Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Tarppa

Jäsenet
  • Content Count

    4
  • Liittyi

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
  1. Valitettavasti toisella puolella Suomea... Kuopiossa asustelen. Jos jollakin on täältäpäin suositella jotakuta niin saa kertoa!
  2. Venyttelen, mutta todennäköisesti liian vähän. Minkä lihaksen kireys erityisesti voisi oireilla polvessa? Yleensä taka- ja sisäreidet tuntuu jäykimmiltä. Katselin netistä alaraajoihin erikoistuneita fyssareita, joilla on mahdollisuutta tehdä kunnon askelanalyysi. Taitaa olla reissu sellaiselle edessä.
  3. Kiitos vastauksista! Kenkinä minulla on Asics Trainer, joissa pikaisen googlauksen perusteella on kevyt pronaatiotuki. Tosin nuo kolme viimeisintä lenkkiä juoksin Icebugeilla... Ja kipua siis saattaa tuntua kävellessäkin, jolloin jalassa Palladiumin talvikengät. Ehkä menen fyssarin kautta, ja kysyn häneltä lisäneuvoa kenkiin.
  4. Alkaa hermo mennä, kun kohta puoli vuotta taistellut polvikivun kanssa ja ollut käytännössä juoksematta. Kipu alkoi loppukesästä, jolloin olin fyysisesti raskaassa kesätyössä ja harjoittelin samaan aikaan ensimmäiselle puolimaratonilleni. Tuolloin kipu oli vielä suht lievää, joten kevensin harjoittelua ja lähdin silti juoksemaan puolikasta syyskuun alussa. Puolikkaan ekat 15 km sujui erittäinkin hyvin, mutta sitten iski kaamea vihlaiseva kipu tuohon vasempaan polven sisäsyrjään aina jalkaa koukistaessa. Melkein itkien juoksin loppuun todella oudolla askelluksella, kun en juuri yhtään jalkaa kivultani kyennyt taittamaan. Puolimaran jälkeen pari viikkoa meni siihen, että pystyin alkaa taas kävelemään, pyöräilemään ja nousemaan rappusia normaalisti. Syyskuusta joulukuulle oli välillä jopa viikko ilman kipua, mutta sitten taas ihan kävellessä vähän tuntui. Mitään isoa kipua ei loppuvuodesta enää ollut. Niinpä joulukuun lopussa ajattelin, että uskaltautuisin taas juoksemaan. Kykeninkin kahdesti hölkkäilemään parin kilometrin matkan ilman kipuja. Kolmas kerta toden sanoi, ja jouduin jättämään lenkin kesken. Nyt kipu tuli taas kunnolla takaisin, eli vaimean tuntuman sijalla oli kunnon vihlonta. Tästä suivaantuneena menin lääkäriin, jossa polveni magneettikuvattiin. Tänään sain tulokset, ja nivel on kuulemma aivan erinomaisessa kunnossa. Mitähän ihmettä nyt oikein täytyisi tehdä? Pitää edelleen taukoa juoksemisesta? Lopettaa juokseminen kokonaan? Juosta kivusta huolimatta? Lääkäri osasi sen ainoastaan sanoa, että askellus kannattaisi katsoa kuntoon jonkun ammattilaisen kanssa. Jos vika onkin vääränlaisessa juoksutekniikassa, niin ongelma saattaisi korjautua hyvinkin helposti. Mistä tällaisia ammattilaisia löytää? Puhutaanko nyt fysioterapeuteista vai jostain juoksuvalmentajista? Usein myös sanotaan, että hyväkuntoiset jalan lihakset suojaavat polvikivulta. En muuten osaa jalkojeni lihasten kuntoa arvioida, mutta kehonkoostumusmittauksen mukaan jalkojen lihasmassa on ainakin riittävä. HELP ME!! :(
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy