Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Jabbe

Jäsenet
 • Content Count

  59
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

About Jabbe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jabbe

  Outo säärivaiva

  Lepoa. Parempi parin viikon lepo nyt, kuin kehittää 3kk pakkolepo. Itsellä oli viime kesänä säären rasitusmurtuma ja se ei paljoa etukäteen varoitellut. Ne tuntemukset jaloissa, mitkä laitoin kovan rasituksen lihassäryn piikkiin johti siihen että kesken vetojen alkoi sääressä sellainen kipu, että pakko laittaa seis. Ensiksi luulin penikkataudiksi, mutta kun ei ottanut helpottaakseen, kävin kuvauttamassa ja nätti rasitusmurtuma sääressä oli. Noin 9cm nilkasta ylös mediaalipuolella. Jos sinulla on murtuma vasta kehittymässä, niin levolla noin alkuvaiheessa sinun pitäisi selvitä vähemmällä. Pyöräillä varmasti sen säären kanssa uskaltaa nyt kun uimahallit on kiinni.
 2. Jabbe

  Hyvää kahvia

  Moccamasterin lämpölevy on aika kuuma ja jos keittää pienen määrän (alle 4 kuppia) niin alkaa 10 minuutissa maistumaan palaneelle. Jos itselle keitän 4 kuppia (=vajaa 2 mukia) niin sammutan levyn kun kaadan ensimmäisen mukillisen. Tällöin ei kärvähdä mutta on vielä kuuma kun kaataa toisen mukillisen (vajaa). Tasalaatuista saa kun katsoo vesimäärän säiliöstä eikä yritä millilitra-astialla titrailla. Putkeen jää aina vähän vettä ja jos keitin on hetken aikaa käyttämättä niin sitä haihtuu pois sieltä.
 3. Jabbe

  Saucony

  Mulla kengän koko on US12 niin ne kevyenä mainostetut kengät painavat helposti yli 250g. Kinvara 10 on jo monessa paikassa alennuksessa ja niitäkin olen harkinnut, mutta olisi kiva päästä sovittamaan.
 4. Jabbe

  Hoka One One

  En koe olevani sillä tasolla että kehtaisin Carbon Xiä tai Vaporflyta jalkoihin laittaa. Ruumiista on ensin otettava enemmän suorituskykyä irti ennen kuin alan hifistelemään. Carbon Rocketia kiinnostaisi kokeilla mutta en tiedä onko liian pieni droppi tai riittääkö vaimennus omille kintuille. Miten Mach, Cavu ja Tracer eroavat toisistaan? 2 tai 3 taitaa kaikissa olla versionumerot.
 5. Jabbe

  Saucony

  Onko kenelläkään kokemusta Fastwitch 9:stä tai 8:sta? Miten pronaatiotuki on toteutettu ja onko riittävästi vaimennusta puolikkaalle jos matkaan on tarkoitus käyttää lähemmäs 1:50?
 6. Jabbe

  Hoka One One

  Osaisikohan joku Hoka-ihminen kertoa mikä malli sopisi tällaiselle kuntoilevalle perheenisälle kympille ja puolikkaalle kisakengäksi? Kuntotaso 45-50min kympillä ja puolikkaalla tunnin kauemmin. 181cm/66kg US12, ja neutraaleilla pääsääntöisesti juoksen, mutta lievästä tuestakaan ei ole haittaa (lattajalka) kunhan ei väännä nilkkaa vinoon niinkuin Asicset. Koskaan en ole Hokaa sovittanut, mutta muutamat mallit speksien mukaan kevyehköjä. Missä kaupassa olisi iso valikoima PKS alueella, ettei tarvitsisi ajella eri kauppoihin sovittamaan eri malleja?
 7. Garmin Connectissa vaihdat käyttäjäasetuksissa mittayksikön metriseksi. Sen jälkeen synkkaat kellon Connectin kanssa.
 8. Jabbe

  FEET kengät

  Onko kenelläkään kokemusta jo Evo+ mallista? Minun Evolutioneista hiilikuitu kurkkaa jo pohjan läpi ja vaimennuskin taitaa olla väsähtänyt, niin pitäisi korvaavat tossut saada. Evo+ houkuttelisi hinnan ja pohjan puolesta, mutta jos istuvuus on yhtä huono kuin Evolutioneissa niin jää hankkimatta.
 9. Jabbe

  FEET kengät

  Tulee. Minulla Evolutionit ja aina jommassa kummassa kengässä on hiekanjyvä. Joka kerta ennen lenkille lähtöä otan pohjalliset pois ja varmistan että kenkä on tyhjä, mutta jostain niitä sinne aina ilmaantuu ja yleensä päkiäalueella.
 10. Juu, ei koiran kanssa hiljaa pidä mennä. Yks päviä Garminista vilkuilin tahtia, niin 7:50/km meni helposti. Pitääkin joku päivä laittaa ajanotto päälle niin näkee mihin keskiarvo asettuu pysähdyksien kanssa. Ei kukaan minua ole kävellen ohittanut oli koira mukana tai ei.
 11. Lähinnä uskon vahvistusta. Väitän että tuo on sudenkuoppa muillekin aloittelijoille. Palauttavaksi luultu harjoitus ei sitä olekaan. Juoksun ja kävelyn helppous on sen vaivattomuus. Sen kun lähtee ovesta ulos kelillä kuin kelillä. Esim 40min uinti vie helposti 1:45-2:00h siirtymisineen.
 12. Itsekin olen huomannut, että jalat tuntuu paljon paremmalta kun juoksun jälkeen käy koiran kanssa lenkillä tai jos aamulla tuntuu tukkoiselta herätessä, niin koiralenkin jälkeen on paljon parempi. Syke ei kuitenkaan kävellessä nouse kuin 55% maksimista kun reippaasti menee, mutta onko tuo riittävä? Joka paikassa kun ohjeistetaan, että palauttava (tai PK) alaraja on 60% maksimista. Sitten kun hölkkäaskeleita ottaa, niin tuppaa sykkeet nousemaan nopeasti sinne 70-75% nurkille, mikä ei enää liene kevyttä/palauttavaa. Ainakin se jaloissa tuntuu enempi rasitukselta.
 13. Jabbe

  Garmin Connect

  Joo, läppärin kautta onnistui. Kiitti!
 14. Jabbe

  Garmin Connect

  FR235 jätti suorituksen siirtämättä puhelimeen, eikä siirry vaikka kuinka synkronoi. Askeleet ja muut päivittyy. Miten saan pakkosiirrettyä suorituksen?
 15. Kyllä. Eli Jarkko Niemisen ent. valmentaja.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy