Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Rural fitness

Jäsenet
 • Content Count

  93
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

315 Excellent

Converted

 • Maraton
  3.43 (2008)
 • Tavoite
  Parantaa aikaa alle 3.40 ajasta.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ilmoittauduin juuri Vantaan maratonille.
 2. No nyt näyttää siltä, että tuo Tampere ei sovi muihin aikatauluihin kuitenkaan. Harkitsen Vantaan maratonia.
 3. Mä olen vannonut juuri päinvastaiseen eli eka puolikas olisi nopeampi kuin jälkimmäinen. Tai siis näin se on kaikilla (onnistuneilla) maratoneillani ollut. No, syystä tai toisesta Helsingissä väsähdin täysin tuossa vikalla 7 kilometrillä ja jäin jänisjoukosta neljä - viisi minuuttia hyvin nopeasti.
 4. Kyllä se toimi mielestäni hyvin mullakin. Noudatin sitä jossa tavoiteaika oli 3.30 tai jotain sinne päin. Juoksin siis lopulta aikaan 3.49 mutta juoksu ei mennyt ihan oman maun mukaan, sillä elämäni ekaa kertaa seurasin jäniksiä. Mulle sopisi se, että juoksen alun kovempaa ja lopussa on varaa vähän hidastua. Jänöt juoksevat tasavauhtia koko matkan. (En ehkä myöskään ollut tuon kovemmassa kunnossa, mutta pakko tätä on itselleen jollain tapaa selittää.)
 5. Juoksin maratonin Helsingissä 18.5. ja melkein heti maaliin päästyäni ajattelin, että mihin seuraavaksi. En ole kaksinen maratonkonkari, sillä ennen tätä HCM:ää olin juossut maratonin viimeksi 11 vuotta sitten. Silloin juoksin kuusi maratonia muutaman vuoden sisään. Nyt kunto näytti olevan ihan ok, mutta jäi kaivelemaan kun jäin 9 minuuttia omasta ennätyksestäni eli erittäin kova motivaatio olisi rikkoa se tänä vuonna, kun nyt juoksukunto on tullut hankittua. Tampereella olisi maraton 31.8. Millaisia kokemuksia porukalla siitä? HCM:ssä hieman häiritsi jatkuvat ruuhkat (okei, viimeiset 7 km sain ihan rauhassa romahdella kyllä), eikä hellesääkään suosi minua. Aluksi meinasin, että jos Vantaalle lokakuussa, mutta tuntuu että kunnon ylläpitäminen olisi helpompaa tuohon elokuun tapahtumaan. Vai onko? Miten tätä juoksuaan kannattaisi nyt rakennella, että kunto olisi elokuun viimeisenä ihan parhaimmillaan? Treenasin tälle HCM:lle tapahtuman omien sivujen treeniohjelman mukaan (12 vkoa maratoniin).
 6. Nykyään lehtitalot julkaisevat useinkin lehtiä, jotka ilmestyvät 1 - 2 kertaa vuodessa. Silti ne ovat lehtiä. Perustunee irtonumeromyyntiin sitten. Esim. häälehdet, jotkin tietyntyyppiset ruokalehdet jne.
 7. No jo on! Tämä tyyppi niisteli ihan keskellä sumaa, ettei voinut olla millään muotoa kyse siitä, ettei huomaa. Joitakin ei pitäisi päästää lähtöviivalle ollenkaan.
 8. Onnea kaikille maratonin suorittaneille! Itse lähdin 3.45 jänisten matkaan. En ole aikaisemmin juossut jänöjen kanssa ja jälkikäteen ajatellen se oli sekä hyvä että huono ratkaisu. Jäniksemme eivät juurikaan ottaneet vesipisteiltä mitään, vaan matka jatkui koko jaan tasaisesti. Melkein joka juomapisteen jälkeen jouduin vähän kirimään heidät kiinni. 30 kilometriin asti tämä olikin ihan fine, sitten alkoi kone hyytyä. Joskus 7 km ennen maalia päästin jänikset (ja aika pieneksi kutistuneen seurueensa) menemään ja kärsin jonkinlaisesta romahduksesta. Maaliin tulin ajalla 3.49 mihin olin lopulta hyvin tyytyväinen. Jäi se silti vähän kaihertamaan, miksi luovutin lopussa. Olis kai sitä sinnillä päässyt. Oma epävirallinen tavoite oli parantaa enkkaa 3.40 mutta se ei nyt onnistunut. Toisaalta siitä on 11 vuotta aikaa, joten kyllä tämän nyt voi sulattaa. Maratonin alun ruuhkat olivat tympeät. Ihan startissa jotkut kiilasivat, runnoivat kantapäille ja ihan suunnilleen väkivalloin työnsivät tieltään. En tajua tällaista käytöstä, kuitenkin oltiin "vain" 3.45 vauhtisten jänisten matkassa. Yksi mies edelläni päätti yhtäkkiä niistää räkäänsä, käänsi vain päätään ja sihautti. Ei kiva. Osui meikäläistä olkapäähän ja vielä minunkin takanatulevani kiroili, että räkäklimpit voi käydä sylkemässä niin ettei takana tule ketään. Vähän tässä jäi (kuten arvasinkin!) sellainen fiilis, että pitäisikö yrittää tuota enkkaa vielä parannella tänä tai ensi vuonna.
 9. Mulla on Valentin Konoseen liittyen ihan erilaiset mielikuvat. Aikanaan olin hakemassa koiranpentua ja sen nimeksi tuli Vallu, sillä se oksensi hakureissulla samoissa kilometreissä kuin Valentin Kokonen siellä EM-kisoissa. Alle 20 on myös minun toive. Ja kisavauhdeista en osaa sanoa oikeen mitään. Jänisten reissuun meinaan iskeä, jospa ne ajattelisivat puolestani tuon vauhdinjaon.
 10. Vesisade kyllä tympisi. Mikään ei ole pahempaa kuin märät tossut pitkällä lenkillä. Muuten en ole helteen ystävä yhtään, kerran Tukholmassa piti keskeyttää 30 km kohdalla, kun en vain kestänyt siinä paahteessa enää hetkeäkään.
 11. Ai on myös 3.45 jäniksiä. En ole koskaan juossut jänöjen kanssa, en tajunnutkaan että niitä on noin tiheään. Myös minä lyöttäydyn noiden 3.45 matkaan, ellei sitä ennen tule takapakkia.
 12. Jes, sama tavoite. Mieluiten alle 4 h. Ajattelen ehkä juosta jänisten perässä, mitä en kyllä aikaisemmin ole tehnyt. Eniten pelkään alun ruuhkia ja että juoksu menee plörinäksi siinä. Toiseksi että maha menee sekaisin. Kolmanneksi että en osaa tankata kunnolla (tulen lenkillä aina nälkäiseksi). Ja neljänneksi, että ehdinkö illan viimeiseen junaan Pohjanmaalle...
 13. Uskomatonta, mutta totta: Helsingistä ei pääse pohjoiseen 18.5. maratonin jälkeen junalla kuin 19.40 tai sitten menee yöjuna puolenyön aikaan. En ole älynnyt huolestua aiheesta mutta nythän tajusin että maratonin lähtö on vasta klo 15. Pitäisi tehdä melkein oma ennätys (ehkä vaikeaa näin kymmenen maratonittoman vuoden jälkeen) ja käydä pikavauhtia hakemassa varusteet ja suihkussa ja _juosta_ Pasilan asemalle, notta ehtisin junalla vielä yöksi kotiin. Kaveri kyllä lohdutti, että tässähän on mulle vain hyvä kannustin juosta kaikin voimin. 😄
 14. Joo, saattaa olla että tein hätiköidyn päätöksen. Juoksen noilla nyt loppuviikosta pitkän lenkin (kaksi ja puoli tuntia) ja katson sitten, vaihdanko esim. noihin bostoneihin.
 15. Nyt on uudet popot, Adizero Adios 4 (naisten). Juoksin niillä kiireisen päivän vuoksi nyt vain puolen tunnin lenkin ja hyviltä tuntui. En ole ihan varma silti, onko nuo siltikin liian vähän vaimentavat... harkitsen vielä, vaihdanko ne pika pikaa noihin Bostoneihin. Sain nääs Intersportista 30 päivän juoksutakuun/palautusmahdollisuuden.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy