Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

Two horses too many

Jäsenet
 • Content Count

  91
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

113 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mulla on molemmat, pari näkökulmaa käytöstä: - Mainosten mukaan Pro muistaakseni olisi hengittävämpi. En ole tässä huomannut mitään eroa juoksussa, molempien kanssa takin alta on lenkin jälkeen hiestä yhtä märkä (kuin olisi juossut tavallinen sadetakki päällä). Mielestäni hengittävyys tulee näissä molemmissa siitä, että takki ottaa ilmaa sisälleen joka askeleella ja sitä ilmaa pursuaa kaula-aukosta, käsien aukoista ja vyötärön kohdalta. - Mukavampana lenkille pidän tavallista (ei Pro), materiaali ei laskeudu iholle ehkä ihan yhtä helposti mikä tuntuu kivemmalta. - Pro menee pienempään myttyyn jos takin haluaa sulloa taskuun johonkin ultra-juoksuun tai super-pitkälle lenkille jos lähtiessä ei sada. En mä näe noille kummallekaan oikeastaan muuta käyttöä kuin emergency -sadetakkina, ne pitää lämpimänä jos sattuu sade yllättämään jossain keskellä ei mitään. Mäkin meinaan sadekeleille katsoa syksyn alennuksista jotain Gore-tex tai muuta vastaavaa. Jos kotoa lähtee tunnin lenkille sadekelissä, niin uskon gore-tex tai vastaava on parempi kuin Salomon:in Bonatti -takit. Salomon:in Bonatti -juoksuhousut kanssa löytyy multa, sama juttu niiden kanssa kuin takkien, mielestäni ne on tehty taskuun myttynä laitettavaksi pitkille lenkeille, menee tosi pieneen tilaan kuten Bonatti Pro -takki, ja hädän tullen pitää lämpimänä, mutta muuten on ihan P:stä juosta niillä.
 2. Helppo muistisääntö: Kun aamulla tarvii kahden käden voimat pitämään hepin alhaalla, ei ole palautunut. Jos yhden käden voima riittää, sitten on palautunut.
 3. Kävin pääkaupunkiseudulla metsästämässä jotain tavallisia lyhyitä shortseja. Budget Sport, Intersport, Top Sport, Prisma x 2 (Jumbo+Tiksi), Partioaitta, ja pari muuta Jumbon liikettä. Kaupoista tuli mieleen Neuvostoliitto 1980 -luvulla, leveät käytävät, tyhjiä hyllyjä, aivan järkyttävän näköisiä vaatteita (mistäköhän oli hilattu, jostain 90-luvun ylijäämävarastoista ehkä näytille?). Annoin palautetta Prismassa ja Budget Sportissa, ja vastaukset oli että en ole ensimmäinen joka palautetta antaa, aisti kyllä myyjistäkin myötähäpeän tunteen. Pyysin näyttämään mistä löytyy lyhyitä shortseja, ja myyjät näyttivät rekkiä missä roikkui jotain mikä kaukaa katsoen näytti sellaisilta naisten hameilta tai miksi niitä kutsutaan sellaisia jotka puetaan kuten paita hartioiden yli ja laskeutuvat sitten nilkkoihin, pituus on siis kai toista metriä. Ja siis lyhyitä shortseja olin etsimässä. Stadiumista lopulta löytyi jotain Niken semi-lyhyitä, ei ollut alelaarissa, mutta Stadiumissa muutenkin valikoima näytti normaalilta kaupalta.
 4. Two horses too many

  Polar M430

  Itselleni vastaan: yhden lenkin havainnoinnilla vaikuttaa siltä sykemittauksen vika korjaantui kellon uudelleenkäynnistyksellä. Seuraan asiaa vielä tulevilla lenkeillä ja kerron jos ei korjaantunut. Restartti -ohje oli tässä (löytyy polar.com -linkistä).
 5. Kympin ja puolikkaan reittien eroamiskohtaan ainakin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Viime vuonna lähdössä suullinen ohjeistus mielestäni korosti, että kympille osallistujat jatkavat suoraan ja puolikkaalle osallistujat kääntyvät lisälenkille. Reitti kuitenkin käytännössä meni niin, että kympille osallistujat kääntyivät 90-astetta vasemmalle, lisälenkin jatkuessa suoraan. Reittien eroamiskohdalta 2019 -reittikartta osoittaa reitti menisi Tammasaarenlaiturin itäpuolta, ja reitit erkanisivat loivasti vähän aikaisemmin toisistaan. 2018 sekä kympin että puolikkaan reitti kulki länsipuolella leveää jalkakäytävää (ja kympin reitti kääntyi Tammasaarenkadun etelälaidan jalkakäytävälle) Reittikartta on aika suurpiirteinen, mutta voihan olla reittiin on tullut muutoksia tietöiden vuoksi, niitähän alueella taitaa olla paljon.
 6. Mun henkilökohtaisella listalla Twilight run 2018 on järjestelyiden puolesta tähän saakka alimpana kaikista. Kysyit @jtv76 erityisesti reitistä, se oli kaoottinen, populaa oli kesäisenä iltana liikkeellä paljon, kävelijöitä, pyöräilijöitä, rinnakkain. Yleisellä tasolla järjestelyitä leimasi jonkinlainen epätietoisuus, tuntui kaikki ovat ensikertalaisena paikalla. Se on tietysti mukavaa järjestelijöitä tulee ylipäänsä ja varsinkin uusia, mutta kaupunkiympäristössä, kiireellisellä aikataululla ja kohtalaisen isolla osallistujajoukolla se on haasteellista. Jumputtavaa kovalla pauhaavaa musiikkia, ja tunnelman nostatusta, ne jäi myös mieleen. Varmaan Twilight voi parantaa täksi vuodeksi, mutta mua toi Hämeenlinnan juoksu kiinnostaisi kanssa.
 7. Two horses too many

  Polar M430

  Kierrosajat on M430:ssa reilusti optimistisia esim. radalla, aiemmin oon päätellyt se johtuu GPS:sta. Mielenkiintoinen @dioglanes:in havainto, täytyypä seuraavalla kerralla katsoa löytyykö omasta vastaava ominaisuus. Isompi haaste tällä hetkellä on vaivannut 2 viikkoa, ja se liittyy tähän: Mun Polar M430 on ollut käytössä 1.5 vuotta, viimeiset pari viikkoa sykemittaukset ovat näyttäneet mitä sattuu. Erot todelliseen sykkeeseen ovat "muutamia kymmeniä", kun syke on vaikkapa 110-120 -välillä, kello näyttää 145-160. Kellon virhenäyttämän olen todentanut lukuisia kertoja, juoksua jatkamalla samalla vauhdilla, mittaamalla sykkeen kaulalta käsipelillä/sekuntikellolla ja vertaamalla M430:n ilmoittamaan. Välillä kello löytää oikealle skaalalle, mutta satunnaiselta vaikuttaa, sykenäyttö heittelee aika-ajoin sinne tänne niin luonnollisesti se joskus oikeinkin näyttää. Käynnistin laitteen uudestaan tästä ketjusta löytyneellä ohjeella, havainnoin seuraavalla lenkillä auttoiko. Jatkostepit on sen jälkeen "factory-reset" itse tehtynä, ja sen jälkeen yhteydenotto Polar:iin viimeisenä jos ei korjaannu.
 8. Lauantaina 27.07. olisi tällaista tiedossa Vantaalla: https://www.juoksija-lehti.fi/events/harrin-juhlajuoksu/ Ilmoittautua voi 21.07. mennessä, itse ilmoittauduin kympille. Joskus mietin olisi mukava Aktia-cuppia järjestettäisiin kesälläkin, ehkä tässä voisi olla jotain samaa fiilistä, mene ja tiedä, järjestäjissä on ainakin samoja henkilöitä.
 9. Tää särähtää korvaani siksi, että se aliarvioi voittajaa ja kaikkia muita osallistujia. Ymmärrän tarkoitus on hyvä, nostaa järjestäjän puolelta kättä ylös virheen merkiksi, ja kenties hyvittää autoa käyttäneelle kilpailijalle virheestä aiheutunut vahinko. Jokaisessa kilpailussa on aina parannettavaa seuraaville kerroille. Varmaan tällaisessa tapauksessa järjestäjän on vaikea suhtautua asiaan neutraalisti, mutta myös kilpailijoilla on vastuita, eikä niistä järjestäjän kuulu ottaa kontolleen. Mukavaa viikonloppua kaikille kun sinne päästään!
 10. Vantaalla reitti oli tarkistusmitattu, pesty ja maalattu vajaa kaksi viikkoa sitten. Ei tarvinnut huudahdella "kumpaan suuntaan" tai "minne", hyvin löytyi perille. Ilma oli sateen jäljiltä raikas, itse tapahtuma meni lämpimässä auringon paisteessa. Muutenhan täällä viikonloppu on ollut sateinen, hyvä tuuri kävi sään kanssa tänään. @Snakster :illa meni kivasti ja siinä oli hyvä porukka jossa viihdyin puolimatkaan saakka. Olisin viihtynyt pidempäänkin, mutta siinä mentiin tasaisesti pari sekuntia kovempia kierroksia kuin olisi mun makuun. Puolimatkan krouvi oli huono paikka pudottautua porukasta, olin roikkunut niin pitkään hyvässä kyydissä, että takana seuraava oli kai jo 100m päässä. Loppumatka meni yksin tarpoessa ja kellon kilkatusta odottaessa, kierrosvauhti laski monta sekuntia. Sellainen empiirinen havainto mulla on ollut, ja tänään vahvistui entisestään, että mitä enemmän karvaa naamassa, sen kovempaa kulkee. Onhan se selvä kun katsoo historiaa, ilman karvaa ei tule tulosta. Onneksi tässä on kesä vielä aikaa parantaa.
 11. 5000 metrille voi ilmoittautua normihinnalla vielä 22.05., veteraanikilpailuihin 23.05. Ite ilmosin lopulta vitoselle. Kilpailukalenterin kautta ilmonneita näytti äsken olevan 10 kpl, 8 miestä, 2 naista. Mitä se käytännössä tarkoittaa, en tiedä, syksyllä AM -kympillä muistelen suoraan järjestäjälle ilmoittautuneita oli toinen mokoma tai enemmänkin. Toivottavasti nähdään mahdollisimman moni lauantaina 🙂
 12. > Iivon eksyminen Iltasanomien kuvista mielestäni näkyy, että opastus on hieman vaikeaselkoinen. Kuvista ei näy, että paikkaan tullaan rakennuksen kulman takaa, lisäksi siinä on mukava alamäki. Se kohta kun kyltti on mahdollista nähdä (jos sitä tietää odottaa) menee 2:45min/km vauhdilla kärkipään juoksijoilla, ehkä siinä on 4 sekuntia aikaa lukea jos heti talon kulmalta alkaa tavata. Mutta kohdassa on paljon muutakin havainnoitavaa, koska paikassa on mutkaa ja muuta. Ite en nähnyt koko taulua. Juoksin tänään vitosen, mutta sille ei ole erillistä ketjua niin pari kommenttia tänne mitä jäi mieleen: - ennen lähtöä alkuverryttelyssä sain kultaisen suihkun, tai varustekassini sai. Pieni ja selvästi liikuntaa harrastanut naaras oli, nelijalkainen ja karvaakin, mutta kaikki lasketaan 🙂 - lähdössä edessäni (eturivissä) oli kolme n. 12-13v pientä tyttöä, taisivat olla Ruotsista kun eivät puhuneet suomea. Kysyin mitä vauhtia meinasivat lähteä, sanoivat 21 minuuttia ovat juosseet (+4:10min/km). Funtsin ei ole hyvä homma mutta en ilennyt käskeä taaemmaksi. Yksi tytöistä kaatui edessäni, varmaan joku tönäisi tai astui jaloille, ite en kuitenkaan koskenut, vaikka kaatui ihan jalkoihin. Jollain akrobatialiikkeillä sain sijoitettua jalat niin että ei osu, että olisin astunut päälle. Toivon mukaan muutkin saivat väistettyä ja ei käynyt pahemmin. Yleisellä tasolla vitosen lähtö ja lähtöä seuraava jalkakäytävä tuntui liian kapealta isolle väkijoukolle. - loppupään jyrkkä alamäki tuntuu kanssa huonosti mietityltä. Mutta ymmärrän kaupunki luo rajoitteita reitin järjestämiselle. - en ole koskaan lähtenyt juoksemaan numerolapun kanssa niin tulehtuneilla takareisillä kuin tänään. Harkitsinkin osallistumista vielä alkuverryttelyssä. Päätin kuitenkin juosta, vitonen on lyhyt matka, ja olin varautunut vetämään sivuun heti jos/kun alkaa leipomaan kiinni, mutta meni loppuun ja jalat tuntuu juoksun jälkeen ihan hyviltä. Mukavaa oli tänään osallistua ja uimastadion -keikka sisältyi juoksun hintaan mikä oli kiva kokemus. 🙂
 13. Adios 167.1 km vs. 35.5 km. Ulkoisesti kengät kestää hyvin käyttöä, pohjakin yllättävän hyvin. Kuvassa ei näy se, että pohjasta tulee pehmeä löllykkä, joka oli syy miksi otin uuden parin käyttöön. Ei oo halpoja kilsoja, mutta pyhäpäivinä pistetään parasta jalkaan. Alelaaria taas öögailen, normihinnalla ei kyllä pysty. Intersportissa katoin oli Adios 4. versio hyllyssä, Boston:han on hyvin samanlainen, ja mun silmään vaikutti Adios on vielä lähentynyt Boston:ia, ainakin päällismateriaalin osalta. Mun makuun aikaisemman Adios -version päällysmateriaali oli kilpakenkään sopivampi.
 14. Ilmeisesti samana päivänä, samassa tapahtumassa. Osallistujista ei mulla ole muuta tietoa, kuin että 5000m kiinnostaa mua ja tasoksi on mainittu piirikunnallinen. Veteraanien 1500m (ja muut lajit) on kansalliset. Tekisi mieli pitkästä aikaa koittaa tuota tonniviisatasta, siinä ei paljoa tarvitse vauhtijakoa miettiä, alku mennään niin kovaa kuin kulkee ja lopussa pöytään kaikki mitä on jäljellä 🙂 # M/N 5000m https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=24173 # Kaikki veteraanisarjat # M/N30, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100 # 100m, 400m, 1500m # pituus, 3-loikka, kuula, keihäs https://www.ku-58.fi/kilpailut/veteraanien-kilpailut/aktia_veteraanikilpailut/
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy