Jump to content
Juoksufoorumi.fiTwo horses too many

Jäsenet
 • Content Count

  75
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Two horses too many

 1. Tulossa 🙋‍♂️ Ensimmäistä kertaa Helsinki10:llä, mutta saman järjestäjän muissa riennoissa oon käynyt. Vähän jännittää miten paljon populaa (kävelijöitä, muita liikkujia) on reitillä.
 2. No miettikääpä tilannetta, oot nälkäinen SM -tulosrajaan, on virallisesti mitattu kympin reitti, mutta ihan ei vauhti riitä, tien vieressä odottaa ystävällinen skootteri joka sanoo hyppää kyytiin alle 32 minuuttia menee ... mitä ite tekisit?
 3. Taas kerran yksi Aktia -cup ja 10km takana. Ennen lähtöä märkä ja kova tuuli tuntui. Ne jäivät kauas taakse, kunnes maaliin tulon jälkeen keli kylmeni "jäätäväksi". Juoksun aikana takaa kuului puuskutusta ja ääniä, enkä ajatellut sitä sen enempää. Pukuhuoneessa laitoin takin naulaan ja 1+1 ymmärsin mitä takana tapahtui, brkl joku on heittänyt hiekkaa takille 😃
 4. Lauantaina mennään taas. 🙂
 5. Viikonloppuna tein pihalla olevalle omppupuulle ns. vuosileikkauksen. Keräsin poistetut oksat ja pilkoin pienemmiksi 30-60cm pätkiksi. Laitoin isoon saaviin vettä ja reilusti suolaa, oksat likoamaan veteen muutamaksi päiväksi. Otin oksat eilen pois vedestä ja vein pihalle männyn alle. Mietin mahtaako jänis löytää niitä. Funtsin todennäköisesti kyllä koska itsekin haistoin ne monen metrin päähän, tuoksuu hyvälle, kesäiselle. Tilille ei oo tullut lisää rahaa, mutta töistä tullessani jänis oli syömässä oksia ja illan hämärtyessä päivystää vieläkin oksien vieressä. Asun kaupunkialueella ja pihalla on tää yksi sama vakiovieras ollut useamman vuoden ajan. Sillä on kaksi lepopaikkaa, kuoppaa puiden juurella, mutta se kiertää muissakin paikoissa, kun sitä ei aina välillä näy päivään tai kahteen. Se on oppinut käyttämään ihmistä suojakilpenä, antaa tulla noin 7-8 metrin etäisyydelle, tunnistaa tutut ihmiset, joiden vuoksi se harvoin vaivautuu liikahtamaan.
 6. Hyvässä kunnossa on, autolla ajoin reitin läpi tänään, jäätä tai lunta ei ole missään, edes alkumatkan kävelytieosuudella.
 7. Ennen seuraavaa uuden kumin asennusta, vetele sormella ulkokumin sisäpuolelta niin löytyy millä kohdin piikki/terävä kivi on. Mielellään aika varovasti, tässä hommassa tulee helposti ikäviä haavoja.
 8. Ui ui nyt on raastokuvia sivun alalaidasta 🙂 https://www.ku-58.fi/kilpailut/maantie-ja-maastokilpailut/aktia_maantiejuoksu_cup/
 9. Joo ihan juostava keli, ei ollut kireää pakkasta (+2C) tai pehmeää hankea. Vettä sen sijaan oli paljon, maassa ja taivaalta tuli lisää. Rillit huurussa jalka hakeutui pitävimmälle osalle tietä, monesti se oli missä autonrengas oli syönyt jään pois. Lapsesta jäänyt kai selkäytimeen että lätäköissä kastuu jalat, ja alkuun lätäkköjä arasteli. Mulla oli Sarvan nastakengät (vettähylkivät mutta ei vedenpitävät) + Sealskinz puolipitkät (säären puoliväliin) vedenpitävät sukat, ne on ohuemmat kuin pitkät ja menee juoksukenkien kanssa. Newline -trikoiden säären osat on vedeltä suojatut, ne vedin sukkien päälle. Jotain pientä kosteuden tuntua kengissä ehkä oli, mutta ei tuntunut siltä olisi märät sukat (joka ei tunnu mukavalta ja on kylmä). Ehkä eilen oli pientä riemuakin siitä että sai päästellä vesilätäköiden läpi kevyillä kengillä, se tuntui ennen kokemattomalta. Maalissa kaikki vaatteet olivat kuin olisi uimassa ollut, juostessa sitä ei niin huomannut. Mukava oli tulla maaliin. Kiitos kilpakumppaneille ja järjestäjille! 🙂
 10. Aika vesisade Vantaalla nyt, nykäisin pimeessä iltalenkiksi Aktia 10km reitin edes-takas, 32 minuuttia meni. Sopiva verryttely niin on jalat iskussa aamulla ja voi vetää täysillä. No dreamit siksee , töistä kotia kohti, ajoin autolla reitin, pari havaintoa: - ensimmäinen 0.5 - 1 km autotietä on vesisateesta märkää asfalttia, voisi hyvin juosta kesäkengillä - 1km kohdilla on notkelmassa melkein kokotien levyinen vesilammikko, en ainakaan itse aio siinä uida, oikealta reunalta ehkä pystyy kiertämään - tie muuttuu jäisemmäksi, niin että ensin autojen tekemät urat on asfalttia ja niissä on vettä - jääkohdissa on epätasaisuutta ja nimismiehenkiharaa - ehkä 3-5km välillä tie on pääosin jäätä koko tien leveydeltä - vettä reitillä on aika paljon Olosuhteet voi kai muuttua, ja tietä voidaan hoitaa vielä, tällä hetkellä ottaisin varustukseksi: - nastat - vedenpitävät sukat, mieluiten vähän pidemmät - jos ei löydy vedenpitäviä sukkia, sitten jotain villasekoitetta ehkä Mukavia juoksuja kaikille!
 11. Aktia cup:ia olisi tarjolla viikonloppuna. Sää mietityttää, lumitilanne, ajatus lumihangessa taapertamisesta ei houkututa. Ymmärtääkseni järjestävällä seuralla suhteet yläkertaan (aurauskalustoon) on kunnossa, uskon on kunnossa rata.
 12. Ties mihin oli Ruotsin kaveri päätynyt tällä kertaa, mutta ei näkynyt Lohjalla. Rata oli tänään luminen, nastoista tai kengän kuviosta ei ollut avuksi. Joka askelmalla luisti jalka, sitä enemmän mitä kovempaa koetti edetä. Järjestäjä oli Destialta pyytänyt aurausta, joten taustalla kaikki oli tehty, talvijuoksu on välillä tällaista. Lohjan talvijuoksusarja edelleen on Aktia maantiejuoksu cup:in ohella listallani suosikkeja. Sääli, että näitä ei ole kesällä, mutta näillä mennään. Arpajaisissa osui voitto kohdalleni ja päivän kruunasi järjestäjän tarjoama uimahalli/sauna -reissu. Kiitos vielä järjestäjille ja osallistujille 🙂 Seuraavaa kertaa odotellessa
 13. Tänään on lauantai, toivottavasti ruotsalaisia ja mahdollisimman moni juoksemassa 🙂
 14. Netin mukaan Aktia maantiejuoksu cup oli alkujaan testijuoksu, ja siitä kehittynyt. Ehkä jollain on tarkempaa tietoa historiasta. Eilisestä kilpailusta on tullut kuvia nettiin https://www.facebook.com/Aktia-Maantiejuoksucup-432802040095788/ https://www.ku-58.fi/kilpailut/maantie-ja-maastokilpailut/aktia_maantiejuoksu_cup/ - sivun alalaidasta löytyy linkki Ari Lassilan ottamiin kuviin - hyvin välittyy tunnelmat 🙂 Albumeissa on kuvia myös tapahtuman taustalta, mukava nähdä ihmisiä jotka mahdollistavat tapahtuman.
 15. Lähtöviivalla joku sanoi "kohta mennään" ja niinhän sitä mentiin. 🙂 Aamulla herätessä mietitytti mitä tulee juoksusta kun elohopea näytti jäätävät -14C. Yhdeltätoista näytti vielä sitkeästi -11C, ja puolilta päivinkin oli -9C. Sitten alkoi paistamaan aurinko, klo. 13:00 kympin lähdön aikaan kuuluttaja kertoi varjossa on -6C, auringossa -2C. Hyvä että lämpeni. Mukava oli juosta, nähdä tuttuja ja tuntemattomia. Kiitos osallistujille ja järjestäjille!
 16. Lunta on luvassa. Vantaalla huolletaan hoitoluokaltaan alemmatkin tiet melko hyvin. Jos nastat on, olisihan ne hyvä ainakin kassin pohjalle ottaa.
 17. Kevääksi kohta kääntyy, mutta vielä olisi talven kohokohtia tarjolla. Aktia maantiejuoksu -cupin 3. kilpailu on tulevana lauantaina, 19.1. Kilpailupäivät (lauantai): 17.11, 15.12, 19.1, 9.2 ja 23.3. https://www.ku-58.fi/kilpailut/maantie-ja-maastokilpailut/aktia_maantiejuoksu_cup/ @Baltsu mukaan kanssa vaan, huomaat kympillä viimeiset 2km on parhaat kilometrit, eikä niitä suotta kannata jättää pois! Ja fiilis on kohillaan heti startista kun aidolla pyssyllä ammutaan lähdön merkiksi. 🙂
 18. Sivusilmällä tullut seurailtua tätä ketjua pidempään. Viikonlopun kunniaksi luin @Seppo :n testirapsan ja katselin videota. Kiitos niistä, muodostui aika selkeä kuva uusista Polar -tuotteista. Mulla on tähän saakka ollut Polar M430. Otin sen juoksukelloksi, ja oon ollut (enimmäkseen) tyytyväinen. Sääli todeta, että mielestäni M430 -verrattuna uudet Vantagen (V/M) ominaisuudet on lähinnä nöyhtää, tingeltangelia, ohjelmistolla tehtyä brassailua - Ei mitään käyttöä juoksukellossa.
 19. Lohjalta puuttui tänään joitain tutummaksi tulleita kasvoja, liekö porukka laiskistunut tai sitten nähdään Aktia cupissa viikon päästä ja seuraavalla kerralla Lohjalla 😉 Niin tai näin, Lohjalta jäi mieleen: - keli oli mitä parhain, pari astetta pakkasta, pilvetön auringonpaiste. - aurinko jo lämmitti kasvoilla, ja räystäiden reunallekin oli muodostunut jääpuikkoja. Ilmassa oli maaliskuun tuntua, on se kevät tulossa. - juoksureitti taitaa kulkea hiekkaharjun laella, autotien vieressä siihen ei ole tullut aiemmin kiinnitettyä huomiota, mutta paikka varmaan on kaunis, ehkä seuraavalla kerralla voisi vähän käydä tutustumassa ympäristöön - 15 euron osallistuminen tuntuu edulliselta, hintaan sisältyi juoksun jälkeen järjestäjän tarjoama lippu viereiseen uimahalliin, jossa tietysti kuuma sauna odottamassa... juoksijat tietää yhdistelmä niin sanotusti toimii. Lohjan talvijuoksussa puitteet on kunnossa, kaikki toimii, 10/10 pistettä - iso kiitos järjestäjille ja toivottavasti useampikin intoutuu seuraavalla kerralla paikalle!
 20. Mielenkiintoisia näkökulmia, aiheesta tosiaan riittäisi omaksi ketjuksikin. Paljon pyyteetöntä talkootyötä jokaisen juoksun järjestämiseen menee. Se on yllättävän iso porukka ihmisiä jota vaaditaan jokaisen tapahtuman läpiviemiseksi, työtä ennen tapahtumaa ja tapahtuman jälkeenkin. Hakunilassa alkoi 7.5-8.0 km kohdilla itseäkin hymyilyttämään kun jostain pimeydestä tuulen keskeltä kuulin yhden etäisen "vielä vähän" -kannustuksen. Tunnistin sen samaksi toimitsijan ääneksi (ja lauseeksi) kuin Vantaan maratonilla kannusti 9km kohdilla. Maratonilla olin 9km kohdin katsomassa ja mieleen jäi kun tämä toimitsija-mies oli niin iloinen siitä kun joku juoksija käänsi päätä ja hymyili takaisin.
 21. Haha, kiitos kiitoksista. Mä oon kyllä tarkka rahaan liittyvissä asioissa, kertoo enemmän susta kuin musta, että se raha löytyi. 🙂 Tiesin annat sen takaisin, niinkuin teitkin. Yksi syy miksi tykkään osallistua seurojen järjestämiin (testi)juoksuihin tai sen tyylisiin, kuten Aktia tai eilinen Hakunilan uudenvuodenjuoksu, on että ne ovat hinnaltaan edullisia. Useat muut maksaa 50 euroa/kerta tai enemmänkin. Hiljaa hyvä tulee, ja testijuoksut onkin sitä varten että sinne voi mennä kun siltä tuntuu. Kesään on vielä aikaa! Toivottavasti nähdään mahdollisimman moni uuden vuoden juoksuissa!
 22. Haha, kaikilla noin on käynyt, et ollut varautunut, takaa tullut vain pääsi yllättämään. Hyvänä puolena on, että siitä seuraa ainakin 30 vuoden hankittu immuniteetti. 🙂 Järjestäjille ja osallistujille kiitos, ensikertalaisena oli mukava ja hyvin järjestetty tapahtuma. Alisan askel ja juoksu näytti kyllä tosi hyvältä, onnittelut voitosta. Ranteessa olleen Polar GPS:n mukaan matka oli täysimittainen, 70m päälle näytti kello. Reitillä oli enemmän mäkiä kuin pääkaupunkiseudun juoksuissa yleensä. Aiempien vuosien reittiin en osaa verrata, kun tää oli 1. kerta Hakunilassa. Yhden kärkipään juoksijan (jota en näe tuloksissa) kanssa meinasi tulla nokkakolari pian 5km käännön jälkeen suoralla. Ohjeistus oli mennä vasenta laitaa, mutta molemmat mentiin eri suuntiin samalla puolen tietä, väistettiin pari kertaa samaan suuntaan kunnes 10m päässä törmäyksestä otin vauhdit kokonaan pois ja kaveri sai väistettyä ojan kautta. Oon iloinen että ehjänä päästiin kotiin, ennen juoksua onnistuin ottamaan kevyen lumen peittämällä peilijäällä ehkä pahimmat lipat ikinä. Olin ponnistamassa yleisurheilukentän viereisen rakennuksen korotetulle betonikynnykselle niin tuli sopivasti ilmavuutta lentoon. Silloin ei ollut vielä nastat jalassa, juoksussa sitten oli. 🙂 @Pexrun :ia ja muita idän ihmeitä @ForrestG et.al. olisi mukava nähdä Vantaalla, jos sopii aikatauluihinne, alkavaa vuotta on jäljellä ja Aktia-sarjakin jatkuu kohta. Kaikille keveitä askelia uudelle vuodelle!
 23. Nastoilla talvesta 5%, ilman nastoja 95% Vantaalla harmittaa juoksureittien puute: - jalkakäytäville ja teille levitetään suolahiekkaa, jolloin millään kengällä ei löydy pitoa juoksuun. Jalkakäytävät ovat -10C pakkasellakin "limaisia", vähänkin kun koettaa ottaa oikeita juoksuaskelia kenkä luistaa 10 cm joka askelella. - nastoista tai traktorikengistä ei ole apua - toivoisin suolaa ei levitettäisi, pakkaslumihan pitää hyvin kengällä kuin kengällä. Suolaamattomat reitit ovat hiihtäjien käytössä.
 24. Kohta mennään taas. Forecan sääennuste vaihdellut kovasti, eilen ennusti -14C, tänään ennustaa kymmenen astetta lämpimämpää, riittävästi kun tekee ennusteita yksi osuu oikeaan
 25. Näyttäisi tulospalvelussa olevan jo korjatut tulokset, Eliaksen aika 35:20 kympillä, sekin hieno tulos. Don sulla hieno vauhti, maisema vaihtuu nopeasti. Mietityttää, ethän sä pysty viikottaista vk-lenkkiä millään yleisillä kävely/pyöräteillä tekemään 😄 Jo 4min/km alkaa olla vähän niin ja näin, koirat pillastuu, ihmiset säikähtää, tulee tilanteita pitää hidastaa. Mutta 3:12min/km, saisin varmaan p-halvauksen jos joku tulis ohi sitä vauhtia LOL Sinänsä mukava ongelma sulla, vaihtaisin kenkiä mielelläni. Seuraavaa kertaa odotellessa 🙂
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy