Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Miska

Juoksufoorumi VIP
 • Posts

  262
 • Liittyi

 • Last visited

About Miska

 • Syntymäpäivä 02.02.1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Miska

  Asics juoksukengät

  Onko joku kokeillut Novablast 2 popoja ? Haluaisin Hokan Clifton 7:lle seuraajat, ja noi ASICSit kuulostaa mielenkiintoisilta. Ei siina etta Cliftoneissa olisi mitaan vikaa, mutta vaihtelu virkistaa.
 2. Itse olen vähän katsonut skinners sukkia. Niissä on pinnoite pohjassa, jonka pitäisi estää liukuminen. Jotkut juoksee noilla (paljasjalkajuoksua siis, mutta pienellä suojauksella). vaeltajat sitten käyttävät vaikka crocseja. Niissä on se hyvä, että ne saa nopeasti jalkaan. Olisikohan muuten swimrunnissä jotain erikoiskenkiä, jotka olisivat hyviä märkiin olosuhteisiin ? Edit: pro-tip: jos sukat haluaa kiinnittää reppuun kuivumaan, ovat pidempi vartiset sukat paremmat. Ne on helpompi laittaa solmuun johonkin lenkin ympäri, kun on enemmän sukkaa. Kuivuu paremmin, kun jos koko sukka on osa solmua…
 3. Miska

  NUTS 300 2021

  Kyllähän ne sitten kuuluttaa kun pallero lähestyy maalia, ja joku NUTSin viskaali on vastassa. Mutta olisihan se kiva, jos sielä vähän enemmän olisi hurraajia. Toki se on logistisesti vaikeaa…
 4. Miska

  NUTS 300 2021

  Tossa on se tuoli, johon maaliintulija lysähtää. Aika ankeeta, kun vastassa ei juurikaan ole yleisöä eikä hurraamista.
 5. Vastaan tahan omaan viestiini... Eli polku tuli juostua (Luirojarven kierros, UKK:ssa, 74km tosi kauniita maisemia) - suosittelen ! Noi mun pointit tossa ylla toimivat suht hyvin. Olin tosi tyytyvainen siita, etta oli vaihtosukat matkassa. Alla oli Speedgoatit (4), ja ne yllattivat. En ollut koskaan ollut niilla marissa olosuhteissa, ja siina ne ei olleet hyvat. Vesi ei millaan suostu niista poistumaan. Jokaisen ylityksen jalkeen (ja olin ottanut sukat ja pohjalliset pois ennen veteen menoa) kaadoin vedet kengista pois, koitin kuivata sisukset putkihuivilla. Silla ei kenkia kuitenkaan kuivaksi saanut, vaan noin tunnin jalkeen sukat olivat ihan marat. Vaihdoin ne siis kuiviin. Jalat kiittivat, ne olivat silloin jo aika pehmeat. Marat sukat pistin reppuun roikkumaan, ja siina ne hyvin kuivuivat (aurinkoista, +20, eli pyykinkuivaukseen optimaalit olosuhteet). Seuraavan joen ylityksessa sitten sama rumba: kengat pois, sukat pois, kengat takas, yli, kengat pois, kuivaus ratilla, kuivat sukat paalle, menoks. Ja sitten n. 30-60min jalkeen kun sukat olivat imeneet kengista kosteuden ja olivat taas liti-marat, taas kengat pois, kuivat sukat, paarmojen ja hyttysten ruokinta, kengat takas ja menoks. Tolla systeemilla ei tullut yhtaan rakkulaa, ja 13t juoksun jalkeen (ja n. 4 joen ylitysta) jalat olivat hyvassa kunnossa. Mutta ei mikaan kilpailurytmi... Sauvat olivat myos hyvat, vaikka joet olivatkin matalalla. Tosi paljon turvan tunnetta ne antavat, kun joen pohja on liukas. Teippaukset eivat jaloissa pysyneet, ne irtosivat ensimaisen joen jalkeen (tai oikeastaan siita seuranneella tunnin marissa sukissa juoksemisen aikana). Onneksi ei niita sitten oikein tarvittukkaan.
 6. Miska

  Hoka One One

  Olin vahan poluilla juoksemassa, ja alla olivat Hokan Speedgoat 4:t. Tykkaan kovasti niista, mutta nyt tuli tilanne vastaan, jossa ne eivat ollet ollenkaan optimaalit. Eli tosi marat polut. Polulla oli monta joen ylitysta, ja VauhtiVuohet olivat vahan kun amparit. Vesi ei millaan meinannut paasta pois, molske vaan kavi kun mina niilla kavelin ylityksen jalkeen. Siina piti ottaa popot pois, kaataa vedet pois, ja sitten viela kuivailla (huonoin tuloksin) niita ratilla. Toisilla kengilla (esim LaSpo:n Akasha:n kanssa) ei noin ole kaynyt, kun niissa on verkkomainen paallyste, joka paastaa veden paremmin pois. Olisiko siis jotain hyvin vaimenettuja polkukenkia, joissa on paremmat ominaisuudet marissa olosuhteissa ? Speedgoat EVO ? En niita ole livena koskaan nahnyt. Muita ideoita ?
 7. Miska

  NUTS 300 2021

  Vähän vaikea hahmottaa pallukoiden liikkeestä, eli osaako joku arvioida, millä nopeudella tuolla nyt liikutaan ? Eli minua kiinnostaa se, onko kärki esim. juoksu-moodissa liikkeellä, vai mennäänkö heti alussa jo rivakalla kävelyllä ? Toi on se verran pitkä matka, että varmaan ainakin osa porukasta kävelee melkein koko matkan. Vaiko ?
 8. Nyt on reitti suunnitteilla, jossa on pari kahlaamoa. Kerran olen kahlaamosta mennyt, ja aika jännää se oli. Siinä oli vaijeri, mutta kaikki lenkit oli tietenkin joen toisella puolella. Onneksi löysin isomman kepin, jonka avulla pääsin yli. Keppi pelasti varmalta kaatumiselta, sen verran liukasta ja kivikkoista se oli. Kun kahlaamo oli sen reitin lopussa, en viitsinyt riisua sukkia, ja aikamoinen loiske siinä oli sitten ylityksen jälkeen. Olenhan mä joskus muutenkin spludannut ja juossut märillä kengillä, mutta ei ne koskaan noin märät olleet… Miten seuraavalla kerralla siis parannan ”suoritusta” ? Mitä mieltä olette tästä listasta ? - sukat ja pohjalliset pois, ettei ole niin märkä olo ylityksen jälkeen. - vaellus-sauvat (tai ainakin yksi) mukaan jos lenkit on taas väärällä puolella - varasukat repussa - Jos on varpaat teipattu rakkuloiden varalta, kuivaa teippiä repussa jos ne irtoaa märkänä - repussa kastumiselle alttiit romppeet muovipussiin Tässähän ei ole kyse kilpailusta, vaan siitä että pääsee hyvin perille ylitysten jälkeen. Kiitosta etukäteen tietäjille !
 9. Ton olen kylla itsekin huomannut, etta Garmin ei oikein tykkaa Peekoosta, ja sen mukaan kunto kohisee sen jalkeen kun on juossut kovempaa. Aika selva trendi. Toisaalta, Garminin palautus-indikaattori ei oikeestaan varahda yhtaan, jos tekee paljon pitkiksia. Eli sen mukaan, jos olen juossut 4 tuntia hissukseen, ei kuormaa ole paljon yhtaan, ja seuraavana paivana "saisi" sen mukaan juosta toisen mokoman. Etta ei siihen sata prosenttisesti voi luottaa. Mutta mulla oli jaanyt aika usein kaikki vedot ja muut veekoot tekematta, kun, noh, ei ollut oikein treenissa struktuuria. Etta siina mielesta noi Daily Suggested Workoutsit ovat tuoneet vaihtelua. Mutta tietenkin myos lisaa kuormitusta oli hiipinyt tahan mukaan, kun on tullut vetoja ja veekoota ohjelmaan enemman. Olen nyt hollentanut juoksua, ehka puoleen kilometreista, ja tilanne on parantunut selvasti. Kroppa ei valita yhta herkasti rasituksesta, kolotukset ovat vahentyneet huomattavasti. Lauantaina tuli tehtya tosi hieno vuoristo pyoraily (140km, 1600m nousua, mutta aika hissun kissun, ei mitaan revityksia), juoksu-pitkiksen sijaan, ja seuraavana paivana oli lepo (eika mitaan toista juoksu-pitkista, mika oli ennen valilla tapana). Tanaan sitten kello sitten antoi luvan juosta 1.5 tuntia peekoota, ja se tuntui tosi hyvalta. Eli jatketaan nain. Vahemman juoksua, pyorailya aina silloin talloin, enemman valipaivia.
 10. Taisi osua aika nappiin ! Olen nyt vahentanyt juoksua aika paljon, ainakin kilometreina. Lyhyempi pitkis, yksi totaali lepopaiva enemman, yksi pitempi pyoralenkki mutta maltilla toisen pitkiksen sijaan. Parannus on jo huomattava, lihakset tuntuvat paljon paremmilta, ja muutenkin parempi olo. Eli jatkan tata, ja kenties lisaan viela lepopaivia sinne tanne (tai kevytta pyorailya) kun silta tuntuu. Tuo oli myos puoli vuotta sitten totta. Mutta sitten rupesin kayttamaan Garminin "Daily suggested workout" ominaisuutta. Eli se arpoo joka paiva eri juoksuharjoituksen, jossa on valilla nopeaa juoksua, valilla spurtteja, ja tientenkin aika paljon rentoa menoa. Se motivoi itse asiassa todella paljon, ja joka aamu katson minkalainen "yllatys" Garminilla on minulle tarjolla (kyllahan sen usein jo arvaa, kun kaavan on sisaistanyt, mutta aina valilla tulee yllari). Vaihtelu virkistaa, ja varsinkin joskus tulee uuden tyyppinen harkka, jota on oikein kiva kokeilla. Ja sen lisaksi, ei tarvitse itse hirveasti pahkailla, kello ohjaa ja sanoo mita pitaa tehda, ja miten se pitaa tehda - eli se piippailee kun pitaa kiihdyttaa tai hidastaa. Minun kohdalla se toimii oikein hyvin. Olen myos ruvennut juoksemaan vuorilla enemman (asun etela-Saksassa, vuoret ovat n. tunnin ajomatkan paassa), ja se virkistaa mielta (kauniit maisemat), ja kroppaa (enemman vaihtelua, makia, polkuja, sorateita). Kiitoksia viela vinkeista, tama on ollut tarpeellista sisaistaa ja auttaa miettimaan miten treenista saisi enemman irti...
 11. UCI, pyorailyn ilonpilaajajarjesto, on nakojaan kieltanyt kyseisen harvelin. Eli ehka siita on jotain hyotya !
 12. No niin, nyt siihen on sitten oma mittari. Sateentekija nakojaan testaa sita, saas nahda minkalaista rapsaa tulee... https://www.supersapiens.com/en-EN/
 13. Toi on kylla minun suuri heikkous, ja kaikkien pienten kolotuksien alku ja juuri. Eli hyvin harvoin teen mitaan lihashuoltoa. Koitan kylla juosta vahan monipuolisemmin (on vuorilla juoksua poluilla, eri nopeuksia kadulla, vetoja, makia, yms). Mutta ei yhtaan punttisalia, tai muutakaan ei-juoksua. Monta kertaa on tullut aloitettua, mutta se on pakkopullaa, ja into lopahtaa melkein heti.
 14. Onhan se tietysti niin, että optimaalinen ratkaisu on varmaan tosi yksilöllistä. Mutta kiinnostaa silti kuulla eri mielipiteitä, tietenkin yleisellä tasolla, miten eri juoksijat hoitaa kevennykset ja palautumiset. itsellä vaan vähän vaikea psykologisesti höllätä, kun tuntuu että kaikki saavutukset valuvat heti pois, kun ahkeran treenin lopettaa. Ei se tietenkään niin ole. Juoksuun kuluu myös kivasti aikaa, eli jotain tekisi mieli tehdä, että juoksun saisi jollai muulla korvattua.
 15. Koronavuotena täällä Etelä-Saksassa on tullut juostua aika paljon enemmän, kun ennen. Ei ole ollut työmatkoja, jotka olisivat tuoneet juoksuttomia paivia, ei ravintola-iltoja, ei sosiaalisia aktiviteetteja juoksun tiellä. Melkein ilman paussia on tullut juoksua 6 päivää viikossa monta monta viikkoa putkeen. Nyt alkaa sitten juoksun määrä tuntua. Lihakset ovat usein kipeitä vaikka olisi ollut helppo juoksu, on siellä täällä pieniä kipuja ja kolotuksia. Nukun kuitenkin hyvin, ja leposykekin on ihan hyvässä jamassa. Garminin indikaattorit ovat nekin ihan OK. Ei liiallista stressiä, ei VO2maxin pudotuksia. Eli en usko että ylikuntoa olisi ainakaan dramaattisesti. Tarkoituksena olisi tulla kesäksi Suomeen, ja juosta poluilla, ultriakin pari kappaletta, jos siltä tuntuu. Nyt sitten varsinaiseen kysymykseen. Mitä kannattaisi tässä tulevan kuukauden aikana tehdä, että olisin ”optimaalisessa” kunnossa kesäksi? Luulisin että varsinaista kuntoa ei tästä nykyisestä tilasta hirveästi enää tarvitse / kannata nostaa, mutta lepoa saisi lisätä menettämättä jo olevaa tasoa. Mutta miten tehdä se ”optimaalisesti”? Tässä esimerkkivaihtoehtoja, mitä on tullut mieleen: 1) Täysi lepo seuraavat 4 viikkoa (!) Ei kuulosta hyvältä yhtään! Kääk ! 2) Vähemmän juoksua (vaikka 75% ajasta). Eli vaikka yksi lepopäivä / viikko lisää. Tai kaksi. Korvata ”puuttuvat” juoksutunnit kävelyllä. 3) Puolittaa juoksuajan ja korvata ne tunnit pyöräilyllä 4) Pelkkiä kevyitä juoksuja, kovemmat harjoitukset fillarilla. Tai toisin pain. 5) Pitkikset juosten, muut fillarilla ? Mitäs meinaatte? Onko teillä ollut samanlaisia tilanteita, ja mikä on toiminut, mikä ei?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy