Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Two horses too many

Jäsenet
 • Content Count

  62
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

52 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Two horses too many

  Aktia Cup 2018 - 2019

  Netin mukaan Aktia maantiejuoksu cup oli alkujaan testijuoksu, ja siitä kehittynyt. Ehkä jollain on tarkempaa tietoa historiasta. Eilisestä kilpailusta on tullut kuvia nettiin https://www.facebook.com/Aktia-Maantiejuoksucup-432802040095788/ https://www.ku-58.fi/kilpailut/maantie-ja-maastokilpailut/aktia_maantiejuoksu_cup/ - sivun alalaidasta löytyy linkki Ari Lassilan ottamiin kuviin - hyvin välittyy tunnelmat 🙂 Albumeissa on kuvia myös tapahtuman taustalta, mukava nähdä ihmisiä jotka mahdollistavat tapahtuman.
 2. Two horses too many

  Aktia Cup 2018 - 2019

  Lähtöviivalla joku sanoi "kohta mennään" ja niinhän sitä mentiin. 🙂 Aamulla herätessä mietitytti mitä tulee juoksusta kun elohopea näytti jäätävät -14C. Yhdeltätoista näytti vielä sitkeästi -11C, ja puolilta päivinkin oli -9C. Sitten alkoi paistamaan aurinko, klo. 13:00 kympin lähdön aikaan kuuluttaja kertoi varjossa on -6C, auringossa -2C. Hyvä että lämpeni. Mukava oli juosta, nähdä tuttuja ja tuntemattomia. Kiitos osallistujille ja järjestäjille!
 3. Two horses too many

  Aktia Cup 2018 - 2019

  Lunta on luvassa. Vantaalla huolletaan hoitoluokaltaan alemmatkin tiet melko hyvin. Jos nastat on, olisihan ne hyvä ainakin kassin pohjalle ottaa.
 4. Two horses too many

  Aktia Cup 2018 - 2019

  Kevääksi kohta kääntyy, mutta vielä olisi talven kohokohtia tarjolla. Aktia maantiejuoksu -cupin 3. kilpailu on tulevana lauantaina, 19.1. Kilpailupäivät (lauantai): 17.11, 15.12, 19.1, 9.2 ja 23.3. https://www.ku-58.fi/kilpailut/maantie-ja-maastokilpailut/aktia_maantiejuoksu_cup/ @Baltsu mukaan kanssa vaan, huomaat kympillä viimeiset 2km on parhaat kilometrit, eikä niitä suotta kannata jättää pois! Ja fiilis on kohillaan heti startista kun aidolla pyssyllä ammutaan lähdön merkiksi. 🙂
 5. Two horses too many

  Polar Vantage V ja Polar Vantage M

  Sivusilmällä tullut seurailtua tätä ketjua pidempään. Viikonlopun kunniaksi luin @Seppo :n testirapsan ja katselin videota. Kiitos niistä, muodostui aika selkeä kuva uusista Polar -tuotteista. Mulla on tähän saakka ollut Polar M430. Otin sen juoksukelloksi, ja oon ollut (enimmäkseen) tyytyväinen. Sääli todeta, että mielestäni M430 -verrattuna uudet Vantagen (V/M) ominaisuudet on lähinnä nöyhtää, tingeltangelia, ohjelmistolla tehtyä brassailua - Ei mitään käyttöä juoksukellossa.
 6. Two horses too many

  Lohjan TalviJuoksuSarja 2018-2019

  Lohjalta puuttui tänään joitain tutummaksi tulleita kasvoja, liekö porukka laiskistunut tai sitten nähdään Aktia cupissa viikon päästä ja seuraavalla kerralla Lohjalla 😉 Niin tai näin, Lohjalta jäi mieleen: - keli oli mitä parhain, pari astetta pakkasta, pilvetön auringonpaiste. - aurinko jo lämmitti kasvoilla, ja räystäiden reunallekin oli muodostunut jääpuikkoja. Ilmassa oli maaliskuun tuntua, on se kevät tulossa. - juoksureitti taitaa kulkea hiekkaharjun laella, autotien vieressä siihen ei ole tullut aiemmin kiinnitettyä huomiota, mutta paikka varmaan on kaunis, ehkä seuraavalla kerralla voisi vähän käydä tutustumassa ympäristöön - 15 euron osallistuminen tuntuu edulliselta, hintaan sisältyi juoksun jälkeen järjestäjän tarjoama lippu viereiseen uimahalliin, jossa tietysti kuuma sauna odottamassa... juoksijat tietää yhdistelmä niin sanotusti toimii. Lohjan talvijuoksussa puitteet on kunnossa, kaikki toimii, 10/10 pistettä - iso kiitos järjestäjille ja toivottavasti useampikin intoutuu seuraavalla kerralla paikalle!
 7. Two horses too many

  Hakunilan Uudenvuodenjuoksu

  Mielenkiintoisia näkökulmia, aiheesta tosiaan riittäisi omaksi ketjuksikin. Paljon pyyteetöntä talkootyötä jokaisen juoksun järjestämiseen menee. Se on yllättävän iso porukka ihmisiä jota vaaditaan jokaisen tapahtuman läpiviemiseksi, työtä ennen tapahtumaa ja tapahtuman jälkeenkin. Hakunilassa alkoi 7.5-8.0 km kohdilla itseäkin hymyilyttämään kun jostain pimeydestä tuulen keskeltä kuulin yhden etäisen "vielä vähän" -kannustuksen. Tunnistin sen samaksi toimitsijan ääneksi (ja lauseeksi) kuin Vantaan maratonilla kannusti 9km kohdilla. Maratonilla olin 9km kohdin katsomassa ja mieleen jäi kun tämä toimitsija-mies oli niin iloinen siitä kun joku juoksija käänsi päätä ja hymyili takaisin.
 8. Two horses too many

  Hakunilan Uudenvuodenjuoksu

  Haha, kiitos kiitoksista. Mä oon kyllä tarkka rahaan liittyvissä asioissa, kertoo enemmän susta kuin musta, että se raha löytyi. 🙂 Tiesin annat sen takaisin, niinkuin teitkin. Yksi syy miksi tykkään osallistua seurojen järjestämiin (testi)juoksuihin tai sen tyylisiin, kuten Aktia tai eilinen Hakunilan uudenvuodenjuoksu, on että ne ovat hinnaltaan edullisia. Useat muut maksaa 50 euroa/kerta tai enemmänkin. Hiljaa hyvä tulee, ja testijuoksut onkin sitä varten että sinne voi mennä kun siltä tuntuu. Kesään on vielä aikaa! Toivottavasti nähdään mahdollisimman moni uuden vuoden juoksuissa!
 9. Two horses too many

  Hakunilan Uudenvuodenjuoksu

  Haha, kaikilla noin on käynyt, et ollut varautunut, takaa tullut vain pääsi yllättämään. Hyvänä puolena on, että siitä seuraa ainakin 30 vuoden hankittu immuniteetti. 🙂 Järjestäjille ja osallistujille kiitos, ensikertalaisena oli mukava ja hyvin järjestetty tapahtuma. Alisan askel ja juoksu näytti kyllä tosi hyvältä, onnittelut voitosta. Ranteessa olleen Polar GPS:n mukaan matka oli täysimittainen, 70m päälle näytti kello. Reitillä oli enemmän mäkiä kuin pääkaupunkiseudun juoksuissa yleensä. Aiempien vuosien reittiin en osaa verrata, kun tää oli 1. kerta Hakunilassa. Yhden kärkipään juoksijan (jota en näe tuloksissa) kanssa meinasi tulla nokkakolari pian 5km käännön jälkeen suoralla. Ohjeistus oli mennä vasenta laitaa, mutta molemmat mentiin eri suuntiin samalla puolen tietä, väistettiin pari kertaa samaan suuntaan kunnes 10m päässä törmäyksestä otin vauhdit kokonaan pois ja kaveri sai väistettyä ojan kautta. Oon iloinen että ehjänä päästiin kotiin, ennen juoksua onnistuin ottamaan kevyen lumen peittämällä peilijäällä ehkä pahimmat lipat ikinä. Olin ponnistamassa yleisurheilukentän viereisen rakennuksen korotetulle betonikynnykselle niin tuli sopivasti ilmavuutta lentoon. Silloin ei ollut vielä nastat jalassa, juoksussa sitten oli. 🙂 @Pexrun :ia ja muita idän ihmeitä @ForrestG et.al. olisi mukava nähdä Vantaalla, jos sopii aikatauluihinne, alkavaa vuotta on jäljellä ja Aktia-sarjakin jatkuu kohta. Kaikille keveitä askelia uudelle vuodelle!
 10. Two horses too many

  Nastoilla/nastoitta

  Nastoilla talvesta 5%, ilman nastoja 95% Vantaalla harmittaa juoksureittien puute: - jalkakäytäville ja teille levitetään suolahiekkaa, jolloin millään kengällä ei löydy pitoa juoksuun. Jalkakäytävät ovat -10C pakkasellakin "limaisia", vähänkin kun koettaa ottaa oikeita juoksuaskelia kenkä luistaa 10 cm joka askelella. - nastoista tai traktorikengistä ei ole apua - toivoisin suolaa ei levitettäisi, pakkaslumihan pitää hyvin kengällä kuin kengällä. Suolaamattomat reitit ovat hiihtäjien käytössä.
 11. Two horses too many

  Hakunilan Uudenvuodenjuoksu

  Kohta mennään taas. Forecan sääennuste vaihdellut kovasti, eilen ennusti -14C, tänään ennustaa kymmenen astetta lämpimämpää, riittävästi kun tekee ennusteita yksi osuu oikeaan
 12. Two horses too many

  Aktia Cup 2018 - 2019

  Näyttäisi tulospalvelussa olevan jo korjatut tulokset, Eliaksen aika 35:20 kympillä, sekin hieno tulos. Don sulla hieno vauhti, maisema vaihtuu nopeasti. Mietityttää, ethän sä pysty viikottaista vk-lenkkiä millään yleisillä kävely/pyöräteillä tekemään 😄 Jo 4min/km alkaa olla vähän niin ja näin, koirat pillastuu, ihmiset säikähtää, tulee tilanteita pitää hidastaa. Mutta 3:12min/km, saisin varmaan p-halvauksen jos joku tulis ohi sitä vauhtia LOL Sinänsä mukava ongelma sulla, vaihtaisin kenkiä mielelläni. Seuraavaa kertaa odotellessa 🙂
 13. Two horses too many

  Aktia Cup 2018 - 2019

  On joo kovaa menty kolmen kärjessä, ja laajemminkin. 🙂 2. kerta Aktia cupissa, mieleen jäi: - tie oli hyvässä kunnossa, täysin kuiva, ei mitään liukkautta, täysin voi luottaa askeleeseen - hyvä paikka juosta, ja parantaa tekniikkaa kuntoon, tekniikan saa parhaiten kuntoon kilpailuvauhdilla ja muiden tasaisten juoksijoiden rinnalla, palaute tulee heti kun paketti ei ole kasassa. Kello ei kerro samalla tavalla, 10sekuntia/km tulee helposti mutkien tai mäkien kautta, ja sitäkin palautetta saa odotella monta minuuttia, mutta tasaisessa kilpailuvauhdissa 1 sekunti takkiin kun juokset perse pystyssä näkyy heti kanssakilpailijoiden ottamana 5 metrin kaulana. - ehkä erona joihinkin massajuoksutapahtumiin on, joissa porukalla vaihtelee vauhti, niin palautetta ei tule samalla tavalla nimenomaan omasta juoksusta.
 14. Two horses too many

  Aktia Cup 2018 - 2019

  Vantaalla ei ole lunta. Muutama päivä sitten pakastui, jonkin verran liukkautta jäi jalkakäytäville, jotka on hiekoitettu jo moneen kertaan. Ei täällä autoteillä ole liukkautta ollut. Aktian reitti tosin on maalaistie, ehkä maanviljelijä on yöllä siirtänyt vuotavaa pissasäiliötä, sittenhän reitti on keltainen ja peilijäässä. 😀 On mulla varoiksi talvikeleille mukana Salomon:in traktorikuviolliset nastat. Mutta ne vaatisi vähän lunta pehmikkeeksi, jalat olisivat varmaan rikki pitkän aikaa jos niillä päästelisi 10km kilpaa asfaltilla...
 15. Two horses too many

  Aktia Cup 2018 - 2019

  On Aktia viikonloppu eessä taas (viikonloppu, viikonloppu, viikonloppu, viikonloppu) Kohta juostaan :)
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy