Jump to content
Juoksufoorumi.fi


SakuSo

Jäsenet
  • Content Count

    4
  • Liittyi

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Todellisuudessa tuo prosentuaalinen eli suhteellinen lento/kontakti ei välttämättä muutukaan vaikka nopeuden muutos olisikin huomattava. Esim. Yhden askeleen kokonaisaika ja kontaktiaika pitäisi molemmat lyhentyä, kun nostetaan selkeästi vauhtia. Lisäksi tuo kontaktiaika millisekunteina pitäisi todellisuudessa vähän muuttua, mutta 5:40min/km ja 4:30min/km ero voi olla todella pieni. Ja tietysti pienikin vauhdin muutos saattaa muuttaa lähes huomaamatta juoksutekniikkaa, niin sekin saattaa vaikuttaa vielä molempiin suuntiin 😄 En tiedä huomasivatko testaajat, että siitä prosentuaalisen kontakti tuloksen kohtaan kun painaa, niin saa kontaktiajan millisekunteina. Saattaapi tuo painike olla vähän piilossa. Pelkästään kontakti/lento mittamuuttujalla analyysi jääkin hieman suppeaksi, koska useimmiten olisi kiinnostavaa tietää vielä tarkempia tekijöitä, kun esim. tuohon laahaavaan juoksuun liittyen, joka on yleinen ongelma. Kontakti/lento suhde antaa hyvän kokonaisarvion juoksutekniikan tasosta, josta varmaan hyötyy paremmin aloittelevat juoksijat, koska heillä kehitys lentävyydessä voi näkyä huomattavasti nopeammin.
  2. Kiitos palautteista! Hienoa kuulla ja nähdä, että sovellus on jo toiminut useissa eri laitteissa. Ja kyllä noissa mittatarkkuuksissa on vielä hiottavaa, mutta oikeastaan realistinen tavoite olisi päästä sille tasolle, että kykenee analysoimaan ainakin keskiarvollisia eroja eri juoksutyylillä.
  3. Jos sovellus mittaa tarpeeksi tarkkaan edes juoksuvyöllä ja kerää tarpeeksi suosioita android käyttäjillä, niin voisin melkein luvata että tulee jossain vaiheessa myös iOS:lle. Ja näyttää siltä, että taskussa ei saa mitattua kovin tarkkaan jos puhelin heiluu vähänkin. Juoksuvyö on paras vaihtoehto, mutta saattaa toimia myös tiiviisti taskussa. Pitäisi luoda melkeinpä omat mittaus-algoritmit esim. taskulle ja käsivarsikotelolle.
  4. Noniin, nyt olisi julkaistu vähän erilainen juoksusovellus android -käyttäjille. Kyseessä olisi Flyrun -niminen mobiilisovellus, joka mittaa ja antaa palautetta juoksutekniikasta (Tässä tapauksessa askeleen kontakti/lentoaika ja tasapaino) ja antaa vinkkejä juoksutekniikan kehittämiseen. Lisäksi mittaa juoksumatkaa, aikaa, nopeutta ja askeltiheyttä. Sovellus on ilmainen ja sopii kaiken tasoisille juoksijoille. Sovellus käyttää siis mobiilin omaa kiihtyvyysanturia, jotenka parhaimman mittatarkkuuden saa pitämällä puhelinta juoksuvyössä. Sisältää myös suomenkielisen kielivalinnan englannin lisäksi. Linkistä pääset Flyrunin sivuille Play Kaupassa: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.application.runapp.flyruntracker Tulossa olisi muitakin hienoja tekoälyyn liittyviä ominaisuuksia, jos tämän hetkinen versio näyttää olevan käyttäjille hyödyllinen. Lisäksi kehitteillä olisi juoksutekniikan- ja liikkuvuuden harjoitteluun ohjeistettuja harjoitteita. Ja jos päätät kokeilla sovellusta, niin olisi hienoa, jos saisi vielä jotain palautetta tai ideoita ja kokemuksia verrattuna muihin juoksu Appeihin. Palautetta voi antaa vaikka PALAUTE -osiosta tai saku.p.sourulahti@student.jyu.fi tai vaikka tänne 🙂
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy