Jump to content
Juoksufoorumi.fiKaunoSaario

Jäsenet
 • Content Count

  13
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

34 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3010
 • 10km
  49:02
 • Puolimaraton
  1:54:35
 • Tavoite
  Puolimara 1:50 ja 800m 2:20

Recent Profile Visitors

93 profile views
 1. Itselle toimi 8 viikon cooper-ohjelmassa parhaiten juurikin nuo kerran viikkoon 3x 1000m vedot parin minuutin palautuksilla sen Cooperin tavoitevauhtia. Totuttaa myös tuntemaan sen vauhdin mitä pitää mennä. H-hetkellä sitten sinnillä putkeen nuo.
 2. Ajaksi tuli 49:03 ja kohti uusia tavoitteita. Märkää oli ja ikävä rata.
 3. Sain äsken päähäni mennä jälki-ilmoittautumaan tänään juostavalle kympille. Entinen paras joku 53min joten asetetaan 50min tavoitteeksi. Klo 13:50 ollaan viisaampia. Keli ihan hanurista kylläkin.
 4. KaunoSaario

  Cooper

  Huh, ensimmäistä kertaa yli maagisen 3000m rajan. Noin 2kk cooper-tulokseen tähtäävä ohjelma toi tulosta ja tästä jää kyllä omaan harjoitteluun jatkossakin ainakin reippaat 1000m vedot. 3010m meni tänään.
 5. Sama juttu, ilmeisesti lähtöryhmät 1 ja 2 meni eri reittiä kuin loput. Onko kukaan kysynyt järjestäjiltä tästä? Tämä myös selittäisi pieneltä osalta miksi oma suunto näytti melkein 21,6km.
 6. Nonni. HCR ja samalla eka puolikas takana ja nettoaika oli 1:54 ja risat. Eli poistun ketjusta. Lämmintä oli, mutta ei liian. Alun ruuhkan jälkeen vauhti meinasi kasvaa liiaksi, kolmas kilsa meni jo melkein alle 5:00/km ja piti himmata. Homma toimi ja katselin että keskivauhti stabiloitui 5:25 tasolle. Seurasin vaan että keskivauhti pysyy tavoitteessa, mutta tässä olisi tullut käpy, jos olisi ollut hilkulla, sillä Suunto mittasi matkan 600m pieleen joten loppukiri alkoi myös liian aikaisin. 10-13km oli euforinen, kulki todella hyvin ja nauratti. 16-19 taas tuskainen, vituttikin. Järjestelyt hyvät, paitsi liikenteenohjaus vähän tökki. Ja parempi tulos kuin Iivolla -> kohti 1:45 tavoitetta mars!
 7. Nonni, viikko enää aikaa valmistautua ja suhteellisen luottavaisin mielin juuri nyt. Paikat kunnossa, uudet kengät sisäänajettu ja eilen 12,2km vk-lenkki (varmaan melkein mk) vauhdilla 5:22/km ja vielä jäi voimia. Tänään jalat ok ja huomenna viimeinen pitkä lenkki ennen HCR:ää, ehkä 15-16km. Kunto ei ole viimeisen kuukauden aikana kehittynyt kauhesti, mutta ehkä perussuorituksen taso on kuitenkin parantunut. Pienenä riskinä kosteahko reissu alkuviikosta lämpimässä joka saattaa kuivattaa miestä. Sykkeitä en ole jaksanut katsella kovin tarkkaan, enkä aio tehdä sitä suorituksen aikanakaan. Ladataan keskivauhti 5:40 tauluun ja pidetään se, lopussa nipistellään pari minuuttia pois.
 8. Vähän synkkiä pilviä tavoitteen edessä. Parin viikon lähes totaalinen juoksutauko takana kantapäävaivan vuoksi. Yritin tehdä muuta aerobista sillä välin (n. 2krt viikko) ja nyt koipi taas kunnossa. Mutta! Juoksukunto tuntuu kadonneen johonkin aika totaalisesti. Maanantaina varovasti kokeileva 11km (juoksu/kävely) ja tänään 15km pk-lenkki. Tai piti olla pk, mutta ei väliä miten hitaasti menin niin sykkeet tapissa. Kevyesti nenän kautta hengittäen, mutta keskisyke lähellä anaerobista kynnystä ja välillä ylikin. Olettaisin että jos 1h30m mennään anaerobisen rajalla ja yli niin hapottaisi aika pahasti, mutta ei tuntunut siltä. Alkoi vituttaa sykkeet niin paljon että juoksin kostoksi viimeisen kilsan 4:40 vauhtia. Sykerajat on juoksutestissä laktaatit mittaamalla määritelty hiljattain, ei pitäisi olla siitä kiinni ja Suuntokin on antanut ihan luotettavia sykkeitä so far. No, juostaan ja seuraillaan, liki 2kk aikaa vielä reenata.
 9. Itselleni tuo taulukko antaa juurikin oikean tuntuista vauhtia harjoitteluun. Tänään ”testikymppi” 10,6km 5:22 vauhdilla. Aika hapokasta oli, mutta edelleen jalat tuntui hyviltä. Sunnuntain 18,3km vauhdilla 6:22 ehkä vähän söi terävyyttä. Tekisi mieli vähän kiristää tavoitetta, mutta kuitenkin tässä nyt kyseessä ekaan puolikkaaseen treenaus niin nautitaan ja ei oteta liian vakavasti.
 10. Ehkä tämä tästä. 3kk vielä aikaa ja jotain kehitystä ehkä saatu aikaan. Sunnuntaina matolla mukavasti 1h30min 147 sykkeellä, vauhtia ei varmaan paljoa ollut. Tänään aamulla pääsi aurinkoon jäämuhkuraisille kaduille reilu 16km noin 5:55 keskivauhtia ja lopussa oli vielä hyvin intoa, keskisykkeet 165 ja mukana pari aika tiukkaa nousua. Jaloissa ei mitään tuntoja, voisi vaikka vetää illalla uusiksi.
 11. Ihan ok suoritus juosta vuoden sängyssä makaamisen jälkeen 1.53. 👌 Olen osin samaa mieltä, mutta joku kynnys on tällä hetkellä tuossa 5:40-6:00 vauhdin välissä. Sippi tulee 5:40 vauhdilla varmaan alle 15km. Jalat tuntuisi kestävän kovempaa vauhtia mutta keuhot ei riitä. Teen seuraavan kuukauden lyhyemmät lenkit nopeammin ja pidemmät edelleen hitaasti. Katotaan mitä tapahtuu. Stay tuned.
 12. Hidasta kehitystä, ei meinaa kärsimätön jaksaa odottaa kunnon nousemista. Pakkasta oli maanantaina -24 niin kokeilin matolla juosta 21,1km hitaasti, aikaa meni 2h20min ja sykkeet 155. Tänään yritin tavoitevauhdilla 12km, mutta jäi 5:54/km vauhtiin ja keskisyke karkasi 166 tasolle. Olisin jaksanut jokusen kilometrin vielä tuolla vauhdilla. Jalat ei olleet maanantaista moksiskaan. Eli pk-treeniä ja kilsoja vaan lisää. Onneksi aikaa on.
 13. Ilmottaudutaan mukaan. Tavoite toukokuussa 2019 juosta elämäni ensimmäinen puolikas alle 2h netto. Ikää 39 eikä urheilutaustaa, velttoilua 10 vuotta takana. Syksyllä aloitettu hölkkäily noin 2-3krt/viikko. Nyt kunto 10km 55:30 ja pisin lenkki tänään 18,5km tasan 6:00min/km. Hölkän lisäksi kuntosali 2-3krt viikko.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy