Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Two horses too many

Jäsenet
 • Content Count

  73
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

87 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Taas kerran yksi Aktia -cup ja 10km takana. Ennen lähtöä märkä ja kova tuuli tuntui. Ne jäivät kauas taakse, kunnes maaliin tulon jälkeen keli kylmeni "jäätäväksi". Juoksun aikana takaa kuului puuskutusta ja ääniä, enkä ajatellut sitä sen enempää. Pukuhuoneessa laitoin takin naulaan ja 1+1 ymmärsin mitä takana tapahtui, brkl joku on heittänyt hiekkaa takille 😃
 2. Lauantaina mennään taas. 🙂
 3. Viikonloppuna tein pihalla olevalle omppupuulle ns. vuosileikkauksen. Keräsin poistetut oksat ja pilkoin pienemmiksi 30-60cm pätkiksi. Laitoin isoon saaviin vettä ja reilusti suolaa, oksat likoamaan veteen muutamaksi päiväksi. Otin oksat eilen pois vedestä ja vein pihalle männyn alle. Mietin mahtaako jänis löytää niitä. Funtsin todennäköisesti kyllä koska itsekin haistoin ne monen metrin päähän, tuoksuu hyvälle, kesäiselle. Tilille ei oo tullut lisää rahaa, mutta töistä tullessani jänis oli syömässä oksia ja illan hämärtyessä päivystää vieläkin oksien vieressä. Asun kaupunkialueella ja pihalla on tää yksi sama vakiovieras ollut useamman vuoden ajan. Sillä on kaksi lepopaikkaa, kuoppaa puiden juurella, mutta se kiertää muissakin paikoissa, kun sitä ei aina välillä näy päivään tai kahteen. Se on oppinut käyttämään ihmistä suojakilpenä, antaa tulla noin 7-8 metrin etäisyydelle, tunnistaa tutut ihmiset, joiden vuoksi se harvoin vaivautuu liikahtamaan.
 4. Hyvässä kunnossa on, autolla ajoin reitin läpi tänään, jäätä tai lunta ei ole missään, edes alkumatkan kävelytieosuudella.
 5. Ennen seuraavaa uuden kumin asennusta, vetele sormella ulkokumin sisäpuolelta niin löytyy millä kohdin piikki/terävä kivi on. Mielellään aika varovasti, tässä hommassa tulee helposti ikäviä haavoja.
 6. Ui ui nyt on raastokuvia sivun alalaidasta 🙂 https://www.ku-58.fi/kilpailut/maantie-ja-maastokilpailut/aktia_maantiejuoksu_cup/
 7. Joo ihan juostava keli, ei ollut kireää pakkasta (+2C) tai pehmeää hankea. Vettä sen sijaan oli paljon, maassa ja taivaalta tuli lisää. Rillit huurussa jalka hakeutui pitävimmälle osalle tietä, monesti se oli missä autonrengas oli syönyt jään pois. Lapsesta jäänyt kai selkäytimeen että lätäköissä kastuu jalat, ja alkuun lätäkköjä arasteli. Mulla oli Sarvan nastakengät (vettähylkivät mutta ei vedenpitävät) + Sealskinz puolipitkät (säären puoliväliin) vedenpitävät sukat, ne on ohuemmat kuin pitkät ja menee juoksukenkien kanssa. Newline -trikoiden säären osat on vedeltä suojatut, ne vedin sukkien päälle. Jotain pientä kosteuden tuntua kengissä ehkä oli, mutta ei tuntunut siltä olisi märät sukat (joka ei tunnu mukavalta ja on kylmä). Ehkä eilen oli pientä riemuakin siitä että sai päästellä vesilätäköiden läpi kevyillä kengillä, se tuntui ennen kokemattomalta. Maalissa kaikki vaatteet olivat kuin olisi uimassa ollut, juostessa sitä ei niin huomannut. Mukava oli tulla maaliin. Kiitos kilpakumppaneille ja järjestäjille! 🙂
 8. Aika vesisade Vantaalla nyt, nykäisin pimeessä iltalenkiksi Aktia 10km reitin edes-takas, 32 minuuttia meni. Sopiva verryttely niin on jalat iskussa aamulla ja voi vetää täysillä. No dreamit siksee , töistä kotia kohti, ajoin autolla reitin, pari havaintoa: - ensimmäinen 0.5 - 1 km autotietä on vesisateesta märkää asfalttia, voisi hyvin juosta kesäkengillä - 1km kohdilla on notkelmassa melkein kokotien levyinen vesilammikko, en ainakaan itse aio siinä uida, oikealta reunalta ehkä pystyy kiertämään - tie muuttuu jäisemmäksi, niin että ensin autojen tekemät urat on asfalttia ja niissä on vettä - jääkohdissa on epätasaisuutta ja nimismiehenkiharaa - ehkä 3-5km välillä tie on pääosin jäätä koko tien leveydeltä - vettä reitillä on aika paljon Olosuhteet voi kai muuttua, ja tietä voidaan hoitaa vielä, tällä hetkellä ottaisin varustukseksi: - nastat - vedenpitävät sukat, mieluiten vähän pidemmät - jos ei löydy vedenpitäviä sukkia, sitten jotain villasekoitetta ehkä Mukavia juoksuja kaikille!
 9. Aktia cup:ia olisi tarjolla viikonloppuna. Sää mietityttää, lumitilanne, ajatus lumihangessa taapertamisesta ei houkututa. Ymmärtääkseni järjestävällä seuralla suhteet yläkertaan (aurauskalustoon) on kunnossa, uskon on kunnossa rata.
 10. Ties mihin oli Ruotsin kaveri päätynyt tällä kertaa, mutta ei näkynyt Lohjalla. Rata oli tänään luminen, nastoista tai kengän kuviosta ei ollut avuksi. Joka askelmalla luisti jalka, sitä enemmän mitä kovempaa koetti edetä. Järjestäjä oli Destialta pyytänyt aurausta, joten taustalla kaikki oli tehty, talvijuoksu on välillä tällaista. Lohjan talvijuoksusarja edelleen on Aktia maantiejuoksu cup:in ohella listallani suosikkeja. Sääli, että näitä ei ole kesällä, mutta näillä mennään. Arpajaisissa osui voitto kohdalleni ja päivän kruunasi järjestäjän tarjoama uimahalli/sauna -reissu. Kiitos vielä järjestäjille ja osallistujille 🙂 Seuraavaa kertaa odotellessa
 11. Tänään on lauantai, toivottavasti ruotsalaisia ja mahdollisimman moni juoksemassa 🙂
 12. Netin mukaan Aktia maantiejuoksu cup oli alkujaan testijuoksu, ja siitä kehittynyt. Ehkä jollain on tarkempaa tietoa historiasta. Eilisestä kilpailusta on tullut kuvia nettiin https://www.facebook.com/Aktia-Maantiejuoksucup-432802040095788/ https://www.ku-58.fi/kilpailut/maantie-ja-maastokilpailut/aktia_maantiejuoksu_cup/ - sivun alalaidasta löytyy linkki Ari Lassilan ottamiin kuviin - hyvin välittyy tunnelmat 🙂 Albumeissa on kuvia myös tapahtuman taustalta, mukava nähdä ihmisiä jotka mahdollistavat tapahtuman.
 13. Lähtöviivalla joku sanoi "kohta mennään" ja niinhän sitä mentiin. 🙂 Aamulla herätessä mietitytti mitä tulee juoksusta kun elohopea näytti jäätävät -14C. Yhdeltätoista näytti vielä sitkeästi -11C, ja puolilta päivinkin oli -9C. Sitten alkoi paistamaan aurinko, klo. 13:00 kympin lähdön aikaan kuuluttaja kertoi varjossa on -6C, auringossa -2C. Hyvä että lämpeni. Mukava oli juosta, nähdä tuttuja ja tuntemattomia. Kiitos osallistujille ja järjestäjille!
 14. Lunta on luvassa. Vantaalla huolletaan hoitoluokaltaan alemmatkin tiet melko hyvin. Jos nastat on, olisihan ne hyvä ainakin kassin pohjalle ottaa.
 15. Kevääksi kohta kääntyy, mutta vielä olisi talven kohokohtia tarjolla. Aktia maantiejuoksu -cupin 3. kilpailu on tulevana lauantaina, 19.1. Kilpailupäivät (lauantai): 17.11, 15.12, 19.1, 9.2 ja 23.3. https://www.ku-58.fi/kilpailut/maantie-ja-maastokilpailut/aktia_maantiejuoksu_cup/ @Baltsu mukaan kanssa vaan, huomaat kympillä viimeiset 2km on parhaat kilometrit, eikä niitä suotta kannata jättää pois! Ja fiilis on kohillaan heti startista kun aidolla pyssyllä ammutaan lähdön merkiksi. 🙂
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy