Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Jabbe

Jäsenet
 • Content Count

  23
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About Jabbe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jabbe

  Paljon ja hitaasti

  Entä siinä tapauksessa, kun harjoittelee 3-4 krt viikossa? Pitääkö mennä hiljaa vai tehoilla? Palautumaan ehtii kun ei peräkkäisinä päivinä juokse.
 2. Tehdään tavoitteesta virallinen, eli Paavo Nurmi puolikas 2019 1:50 alle. Lähtökohtaan nähden realistinen, muttei itsestäänselvyys.
 3. Näin aloittelijan kokemuksella olen omassa tekemisessä huomannut sen, että vauhtiharjoitusten jälkeen näkee aina kehitystä tapahtuneen. Kun on tehnyt vetoja, esim 4-6x500m tai kovia spurtteja, niin seuraava rauhallinen lenkki kulkee paljon helpommin. Vaikka syke nouseekin korkealle niin ei keskisyke koko harjoituksessa (lämmittelyt ja vedot huomioiden) ole juurikaan korkeampi kuin pidemmällä PK-lenkillä. Yhtenä viikkona vetoja, toisena pitempi tavoitevauhtinen (kiihtyvä) niin kyllä se siitä.
 4. Jabbe

  New Balance

  Ehdin tänään Beaconit korkata ennen kuin lumipyry alkoi. Todella hyvä lisä minun kenkävalikoimaani. Juostessa ei tuntuneet niin pehmeiltä kuin kävellessä/sovittaessa. Vaikka vaimennus vie tuntumaa alustasta pois niin silti siinä oli sellaista jämäkkyyttä että askel pysyi kontrollissa. Keveys ja istuvuus ehdottomasti parhaat ominaisuudet. Hyvin pohja kesti hiekoitussepeliäkin. Kuivalla asfaltilla tuntui parhaalta, ja märälläkin pito riitti ainakin minun hitaassa vauhdissa. Iso peukku Beaconeille!
 5. Jabbe

  New Balance

  Kommentteja odotellessa.... Hyvät arvostelut, keveys ja 6mm droppi olivat syitä miksi ne mukaani tarttui. Alle 70 kiloisena en noin vaimennettua kenkää etsinyt, mutta esim Zante v4 tuntui turhan kovalta. Sauconeja ei oikein missään pääse sovittamaan. Joko mallit on erit mitä olen etukäteen ajatellut sovittaa tai pelkkiä lasten kokoja valikoimassa.
 6. Jabbe

  New Balance

  Oletko jo sepelihelvetissä kokeillut? Beaconit tarttui matkaan Intersportista 79,90e, mutta ajattelin korkata vasta kun sepelit ovat pientareen puolella.
 7. Jabbe

  Forerunner 235

  Onhan tuo ihan OK hinta. Pitkään ovat parinsadan huitteilla olleet. Uudemmissa on enemmän lajiprofiileja, mutta jos juoksulla ja pyöräilyllä pärjää niin ajaa asiansa. Itse latasin hiihtoappsin joka ilmaisversionakin ihan ok. Tallentaa kaiken mitä haluan, mutta ”muu” -profiilikin sen kyllä tekisi. Pitää vain Connectissa manuaalisesti lisätä suorituksen tietoja.
 8. Itsellä hyvinkin samantyyppinen tilanne. Ikää 3-4v vähemmän, elokuusta alkaen juoksua 2-3krt/vko ilman huippu-urheilumenneisyyttä. Eka puolikas suunniteltu elokuulle. Viimeiset 3-4kk olen tehnyt kolme erityyppistä lenkkiä. Yksi vetoharjoitus, esim 6x500m, 4-5x800m, 25min "kovaa" muttei kieli vyön alla. Lyhyemmissä vedoissa eka tavoitevauhtia ja seuraavat 5-10s nopeammalla tahdilla. Toinen lenkki 45-50min kiihtyvänä. Alku rauhallista, hieman alle aerobisen kynnyksen, pikku hiljaa vauhtia lisäillen, niin että ylämäissä ja viimeiset pari kilsaa saa jo hengästyä. Alussa ehkä 6:30 ja loppu 5:30-45. Lenkin keskisyke aer.kynnyksen tuntumassa mieluiten muutama lyönti yli. Kolmas lenkkini on 60-90 min "pitkis" tavoitteena pitää syke muutaman lyönnin aer.kynnyksen alla, mutta jos mäessä menee yli niin menköön, tai jos lopun lähestyessä on hyvä fiilis niin voin hieman kiihdyttääkin. Keskivauhti ollut 6:10-6:20 tuntumassa. Talvella raskas alusta vähän hidastaa. Nuo reippaat vetoharjoitukset ovat kyllä olleet hyviä. Seuraavalla lenkillä juoksu tuntuu helpolta. Ainoa riski vedoissa on, ettei vedä ihan tappiin itseään. Aer.kynnyksen olen itse määritellyt hengityksen perusteella. Alle 147 pystyn hengittämään rauhallisesti nenän kautta, yli 147 pakko avata suu jotta saa happea. Itselläni tavoite elokuussa juosta puolikas 1:50 ja harjoitusohjelman ajattelin rakentaa HCR:n sivuilta löytyvän ohjelma 4:n pohjalle. Vähän pitää tuunata omaan arkirytmiin sopivaksi. Nyt kun eteläänkin tuli kunnon hiihtokelit niin varmaan osa pitkiksistä korvaan hiihdolla.
 9. Sauvat ja monot (NNN) hankittu. Suksia vailla.
 10. Olisi hakusessa välineet pertsaan. Hiihtäjä 180cm, 66kg, mono 46-47. Ei tarvitse valmista pakettia tarjota, joten tarjoa suksia/sauvoja/monoja mikäli spekseihin sopivia, ylimääräisiä on nurkissa. Jos ei hyvää ja halpaa ole niin mieluummin hyvät. Kiitos! Pääkaupunkiseutu ml. Tuusula, Nurmijärvi.
 11. Jabbe

  Talvijuoksukengät ?

  Itsekin ostin Xero neloset Intersprtin tarjouksesta. Tänään korkkasin ne ja pakko sanoa että ovat parhaiten jalkaan istuvat juoksukengät mitä minulla on. Kelin puolesta olisi ehkä ilman nastojakin pärjännyt mutta toisaalta valikoin reitille osuuksia joihin en olisi normikengät jalassa mennyt edes katsomaan miltä näyttää.
 12. Minulla Garminin kanssa (FR 235) auttoi kun nostin kelloa 1-2cm ylemmäs ranteessa ja laitoin yhden reiän kireämmälle kuin kesäkeleillä. Lisäksi ennen uloslähtöä kunnon käsien pyörittelyt ja jos on stressipallo tai käsikahvat niin niiden avulla sormiin ja käsivarsiin lämpöä. Alkumatkasta sormikkaat käsiin ja matkan edetessä tunkenut ne taskuun jos siltä tuntuu.
 13. Olisiko kellään heittää vinkkiä/ehdotuksia kengistä pitkiksille, 60min+ lenkeille? Kaapista löytyy: Asics DS Trainer 23 (EUR47 270g). Hyvät, kevyet, mutta vaikea juosta hitaasti Feet Evolution (EUR45.5 330g). Ihan ok peruslenkeillä, mutta pitkille kaipaan vaihtelua Asics GEL-Phoenix 8 (EUR 47 380g). Ostin nämä yleiskengiksi koiran ulkoilutukseen, pihalle yms. Muutaman lenkin tein jonka jälkeen penikka oli niin kipeä etten juossut kolmeen viikkoon lainkaan. Tauon jälkeen käytin vain Feetejä pari viikkoa ja Phoenix-kokeilun jälkeen taas tuntui penikassa. En viitsi enää kokeilla. Kävellessä OK. Olen 180cm/68kg. Haluaisin jonkun painon puolesta Feetin painoisen tai kevyemmän, ei liian vaimennetun tossun millä voi juosta hitaasti (7:00-6:00min/km). Kävin koittamassa NB 890v6, mutta olivat aivan liian jäykät. Pegasus 35 oli kantapäästä iso koossa US12 mutta 11.5 oli pieni. Asics Roadhawk FF2 tuntui hyvältä vaikka oli puolinumeroa pienempi kuin muut kokeilemani Asicsit, mutta miten toimii hitaassa vauhdissa? NB Zante US12 tuntui hieman tiukalta mutta kaupassa ei ollut isompaa. Vinkkejä? Kiitos!
 14. Jabbe

  FEET kengät

  Olen noin 80km läpsytellyt Evolutioneilla menemään. Eniten ärsyttää liian pitkät nauhat ja se, että jostain menee pieniä hiekanjyviä varpaiden ja päkiän alle. Joka kerta ennen lenkille lähtöä varmistan että mitään ylimääräistä kengässä ei ole mutta aina vaan jyväset sinne päätyy. Asfaltilla pääasiassa juoksen. Kenkä istuu jalkaan hyvin, mutta lesti voisi olla hiukan kapeampi. Ei tunnu nopealta kengältä. Peruslenkit sujuvat vaivatta. Rumat ne ovat ja tuskin olisin ostanut jos olisin kaupassa niitä hypistellyt. Sika säkissä -mentaliteetilla hintansa väärti.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy