Jump to content
Juoksufoorumi.fiJabbe

Jäsenet
 • Content Count

  64
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

About Jabbe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jabbe

  Skechers juoksukengät ?

  Tuliko kengät perille jo ja miten kävi tullin kanssa?
 2. Minä aloitin juoksun vajaa kaksi vuotta sitten ja kuntotaso oli huono sekä juoksua olen aina vihannut. Kunnon kehittyessä ja erilaisia juttuja ja pohdintoja lukeneena sekä peilaten, miten oma touhu on kehittynyt, niin noilla lehtijuttujen yleispätevillä ohjeilla voi pyyhkiä peetä. Jos aiempaa juoksukokemusta ei ole, niin ei kannata aloittaa juoksemalla 5-7 kertaa viikossa. Päättyy tod.näk. eri asteisiin vammoihin tai kolotuksiin. Joidenkin jalat kestää joidenkin ei. Yhtä totuutta ei ole. Alkuun kolme kertaa viikossa hölkäten 30-50min ja muina päivinä kävelyä, pyöräilyä, patikointia yms. kevyempää liikuntaa riittää mainiosti kunnon kohenemiseen. Pikkuhiljaa nostaa pitkiksen pituutta tuntiin ja vähän yli. Juostessa kuitenkin alussa sykkeet nousee ja en olisi huolissani jos hiukan hengästyy. Jos hapottaa joka lenkillä niin sitten on liian kova meno, mutta jos tuntuu helpolta ja silti hiukan joutuu suun kautta hengittämään niin antaa mennä. Ylämäet voi vaikka kävellä jos tuntuu että sydän hakkaa liikaa. Kunhan joka juoksulenkin malttaa aloittaa mahdollisimman hitaalla vauhdilla, niin vauhti nousee lenkin aikana huomaamatta. Oma lähtötaso oli reilu 6km kyläkisä kylmiltään 6:08min/km vauhtia ja nyt menee kymppi alle 45min. Yhden rasitusmurtumankin jo ehdin kärsiä. Silloin viikkokilsat oli olleet muutaman kuukauden 30-35km mutta tehoja lisätessä sääri antoi periksi. Seuraan sykkeitä vain jälkikäteen nähdäkseni miten trendi menee. Juoksun aikana menen täysin tuntemusten mukaan. Järki mukana niin hyvä tulee. Kaikki ulkoilu on hyvästä.
 3. Jabbe

  Skechers juoksukengät ?

  Ei minullakaan omakohtaista kokemusta ole, mutta taitaa olla melko merkittävä toimija juoksukenkien myynnissä. Ainakin monella tubettajalla on linkit ko. kauppaan ja niillä on oma youtube-kanava, jossa kenkäuutuuksia esittelevät. Niillä on myös EU:ssa verkkokauppa, mutta sen valikoima on huomattavasti suppeampi kuin USA:n.
 4. Jabbe

  Skechers juoksukengät ?

  Punaisia on 80USD Runningwarehouse.com (USA) ja rahti 30USD. Tullimaksuineen hinnaksi tulisi noin 135 euroa. Skechersien saatavuus Euroopassa on luokattoman huonoa.
 5. Jabbe

  Juoksukenkä aloittelijalle

  New Balance Beacon V1 tai V2. Kevyt vaimennettu kenkä ja itselleni sopii jalkaan. Ei kilometrejä siedä niin paljon kuin jotkut toiset mutta yli 500km menee helposti. Pegasusta ja paria muuta Nikeä olen sovittanut mutta kaikki tuntuu kantapäästä löysiltä ja varpaista matalilta vaikka mielestäni normaali jalka minulla on, joskin vähän lättä. Laatukenkiä saa hyvällä alennuksella jos sattuu kokoja olemaan jäljellä. Esim naisten NB Beacon 77e XXLssä.
 6. Jabbe

  Outo säärivaiva

  Lepoa. Parempi parin viikon lepo nyt, kuin kehittää 3kk pakkolepo. Itsellä oli viime kesänä säären rasitusmurtuma ja se ei paljoa etukäteen varoitellut. Ne tuntemukset jaloissa, mitkä laitoin kovan rasituksen lihassäryn piikkiin johti siihen että kesken vetojen alkoi sääressä sellainen kipu, että pakko laittaa seis. Ensiksi luulin penikkataudiksi, mutta kun ei ottanut helpottaakseen, kävin kuvauttamassa ja nätti rasitusmurtuma sääressä oli. Noin 9cm nilkasta ylös mediaalipuolella. Jos sinulla on murtuma vasta kehittymässä, niin levolla noin alkuvaiheessa sinun pitäisi selvitä vähemmällä. Pyöräillä varmasti sen säären kanssa uskaltaa nyt kun uimahallit on kiinni.
 7. Jabbe

  Hyvää kahvia

  Moccamasterin lämpölevy on aika kuuma ja jos keittää pienen määrän (alle 4 kuppia) niin alkaa 10 minuutissa maistumaan palaneelle. Jos itselle keitän 4 kuppia (=vajaa 2 mukia) niin sammutan levyn kun kaadan ensimmäisen mukillisen. Tällöin ei kärvähdä mutta on vielä kuuma kun kaataa toisen mukillisen (vajaa). Tasalaatuista saa kun katsoo vesimäärän säiliöstä eikä yritä millilitra-astialla titrailla. Putkeen jää aina vähän vettä ja jos keitin on hetken aikaa käyttämättä niin sitä haihtuu pois sieltä.
 8. Jabbe

  Saucony

  Mulla kengän koko on US12 niin ne kevyenä mainostetut kengät painavat helposti yli 250g. Kinvara 10 on jo monessa paikassa alennuksessa ja niitäkin olen harkinnut, mutta olisi kiva päästä sovittamaan.
 9. Jabbe

  Hoka One One

  En koe olevani sillä tasolla että kehtaisin Carbon Xiä tai Vaporflyta jalkoihin laittaa. Ruumiista on ensin otettava enemmän suorituskykyä irti ennen kuin alan hifistelemään. Carbon Rocketia kiinnostaisi kokeilla mutta en tiedä onko liian pieni droppi tai riittääkö vaimennus omille kintuille. Miten Mach, Cavu ja Tracer eroavat toisistaan? 2 tai 3 taitaa kaikissa olla versionumerot.
 10. Jabbe

  Saucony

  Onko kenelläkään kokemusta Fastwitch 9:stä tai 8:sta? Miten pronaatiotuki on toteutettu ja onko riittävästi vaimennusta puolikkaalle jos matkaan on tarkoitus käyttää lähemmäs 1:50?
 11. Jabbe

  Hoka One One

  Osaisikohan joku Hoka-ihminen kertoa mikä malli sopisi tällaiselle kuntoilevalle perheenisälle kympille ja puolikkaalle kisakengäksi? Kuntotaso 45-50min kympillä ja puolikkaalla tunnin kauemmin. 181cm/66kg US12, ja neutraaleilla pääsääntöisesti juoksen, mutta lievästä tuestakaan ei ole haittaa (lattajalka) kunhan ei väännä nilkkaa vinoon niinkuin Asicset. Koskaan en ole Hokaa sovittanut, mutta muutamat mallit speksien mukaan kevyehköjä. Missä kaupassa olisi iso valikoima PKS alueella, ettei tarvitsisi ajella eri kauppoihin sovittamaan eri malleja?
 12. Garmin Connectissa vaihdat käyttäjäasetuksissa mittayksikön metriseksi. Sen jälkeen synkkaat kellon Connectin kanssa.
 13. Jabbe

  FEET kengät

  Onko kenelläkään kokemusta jo Evo+ mallista? Minun Evolutioneista hiilikuitu kurkkaa jo pohjan läpi ja vaimennuskin taitaa olla väsähtänyt, niin pitäisi korvaavat tossut saada. Evo+ houkuttelisi hinnan ja pohjan puolesta, mutta jos istuvuus on yhtä huono kuin Evolutioneissa niin jää hankkimatta.
 14. Jabbe

  FEET kengät

  Tulee. Minulla Evolutionit ja aina jommassa kummassa kengässä on hiekanjyvä. Joka kerta ennen lenkille lähtöä otan pohjalliset pois ja varmistan että kenkä on tyhjä, mutta jostain niitä sinne aina ilmaantuu ja yleensä päkiäalueella.
 15. Juu, ei koiran kanssa hiljaa pidä mennä. Yks päviä Garminista vilkuilin tahtia, niin 7:50/km meni helposti. Pitääkin joku päivä laittaa ajanotto päälle niin näkee mihin keskiarvo asettuu pysähdyksien kanssa. Ei kukaan minua ole kävellen ohittanut oli koira mukana tai ei.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy