Jump to content
Juoksufoorumi.fi


iibor

Jäsenet
 • Content Count

  62
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

83 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. iibor

  Pyöräpohdintaa

  Itellä vähän samat ajatukset kuin Antilla, plus että voin suoraan sanoa, että mikäli "uran" päättävää loukkaantumista ei tule, niin kyllä tän lajin parissa mennään päätyyn asti! Miksipä ei siis suoraan ostaisi nimenomaan tähän lajiin sopivinta pyörää, kun sen osto on joka tapauksessa jossain vaiheessa edessä. Eli näköjään vastasin tässä itselleni, eli unohdan ihmettelyn ja pitäydyn alkuperäisessä suunnitelmassa. Ostan siis tri-pyörän. Ensin kuitenkin on käytävä fitissä.
 2. iibor

  Pyöräpohdintaa

  Joo, rahaa ei ole eikä liiemmin säilytystilaa, niin samansuuntaisia ajatuksia myös itsellä... Tällä hetkellä tuntuu kilpailumatkoistakin siltä, että eniten haluan nyt panostaa puoli- ja täysmatkaan. Toki valmistavina meinaan käydä muutamat sprintit js perusmatkat per vuosi, mutta niihin löytyy sitten tuo crossari jos on tarvis. Mutta mikäli perusmatkoista meinaan lähinnä tuon Vantaan vetäistä niin siellä ei mitään pyörärajoituksia ainakaan ollut...
 3. iibor

  Pyöräpohdintaa

  Hyvää keskustelua ollut täällä. Kiitos myös vinkkejä ja neuvoja antaneille. Tänään tuli lisää hämmennystä tähän pyöräasiaan, kun eräässä mittatilauspyöriäkin valmistavassa liikkeessä oltiin sitä mieltä, ettei tässä vaiheessa harrastusta tri-pyörästä saa oikein sitä etua mihin siitä osaavissa käsissä on. Tai lähinnä suositteli mieluummin oikean kokoista maantiepyörää nyt alkuun. Mitäs täällä ollaan tuosta mieltä? Vaikeita juttuja nää, perkele. Pitäis melkein saada oikean kokoinen tri-pyörä hetkeks lainaan ja ajella sillä. Millään ei tekis mieli hommata maantiefillaria enää tuohon crossarin rinnalle.
 4. Tähän oli sen verran tullut muutoksia Lahdessa ainakin, että viimeistään maalisuoralla pitää vetoketju olla kiinni 😁
 5. iibor

  Pyöräpohdintaa

  Kiitos näistä. Näin järkevästi kun ajattelee, niin tällainen aloittelija ei varmasti saa sähkövaihteiden potentiaalista läheskään kaikkea irti. Ja toisaalta, pidemmillä matkoillahan niitä vaihteita ei juurikaan tarvitse renkata... Canyonilta saisi esimerkiksi Speedmax 8.0 CF:n Ultegran-osilla ja Mavicin hiilarikiekoilla 2999e. Tuossahan se voisi olla. Halvin Di2 kustantaa sen 4500e, niin kyllähän tuolla säästöön jäävällä 1500e mukavasti upgreidaisi pyörään vaikka mitä.
 6. iibor

  Pyöräpohdintaa

  Ensi kauden pyöräpohdinta on jo alkanut. Koska budjetti on hieman rajallinen, mutta sähkövaihteita tekisi mieli, niin kertokaan hyviä syitä sille miksi EI pitäisi ostaa sähkövaihteita vaan tyytyä mekaanisiin? 😄
 7. On kyllä, mutta valtuutettu Canyon-huolto kyllä löytyy Helsingistä Triathlon Cornerista. Eiköhän tuo ihan takuukorjaukseen mene. Noin muuten pitää kyllä ihailla @ForrestG:n vauhtia pyörällä... tai oikeastaan hieman myös kateellisena katsella esimerkiksi tuon reilu kasikymppisen lenkin keskivauhtia. Itsellä tekee tiukkaa päästä yli kolmenkympin cyclolla, mikäli reitillä on enemmän kuin yksi ylämäki...
 8. Tämä on meilläkin opettelussa... 🙄 2v kultainennoutaja siis meillä ja lenkkeilyt sujuu välillä oikein hyvin ja välillä taas... ei niin hyvin. Pahimpina kertoina valehtelematta 2m välein haistelua ja merkkailua ja sit kun käskyttää liikkeelle, niin nuoren uroksen itsepäisyyskohtaus iskee ja poika heittäytyy selälleen maahan. Ei tollaista 30+kg painavaa koiraa kuitenkaan ihan helposti liikutella. Mutta, valoa onneksi tosiaan on näkynyt tunnelin päässä viime aikoina, joten eiköhän tuosta vielä lenkkikaveri tule 😄
 9. iibor

  Pyöräpohdintaa

  Joo, vanteen tutkiskelun (622x18 oli koko mikä löyty) ja googlettelun jälkeen, uskalsin (:D) ostaa 25mm contit alle. Jännä kyllä nähdä tuo ero. Lisäksi näköjään paineita saa ihan surutta laittaa tällä painolla ainakin sen 8bar, ainakin tuon @AnttiSn:n linkkaaman sivuston mukaan: "Riders over 180 lbs or 81kg are advised to inflate their tires to the maximum pressure recommended by their tire manufacturer without exceeding 150psi or 10bar" Missäs päin pääkaupunkiseutua olisi muuten paras paikka käydä bikefitissä?
 10. iibor

  Pyöräpohdintaa

  Kiitos hyvistä vastauksista, eiköhän se tosiaan nyt varmistunut, että tripyörä se seuraava tulee olemaan. Lisäksi täytyy tosiaan käydä nyt vielä hommaamassa nuo kapeammat contit alle varmaan jo heti huomenna, niin ehtii niilläkin treenailla ennen Turkua. Voi olla erittäin tyhmä kysymys, mutta sallittaneen noviisille. Voiko tuossa olla jotain sellaista, miksi 25mm ei tuohon alle mene? Kiekot on stockit DT Swissin RR522:set.
 11. iibor

  Pyöräpohdintaa

  Löytyipä hyvä ketju täältä! Nimittäin juuri olen aloittanut pohtimisen, minkä sitä ostaisi uudeksi pyöräksi. Nyt on kolme kisaa (sprintti, perusmatka ja puolikas) ajettu vuoden vanhalla cyclolla, jossa stemminä 80mm, spacerit yhtä lukuunottamatta otettu pois ja aerotangot asennettu tankoon. Ajoasennon puolesta tuo puolikkaan 90km meni ihan mukavasti, tosin pientä selkäjumia oli havaittavissa 70km kohdalla. Kumeina pyörässä tällä hetkellä 32mm Continentalin GP5000:set ja niihin liittyykin ensimmäinen kysymys. Painoa on tällä hetkellä 91,5kg ja jostain luin, että tuollaiset leveämmät maantiekumit voisi sopia paremmin, mikäli painoa on jonkun verran. Onko tässä mitään perää? Vauhti kyllä on kasvanut tässä vuoden aikana mukavasti ja erityisesti noiden Contin renkaiden asentamisen jälkeen tuntui että ihan lentää 😄 kuitenkin sitä pohtii, että saisiko kapeammista renkaista kisoissa vielä enemmän hyötyä? Seuraava kisa olisi tuossa reilu kuukauden päästä oleva Challenge Turku -puolimatka, joten sinne vielä kerkeisi hyvin treenaamaan uudella kisasetillä, jos sellaista meinaa. Sitten siihen uuden pyörän pohdintaan. Olen nimittäin nimenomaan miettinyt, että onko mitään järkeä ostaa maantiepyörää cyclon rinnalle vai panostaa ihan oikeasti bikefittiin ja tripyörään? Harrastus tulee kyllä jatkumaan ja itseni tuntien, mitä pidemmälle harrastus jatkuu, sen vakavammaksi se muuttuu. Olen pohtinut, että jos tripyörään päädyn, haluaisin sen olevan todennäköisesti Canyonin Speedmax, mutta ihan ei ehkä budjetti veny sähkövaihteisiin. Olisiko esimerkiksi tuo Speedmax CF 7.0 ihan järkevä ostos vai kannattaisiko pistää tuohta vähän enemmän pöytään ja hommata suoraan 8.0. Toki jos on suositella parempaa tripyörää niin by all means, itse olen pyörissä vielä suhteellisen noviisi.
 12. Piti vielä nyt laittaa jos ei joku kyseistä appia ole käyttänyt, mutta Ironman Tracker oli kyllä todella hyvä! Löytyy sekä Play Storesta että App Storesta. Sillä oli koko suku valjastettu seuraamaan meikäläisen matkaa 🙂
 13. uin pelkkää vaparia, enkä tee volttikäännöstä (pari kertaa kyllä tehnyt, mutta en sitä ole koskaan oppinut niin hyvin, että olisi selkärankaan jäänyt 😄 ) Lättäreitä käytän suhteellisen harvoin, mutta silloin kun käytän, ei ole ollut vaikutusta. Toki potkutreeneissä ei matkaa mitata, kun kädet ei liiku. Yleensä uin pätkissä, eli 100-300m pätkissä. Yleensä vauhdit 2-3, lämppä 1-vauhdilla ja silloin tällöin irroittelen niin kovaa kun lähtee. Sykkeistä en oikein osaa sanoa, periaatteessa näyttää kait ihan oikeilta, ei ainakaan mitään epänormaaleja lukemia ole ollut. Alussa oli ongelmia nimenomaan tuon matkan kanssa, kun uin esim. 200m ja jäin pitämään taukoa päähän niin kelloon tuli yhtäkkiä 50m lisää. Jostain kumman syystä, kun aloin pitämään taukoja niin, että en kääntänytkään itseäni päädyssä 180-astetta vaan pidin kasvot edelleen menosuuntaan päin, matkat rupesivat näyttämään ihan oikein. Hieman oudolta kuulostaa tuo, kun nimenomaan kellon pitäisi tunnistaa käännös ja potku päädystä ja siitä mittaa se matka. Mutta tosiaan tämä auttoi matkan mittaamiseen. Jos en pidä taukoa, matka on aina näkynyt oikein. Uintityylin tunnistamisessa ei ole ongelmia ollut. Toki jos uit perhosta tai selkää, niin niitähän kello ei kai ole optimoitu tunnistamaan.
 14. Mulla on kyllä alun ongelmien jälkeen mitannut allasuinnissa matkat oikein ja tunnistanut myös uintityylin aina tarkalleen.
 15. iibor

  Uintikunto

  Mulla taas eilisen Vantaan perusmatkan perusteella 1500m uinnin keskisyke 162 ja maksimi 173. Oma fiilis olisi kertonut ennemminkin jostain ihan täysin PK-sykkeistä. Eli todella oudot lukemat omasta mielestä. Tosin syke mitattiin ranteesta, joka ei tietysti se paras mahdollinen mittaustapa ole. Mutta tuskimpa tuolla niin väliä on, kun fiilis kuitenkin ihan ok koko ajan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy