samanlaista hyötyä jos alusta joustaa. Pohjassa aika kevyt kuviointi, pito optimoitu asfaltille. Heti ensimmäisellä lyhyellä hiekkatielenkillä sain kiven hiilikuitulevyn paljastavaan aukkoon, kuva alla. Saattoi toki olla huonoa säkääkin. Ihan hyvältähän noi tuntuivat pikaisella hiekkatielenkilläkin mutta itse meinaan käyttää niitä ainakin aluksi lähinnä asfaltilla.
 9. EagleRunner

  Hoka One One

  Itse kuvailisin Clifton 5 "Pehmeä mutta jäykkä" siinä missä Beaconit on vain pehmeät 🙂 En osaa sanoa kumpi sopii omaan jalkaan paremmin, niissä on sopivasti samaa ja eroa että lenkeille saa jaloille vaihtelua. Cliftonien ansiosta pystyin viimekesänä pidentämään lenkkejä, itselläni ne sopii sekä rauhallisille että nopeammille hölkille. Kunhan pääsen Carbon X:llä juoksemaan niin pistän tänne kommentteja.
 10. EagleRunner

  Hoka One One

  Sain eilen Torrentit ja ajattelin pistää ensifiiliksiä. Taustaa: Poluilla käytän yleensä Speedgoat 2:ia ja vaihtelua antaa Salomonin Sense Ride:t. Tiellä juoksen yleensä Clifton 5:lla ja vaihteluna NB Beaconit. Ensimmäistä kertaa jalassa torrentit tuntuivat isommilta ja etenkin leveämmiltä lestiltään kuin speedgoatit. Molemmista käytän US 9.5 kokoa, torrenteista saattaisi US 9:kin mahtua mutta se on siinä ja siinä, kokeilematta en pienempään vaihtaisi. Ensin tuntui etteivät pysy tarpeeksi tukevasti jaloissa metsäpoluilla, mutta kun nauhoitti myös takimmaiset lisäreijät niin lukkiutui paremmin. Eli kantapää ja jalan takaosa pysyi paikoillaan ja varpailla oli reilusti liikkumavaraa. En ole kyllä speedgoateissakaan lisää tilaa kaivannut kuin joskus pidemmillä hellelenkeillä. Juoksutuntuma torreiteissa oli jotain speedgoatin ja sense riden väliltä, pohja siis jäykempi ja suojaavampi kuin sense ride. Hokalle tyypillinen rocker on torrenteissa melko vaimeana, eli ne eivät juoksuta itsestään eteenpäin. Mäkivetoja testatessa kengät tuntuivat erittäin hyviltä, nopeilta ja kevyiltä. Ensivaikutelma on siis hyvä, todennäköisesti käytän näitä kisakenkänä viikon päästä Kotka Traililla! PS: Carbon X:t tilattu 😉
 11. Tällä hetkellä ykkösmerkkinä tuntuisi itselläni olevan Hoka. Maastossa speedgoat 2, tiellä clifton 5. Kakkosmerkit maastoon on Salomon ja tielle Nike + New Balance. Vapaa-ajalla viime kesän suosikit oli Adidas ultra boost, eli en ole kovinkaan merkkiuskollinen 😀
 12. Itse päädyin viikko sitten ostamaan Salomon Bonatti WP takin (ei pro): https://www.runningwarehouse.eu/Salomon_Mens_Bonatti_WP_Jacket/descpage-SMBBJ-EN.html Pro mallia harkitsin myös, mutta sen saatavuus oikeassa koossa oli heikko ja värit eivät miellyttäneet silmää. Harkitsin myös vielä kevyempiä Bonatti Race tai inov-8 Ultrashell, mutta muutama gramma lisää paremmasta kestävyydestä, taskusta yms. tuntui omaan käyttöön fiksummalta. Hengittävyydessä 10k vs. 20k ero on ilmeisesti pienehkö, silloin kun juostessa alkaa hikoilemaan niin kumpikaan ei hengitä tarpeeksi kankaan läpi. Mutta Bonatissa on selässä "tuuletusaukot" joiden kautta ilma vaihtuu paremmin. Samoin verrattuna Race versioon edessä ylhäällä on nappi joka pitää takin paikallaan jos/kun juoksee vetoketju auki. Hommasin samalla Salomon Adv Skin 5 (2019) juoksuliivin, mahtuu ainakin itselläni takin alle. Bonatti Pro:ssa selässä tosiaan taitokset joiden ansiosta alle mahtuu reppu helpommin, eli sen suhteen soveltunee tuohon käyttöön vielä paremmin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy