Jump to content
Juoksufoorumi.fi


spfincke

Jäsenet
 • Content Count

  193
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  4

spfincke last won the day on December 2 2019

spfincke had the most liked content!

Community Reputation

888 Excellent

Contact Methods

 • Website URL
  sub230.blogspot.com

Converted

 • Puolimaraton
  1:10.20
 • Maraton
  2:28.44

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 7-8 eli vitosen (17.30-18.30 min) välein. Saatan ottaa ekan vasta kympissä jos tuntuu täyteläiseltä mahassa. Jos minulta kysytään niin ei kannata pihistellä geelien määrässä!
 2. spfincke

  Kangasala-Jukola 2019

  Kannattaa tosiaan nykäistä alku niin kovaa kuin pystyt juoksemaan. Sinne taakse jos jäät, niin siellähän sitten olet hitaammissa letkoissa jumissa. K-pisteelle maksimaalista vauhtia ja sen jälkeen alat huutelemaan olisiko kenelläkään sama ykkönen. Kyllä sieltä vastauksia tulee, muitakin epävarmoja on liikenteessä. Itsellä Jukolassa nyt ensimmäistä kertaa kaveriporukan joukkue ja jälleen kerran kolmas osuus. 1996 juoksin ensimmäisen kerran ja sen jälkeen väliin on jäänyt vain 2017, jolloin seurani järjesti ko. kisan. Mahtavia muistoja on kertynyt! Vaikka menestystäkin on kertynyt useamman voiton ja osuuspohjien muodossa, niin parhaimmin mieleen ovat jääneet ne aamuyön hetket, kun päivä alkaa valkenemaan ja suunnistus sujuu kuin itsekseen. Kertakaikkiaan parasta mitä tiedän. Nykyisin juoksukunto ei ole paljon parhaimmista vuosista pudonnut, mutta suunnistus ei enää suju. Tai mistäs minä sen tiedän, kun en ole vuoteen suunnistanut.
 3. Mikon kanssa treenattiin. Nykyään ei enää nähdä niissä merkeissä. Tuohon tilaan ei kannata itseään vetää.
 4. Itse asiassa Lykynlammen alueelle on 2 viikkoa sitten avattu talvireitti pyöräilijöiden ja muiden liikkujien käyttöön. Taitaa olla pituudeltaan 7 kilsaa. Kartta löytyy Facebookista Joensuun Pyöräilijöiden sivulta:
 5. Moi. Lunta Joensuussa on tällä hetkellä 60 cm (mittauspiste keskustan tuntumassa), joten polut ovat lumeen peitossa tai jäässä. En usko, että mistään löytyy yhtenäistä tallattua lumipolkua, vaan kannattaa pysytellä kaupunkialueella koirankusetuspoluilla. Herajärven kierrokselle en lähtisi, luulen ettei siellä liiku talviaikaan riittävästi ihmisiä jotta polku pysyisi auki. Kannattaa ottaa sukset mukaan, hiihtokelithän ovat täällä parhaimmillaan. Aamulla katselin Repokallion ajettua baanaa ja se oli huippukunnossa.
 6. Kun vertailen vaikkapa Vaarojen maratonia ja tiellä juostua maratonia, niin kyllähän Vaaroilla juokseminen on tietyllä tavalla kovempaa ja vaativampaa. Tiellä riittää tasainen rullaava askel ja rasitus pysyy tasaisena. Kolin maastoissa, ja muillakin poluilla, meno on koko ajan vaihtelevaa ja melkoista taiteilua oikean rasitustason suhteen. Siihen kun lisätään erittäin ikävät juurakot, kivikot ja seinäjyrkät alamäet niin johan on vaativuutta. Aikaakin tuppaa kulumaan se 4h, kun tiellä menee 2,5 h. Treenaaminen poluille vie paljon enemmän aikaa koska riittävän vaativia polkuja ja nousuja ei välttämättä ihan jokaisen takapihalta löydy. Sen sijaan juoksuun sopiva tie lienee jokaisen ulottuvilla joten aikaa lenkkeilyyn menee tarkalleen se kulloisenkin lenkin keston verran. Itselläni on tällä hetkellä aikaa treenaamiselle käytössä aamuisin klo 6-6.50 ja illalla noin tunti jossain välissä. Jos haluaisin pärjätä polkujuoksussa, tämä ei riitä koska sopivaa harjoituspaikkaa ei läheltä löydy ja poluille/mäkeen pitäisi siirtyä autolla. Siksi olen juossut viime aikoina vain sileän maratoneja. Voitaisiinko tehdä niin, että annetaan ihmisten juosta missä tykkäävät ja ollaan vähän positiivisempia? Pääasia että juostaan. Jokainen omalla tasollaan ja alustallaan. Lopuksi on vielä annettava ForrestG:lle pisteet, linja pitää keskustelussa kuin keskustelussa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy