Jump to content
Juoksufoorumi.fi


jlaakso

Jäsenet
 • Content Count

  16
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Minä taasen vasta aloittelen tai testailen olisiko paljasjalkapopoilla hyvä juosta. Totuttelu vasta menossa, tänään tuli juostua 2.2km ja keskityttyä tekniikan hiomiseen. Tällä konseptilla mennään seuraavat pari kuukautta, pari lyhyttä lenkkiä viikossa ja samalla keskitytään koko kropan lihaskuntotreeniin. Hyviä puolia: juoksu tuntuu keveältä ja tehokkaalta, kengät eivät paina juuri mitään eivätkä purista jalkaa, vauhti tuntuu kiihtyvän ihan itsestään kun yrittää pitää temposta ja askelluksesta kiinni. Jalat ovat tottuneet ilman tukea liikkumiseen jo monen vuoden ajan, kamppailulajeja treenattu ilman kenkiä ja salilla treenattu ja juostu oikeastaan aina painitossuilla. Kenkinä tällä hetkellä Vivo Primus Lite. Nuo ostin vapaa-ajan kengiksi kesälle, mutta kaveri sai ylipuhuttua juoksentelemaan niillä ja nielaisin koukun siimaa myöden 🙂
 2. Vaikka kuinka vannoin että luultavasti ala juoksemaan barefooteilla, niin tänään piti käydä lyhyt pyrähdys kokeilemassa. 5v tyttö halusi pyöräillä ja ajattelin että samalla sitä kokeilee lönkytellä Vivoilla. 1.5km mentiin rauhaksiin ja uskomattoman mukavaa oli juostakin. Pohkeet ovat nyt tosi väsyneet, täytyy saada a) lisää voimaa ja b) parempi juoksutekniikka rakennettua. Mutta erittäin positiivinen kokemus. Seuraava lenkki juostaan taas Pegasuksilla.
 3. Ensimmäinen 15min + 15min kävely (kauppareissu) takana näillä. Aivan uskomattoman mukavat kengät ja huikea maatuntuma. Hankin 4mm kumipohjalliset noihin tasoittamaan totuttelua. Hauska miten hyvin tuntee kaikki pinnan muodot maassa. Hyvää treeniä jalat saavat; jalkaholvi, nilkat ja pohkeet ovat mukavan väsyneet tuollaisen lyhyen kävelylenkin jälkeen.
 4. Tuli tilattua Vivo Primus Litet testiin. Ei välttämättä niinkään juoksua varten, vaan lähinnä kesäiseen vapaa-ajan käyttöön ja toisaalta muuhun lihaskuntotreeniin. Nuohan siis ovat barefootit, eikä itsellä ainakaan vielä ole suunnitelmissa ryhtyä barefoot-juoksijaksi. Totutellaan ja vahvistetaan jalkoja ihan vaan kävelyllä :)
 5. Kiitoksia vastauksista. Täytyy jossain vaiheessa käydä koeastumassa matalammalla dropilla olevia kenkiä. Sokkona en jaksa tilailla juoksukenkiä, ei vaan jaksa tilaus-palautus -rumbaa mikäli eivät olekaan soppelit. Pegasuksista en aio luopua, vaan matalampidroppiset rotaatioon niiden kanssa, päkiävoittoisempaan juoksuun.
 6. Ei takerruta liikaa tutkimuksiin, olivat vain lähtölaukaus ajatuksileni :) pegasukset ovat hyvät kengät, mutta aavistuksen pulkat jalassa. Siksi mietin kokeilla vähemmän vaimennettuja ja kevyitä kenkiä. Matalampi droppi kiinnostaa syystä, että oma aivastus kertoo päkiäaskelluksella ja vähäisellä tuella saisin räpyläni luonnollisempaan liikkeeseen. Saatanhan minä väärässä olla, mutta mieluummin enemmän keskustelua kuin tutkimusten ja mietelmien lyttäämistä :)
 7. Olen harrastanut muutaman vuoden juoksemista ja ensimmäiset kengät olivat Niken jotkut Bowermanit. Erittäin tukevat ja jämäkät kengät. Nyt työn alla Nike Air Zoom Pegasus 34. Molemmat hyvin vaimennettuja kenkiä. Bowermanit tuntuivat aiheuttavan kaikenlaista kipua ja väsymistä jaloissa, tukivat kyllä jalkaa mutta oma aavistus että hieman väärin. Pegasukset taasen ovat mukavat jalassa, mutta jokin tuossa pehmeydessä tökkii. Nyt olen juossut talvikelit Sarva Xero 4:illa ja heräsi ajatus onko jotain vastaavan tuntuista kenkää kesäkeleille. Eli kevyt, hyvin vähän vaimennusta eikä oikeastaan yhtään tukea jalalle. Tuella tarkoitan sekä pronaatiotukea että yleistä jalkaterää paikallaan pitävää tukea. Sarvat ovat uskomattoman sopivat räpylääni, jalkaterät eivät reagoi lainkaan kenkään, muilla kengillä pistelyä jalkapohjassa, jalkaterän lihasten väsymistä, juostessa tuntuu että juoksen kenkiä vastaan yms. Ajatuksena on siirtyä asteittain tai jopa kertarysäyksellä kohti matalampaa droppia ja ehkä jopa barefootia. Lueskelin taannoin paria tutkimusta, jossa yhtenä johtopäätöksenä oli, että pahimmassa tapauksessa vaimennetut kengät toimivat vain jousena niveliä vastaan, jolloin kuormitus esim. polville on suurempi kuin vähemmän vaimennetuilla kengillä. Omat speksini: elopainoa 100kg pintaan, pituutta rapian vajaa 190cm. Ikä parhaimmillaan eli 42. Jotenkin tajunnut painonpudotuksen väärin, sillä se on pudonnut hartioilta vyötärölle. Mukavilla lenkeillä keskivauhti sellaista 7min/km eli suht hidas taivaltaja. Mutta riippumatta spekseistäni, sana vapaa ym. kenkämallien osalta :)
 8. jlaakso

  Talvijuoksukengät ?

  Mulle ei Salomonit sovi lestiltään, leveät läpyskät jalkaterinä :) Muistaakseni Xeroissa on suht samaa kokoa olevat nappulat kuin Speedcrosseissa, vai mahtaisiko Xeroissa olla matalammat. Joka tapauksessa Xerot toimivat suurimmalla osalla keleistä joissa suostun juoksemaan talvisin, joten akuuttia hätää uusille kengille ei ole.
 9. jlaakso

  Talvijuoksukengät ?

  Sarva Xerojen kanssa en ole kokenut pitoa ongelmaksi tuollaisella alustalla. Mutta ei pöpperölumessa tai suojamussussa mikään kenkä tahdo pitää ellei ole kunnon traktorin renkaat pohjina :) Mitenhän järeäpohjaiset maastokengät toimisi?
 10. jlaakso

  Talvijuoksukengät ?

  Tänään kävin kokeilemassa nastareita Interspröötissä. Salomoneissa oli aivan liian kapea lesti. Potentiaalisia olivat Sarva Xerot ja Icebug Pythot. Icebugeissa oli sen verran matala droppi, etteivät luultavasti olisi olleet sopivat minun askellukselleni. Xero5:ssa oli pykälää liian pieni koko hyllyssä, Xero4:ssa juuri oikea koko ja huomattavasti alempi hinta. Pikaisen vitosen kävin juoksemassa, eikä pahaa sanaa sanottavana. Hyvin istuva kenkä, jalat eivät reagoineet lainkaan uusiin kenkiin. Pito oli hyvä ja jalat pysyivät kuivina ja lämpiminä.
 11. jlaakso

  Garmin Forerunner 935

  Tjoo, onhan tuo Flow tietyllä tavalla enemmän urheilijalle tehty, kun taas Garmin Connect enemmän sosiaalisen median jatkeeksi. Mutta itse en niinkään ole kiinnostunut noista ekosysteemin ominaisuuksista hirveän yksityiskohtaisella tasolla eikä tarkoitukseni ollut vertailla niitä. Sekä Flow:sta että Connectista olen vienyt harjoitukset Stravaan, jolloin olen riippumaton sen kellosta ja kellon ekosysteemistä. Itselleni tärkeitä ominaisuuksia kellossa tai ekosysteemissä: - akun kesto enemmän kuin 1vrk 😄 * ei toteutunut M400 kohdalla edes akkua vaihtamalla * 935 on ollut viikon ranteessa, takana 3 kpl ~5km lenkkiä, jatkuva sykkeen seuranta ja akkua jäljellä 55% - selkeä käyttöliittymä * sekä normikäytössä että harjoitteen aikana * plussaa jos näkymiä voi muokata omiin tarpeisiin sopivaksi - helppo ellei jopa automaaginen synkkaus ekosysteemiin - harjoitusohjelmien ja harjoitteiden luominen Olisin varmasti voinut jatkaa Polarin kelkassa uusilla Vantage-malleilla, mutta taivaankappaleet olivat linjassa Garminin suuntaan ostohetkellä. Huikea Black Friday tarjous, totaalinen kypsyminen M400 akunkestoon, hurahtaminen golfiin loppukesästä. Mikään em. seikoista ei siis ole järkiperäinen päätös. Sykemittarin valinnassa suurimmalla osalla määräävät tunteet (myöntäkää pois, samoin auton ostossa :) ). Ts. nyt mennään Garminilla kunnes kypsyn johonkin sen "ominaisuuteen" :)
 12. jlaakso

  Garmin Forerunner 935

  Samaisesta tarjouksesta ostin minäkin. Juuri sopivan kokoinen tällaisen risuranteeseen. Toiminnoiltaan ja käyttöliittymältään suht looginen, tosin Polar m400 jälkeen ylös/alas-napit on oudossa paikassa. Paritus Polar H7 vyön kanssa onnistui helposti, kuten ylipäätään kellon käyttöönotto. Pari kevyttä vitosta takana ja olen tyytyväinen ostokseen. Asiallisen oloista statistiikkaa ja sykemittaukseen perustuva palautumisen seuranta. Näissäkin on totuttelua Polarin jälkeen, mutta ei haitaksi asti. Kirsikkana kakun päällä golf-ominaisuudet, joskin jonkin verran rajatummat kuin varsinaisissa golf-kelloissa.
 13. jlaakso

  Garmin Fenix 5

  Hyvä, että tuli toimittua nopeasti, näköjään 935:t jo loppu. Huimat halvennukset, toivottavasti tulee perille ilman ongelmia. Alkuvuodesta oli lukemani perusteella vähän haasteita ja jotkut joutuneet ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun, mutta ilmeisesti onnellinen loppu kaikilla tapauksilla.
 14. jlaakso

  Garmin Fenix 5

  Kiitos tästä, ei lähtenyt fenixiä, mutta Forerunner 935 lähti 🙂
 15. Jotain sellaista. Hauska tapaus, yleensä en ihan noin rentoon tilaan pääse juostessa. 41 ensimmäistä elinvuottani olen vihannut juoksua, mutta viimeisen vuoden ajan olen ollut ihan koukussa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy