Jump to content
Juoksufoorumi.fi

syklis

Jäsenet
 • Posts

  335
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  3

Reputation Activity

 1. Like
  syklis reacted to Spica in Spica (ennätykset uusiksi lajista riippumatta)   
  Viime viikko meni, jos ei nyt ihan vihkoon, niin ainakin harakoille loppuviikon osalta. Viikko alkoi hyvin, mutta lässähti perjantaina ja jatkuikin sitten sunnuntaille. Taisi olla viimeinen kerta tälle vuoteen kun kuppi maistuu, sen verran harvinaista herkkua tuo nykyään on.
   
  Ma: 20min pyöräily, kevyttä + 1h40min juoksu, sis. 50min reipasta. Hieman sykkeet alkoi karata loppua kohden, pidempien vk-treenien puutetta selkeästi. tuntuma säilyi ihan ok kuitenkin loppuun asti. @ 169bpm tuo vk-osuus
  Ti: 20min pyöräily, kevyttä + 1h34min juoksu, kevyttä
  Ke: 30min pyöräily, kevyttä + 1h37min juoksu, kevyttä (jokin pieni tuntemus oik. sääressä, liekkö astuin huonosti jossain kohtaa kuoppaan, loppumatkasta tuntui pari kertaa kun venyttyi enemmän nilkasta koukkuun kuopassa, ja sitten pyörällä tuntui juoksun jälkeen...)
  To: 20min pyöräily, kevyttä + 1h28min juoksu, kevyttä (ei enää tuntunut jalassa)
  Pe: 1h15min pyöräily, kevyttä + 31min juoksu, kevyttä (ei tuntunut). Kiire oli party party, joten juoksu jäi nyt lyhyemmäksi
  La: Lepo...
  Su: 50min juoksu, kevyttä
   
  No, eilen palattiin takaisin raiteille 50min vk-juoksun parissa, tuntuma hieman parempi kuin viikko sitten ja pystyi ongelmitta tekemään pienen loppunoston viimeiselle 5 minuutille. Katsotaan miten tällä viikolla ehtii, pari selkeästi kiireisempää päivää mm. torstai ja sitten ainakin sunnuntai. Lauantaina jos herää ajoissa, on sauma ehtiä jotain tehdä.
 2. Onnittelut!
  syklis reacted to samiko in samiko (Roth 2021 sub 10h)   
  7.09 Kotiuduttu, hyvä reissu.
   
  Kisaa ennen hieman vielä pe ja la yskitti, mutta muuten olo ihan ok ja shakedown pyörä tuntu hyvältä lauantaina.
   
  Sitten itse kisaan
   
  Häppeninki oli aika iso vaikka vaan noin puolikas normaalista, kannustusta riitti melkein koko matkalle, hieno tapahtuma kaikin puolin.
   
  Aamulla oli viileä sää, noni 10 astetta. T1:seen olin saanut pyöränaapuriksi suomalaisen Pekan, oli oikein mukava turista lämpimikseen ennen lähtöä. Olimme vielä samassa "Sub 9 ja nopeat AG" ryhmässä, se vähän jännitti...
   
  Uinti 57m58s
   
  Alun pienen kamppailun jälkeen todella nautittava ja rauhallinen, otin ihan iisisti, koska uintia oli tosiaan aika vähän alla. Vain 133km viimeisen 12kk aikana. Tästä 111k sitten toukokuun, eli keskimäärin 6.5km viikossa 17vkon ajan.
   
  Uinti kanaalissa on helppoa, ei tarvitse juuri suunnistaa. Katselin auringon nousua ja sen kultaiseksi värjäämää mäntymetsää ja yritin vähän seurailla jotain jalkoja. En tosin mitenkään uskonnollisesti, välillä pidempiäkin pätkiä yksikseen rauhassa. Varpaille läpsijät ovat sen verran ärsyttäviä että yritän sitä itse välttää. Paluumatkalla kun aurinko jäi toiselle puolelle katselin kannustajia rannassa, moni keskusteli uintitekniikasta selkeästi ja ajettelin että on niin helpon ja upean näköistä oma meno että olen selkeästi keskustelun aiheena 🙂
   
  Sitten uinti alkoi loppua ja ajattelin että tässä oli varmaan päivän mukavin osuus.
   
  Vaihtoalueet ovat aika lyhyitä ja avustajat ovat auttamassa pakkaamista yms. eli homma toimii, otan kuitenkin rauhallisesti kuten tässä iässä jo kuuluu.
   
  Pyörä 4.42, reitti oli lyhyt, järjestäjän mukaan 170k, itse sain 167k. Normireitti on 176k kun kävin sen viime vuonna ajamassa.
   
  Aika paljon tuli porukkaa ohitse, ensimmäisellä kierroksella oli nousuun asti jonkun verran porukkaa seurana, mutta pääosin nopeampaa eli aika yksinäistä menoa. Tosin tuo on ihan mukavaa, ei tarvitse stressata välimatkoista ja ohituksista jne. Mitään sikamaisia draftailuja ei näkynyt, ilmeisesti extra kilometri juoksua pitää tarkoituksella beesaavat kurissa.
   
  Mitään kummempaa draamaa ei sattunut, sykemittarista meni patteri huonoksi, ja Polar pitää tätä tärkeimpänä infona ja jatkuvasti kertoo tästä jättäen vaikkapa teho- ja muut tiedot pimentoon (nicely done!). Eli piti mittari irrottaa että näki tehotietoja. Yksi läheltä piti tilanne kävi, eräällä katsojien melko tiheään reunustamalla osuudella noin 4v pikkutyttö singahti yhtään katsomatta eteen, ehdin vain huutaa kauhusta, olin menossa ihan suoraan päin, onneksi äitinsä ehti kiskaista tyttöä sivuun ja osuin vain hieman pohkeella tytön vartaloon (onneksi ei osunut vaikka polvi päähän). Tyttö selvisi säikähdyksellä ja niin minäkin, aikamoinen adrenaalipiikki.
   
   
  Ajoin watilleen (! ihan oikeasti, sekä AP ja NP) samoilla tehoilla kuin Konalla 2018 ja samoilla vermeillä. Tuolloin aika oli 4.44, eli mikään hirveän nopea ei Roth ole jos ottaa matkan huomioon. Nousua oli Polarin mukaan mukaan 1630m, Stravan mukaan 1860m
   
  Mikä mielenkiintoisinta, olin 2018 Konalla 3min nopeampi kuin Anne Haug, nyt jäin 28m30s, eli ero kasvoi 31m30s, vieläpä lyhyemmällä matkalla. Ero Patrick Langeen oli 2018 29min, nyt 52m, eli siinäkin ero kasvoi 23min. Eli pro:t ovat parantaneet huomattavasti, eri taktiikalla (vetää kovaa mäkiin) voi voittaa paljon aikaa tai mulla laahasi jarru tai joku laakeri 🙂 . Tietty kameramotot jne.
   
  Rauhallinen taktiikka oli varmasti tällä kunnolla varmasti kuitenkin se paras veihtoehto minulle.
   
  Juoksu 3.36 (tässä mittasin 42.1km, just in case)
   
  Sitä mitä odotinkin, onhan tuo juoksu vaan ihan hirveetä. Alusta asti miettii että josko kävelisi. 25km asti meni 5min/km vauhtia ja siitä sitten hiipu tuohon, varsinkin lopun ylämäissä oli vähän vaikeaa, alamäkeen kyllä "rullasi" ihan ok. 
   
  Maaliin selvittiin loppuaikaan 9h24min, ikäsarjan nestorina 10. Kovat menee todella kovaa.
   
  Vaikka vähän laskisi extraa tuohon pyörään niin eiköhän se 10h jäänyt vielä rikkomatta. Kuntoon nähden ihan nappisuoritus, ei jäänyt jossiteltavaa.
   
  Nyt olisi ämpärilistalta Kona, Swissman ja Roth suoritettu, eli saapa nähdä mitä tän touhun kanssa sitten tulevaisuudessa, jaksaakohan vielä motivoitua.
   
  Nyt kuitenkin lätkäkausi, toivottavasti ei tule koronarajoituksia. Treenileiri alkaisi jo perjantaina, mutta ehkä turvallisuussyistä kannattaa jättää väliin, ei ehkä kaikki reaktiot ja aistit terävimmässä tikissä.
   
 3. Like
  syklis reacted to puujalka in jt train (10k 40min, 1/2M 90min)   
  Hyvä päänavaus! Kyllä puolikkaan jälkeen kannattaa ottaa pari viikkoa aika löysästi.
 4. Onnittelut!
  syklis reacted to jt train in jt train (10k 40min, 1/2M 90min)   
  ^Olihan se. 
   
  Viikko 33 (16.8-22.8) 12/12
  Ma: A. 14,2km @ 4:34 (134). Pk + nopeus + HMP. Huonojen unien jälkeen, turvoksissa. Ihan hyvällä tuntumalla kuitenkin heti  liikenteeseen. Alkuun perus pk:ta, sitten 6x100m stridet. Ensimmäinen tahmea kuten aina, loput ok. Sitten oli tarkoitus ottaa muutama km kisavauhtia, tuli 3,48km @ 3:51 (158). Lähti yllättävän kevyesti, oli kyllä enemmänkin kympin vauhtia. Ihan luottavainen olo, jos loppuviikon keventely menee hyvin. 
  Ti: A. 11,9km @ 4:40 (133). Pk. Ei niin kevyt tuntuma kuin olisi halunnut. Ok menoa kuitenkin kelloa vilkuilematta. Napsu hiljempaa olisi pitänyt.
  Ke: A. 10,7km @ 5:11 (112). Palauttava. Ok, kevyt tuntuma. Jospa se tästä.
  To: A. 8,51km @ 5:07 (118). Palauttava. Piti pitää vapaa juoksusta, mutta heräsin ilman kelloa ajoissa, niin kevyt lenkki kuitenkin. Tuntui palautteluhölkältä, mutta meni näköjään pk1. Ok.
  Aika laiska olo rupeaa olemaan, kun ei ole tehnyt mitään kunnollista...
  Pe: A. 6,35km @ 5:05 (116), sis. 4x100m stridet. Palauttava. Hölkkä ihan sopivan kevyt tuntuma. Strideissä ei tuntumaa oikein ollenkaan. Saa nyt nähdä sitten huomenna...
  La: A. 21,1km @ 4:04 (169/180). Puolimaraton. Aamulla "heräämisen" (aika ohutta oli uni, jännitystä kait) jälkeen kävin hölkkäämässä pari kilsaa varmistaen, että ei mitään ihme kipuja/että suoli heräisi jos on herätäkseen. Sitten hetki pötköttelyä, jonka jälkeen julkisilla pelipaikoille. Hetki neppailua, jonka jälkeen verkkarit säilöön ja pari kilsaa verryttelyä. Siitä viivalle. Ajatuksissa oli lähteä hakemaan 4min keskivauhdin loppuaikaa. Startin jälkeen kisataktiikaksi valikoitui edellisellä sivulla esitetyistä vaihtoehdoista  täysillä, varmistellen, kiihdyttäen lähinnä @puujalka ehdottama täysillä eli paukusta kovaa ja hyytyen loppua kohti. Meno tuntui ensimmäiset kilometrit kevyelle ja kellon mukaan mentiinkin reilusti alle nelosen vauhtia. 5km kohdilla kävi mielessä tuliko aloitettua liian kovaa. Sitten hetken päästä reitinohjaaja nukkui ja juoksin pienen joukon mukana harhaan. Tuli hetken pysähdys ihmetellessä ja hiukan ylimääräistä matkaa + stressiä. Takaisin reitille ja vauhti edelleen hyvää. Sykkeet 170 kieppeillä oletetulla kynnyksellä. Jonnekin 12km kohdille tuli hyvin, mutta sitten rupesi muuttumaan vaikeaksi. 14-16 kilsat todella hitaat, ei jaksa. Ohi tultiin pariin otteeseen, mutta ei löytynyt voimia peesiin. Mutkitteleva reitti alkoi syödä voimia ja pienetkin töntäreeet tuntua. Viimeisellä parilla kilsalla yritin vielä kiristää, muttei se enää kiihtynyt, sykkeet vain vähän. Kunnialla maaliin kuitenkin. Maaliintulon jälkeen olo lähes kuin normaalin reippaamaan lenkin jälkeen. Jano. Kamojen keräily ja kotia kohti. Sään puoleen kävi mieletön tuuri. Aamulla ja kisan aikana lähes täydellinen keli, puolipilvinen +13°C(?) ja melko tyyni. Vajaa puolituntia maalintulon jälkeen juuri kun pääsi ratikkaan niin aukesi hanat taivaasta.
  Su: A. 16,6km @ 5:06 (118). Palauttava/pk1. Vaikka olossa ei muuten juuri eilinen tunnun, jaloissa huomasi. Reidet melko tönköt. Ulkoilmasta nauttien kevyttä hölköttelyä. Ok.
   
  yht. 91km
   
  Se oli sitten kisaviikko. Aikalailla suunnitelman mukaan meni. Maanantaina (sunnuntain retkahduksen jälkeen) viimeinen kisaan valmistava harjoitus. Lyhyt veto "kisavauhtia" meni niin kevyesti, että ajatuksiin tuli lähteä kokeilemaan lauantaina 4min/km alitusta. Ti-pe sitten vain kevyttä hölkkäilyä aamuisin ja pötköttelyä iltaisin. Työmatkat superkevyesti pyöritellen. Olo oli aika laiska, kun ei ole aikoihin näin vähän tullut liikuttua. 
   
  Lauantaina sitten se kisa
  Ja siihenhän se osui. Tyytyväinen oltava näin elämän ensimmäiseksi juoksukisaksi. Myös otsikko saatiin kuitattua. Hampaankoloon silti jäi. Ensinnäkin pikku harha kisan alkupuolella. Se tosin ei lopputulosta kaatanut, vaan kyllä se ihan puhtaasti kunto/vauhtikestävyys loppui kesken jotta 4min/km olisi alittunut. Splittien mukaan keskivauhti ensimmäisellä puoliskolla taisi olla 3:56 ja jälkimmäisellä 4:10 eli komeasti hyydyttiin. Toki jälkimmäinen oli myös reitin puolesta selvästi hitaampi. Tuli myös todettua, että Polar helvetin epätarkka ainakin tuommoisessa kaupunkisyherössä, nimittäin kellon mukaan matkaa tuli peräti 21,79km ja keskivauhti 3:56! Se hieman hämäsi suorituksen aikana. En tiedä olisinko saanut puristettua lisää, jos kello olisi näyttänyt että ollaan jäljessä tavoitekeskivauhtia? Tuskin riittävästi. Myöskään lopun vaikeina hetkinä en saanut piiskattua itseä tarpeeksi koville sykkeen mukaan. Olettamani kynnyksen päällä kyllä mentiin kisan keskisykkeessä eli sikäli sai kuitenkin irti. Energiaa en kisan aikana juuri ottanut, parilla juomapisteellä yritin juoda energiajuomaa, mutta suurin osa meni kyllä rinnuksille. Jälkikäteen mietin olisiko lopussa pitänyt hieman himmata 14 ja 18km juottopisteillä, jotta olisi saanut geelin ja enemmän energiajuomaa sisään. 
   
  Summasummarum. Ihan tyytyväinen olen, sain toteutettua 12viikon ohjelman ja selkeästi tuli tulostakin. Jossiteltavaa toki, olisiko parempaakin tullut paremmalla palautumisella/ruokailulla. Mutta nälkää jäi jatkaa touhua, kun kehitystä tullut ja ei se 4min alitus niin kauhean kauaksi jäänyt. Lisää treeniä ja uusi yritys vielä syksymmällä paremmalla kokemuksella.
   
  Mitenhän tästä nyt eteenpäin. Vantaa olisi mielessä. Kauanko syytä palautua? Olossa ja jaloissa (onneksi! kop kop!) ei sen ihmeemmin tunnu.  Mietin, että varmaan kuitenkin ensi viikko syytä ottaa varmuuden vuoksi aika kevyesti? Sitten ehtisi tehdä 4 viikkoa toivottavasti hyvää treeniä ja jäisi viikko kevennykseen ennen "revanssia".
   
  Tänään olen nyt ihan itse itselle myöntämäni luvan kanssa mässäillyt, huomenna sitten takaisin ruotuun. 
 5. Like
  syklis reacted to jt train in jt train (10k 40min, 1/2M 90min)   
  Kesä loppui virallisestikin viime viikolla=/
   
  Viikko 35 (30.8-5.9)
  Ma: A. 11,4km @ 5:08min/km (114bpm). Palauttava. Ihan ok tuntuma. Takareidet edelleen.. Uudet kengät, Hoka Mach4. Tuntui heti hyville jalkaan!
  I. 8,4km @ 5:03 (110). Alkuun tuntui taas todella huonolle, sitten ihan kohtuulliselle. Hyvä
  Ti: A. 16,1km @ 4:37 (130). Pk + 6kpl stridet. Ihan hyvälle tuntui. Sykkeetkin pysyi kurissa. Ok.
  Ke: A. 19,35km @ 4:19 (146).Vk. Ensimmäinen treeni puolentoista viikon takaisen kisan jälkeen. Tarkoitus ottaa maltilliset kynnysvedot 12min, 10min ja 10min. Tavoitteena 3:50-3:55. Toteumaksi tuli 1. 12min @ 3:51 (152/163) 2. 10min @ 3:49 (162/173) ja 3. 10min @ 3:49 (165/172). Alkuun tuntui ettei oikein lähde, sitten lämpeni. Toinen veto ok, tosin vähän liian kovaa. Kolmas yllättävän samoihin. Vedot menivät ehkä lähemmäksi 10k vauhtia kuin kynnystä eli napsu olisi pitänyt ottaa vuhdista pois.  Muuten kuitenkin hyvällä tuntumalla, paitsi vasen takareisi muistutteli toiden vedon lopulta lähtien. Vetojen jälkeen vielä reilun 5km @ 4:20 , kun "pääsi hikeen" ja kelikin ok. 
  To: 20,55km @ 4:27 (144). Pk2. Vasen takareisi pahana heti kättelyssä. Yritin kuitenkin pitää sykkeet pk2. Meno ei takareiden takia tuntunut lainkaan hyvälle. Jos takareittä ei lasketa, niin hyvällä tekemisellä ja jaksamisella lenkki. Vauhti yllättävän hyvä tuntumaan nähden. Aika raikas aamu, pitkissä kamppeissa.
  Pe: A. 11,2km @ 5:17 (110). Vasen takareisi tuntui heti ensi askelista lähtien ja läpi lenkin=/ Muuten ok.
  La: Lepo juoksusta. Ylensyöntiä ja vähän pyörittelyä trainerilla. En muistanutkaan kuinka puuduttavaa se on... Masentava fiilis ja olo ähkynä.
  Su: A. 25,9km @ 4:43 (123). Lenkille kokeilemaan, vaikka tiesi kuinka käy. Takareisi muistutteli koko matkan. Siitä johtuen kevyttä pk1 nylkkäystä vain huonolla fiiliksellä. Tuossa vauhdissa vielä siedettävä tunne takareidessä, mutta heti kun yritti nostaa pk2 vauhtii, niin rupesi tuntumaan pahalle. Lisää ylensyöntiä.
   
  yht. 113km
   
  Tällä viikolla oli tarkoitus palata harjoittelun pariin. Alkuviikosta ma ja ti suunnitellusti vielä vain kevyttä, jotka olivatkin ihan ok. Keskiviikkona sitten ensimmäinen kovempi treeni, kuitenkin suhteellisen maltillisesti kynnysvetoja. Tämä oli ihan hyvä harjoitus, mutta jo edellisen viikon keskiviikosta lähtien hieman oireillut vasen takareisi otti tästä nyt sitten itseensä ilmeisesti kovemmin. Torstain pk2 lenkki olikin sitten tervanjuontia, koska takareisi häiritsi koko ajan. Lauantaina otin ylimääräisen levon jalan takia ja siitä masentuneena vedin sitten vihkoon huolella myös syömisten puolesta koko vkl. Sunnuntaina jalka ei yhtään sen parempi ollut ja lähinnä hatutti läpi lenkin, kun olisi ollut hieno keli, mutta ei pystynyt nauttimaan menosta ollenkaan. 
   
  Summasummarum: Se pahin on nyt sitten totta ja telakalla ollaan. Turhaan tuli siis pohdittua millaisia treenejä kannattaisi tehdä, kun se ylivoimaisesti tärkein osa harjoittelua eli terveenä pysymyminen petti.
   
  Jälkiviisas on helppo olla. En malttanut kisan jälkeen toteuttaa kirjattua suunnitelmaa todella kevyestä palauttavasta viikosta, vaan lähdin ahnehtimaan kilsoja. Koko kesän pysyin ehjänä, kun tein mitä itsenäni viisaammat ovat miettineet. Sooloilu kostautui heti. Olisi pitänyt tajuta myös heti viime viikolla ottaa pari päivää lepoa, kun oireilu alkoi. Viime syksynä meni samoihin aikoihin jalka ja hölkät jäi siihen yli puoleksi vuodeksi, toivottavasti tämä menisi nyt ohi lyhyemmällä paussilla ja pääsisi ehkä vielä jopa tänä syksynä juoksemaan... Lievästi sanottuna ottaa päähän.
   
  Täytyy kaiketi nyt yrittää kuitenkin ryhdistäytyä ja hyväksyä tosiasiat ja minimoida vahingot. Ts. nollata viikonlopppu ja syödä järkevähkösti ja ylläpitää edes hieman vähäistä kuntoa trainerilla kärsien. Vkl trainerivirittelyjen ja työmatkojen perusteella ainakin pk pyörittelyä pystyy tekemään ilman kummempia tuntemuksia. Katsotaan jos löydän motia kovempaan ajoon tällä viikolla, että mitä koipi tuumaa siitä. Eihän tässä varmaan kovasti toisaalta hallaa tekisi enempää vaikka pitäisi ihan täyslepoa ensi viikonloppuun asti. Jos jalka tuolloin edelleen juoksukelvoton, niin sitten "pakko" aloittaa "cross-training"... 
 6. Like
  syklis got a reaction from jt train in Syklis (IM 70.3 <4:50 ja Mara <2:58)   
  To: 14km; 2+ km lämppä, 3x (1.6km+200m), 6+ km nousujohteista ad 3:55/km. Noi mailivedot meni 3:30-vauhtia.
  Pe: 12.5km 5:30 iisiä
  La: 40km fillailua 34km/h + 13km polkujuoksua 
  Su: 29km polkujuoksua 4:34/km nousujohteisesti. Lopussa painoi vähän jaloissa.
   
  Hyvä viikko, mutta lepoviikko tulee kyllä sopivasti. Tuntuu, että kunto on noussut ja juoksuvauhti on parantunut. Toivon trendin jatkuvan. Ensi viikolla kevyttä ja ehkä vähän allaspulikointia ja muuta fiiliksen mukaan.
 7. Like
  syklis reacted to PaHa in PaHa (Pitkiä matkoja maastossa)   
  Su 5.9.
   
  Illalla, kun synkkä pimeys alkoi vallata maata lähdin ulkoilmaan. 6km, josta piellä n. 4,5km ja soralla parissa pätkässä n. 1,5km. Vauhtia 5,47/km, keskisyke 124 (136) ja melko tasaista oli. Tällainen kevyt aukaisu näin viikon vaihtuessa.
   
  Ja mennyt viikko urotekoineen:
  - Juoksua 4h18min, 47,6km
  - Suunnistusta 55min, 5,9km.
   
  Yht. 5h13min eli aivan liian vähän, mutta minkäs teet kun olet laiska ja lihava. No oli sitä ns. hyötyliikuntaakin, mutta sitähän ei treeniksi lasketa!
 8. Like
  syklis reacted to vmaksi in vmaksi (Spine Race 2022)   
  29.8.-2.9.2021 Swiss Peaks 360 k:
   
  Vuorirymy ~102 h, ~326 km@3:19 km/h, keskisyke ~110, nousumetrit ~24500
   
  Kuten varmaan moni jo tietääkin, niin reissu jäi ns. loppusuoralla noin 38 kilometriä ennen maalia kesken vähän turhankin dramaattisissa merkeissä. Kirjoittelen tätä viestiä kyllä Genevejärven rannalta, mutta sairaalasta, jonne minut siirrettiin akuutin lämpöhalvauksen jälkeen Conchesin huoltopisteeltä eilen illalla. Jatkotutkimuksissa löytyi myös jalkapohjien hiertymistä sen verran levinnyttä tulehdusta, että nautin täällä olosta yli viikonlopun antibioottihoidon merkeissä.
   
  Haluan korostaa, että kisan jälkeinen sairaalareissu ei ole sankaritarina vaan traaginen jälkiseuraus. Eilen en vaan lämpötilan noustessa löytänyt keinoja kehon lämmönsäätelyyn, vaikka kokeilin kaikkea mahdolista saatavilla olevaa. Syynsä lopputulemaan oli varmaan niin aiemmalla kumuloituneella rasituksella kuin univajeellakin. Tahto päästä maaliin oli nyt vaan liian kova, että tuli vedettyä ihan rehellisesti yli kropan sietokyvyn. Joskus voisi käyttää järkeäkin.
   
  Kirjoittelen varmaankin FB:n puolelle isomman kronologisen jutun kisasta kuvineen ja reittikuvauksineen, linkkaan sen sitten tännekin. Aikaa kun mulla nyt tässä muutama päivä on. Vähän pitää vielä ryhmitellä muistikuviaan ja tehdä analyysia 200 mailin kisan erityishaasteista.
   
  Lyhyesti todettuna tein kolmisen vuorokautta hyvää omaa perustekemistä isommin puskematta ja sillä oltiin mm. Luca Papin kanssa samalla huoltopisteellä 241 kilometrin kohdalla juuri ennen Fenêtre d'Arpetten ylitystä. Neljäs vuorokausi oli tällä kertaa minulle liikaa. Monta arvokasta oppia jäi matkaan.
 9. Like
  syklis reacted to vmaksi in vmaksi (Spine Race 2022)   
  Toipuminen etenee ja pääsin sairaalasta pois. Vielä viiden päivän antibioottikuuri perään, että varmasti kaikki pöpöt kuolee. Siirryin tänään uudelle etäkonttorille Montreuxiin ja Suomeen pääsen keskiviikkona. 
 10. Like
  syklis got a reaction from PaHa in Syklis (IM 70.3 <4:50 ja Mara <2:58)   
  To: 14km; 2+ km lämppä, 3x (1.6km+200m), 6+ km nousujohteista ad 3:55/km. Noi mailivedot meni 3:30-vauhtia.
  Pe: 12.5km 5:30 iisiä
  La: 40km fillailua 34km/h + 13km polkujuoksua 
  Su: 29km polkujuoksua 4:34/km nousujohteisesti. Lopussa painoi vähän jaloissa.
   
  Hyvä viikko, mutta lepoviikko tulee kyllä sopivasti. Tuntuu, että kunto on noussut ja juoksuvauhti on parantunut. Toivon trendin jatkuvan. Ensi viikolla kevyttä ja ehkä vähän allaspulikointia ja muuta fiiliksen mukaan.
 11. Like
  syklis reacted to Tumpelo in Tumpelo (5km 17:XX ja puolikas alle 1:20:00)   
  Su 5.9 pienessä väsymyksessä palauttavaa
  Juoksu kärryjen ja nuorimmaisen kanssa. 
  7,12km@5:53@109/117bpm
   
  En tiedä pitäisikö kyseinen äänikirja kuunnella. Jos vaikka auttaisi uniongelmiin 

 12. Like
  syklis got a reaction from villea in Syklis (IM 70.3 <4:50 ja Mara <2:58)   
  To: 14km; 2+ km lämppä, 3x (1.6km+200m), 6+ km nousujohteista ad 3:55/km. Noi mailivedot meni 3:30-vauhtia.
  Pe: 12.5km 5:30 iisiä
  La: 40km fillailua 34km/h + 13km polkujuoksua 
  Su: 29km polkujuoksua 4:34/km nousujohteisesti. Lopussa painoi vähän jaloissa.
   
  Hyvä viikko, mutta lepoviikko tulee kyllä sopivasti. Tuntuu, että kunto on noussut ja juoksuvauhti on parantunut. Toivon trendin jatkuvan. Ensi viikolla kevyttä ja ehkä vähän allaspulikointia ja muuta fiiliksen mukaan.
 13. Like
  syklis reacted to villea in villea (IM < 11h)   
  5.9. Sunnuntaipitkis 29 km. Vauhti 5:56/km, syke 135/146, teho 211 W ja TSS 180. Pari pit stoppia ja vähän tukalaa oloa alussa, kun en viitsinyt ottaa juomaliiviä tai muuta evästä mukaan, mutta tankkasin vähän ekstraa juuri ennen lähtöä. Ajattelin ettei haittaa kun vauhti on hiljainen. En ottanut loppunostoa tai muuta reippaampaa spurttailua tähän lenkkiin, kun eilen ja torstaina oli kovavauhtisempaa juoksua ja jalaktin vähän eilisestä juoksusta ja kuulan kanssa kyykkimisestä jumissa. Ihan hyvin tuo kuitenkin lopulta tuli, aika tasaisella vauhdilla ja sykkeillä. Lopussa alkoi jo ajatukset seikkailemaan juomisessa ja muutenkin matka tuntumaan, mutta niin kai se pitääkin.
   
  Huomenna ehkä kotijumppa, tiistaina uinti, keskiviikkona lepo ja torstaina sitten reissuun. Tein rinkkaan ylimääräisen pehmusteen olkahihnan alle vanhasta makuualustasta niin, että siihen jää kolo solisluun kohdalle. Katsotaan jos siitä olisi apua, ettei tarvitse pyytää veljeltä että etsäviitsisitsä kantaa munkin rinkan kun hihna painaa.
 14. Like
  syklis got a reaction from Fatdofdof in Syklis (IM 70.3 <4:50 ja Mara <2:58)   
  To: 14km; 2+ km lämppä, 3x (1.6km+200m), 6+ km nousujohteista ad 3:55/km. Noi mailivedot meni 3:30-vauhtia.
  Pe: 12.5km 5:30 iisiä
  La: 40km fillailua 34km/h + 13km polkujuoksua 
  Su: 29km polkujuoksua 4:34/km nousujohteisesti. Lopussa painoi vähän jaloissa.
   
  Hyvä viikko, mutta lepoviikko tulee kyllä sopivasti. Tuntuu, että kunto on noussut ja juoksuvauhti on parantunut. Toivon trendin jatkuvan. Ensi viikolla kevyttä ja ehkä vähän allaspulikointia ja muuta fiiliksen mukaan.
 15. Like
  syklis got a reaction from Prefontane in Syklis (IM 70.3 <4:50 ja Mara <2:58)   
  To: 14km; 2+ km lämppä, 3x (1.6km+200m), 6+ km nousujohteista ad 3:55/km. Noi mailivedot meni 3:30-vauhtia.
  Pe: 12.5km 5:30 iisiä
  La: 40km fillailua 34km/h + 13km polkujuoksua 
  Su: 29km polkujuoksua 4:34/km nousujohteisesti. Lopussa painoi vähän jaloissa.
   
  Hyvä viikko, mutta lepoviikko tulee kyllä sopivasti. Tuntuu, että kunto on noussut ja juoksuvauhti on parantunut. Toivon trendin jatkuvan. Ensi viikolla kevyttä ja ehkä vähän allaspulikointia ja muuta fiiliksen mukaan.
 16. Like
  syklis reacted to DrZipzoke in DrZipzoke (2h45min)   
  Tänään 15 km hiljakseen. 
   
  Uudet kengät; Nike Invincible Run, melkoiset ranskanleivät. Välipohja samaa kuin vapor/alphaflyssa ilman hiilikuitua. Ristiriitaiset fiilikset: leveät, painavat ja todella suuret. Suunnittelusta tulee mieleen pk/palauttava kenkä mutta pohjan kimmoisuus alkaa todella toimia vasta kun vauhti kiihtyy. Tekisi mieli mennä hiljaa ja kovaa yhtäaikaa. Otan käyttöön  lenkeille joiden nopeus on 3.57-4.16/km.
   
  Illalla suunnitelmissa vielä kevyt 6. Viikkokm n. 90. Ensi viikolla vielä yksi mara/kynnysvauhtinen treeni ja 13 vrk kisaan.
  Palautukset ovat n. sama pituudeltaan kuin intervalli ja hitaasti.
  Näin juuri, varmaankin hyvä kunkin ylipäätään kokeilla eri metodeja että  tietää mikä toimii.
 17. Like
  syklis reacted to Jalmari17 in Jalmari17 (maraton alle 2:48, puolikas alle 1:20 ja kymppi alle 37)   
  Ma 30.8. kevyt/palauttava 11,3km @ 5:18, ks. 118.  Päivällä töitä ja matkaamista etelään, jossa illasta Töölönlahti kiertäen kevyt lenkura.
   
  Ti 31.8. kevyt 13,6km @ 5:05, ks. 124.  Aavistuksen väsynyttä menoa, toki työmatkoja tuli jo käveltyä reilun tunnin verran ennen lenkkiä.
   
  Ke 1.9. palauttava 11,5km @ 5:28, ks. 116.  
   
  To 2.9. puolikas työpäivä etelässä ja siirtyminen kehitysalueelle.  Kylläpä väsytti, kun tuli aika lähteä lenkille, sai motivoida itseään oikein kunnolla.  Onneksi läksin, olo piristyi reippaammalla lenkillä 23,2km @ 4:11, ks. 144, sisältäen 18km @ 3:57.  Epäilytti kovasti, ettei tänään tulisi aiottu treeni, vaan siinähän tuo, loppuun sai jopa hieman nostoa tehtyä (viimeinen kilsa 3:47) eikä aivan voipuneeksi vetänyt.  
   
  Pe 3.9. lounastauolla kevyt 6,6km @ 5:25, ks. 119, ja töiden jälkeen palauttava 6,7km @ 5:38, ks. 110.
   
  La 4.9. lepoa juoksusta, kävelyä metsässä ja sorateillä jokunen kilsa.  
   
  Su 5.9. rauhallinen pitkis 30km @ 5:01, ks. 122.  Muuten tuollaista tasaista menoa, mutta 25km jälkeen 2 x 500m @ 3:37 -vetoa piristämään monotonista askellusta.  Välipäivän jälkeen oli mukava kulku.
   
  Viikon juoksut 103km.  Neljä viikkoa marastarttiin.  
 18. Like
  syklis got a reaction from Jalmari17 in Syklis (IM 70.3 <4:50 ja Mara <2:58)   
  To: 14km; 2+ km lämppä, 3x (1.6km+200m), 6+ km nousujohteista ad 3:55/km. Noi mailivedot meni 3:30-vauhtia.
  Pe: 12.5km 5:30 iisiä
  La: 40km fillailua 34km/h + 13km polkujuoksua 
  Su: 29km polkujuoksua 4:34/km nousujohteisesti. Lopussa painoi vähän jaloissa.
   
  Hyvä viikko, mutta lepoviikko tulee kyllä sopivasti. Tuntuu, että kunto on noussut ja juoksuvauhti on parantunut. Toivon trendin jatkuvan. Ensi viikolla kevyttä ja ehkä vähän allaspulikointia ja muuta fiiliksen mukaan.
 19. Like
  syklis got a reaction from kiljander in Syklis (IM 70.3 <4:50 ja Mara <2:58)   
  To: 14km; 2+ km lämppä, 3x (1.6km+200m), 6+ km nousujohteista ad 3:55/km. Noi mailivedot meni 3:30-vauhtia.
  Pe: 12.5km 5:30 iisiä
  La: 40km fillailua 34km/h + 13km polkujuoksua 
  Su: 29km polkujuoksua 4:34/km nousujohteisesti. Lopussa painoi vähän jaloissa.
   
  Hyvä viikko, mutta lepoviikko tulee kyllä sopivasti. Tuntuu, että kunto on noussut ja juoksuvauhti on parantunut. Toivon trendin jatkuvan. Ensi viikolla kevyttä ja ehkä vähän allaspulikointia ja muuta fiiliksen mukaan.
 20. Like
  syklis got a reaction from riopentti in Syklis (IM 70.3 <4:50 ja Mara <2:58)   
  To: 14km; 2+ km lämppä, 3x (1.6km+200m), 6+ km nousujohteista ad 3:55/km. Noi mailivedot meni 3:30-vauhtia.
  Pe: 12.5km 5:30 iisiä
  La: 40km fillailua 34km/h + 13km polkujuoksua 
  Su: 29km polkujuoksua 4:34/km nousujohteisesti. Lopussa painoi vähän jaloissa.
   
  Hyvä viikko, mutta lepoviikko tulee kyllä sopivasti. Tuntuu, että kunto on noussut ja juoksuvauhti on parantunut. Toivon trendin jatkuvan. Ensi viikolla kevyttä ja ehkä vähän allaspulikointia ja muuta fiiliksen mukaan.
 21. Like
  syklis got a reaction from DrZipzoke in Syklis (IM 70.3 <4:50 ja Mara <2:58)   
  To: 14km; 2+ km lämppä, 3x (1.6km+200m), 6+ km nousujohteista ad 3:55/km. Noi mailivedot meni 3:30-vauhtia.
  Pe: 12.5km 5:30 iisiä
  La: 40km fillailua 34km/h + 13km polkujuoksua 
  Su: 29km polkujuoksua 4:34/km nousujohteisesti. Lopussa painoi vähän jaloissa.
   
  Hyvä viikko, mutta lepoviikko tulee kyllä sopivasti. Tuntuu, että kunto on noussut ja juoksuvauhti on parantunut. Toivon trendin jatkuvan. Ensi viikolla kevyttä ja ehkä vähän allaspulikointia ja muuta fiiliksen mukaan.
 22. Like
  syklis got a reaction from Tumpelo in Syklis (IM 70.3 <4:50 ja Mara <2:58)   
  To: 14km; 2+ km lämppä, 3x (1.6km+200m), 6+ km nousujohteista ad 3:55/km. Noi mailivedot meni 3:30-vauhtia.
  Pe: 12.5km 5:30 iisiä
  La: 40km fillailua 34km/h + 13km polkujuoksua 
  Su: 29km polkujuoksua 4:34/km nousujohteisesti. Lopussa painoi vähän jaloissa.
   
  Hyvä viikko, mutta lepoviikko tulee kyllä sopivasti. Tuntuu, että kunto on noussut ja juoksuvauhti on parantunut. Toivon trendin jatkuvan. Ensi viikolla kevyttä ja ehkä vähän allaspulikointia ja muuta fiiliksen mukaan.
 23. Onnittelut!
  syklis reacted to Tumpelo in Tumpelo (5km 17:XX ja puolikas alle 1:20:00)   
  En tiedä mitä tapahtui, mutta viime yönä nukuin lähes hyvin. Aamulla aika rento olo, mikä ei välttämättä ole aina hyvä. 
   
  Alku verkkaa 5,2km
   
  Sitten hölkälle, nimittäin Hämeen hölkälle. 
   
  17,4km@1:10:06@4:01@154/165bpm 
  Sellaisista nelosta oli tarkoitus lähtee juokseen alusta saakka ja katsoa mihin asti se menee ja menihän se.
  Kilpailu käytiin 2 kierroksena. Eli lopussa oli paljon ohitettavia. Reitti kulki pirkan uran pohjaa lähes kokoajan, Eli leveätä ulkoilubaanaa. Kierroksen puolessa välissä on maunussuon nousut jotka kyllä tyhjentää reidet hyvinkin, muuten aika tasaista. Tuuli ei haitannut, kun juostiin metsässä. 
  Loppuun tein sellaisen pitkän kirin jolloin nostin sykkeet tuonne 160 ja sen päälle. 
  Varsinaista  kiristystä loppuun en tehnyt, osa syynä väsy osa syynä ensi viikonlopun kisat. Erot kun oli selvät eteen ja taakse. 
  Strava näytti nousuksi 210m, eli ihan kohtuullisesti, joka tuli kahdesta noususta joka juostiin kahteen kertaan lähes kokonaan yhden kilometrin matkalla.. 
   
  Tänään 2. Sija ja palkinnoksi lasinen vaasi. 
   
  Loppu verkkaa 2,44km
   
  Yht. ~25km
   
 24. Like
  syklis reacted to TeroYK in TeroYK (VM 130km 2021 ja sitten UTTF uusiksi 2022)   
  Ja taas yksi (juoksu)viikko elämästä paketissa:
   
  Ma 30.8. Pojan kanssa käytiin kävelemässä Aalistunturille (4.1km/63min) ja sen jälkeen mökiltä edestakaisin Velhonkodan letuille pyörillä: 9,4km/60min. Palauttelupäivä siis.
  Ti 31.8. Kuntopiiri 3 kierr (53min) + PK1 11,2km/61min (5:30/km), nm 198m. Tuli hölkällä kokeiltua pojalle ostetut Ultra Glidet. Ihan kivat. Pitäis ehkä ostaa itsellekin. Päivän pyöräretki Kukas-Kotamaja 22,4km/2h6min, nm 432m
  Ke 1.9. Verkat & 4x10min VK1 poluilla (teknisesti helppoja Ylläksen sora"polkuja") + 4x3min VK2 soratiellä. Vetoihin 90s kävelypal. Yhteensä 19,6km/1h37min (4:59/km) nm 259m
  To 2.9. PK1 poluilla (Särkiniemi kotoa käsin) 18km/1h36min (5:22/km). Nm 166m. Keskisyke 124/min
  Pe 3.9. PK2 + 5x20s loppuun. Yht 14,4km/67min (4:41/km). Nm 142m, keskisyke 137/min
  La 4.9. Polkupitkis 47,47km/5h50min. nm 1499m (7:23/km). Lähinnä Puijolla mutta myös vähän Puijonlaaksoa ja Huuhaa tuli hölkättyä. Alku tuntui yllättävän kevyeltä mutta loppua kohden alkoi tuntumaan se että on tässä vähän treenijaksoa takana...
   
  Huomenna palauttelupäivä + kehonhuolto
   
  Yhteensä viikossa 110km juoksua / 11h13min / 2264m nousua. + kuntopiiri x1 ja pari fillarilenkkiä
 25. Like
  syklis reacted to villea in villea (IM < 11h)   
  4.9. Lihaskuntoilua 1h, jossa 45 min pirteää kahvakuulaa. Sitä ennen lämmittelyä 15 min kuntopyörällä ja uinnin vastuskumeilla ja leuanvedoilla. Kahvakuulailussa liikesuunnat ovat lähinnä työntäviä, joten pitää noita vetoliikkeitä lisätä vähän mukaan. Syke 122/140 näissä. Ihan kuin menisi tuo kuulaohjelma jo helpommin kuin edellisellä kerralla. Syy tosin varmaan tottuminen liikeratoihin. Sisäinen muskeli-mies kuoriutunee vasta myöhemmin jos lihaskuntoilu jatkuu.
   
  Perään juoksua 9,1 km, sama lenkki kuin eilen. Tarkoitus oli juosta vain vähän kovempaa, mutta kun jalat tuntuivat vievän, niin annoin kiihtyä juoksutermein varmaankin TV-kova -tyyppiseksi. Tai ei se tarkasti ottaen ollut TV, kun vauhti kiihtyi. Koko lenkin keskivauhti 4:38/km, sykkeet 159/171 ja teho 268W. Hyvin tuntui toimivan tällainen kombo, tuo kahvakuulailu hyvin aktivoi lihaksia niin että juostessa alamäissäkin lantio piti hyvin ja sai kiihdytettyä vauhtia ilman notkumisia, ja ylämäet tuntuivat vain lihaskuntoilun jatkumiselta. Tällaisen voisi ottaa ohjelmaan jatkossakin.
   
  Nyt tuli myös ilmoitus uintiseuran GP -kisasta, siellä on lajijärjestys näköjään vaihtunut ja vapari onkin heti ensimmäisenä parin viikon päästä. Aiemmin se on ollut sopivasti tammikuussa lyhyiden matkojen masters-kisan jälkeen, jolloin on kulku ollut yleensä hyvää. Nyt eivät herkkyys ja tehot vielä ole ihan löytyneet, eikä seuraavan kahden viikon aikana ole oikein herkistelyjaksoakaan tiedossa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy