Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Two horses too many

Jäsenet
 • Content Count

  97
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

127 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Juutuubi -videot latautuu hitaasti, sillä välin uppasin kännyvideot alkuperäislaatuisina (iphone 4K HD 60 fps) pilveen. Tiedostojen sisältö on edellisessä viestissä kuvattu. https://mab.to/Y3qdxqIId Mulla ei ole mitään tietoa toimiiko lataus tuolta, en ole ennen käyttänyt. Ilmoittakaa jos on haasteita, etsitään sitten joku muu levynkulma. Filet ovat siellä vain 2 päivää jonka jälkeen poistuvat, koska en ole tilannut maksullista palvelua. Jos myöhemmin haluatte filet, kysykää yv:llä niin voin upata ne uudestaan. Tiedostot ovat isoja, yksittäiset 2GB - 5.3GB, yhteensä 15.5GB. Nää pitäisi näkyä Windows Media Playerillä ja Applella varmaankin. Kiitos juoksijoille ja onnittelut itsensä ylittäneille, hienoa vauhtia menitte kaikki!
 2. Jos joku haluaa vilkaista omaa juoksua tai muiden, laitoin kännykkäkuvaa latautumaan Juutuubiin: :::EDIT ::: 2019-11-16 klo. 23:52 lisätty loputkin youtube -linkit, kaikki ovat tässä. -kiitos https://youtu.be/uPafPnSrwZo # IMG_1372.MOV - n. 1.3km / 10km starttiin lähteneitä ( suurin osa juoksijoista ) https://youtu.be/yFB6cxSVNVA # IMG_1373.MOV - n. 1.3km / 5km starttiin lähteneitä ( suurin osa juoksijoista ) https://youtu.be/vTdLDmeAruc # IMG_1374.MOV - 3.7km / 5km https://youtu.be/kLAaXhkjjaY # IMG_1375.MOV - 8.7km / 10km kärkeä (myös 5km juoksijoita, punaiset numerot) https://youtu.be/E6D6fTMXTW0 # IMG_1376.MOV - 8.7km / 10km 45+min loppuaika Muitakin on tulossa, hitaasti latautuu tiedostot, varmaan viimeistään lauantain päätteeksi loput, päivitän tänne linkit, lopuksi luvassa raastokuvaa haha N.B. Jos ette halua kuvaa nettiin, laittakaa yv:tä niin poistetaan kiitos.
 3. Tämä kesä taitaa olla jo enimmäkseen takanapäin, mutta tällaista olisi tulossa https://www.ku-58.fi/kilpailut/maantie-ja-maastokilpailut/aktia_maantiejuoksu_cup/ Kilpailupäivät (lauantai): 16.11., 14.12., 18.1., 15.2., 21.3.
 4. Osaisko joku sanoa, milloin on urheilukauppojen syksyn Alelaarit? Menikö jo tältä vuodelta? - hakusessa olisi se 1-2 viikkoa jolloin liikkeet vaihtavat syksyn vaatteet talven mallistoihin, ja silloin on kamat 50-70% alennuksessa monissa paikoissa. - jos ei mennyt vielä voisiko joku vinkata kun huomaa ne on alkaneet? Pääkaupunkiseudulla Intersport, Topsport jne. kiinnostaa. Mainosten mukaanhan noilla kaikilla on varaston viimeinen ja kaikki pois loppuunmyynti ympäri vuoden, joten hankala sanoa liikkeiden kommunikaatiosta missä mennään. Kiitos
 5. Kiitos vinkistä, ehkä saan vielä noi Hokat käyttöön, haluan koittaa korjausta, se vaahtokarkkimainen pehmeys mikä niissä on askeleella houkututtaisi aina silloin tällöin.
 6. Kannattaa katsoa mikä hiertämisen aiheuttaa, avaat kengän nauhat kokonaan, tarvittaessa otat pohjalliset pois, koitat sormilla onko siellä kengässä jotain epämääräisiä kohoumia jotka hiertää. Mulla samoin XXL:sta ostetuissa (New Balance) -kengissä jalkaterän yläpuolta hiersi materiaalien liitoskohta, liittyvät kankaat oli taivutettu sisällepäin ja ommeltu yhteen, ylimääräinen kankaiden tursuama hiersi pahasti ja ne meni vaihtoon 30pv -oikeudella. Valitettavasti valitsin Hokan kengät tilalle, niissä on oikeassa kengässä osin pohjallisen alla oikeassa reunassa ompeleiden saumakohta joka sattuu astuessa. Olen koittanut kaksilla sukilla, ja kerran kuukaudessa kenkinä, mutta niillä juoksemisesta ei tule mitään, viimeksi käännyin takas 200m juoksun jälkeen ja kävin kotona vaihtamassa kengät. Mulla on näistä kokemuksista muodostunut kuva vertaillessa kalliimpiin 150 euron kenkiin (esim. Asics, Adidas, Salomon), että puolet halvemmissa kengissä halpa hinta näkyy juuri viimeistelyn laadussa. Sormilla kun käy kengät sisältä läpi niin huomaa, ota viereen parit laadukkaat kengät ja halpikset, tunnustele kengän sisällä yläpuolelta, sivuilta, edestä, takaa, ja pohjaa painelemalla onko mitään epämääräistä. Välttämättä noi epämääräisyydet eivät ala vaivaamaan, mutta jos siellä on sisällä 10-20 myttyä ylijäämäkangasta ompeleista, todennäköistä on että yksi niistä alkaa vaivaamaan. Haaste ei parane ajan kanssa, siis kengät vaihtoon. Mikä kenkä sulla on kyseessä?
 7. Mulla on molemmat, pari näkökulmaa käytöstä: - Mainosten mukaan Pro muistaakseni olisi hengittävämpi. En ole tässä huomannut mitään eroa juoksussa, molempien kanssa takin alta on lenkin jälkeen hiestä yhtä märkä (kuin olisi juossut tavallinen sadetakki päällä). Mielestäni hengittävyys tulee näissä molemmissa siitä, että takki ottaa ilmaa sisälleen joka askeleella ja sitä ilmaa pursuaa kaula-aukosta, käsien aukoista ja vyötärön kohdalta. - Mukavampana lenkille pidän tavallista (ei Pro), materiaali ei laskeudu iholle ehkä ihan yhtä helposti mikä tuntuu kivemmalta. - Pro menee pienempään myttyyn jos takin haluaa sulloa taskuun johonkin ultra-juoksuun tai super-pitkälle lenkille jos lähtiessä ei sada. En mä näe noille kummallekaan oikeastaan muuta käyttöä kuin emergency -sadetakkina, ne pitää lämpimänä jos sattuu sade yllättämään jossain keskellä ei mitään. Mäkin meinaan sadekeleille katsoa syksyn alennuksista jotain Gore-tex tai muuta vastaavaa. Jos kotoa lähtee tunnin lenkille sadekelissä, niin uskon gore-tex tai vastaava on parempi kuin Salomon:in Bonatti -takit. Salomon:in Bonatti -juoksuhousut kanssa löytyy multa, sama juttu niiden kanssa kuin takkien, mielestäni ne on tehty taskuun myttynä laitettavaksi pitkille lenkeille, menee tosi pieneen tilaan kuten Bonatti Pro -takki, ja hädän tullen pitää lämpimänä, mutta muuten on ihan P:stä juosta niillä.
 8. Helppo muistisääntö: Kun aamulla tarvii kahden käden voimat pitämään hepin alhaalla, ei ole palautunut. Jos yhden käden voima riittää, sitten on palautunut.
 9. Kävin pääkaupunkiseudulla metsästämässä jotain tavallisia lyhyitä shortseja. Budget Sport, Intersport, Top Sport, Prisma x 2 (Jumbo+Tiksi), Partioaitta, ja pari muuta Jumbon liikettä. Kaupoista tuli mieleen Neuvostoliitto 1980 -luvulla, leveät käytävät, tyhjiä hyllyjä, aivan järkyttävän näköisiä vaatteita (mistäköhän oli hilattu, jostain 90-luvun ylijäämävarastoista ehkä näytille?). Annoin palautetta Prismassa ja Budget Sportissa, ja vastaukset oli että en ole ensimmäinen joka palautetta antaa, aisti kyllä myyjistäkin myötähäpeän tunteen. Pyysin näyttämään mistä löytyy lyhyitä shortseja, ja myyjät näyttivät rekkiä missä roikkui jotain mikä kaukaa katsoen näytti sellaisilta naisten hameilta tai miksi niitä kutsutaan sellaisia jotka puetaan kuten paita hartioiden yli ja laskeutuvat sitten nilkkoihin, pituus on siis kai toista metriä. Ja siis lyhyitä shortseja olin etsimässä. Stadiumista lopulta löytyi jotain Niken semi-lyhyitä, ei ollut alelaarissa, mutta Stadiumissa muutenkin valikoima näytti normaalilta kaupalta.
 10. Two horses too many

  Polar M430

  Itselleni vastaan: yhden lenkin havainnoinnilla vaikuttaa siltä sykemittauksen vika korjaantui kellon uudelleenkäynnistyksellä. Seuraan asiaa vielä tulevilla lenkeillä ja kerron jos ei korjaantunut. Restartti -ohje oli tässä (löytyy polar.com -linkistä).
 11. Kympin ja puolikkaan reittien eroamiskohtaan ainakin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Viime vuonna lähdössä suullinen ohjeistus mielestäni korosti, että kympille osallistujat jatkavat suoraan ja puolikkaalle osallistujat kääntyvät lisälenkille. Reitti kuitenkin käytännössä meni niin, että kympille osallistujat kääntyivät 90-astetta vasemmalle, lisälenkin jatkuessa suoraan. Reittien eroamiskohdalta 2019 -reittikartta osoittaa reitti menisi Tammasaarenlaiturin itäpuolta, ja reitit erkanisivat loivasti vähän aikaisemmin toisistaan. 2018 sekä kympin että puolikkaan reitti kulki länsipuolella leveää jalkakäytävää (ja kympin reitti kääntyi Tammasaarenkadun etelälaidan jalkakäytävälle) Reittikartta on aika suurpiirteinen, mutta voihan olla reittiin on tullut muutoksia tietöiden vuoksi, niitähän alueella taitaa olla paljon.
 12. Mun henkilökohtaisella listalla Twilight run 2018 on järjestelyiden puolesta tähän saakka alimpana kaikista. Kysyit @jtv76 erityisesti reitistä, se oli kaoottinen, populaa oli kesäisenä iltana liikkeellä paljon, kävelijöitä, pyöräilijöitä, rinnakkain. Yleisellä tasolla järjestelyitä leimasi jonkinlainen epätietoisuus, tuntui kaikki ovat ensikertalaisena paikalla. Se on tietysti mukavaa järjestelijöitä tulee ylipäänsä ja varsinkin uusia, mutta kaupunkiympäristössä, kiireellisellä aikataululla ja kohtalaisen isolla osallistujajoukolla se on haasteellista. Jumputtavaa kovalla pauhaavaa musiikkia, ja tunnelman nostatusta, ne jäi myös mieleen. Varmaan Twilight voi parantaa täksi vuodeksi, mutta mua toi Hämeenlinnan juoksu kiinnostaisi kanssa.
 13. Two horses too many

  Polar M430

  Kierrosajat on M430:ssa reilusti optimistisia esim. radalla, aiemmin oon päätellyt se johtuu GPS:sta. Mielenkiintoinen @dioglanes:in havainto, täytyypä seuraavalla kerralla katsoa löytyykö omasta vastaava ominaisuus. Isompi haaste tällä hetkellä on vaivannut 2 viikkoa, ja se liittyy tähän: Mun Polar M430 on ollut käytössä 1.5 vuotta, viimeiset pari viikkoa sykemittaukset ovat näyttäneet mitä sattuu. Erot todelliseen sykkeeseen ovat "muutamia kymmeniä", kun syke on vaikkapa 110-120 -välillä, kello näyttää 145-160. Kellon virhenäyttämän olen todentanut lukuisia kertoja, juoksua jatkamalla samalla vauhdilla, mittaamalla sykkeen kaulalta käsipelillä/sekuntikellolla ja vertaamalla M430:n ilmoittamaan. Välillä kello löytää oikealle skaalalle, mutta satunnaiselta vaikuttaa, sykenäyttö heittelee aika-ajoin sinne tänne niin luonnollisesti se joskus oikeinkin näyttää. Käynnistin laitteen uudestaan tästä ketjusta löytyneellä ohjeella, havainnoin seuraavalla lenkillä auttoiko. Jatkostepit on sen jälkeen "factory-reset" itse tehtynä, ja sen jälkeen yhteydenotto Polar:iin viimeisenä jos ei korjaannu.
 14. Lauantaina 27.07. olisi tällaista tiedossa Vantaalla: https://www.juoksija-lehti.fi/events/harrin-juhlajuoksu/ Ilmoittautua voi 21.07. mennessä, itse ilmoittauduin kympille. Joskus mietin olisi mukava Aktia-cuppia järjestettäisiin kesälläkin, ehkä tässä voisi olla jotain samaa fiilistä, mene ja tiedä, järjestäjissä on ainakin samoja henkilöitä.
 15. Tää särähtää korvaani siksi, että se aliarvioi voittajaa ja kaikkia muita osallistujia. Ymmärrän tarkoitus on hyvä, nostaa järjestäjän puolelta kättä ylös virheen merkiksi, ja kenties hyvittää autoa käyttäneelle kilpailijalle virheestä aiheutunut vahinko. Jokaisessa kilpailussa on aina parannettavaa seuraaville kerroille. Varmaan tällaisessa tapauksessa järjestäjän on vaikea suhtautua asiaan neutraalisti, mutta myös kilpailijoilla on vastuita, eikä niistä järjestäjän kuulu ottaa kontolleen. Mukavaa viikonloppua kaikille kun sinne päästään!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy