Jump to content
Juoksufoorumi.fi


KaunoSaario

Jäsenet
 • Posts

  17
 • Liittyi

 • Last visited

Converted

 • Tavoite
  Puolimara 1:45 ja 800m 2:20

Recent Profile Visitors

164 profile views

KaunoSaario's Achievements

 1. KaunoSaario

  800m

  Tuli visio että voisi osallistua erääseen 800m kisaan noin 7 viikon päästä. Viime kesältä on noin 2:26 aika ja tästä pitäisi saada parannettua. Talvi on mennyt nylkytyksellä ja keväällä on mäkivetoja/portaita tullut tueksi. Hapenotto on testattu ja samaa tasoa kuin viime keväänä, mutta jalat ei ole samalla tasolla. Miten viimeiset 7 viikkoa kannattaisi käyttää?
 2. Uusi tavoite on asetettu 2021 keväälle: 1:45 alitus. HCR meni suhteellisen helpon tuntuisesti 1:50 ja vika vitonen alle 25min. Samaan aikaan pitäisi saada 800m 2.20 tasolle (noin 5sek pois) ja nähtäväksi jää miten nämä kaksi tavoitetta stemmaavat. Helppo muistisääntö, että ottaa 5min ja 5sek pois joka vuosi.
 3. En tiedä, olen muuallakin huomannut että Suunto laskee vähän reilusti juostessa matkaa. Viivalta viivalle tuli 21,5. Veikkaan että on ihan laskennasta ja GPS:n tarkkuudesta kiinni, jos esim laskee pientä siksakkia reitin eikä interpoloi suoraksi kuljettua matkaa.
 4. Himpura kun oli lähellä 1:50 alitus tänään, mutta loppuaika 1:50:32. Suunto näytti matkaa liikaa ja alun jalan puutuminen säikäytti niin tuli otettua rauhassa. Vika vitonen mukavasti alle 25min, joten vaikka tavoite ei mennyt rikki niin ensi kaudella 1:45!
 5. Itselle toimi 8 viikon cooper-ohjelmassa parhaiten juurikin nuo kerran viikkoon 3x 1000m vedot parin minuutin palautuksilla sen Cooperin tavoitevauhtia. Totuttaa myös tuntemaan sen vauhdin mitä pitää mennä. H-hetkellä sitten sinnillä putkeen nuo.
 6. Ajaksi tuli 49:03 ja kohti uusia tavoitteita. Märkää oli ja ikävä rata.
 7. Sain äsken päähäni mennä jälki-ilmoittautumaan tänään juostavalle kympille. Entinen paras joku 53min joten asetetaan 50min tavoitteeksi. Klo 13:50 ollaan viisaampia. Keli ihan hanurista kylläkin.
 8. KaunoSaario

  Cooper

  Huh, ensimmäistä kertaa yli maagisen 3000m rajan. Noin 2kk cooper-tulokseen tähtäävä ohjelma toi tulosta ja tästä jää kyllä omaan harjoitteluun jatkossakin ainakin reippaat 1000m vedot. 3010m meni tänään.
 9. Sama juttu, ilmeisesti lähtöryhmät 1 ja 2 meni eri reittiä kuin loput. Onko kukaan kysynyt järjestäjiltä tästä? Tämä myös selittäisi pieneltä osalta miksi oma suunto näytti melkein 21,6km.
 10. Nonni. HCR ja samalla eka puolikas takana ja nettoaika oli 1:54 ja risat. Eli poistun ketjusta. Lämmintä oli, mutta ei liian. Alun ruuhkan jälkeen vauhti meinasi kasvaa liiaksi, kolmas kilsa meni jo melkein alle 5:00/km ja piti himmata. Homma toimi ja katselin että keskivauhti stabiloitui 5:25 tasolle. Seurasin vaan että keskivauhti pysyy tavoitteessa, mutta tässä olisi tullut käpy, jos olisi ollut hilkulla, sillä Suunto mittasi matkan 600m pieleen joten loppukiri alkoi myös liian aikaisin. 10-13km oli euforinen, kulki todella hyvin ja nauratti. 16-19 taas tuskainen, vituttikin. Järjestelyt hyvät, paitsi liikenteenohjaus vähän tökki. Ja parempi tulos kuin Iivolla -> kohti 1:45 tavoitetta mars!
 11. Nonni, viikko enää aikaa valmistautua ja suhteellisen luottavaisin mielin juuri nyt. Paikat kunnossa, uudet kengät sisäänajettu ja eilen 12,2km vk-lenkki (varmaan melkein mk) vauhdilla 5:22/km ja vielä jäi voimia. Tänään jalat ok ja huomenna viimeinen pitkä lenkki ennen HCR:ää, ehkä 15-16km. Kunto ei ole viimeisen kuukauden aikana kehittynyt kauhesti, mutta ehkä perussuorituksen taso on kuitenkin parantunut. Pienenä riskinä kosteahko reissu alkuviikosta lämpimässä joka saattaa kuivattaa miestä. Sykkeitä en ole jaksanut katsella kovin tarkkaan, enkä aio tehdä sitä suorituksen aikanakaan. Ladataan keskivauhti 5:40 tauluun ja pidetään se, lopussa nipistellään pari minuuttia pois.
 12. Vähän synkkiä pilviä tavoitteen edessä. Parin viikon lähes totaalinen juoksutauko takana kantapäävaivan vuoksi. Yritin tehdä muuta aerobista sillä välin (n. 2krt viikko) ja nyt koipi taas kunnossa. Mutta! Juoksukunto tuntuu kadonneen johonkin aika totaalisesti. Maanantaina varovasti kokeileva 11km (juoksu/kävely) ja tänään 15km pk-lenkki. Tai piti olla pk, mutta ei väliä miten hitaasti menin niin sykkeet tapissa. Kevyesti nenän kautta hengittäen, mutta keskisyke lähellä anaerobista kynnystä ja välillä ylikin. Olettaisin että jos 1h30m mennään anaerobisen rajalla ja yli niin hapottaisi aika pahasti, mutta ei tuntunut siltä. Alkoi vituttaa sykkeet niin paljon että juoksin kostoksi viimeisen kilsan 4:40 vauhtia. Sykerajat on juoksutestissä laktaatit mittaamalla määritelty hiljattain, ei pitäisi olla siitä kiinni ja Suuntokin on antanut ihan luotettavia sykkeitä so far. No, juostaan ja seuraillaan, liki 2kk aikaa vielä reenata.
 13. Itselleni tuo taulukko antaa juurikin oikean tuntuista vauhtia harjoitteluun. Tänään ”testikymppi” 10,6km 5:22 vauhdilla. Aika hapokasta oli, mutta edelleen jalat tuntui hyviltä. Sunnuntain 18,3km vauhdilla 6:22 ehkä vähän söi terävyyttä. Tekisi mieli vähän kiristää tavoitetta, mutta kuitenkin tässä nyt kyseessä ekaan puolikkaaseen treenaus niin nautitaan ja ei oteta liian vakavasti.
 14. Ehkä tämä tästä. 3kk vielä aikaa ja jotain kehitystä ehkä saatu aikaan. Sunnuntaina matolla mukavasti 1h30min 147 sykkeellä, vauhtia ei varmaan paljoa ollut. Tänään aamulla pääsi aurinkoon jäämuhkuraisille kaduille reilu 16km noin 5:55 keskivauhtia ja lopussa oli vielä hyvin intoa, keskisykkeet 165 ja mukana pari aika tiukkaa nousua. Jaloissa ei mitään tuntoja, voisi vaikka vetää illalla uusiksi.
 15. Ihan ok suoritus juosta vuoden sängyssä makaamisen jälkeen 1.53. 👌 Olen osin samaa mieltä, mutta joku kynnys on tällä hetkellä tuossa 5:40-6:00 vauhdin välissä. Sippi tulee 5:40 vauhdilla varmaan alle 15km. Jalat tuntuisi kestävän kovempaa vauhtia mutta keuhot ei riitä. Teen seuraavan kuukauden lyhyemmät lenkit nopeammin ja pidemmät edelleen hitaasti. Katotaan mitä tapahtuu. Stay tuned.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy