Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Jujup

Jäsenet
 • Content Count

  117
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

98 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3000
 • 10km
  45:09
 • Puolimaraton
  1:45:37

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jujup

  Uintikunto

  Kelluntahousuilla voi myös oppia paremman otteen, kun asento on automaattisesti parempi. Parempi ote tarkoittaa parempaa liukua ilman housuja ja asento paranee. Säännöstelisin kelluntahousujen käytön treenien loppupuolelle, jolloin asentokin on yleensä huonompi.
 2. Jujup

  Talvijuoksutakit

  Tämä + merinovilla aluspaita kombo menee mulla -15 asti. Siitä alaspäin laitan kevyen fleecen väliin. Syysjuoksutakki menee sitten kovimmissa rykäyksissä, jottei tukehdu kuumuuteen.
 3. Jujup

  Jalkapallon EM 2020

  Lohko oli silti yhtä hankala, kuin litin ja Hyypiän aikaan eikä silloinkaan 2. sija olisi ollut läpihuutojuttu.
 4. Jujup

  Uintikunto

  Heh, mulla on juurikin toisinpäin. Ylipainoisena vähällä juoksutreenillä esim. 5km 20min . Pyörällä myös ftp nousee kivasti, kun vähän enemmän panostaa mankelointiin. Uin muistaakseni lukiossa uinticooperissa 600m. Nyt 2 vuotta säännöllistä treeniä on pudottanut vauhtia 1:50 / 100m. 25m menee alle 20s, 50m 43s ja 100m max noin 1:30. Pidemmillä matkoilla tuo 1:50 on aikalailla maksimia. Myöskään yläkroppaan ei voima tartu helpolla salilta. Tänä vuonna nostetaan hieman määriä, hiihtoa talvella + parit uintikuurit. Saa nähdä, saako 1500m painettua märkkärillä alle 25min.
 5. Jujup

  Uintikunto

  Hiihto ainakin mulla vaikuttaa positiivisesti uintikestävyyteen, varsinkin tasatyöntö-treenit.
 6. Veikkaan, että 6h on keskimäärin vuodessa ja välillä tulee pitempiäkin viikkoja. Esim. mulla meni puolikas noin 5h pintaan 300h vuosiharjoittelulla eli 6h/viikko ja välillä tein 11h viikkojakin.
 7. Pohjaahan sulla on jo hyvästi, joten eiköhän tuon läpi saa "kivuitta". Uintiin ainakin tuon perusteella panostaisin hiukan enemmän ja menisin esim. seuran vuorolle, jotta tekniikkaan saa parannusta. Tekniikalla saat uinnin kohtuu helposti 1h30min ja cut off raja pysyy kaukana. Netissä on myös noita 6-7h ohjelmia, joissa mennään usein hyvin pitkälle tehotreeneillä. Karkeasti uinti tarvitsee tekniikan hallintaa (joko itse opettelee, valmentaja tai seuran vuorolle), juoksu iskutuskestävyyttä+lihaskestävyyttä ja pyörä voimakestävyyttä (intervallit).
 8. Tuo kuulostaa jo aika minimiltä, mutta onnistunee pienellä suunnittelulla riippuen pohjista. Oletko hyvä uimaan? Pystytkö juoksemaan maratonin? Blokkiharjoittelua kannattaa hyödyntää talvella, jos pohjat on jo hyvät. Talvella kannattaa painottaa intervallitreeniä viikolla ja viikonloppuna tehdä pitempiä harjoitteita. Toisena vkl aamuna, kun teet pitkän treenin, saat aikaa perheelle koko vkl. Muutenkin aamuja kannattaa painottaa treeneissä. Vapaita/lomia kannattaa hyödyntää minileireihin, jossa treenimäärät nousee selvästi (painotus PK-treeneissä). Näitä tulisi itsellä mieleen: - Uinnit minimiin: 2x viikko 45min ja kovia sarjoja molemmissa treeneissä (esim. 300m av , 300m tekniikka, 400m kelaus aerb. kynnys/ III alues, 4x100m kovaa, 400m kelaus, 100mx2 kovaa, 100m loppuverra). Keväällä voinee pitemmän kestävyysuinnin mukaan jolloin uinti 2h / viikko (45min +1h). - Pyörällä intervallitreeniä talvella: 2-3 x viikko 45min - 1,5h eli 2-3h viikko. Esim. 1x45min (jossa 4x5min 105-120% FTP), 1x 1h (2x20min sweetspot) ja 1x 1,5h-2h pk, jossa 30min @70-80% FTP:stä ja muuten 65-70% @ FTP. - 2 juoksulenkkiä viikko talvella (matolla): 1 lyhyempi, jossa on vk:ta mukana ja 1 pitempi 1h-1h15min eli 2h viikko. - Tuossa olisi 6-7 treeniä /viikko ja 6-7h. Lomalla / pitkillä vapailla voi ottaa pitempiä treenejä mukaan. - Keväällä kesällä voi tehdä joka toinen viikko pitemmän pyöräilyn (3-4h) ja joka toinen viikko pitemmän juoksun (1,5-2h). Viikolla 1 yhdistelmätreeni, jossa pyörä kovaa ja juoksu IM-vauhtia hieman kovempaa blokkina + 2 uintia. Juoksut voi kesällä tehdä blokkiharjoitteina muutenkin sekä välillä pitkä juoksu sekaan. Kesällä kovat juoksut hieman IM-vauhtia kovempaa, uinnissa ja pyörässä myös an.aerobisen kynnyksen tuntumassa vetoja/max vetoja hieman.
 9. Vaikka aerobinen kynnys olisi 124, niin PK-alueella kehitettävät ominaisuudet kehittyvät myös hieman vauhdikkaammalla juoksulla. Tuntuu aina kummalliselta neuvolta, että aerobista kynnystä pidetään pk-rajana, jota kovempaa ei pk-lenkkejä juosta. Esimerkiksi mitokondrioiden kehitykseen vaikuttaa parhaiten vauhti, joka on noin 70-75% V0max:sta. Tämä voi helposti olla yli aerobisen kynnyksen vauhdin . Cooperilla tai 5k testillä saat lisäarvoa tuolle testille ja korreloi suhteellisen hyvin VO2max vauhtiin. Laktaatit pysyi sulla melko pitkään 2,0 , joten uskoihin, että kynnyssykkeet on todellisuudessa hieman korkeammat. Sain alku vuonna urheilulabran (tekee myös suoriatestejä) testissä 130 aerobisen kynnyksen sykkeeksi ja se oli myös 35 lyöntiä alle anaerobisen kynnyksen. Tuntui matalalta, mutta varmaan johtui myös treenaustavasta aiemmin + pallopelitaustasta. Pitkikset juoksen testin suositusten mukaan noin 130 sykkeellä nykyisin ja normi pk-lenkeillä suositussykkeet on 130-140 ja vauhdit 5:15-6:00 min/km. Tuota hitaampaa en juokse, vaikka testissä suositeltiin ns. huoltavia harjoituksia 100-115 sykkeillä, koska juoksutekniikka kärsii. Noita ns. huoltavia teen uiden , pyöräilen tai hiihtäen sekä nyt pK-kauden alussa myös pitkänä pk-lenkkinä. Helmikuussa nähdään, että miten tällä tavalla on kehitytty ja miten tuo pk1 lenkkien tuominen ohjelmaan on vaikuttanut.
 10. Jujup

  Pyöräilykunto

  Onnea Spica! Käsittämättömän lahjakas urheilija!
 11. Jujup

  Pyöräilykunto

  Treenimäärät on tietääkseni aika kaukana ammattilaisten määristä tai jopa Suomen huippujen, mutta tulos on jäätävän kovaa. Jos määrät olisi ammattilaisen tai puoliammattilaisen luokkaa, varmaan pärjäis prosarjassakin kivasti. Ag-sarjassa sarjassa nykymeno tuo varmasti kannun Konaltakin lähi vuosina.
 12. Jujup

  Pyöräilykunto

  Pärjäis varmaan ammattilaisena sopivalla treenillä tuolla menolla.
 13. Noitahan on useanlaisia fittejä: katotaan ajoasento pelkästään kuntoon, katotaan lähinnä aerodynamiikka tai jonkinlainen kombo. Käyn lähinnä polvivaivojen takia nyt, mutta koitan saada hieman aerohyötyä. Ennemmin 200e käytän tuohon kuin esim. kiekkojen hankintaan. Meinasin itse käydä Oulussa tuon saman fitin , joten voin kertoa lisää jahka talvella käyn. Ihmettelen, että miksi ko. firma mainostaa retül fittinä tuota eikä retülin sivuilla mainita ko. firmaa valtuutettuna.
 14. Tämä on about mitä tehtiin hierojalla. Kehitin tuon oman passiivisemman version tuohon. Hyvä vinkki kokeilla kuminauhaa tuohon.
 15. Tuota etureiden sivua ja takareiden sivua venytän. Lähtee siis lonkasta/pakarasta ja urheiluhieroja opetti nuo. Pakara /takareisi: makaat esim. sohvan reunalla ja ikään kuin roikatat ylempää jalkaa 90 asteen kulmassa toiseen jalkaan nähden ja haet sen venyttävän kulman pakarasta it-jänteen kiinnitys kohtaan polven lähellä. Etureisi: sohvalla toinen jalka maahan ja toista venytettävää jalkaa käännän sivulle toisen jalan suuntaan ja selkää taltat samalla taaksepäin. Hankala selittää ilman kuvia, mutta toimi ihan hyvin akuutissa vaiheessa ja sain vaivat pysymään poissa kesäkuussa kovimpien treenien aikaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy