Jump to content
Juoksufoorumi.fifillarit

Jäsenet
 • Content Count

  15
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Olen nyt tässä arponut jo tovin kumpi ajaa paremmin minun tarpeet, Suunto 9 vai Polar Vantage. Taas hävettää myöntää, että olen jälleen kerran kahden kellon loukussa antaessani Vantage V:le mahiksen (M jo kokeiltu), mutta toisaalta käytettynä ostettu ja saaneen omani pois kun luovun toisesta. Mutta pari kyssäriä; 1. Miten kesken treenin voi lopettaa reittinavigoinnin tai vaihtaa reittiä? Jos esim olen luonut yhden reitin starttipaikalle ja toisen itse treeniä varten, mutta haluan kilsat ja sykkeet samaan treeniin. 2. Saanko jotenkin tuotuoa Suunnon Appista treenit Flowhun, esim Stravan kautta? Jos saan, niin meneekö noi kardiokuormat yms jokseenkin oikein vai meneekö siinä se aikansa nyt? Olen treenannut aika nousujohteisesti lokakuusta ja nyt alkaa tahti kiihtymään. Veikkaisin, että Vantage sekoaa ja luulee, että tapan itseni rasituksella ellei tajua noita aikaisempia treenejä. Asetuksita loitoin kyllä aktiivisuustasoa vähän ylemmäs kuin mitä normaalisti laittaisin. Kiitti! P.s. Annan mielelläni uuden arvion näiden kellojen eroista jos jotakuta kiinnostaa. Yhden arvion laitoinkin jo, mutta se oli ennen Vatangen isompaa päivitystä.
 2. Onko kukaan vielä kokeillut navigoida uuden reittiominaisuuden kanssa? Toimiiko hyvin? Entä onko näyttöön tullut asetus, millä saisi valon jatkuvasti päälle treenin ajaksi?
 3. Kiitti mielipiteestä! Mites syttyykö sitä napauttamalla valo treenatessa ja voiko näyttöä swaipata toiseen näkymään kesken treenin siitä?
 4. Mites toi Vantage V:n kosketusnäyttö, onko toiminut hyvin ja onko siitä mitään iloa? Syttyykö muuten valo sitä napauttaessa treenatessa? Voiko siitä swaippaamalla vaihtaa treenin kesken näyttötaulua? Jos ei ole verranut Vantage M:n niin ehkä vaikea verrata, mutta onko se samalla tavalla muovisen oloinen?
 5. Mielenkiinnosta, mihin näistä päädyit lopulta ja miksi? Itse harrastan uintia vähemmän, mutta joskus sitäkin. Pyöräilyä, lenkkeilyä ja salia eniten. Satunnaisesti hiihtoa, uintia, kiipeilyä ja mitä nyt milloinkin keksii. Minun nämä kellot ovat käyneet altaassa vain kerran ja silloin ilman sykevyötä. En osaa arvioida tämän perusteella kumpi olisi toiminut paremmin, mutta ehkä kevyt mutu, että Polar. Ainakin mielenkiintoista oli, että se huomasi myös uintityyliin. Ehkä sykemittaus vähän luotettavampi myös. Suunto saattoi arvioida matkan vähän paremmin.
 6. Kirjoitin tämän Suunto 9 ketjuun, mutta laitan myös tänne, kun koskee molempia kelloja: Olen nyt hetken aikaa käyttänyt vuorotellen Polar vantage M ja Suunto Baro 9 kelloja, kun satuin saamaan molemmat hyvään hintaan, niin päätin hetken testata rinnakkain. Ajatuksena myydä toinen pois kun osaan päättää kumpi on minulle parempi kello, jotta data on vain yhdessä paikassa. Muutamia ajatuksia, mitkä saattavat kiinnostaa jompaa kumpaa harkitse harkittaessa. Hinta noissa toki aivan eri. Liikun sekalaisesti kaikenlaista ja kello on myös päivittäisessä käytössä. Molempiin on myös valmistajien omat sykevyöt, mutta esim salilla yms käyttäisin mieluiten ilman vyötä. Listaan alle molempien plussia ja miinuksia, mitkä perustuvat vain omiin havaintoihin ja mieltymyksiin. Polar Vantage M + Appi ja koko ekosysteemi (mukaanlukien muokattavuus) + Rannesykemittaus (minulla toiminut lähes sykevyön tasoisesti ja ihmettelen kommentteja, missä valitetaan siitä) + Kardiokuorma ja muu data + valon liikesensori + Käyttöjärjestelmä + Rannesykemittaus (tahalteen uudestaan, kun on niin eri huomattavasti parempi ja mielestäni kaikin puolin tarpeeksi tarkka ja luotettava) - Valoa ei saa jatkuvasti päälle (minulle melkein dealbraker) - Muovisen oloinen ja lelumainen eteenkin huoli lasista (muovista) - Ei minkäänlaista navigointia (takaisin alkuun ilmeisesti tulossa) - Melko suppea ominaisuuksiltaan +/- keveys ja sirous ovat joko plussaa tai miinusta riippuen miten asiaa tulkitsee Suunto Baro 9 + Laadukkaan ja kestävän oloinen + Valon saa jatkuvasti päälle + Minulle riittävästi ominaisuuksia + Jonkinlaiset navi ja reittiominaisuudet + Barometri + Lämpömittari - Appi ja ekosysteemi (ei ihan paska, mutta vielä ongelmia eikä läheskään niin selkeä) - Käyttöjärjestelmä (mukaanlukien muokattavuus johtuen moves countin ja suunto appin ristiriidoista) - Rannesykemittaus (mielestäni todella paljon huonompi) +/- paino, eli on kestävän ja laadukkaan oloinen, mutta myös aika harkko ja kömpelö Molemmissa on mielestäni ollut yhtä helppo ottaa käyttöön, suunilleen saman tasoinen gps (ilmeisesti jopa sama siru) ja molempiin on ollut helppo liittää sensoreita yms. Akun kesto taitaa myös olla samaa luokkaa, tosin Suunnossa myös eri akkutiloja. Nyt minulle isoin kysymys on, kuinka paljon kaipaan reittejä yms tai jatkuvan valon mahdollisuutta. Jos en jatkuvaa valoa niin kaipaa, hoitaa Polar minusta kaiken "perushomman" paremmin... olen toiveikas, että se saattaa vielä tulla päivitysten myös ominaisuuksiin. Nyt näyttää siltä, että vähän käytetty Suunto 9 Baro black saatta tulla kohta myyntiin.
 7. fillarit

  Suunto 9 Baro

  Olen nyt hetken aikaa käyttänyt vuorotellen Polar vantage M ja Suunto Baro 9 kelloja, kun satuin saamaan molemmat hyvään hintaan, niin päätin hetken testata rinnakkain. Ajatuksena myydä toinen pois kun osaan päättää kumpi on minulle parempi kello, jotta data on vain yhdessä paikassa. Muutamia ajatuksia, mitkä saattavat kiinnostaa jompaa kumpaa harkitse harkittaessa. Hinta noissa toki aivan eri. Liikun sekalaisesti kaikenlaista ja kello on myös päivittäisessä käytössä. Molempiin on myös valmistajien omat sykevyöt, mutta esim salilla yms käyttäisin mieluiten ilman vyötä. Listaan alle molempien plussia ja miinuksia, mitkä perustuvat vain omiin havaintoihin ja mieltymyksiin. Polar Vantage M + Appi ja koko ekosysteemi (mukaanlukien muokattavuus) + Rannesykemittaus + Kardiokuorma ja muu data + valon liikesensori + Käyttöjärjestelmä + Rannesykemittaus - Valoa ei saa jatkuvasti päälle (minulle melkein dealbraker) - Muovisen oloinen ja lelumainen eteenkin huoli lasista (muovista) - Ei minkäänlaista navigointia (takaisin alkuun ilmeisesti tulossa) - Melko suppea ominaisuuksiltaan +/- keveys ja sirous ovat joko plussaa tai miinusta riippuen miten asiaa tulkitsee Suunto Baro 9 + Laadukkaan ja kestävän oloinen + Valon saa jatkuvasti päälle + Minulle riittävästi ominaisuuksia + Jonkinlaiset navi ja reittiominaisuudet + Barometri + Lämpömittari - Appi ja ekosysteemi (ei ihan paska, mutta vielä ongelmia eikä läheskään niin selkeä) - Käyttöjärjestelmä (mukaanlukien muokattavuus johtuen moves countin ja suunto appin ristiriidoista) - Rannesykemittaus (mielestäni todella paljon huonompi) +/- paino, eli on kestävän ja laadukkaan oloinen, mutta myös aika harkko ja kömpelö Molemmissa on mielestäni ollut yhtä helppo ottaa käyttöön, suunilleen saman tasoinen gps (ilmeisesti jopa sama siru) ja molempiin on ollut helppo liittää sensoreita yms. Akun kesto taitaa myös olla samaa luokkaa, tosin Suunnossa myös eri akkutiloja. Nyt minulle isoin kysymys on, kuinka paljon kaipaan reittejä yms tai jatkuvan valon mahdollisuutta. Jos en jatkuvaa valoa niin kaipaa, hoitaa Polar minusta kaiken "perushomman" paremmin... olen toiveikas, että se saattaa vielä tulla päivitysten myös ominaisuuksiin. Nyt näyttää siltä, että vähän käytetty Suunto 9 Baro black saatta tulla kohta myyntiin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy