Jump to content
Juoksufoorumi.fiKavelija

Jäsenet
 • Content Count

  18
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kannattaa käydä fyssarilla tsekkaamassa jos siellä olisi kuitenkin ihan avattavaa liikerajoitusta? Nämä erinomaiset harjoitukset löysin ihan tämän foorumin kautta: http://kilpakuntoilija.blogspot.com/2014/05/nilkkalukko-ja-kuinka-pidan-nilkkani.html
 2. Ottamatta kantaa noihin magneetin löydöksiin, niin mainitsit monessa kohtaa että nilkka on jäykkä. Mikä sen nilkan dorsiflexaation tilanne on verrattuna oikeaan nilkkaan? Mulla ainakin pelkät liikerajoitukset huonommassa nilkassa antavat kipua eri kohtiin ja ne avaamalla taas nilkka liikuu, kipu loppuu kuin seinään ja mobilisaatioharjoitusten tekemisessä on jotain järkeäkin.
 3. Kavelija

  Nilkkalukko

  Täällä nyt noin 10 kertaa avattu tuota nilkkaa eikä vieläkään pysy täysin auki. Teen juurikin tuota liikettä että varpaat ylhäällä tukea vasten polvea hitaasti kohti seinää. Sama nilkka taittunut monta kertaa vuosien saatossa ja on lukkiutumisongelman lisäksi lyösä. Röntgen OK ja mietin magneettia. Nilkka jumittaa pahemmin kun polvea linjaa oikein varpaita kohti, polven linttaaminen sisäänpäin antaa enemmän liikettä nilkasta.
 4. Onko ihmisillä kokemusta näistä "halvoista" 149-250€ nilkan magneettikuvauksista? Riittääkö tarkkuus vai tarviiko laittaa ~500€ jos haluaa tietää mitä nivelsiteistä on jäljellä?
 5. Kavelija

  Akillesvaiva

  Todella asiallinen artikkeli, ja pitkälti samoja periaatteita mitä lukemassani Patella/Quad -jännekuntoutuksessa. Itse tuli kantapään kautta kokeiltuia tuo, mitä tapahtuu kun koittaa levolla hoitaa hyppääjän polvi -kipua. Reisilihakset surkastuu ja lopulta tilanne on huonompi kuin alussa.
 6. Kavelija

  Osteitis pubis

  https://www.amazon.co.uk/BMA-Guide-Sport-Injuries/dp/1405354283 Tästä kirjasta löytyi ainakin pieni pätkä. Muistaakseni tuttua kaavaa, fysioterapiaa alkuun ja jos ei toimi niin voidaan harkita leikkausta jossa tuo pieniliikkeinen nivel pultataan kiinteäksi.
 7. Kavelija

  Osteitis pubis

  Onko lantion seudun lihasten hallinta kunnossa? Sanoisin että hopi hopi hyvälle fyssarille ja jumpat käyntiin.
 8. Kavelija

  "Telakalla"

  Onko lihaksissa merkittävää arkuutta selässä tai pakaran yläosassa? Onko kipu "tikuttelevaa, pistelevää" <- hermokipua? Paljonko ikää - voiko olla nivelrikkoa jo lonkassa? Kippaako lantio eteenpäin? Kyllä kylmempi sää vaikuttaa kaikkiin jomotuksiin ja kolotuksiin.
 9. Artikkeli oli siis nimetty juoksijan polveksi, mutta siinä puhutaan kokoajan hyppääjän polvesta. Vellit ja muussit sekaisin kirjoittajalla..
 10. "Sharp pain under his kneecap" = hyppääjän polvi tai patella kipu oireyhtymä. Juoksijan polvi oireilee tuossa polven ulkosyrjällä. Onko sinulla jumissa nuo lihakset joihin IT jänne yläpäästään kiinnittyy? TFL ja pakaralihakset.
 11. Lepo auttaa kipuun, mutta vahvistaako se jännettä? Ei. Jänne tarvitsee sopivan määrän jänteeseen kohdistuvaa rasitusta, jotta se voi vahvistua taas levossa. Siksi harjoittelu..
 12. Tuosta vaivasta pääsee kyllä eroon, mutta itsellä ei toiminut kymmenien ja kymmenien toistojen hinkkaaminen joita ensimmäinen fyssari ehdotti. Ensinnäkin ne toiminnot, joista vaiva pahenee niin täytyy jättää kokonaan pois. Toiseksi täytyy löytää se nousujohteinen fysioterapinen harjoittelu, jolla vaiva lähtee helpottamaan. Ja kolmas eli vaikein osuus on paluu niihin ongelmaa aiheuttaneihin lajeihin tarpeeksi hitaasti ja nousujoteisesti. Pitkä tie on sinulla edessä, mutta varmasti onnistuu jos vaan kärsivällisyyttä riittää. Tästä on hyvä aloitella: https://www.youtube.com/user/patellartendonitis/videos?disable_polymer=1
 13. Kavelija

  Nilkkalukko

  Eipä ollut mikään kertaluonteinen homma, vaan kaksi kertaa avattu jo ja taitaa olla taas lukossa 😞 Tämmöisen löysin nilkan aukipitämiseksi: http://kilpakuntoilija.blogspot.com/2014/05/nilkkalukko-ja-kuinka-pidan-nilkkani.html Onko muita hyviä jippoja suositella? Liikkuvuus on mielestäni hyvä, saan polven seinään vaikka isovarvas olisi noin 15-20cm päässä seinästä. Lukkoon menevän jalan puolella liikkuvuus on vähän huonompi ja jalka on jäykkä etenkin aamuisin, varon sitä ja akillesjänteen kiinnitysseutu kipuilee (siellä calcaneus spur)
 14. Kavelija

  Nilkkalukko

  Nyt alkaa näyttää että ongelmavyyhti alkais pikkuhiljaa aukeamaan. Eli oikeassa nilkassa oli lukko, ties kuinka kauan ollut.. varmaan yli 6kk. Kannattaa tosiaan käydä siellä hyvällä OMT fyssarilla jos tuntuu siltä että kroppa ei toimi niinkuin pitäisi.
 15. Kavelija

  Akillesvaiva

  Valitettavasti samaa kokemusta osasta lääkäreistä ja fyssareista. Nappia kyllä määräävät ahkerasti, vaikka olen sanonut että ei kiinnosta kivun hoito vaan kivun syyn selvittäminen. Yksikään ei ole maininnut sanallakaan vahvasta ylipronaatiosta, joka löytyi footbalancen laudalla. Jatkoja on katseltu vain edestäpäin ja korkeat kaaret omaavana ne näyttävätkin varmaan ihan hyvältä. Oli järkytys nähdä ne takaapäin otetut kuvat, etenkin puolikyykyssä asennossa. Menee vähän ohi aiheen, joten todetaan että oli taas akilles/kantapään takaosa niin kipeä aamulla ettei paljon kiinnostanut sängystä nousta.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy