Jump to content
Juoksufoorumi.fiJalmari

Jäsenet
 • Content Count

  28
 • Liittyi

 • Last visited

About Jalmari

 • Syntymäpäivä 10.03.1970

Recent Profile Visitors

523 profile views
 1. Paukahti heti aamusta jo yli 100, tosin testauksen määrää lisätty. Uudet varmennetut tapaukset tänään: 107 kpl https://korona.kans.io/
 2. Tähän ei pidä suhtautua kun vuotuiseen influenssa epidemiaan.Vaan kyse on jostain ihan muusta. Kyseessä on vaarallinen ja tappava virus. Hyvin hankala ja jos se aiheuttaa virus keuhkokuumeen se on ikävä juttu, koska lääkkeitä ei ole.
 3. Terveydenhuollon ammatilaisten työtehtävät ovat hieman erilaiset kun remontti reiskan ja sitä ajattelee ammatillisesti hieman erilailla. Sitähän säätää tartuntautilaki 1227/2016 ja ensimmäinen pykäläkin sanoo jo "Lain tarkoituksena on ehkäistä tartuntatauteja ja niiden leviämistä sekä niistä ihmisille ja yhteiskunnalle aiheutuvia haittoja."
 4. WHO antoi ohjeistusta ajat sitten "Olemme päivittäin kehottaneet jäsenmaita ryhtymään nopeasti agressiivisiin toimenpiteisiin. Mahdollisia tartunnansaajia etsittäisiin, testattaisiin, eristettäisiin, hoidettaisiin tartunnalle alistuneet" Nyt valtiot valitisvat antaumisen taktiikan ja missään vaiheessa ei virusta vastaan ole edes taisteltu, mitä se olisi heti alussa vaatinut.
 5. Viruksesta tiedetään muutenkin viellä vähän, ei tiedetä tarkalleen edes sitä että tarttuuko myös ilmateitse. Oma arviointi on se että voi tarttua, koska taudin kuvaan kuuluu kuivayskä, mitä viittaa siihen että virus parttikkeleita voi leijua tartuttajan lähellä ilmateitse koska yskä on kuivaa. Tähän ei niinkään pisaratartuntana, kun ei kuulu nuhaa ja limaisuutta. Kuiva yskäkin viittaa siihen että virus yrittää iskeä suoraan keuhkoihin. Toinen on ongelma on se että miten Suomi meinaa suojata ne ikäihmiset mitkä ovat nyt kotona suojassa, ei niitäkään voi loputtoman aikaa kotona pitää. Mitää
 6. On melkeinpä mahdoton torjua epidemiaa, jos ei tiedetä ketä sairastaa. Tulee kallimmaksi tämä tie kun olisi laitettu rahaa heti testaamiseen kunnolla ja katkaistu tartuntaketjut niin kuin Kiina teki.
 7. Melkoisen alamäkivoittoista pätkää kaveri painaa menemään 😂 Taitaa isommat hyödyt saada tavallinen harrastelija ajoissa ihan puhtaasti treenaamalla.
 8. Mikä ihmeen pakkomieli on tulla polttelemaan sitä röökiä urheilukentälle. Joku järki tässäkin touhussa pitää olla aikuisilla ihmisllä😡
 9. Mä käyn kävelylenkillä eikä yhtään ahdista. Toimii palauttavana hyvin, ei tosin nosta peruskuntoa, mutta poistaa laktaatit lihaksista sitäkin paremmin ja hoitaa hermostoa.
 10. Taitaa olla asenne kysymys. Taannoin kun kävin kaupassa yksi asiakas manasi kun "joutui" kävelemään parkkipaikalta 20 metriä pitempää kun ei saanut autoa lähelle kaupan ovea. Jos on tottunut käyttämään autoa joka paikassa liikkuessa, niin siinä se suurin työ on muuttaa se asenne. Keho kun on tottunut pääsemään helpolla niin sitä se vaatii jatkossakin.
 11. Onnittelut kovasta juoksusta ja tsemppiä tuleviin koitoksiin mitä ne sitten ovatkin.
 12. Tätä tulee seurattua mielenkiinnolla miten maratonprojekti etenee ja varsinkin kun aikatavoite on laitettu omasta mielestäni varsin kovaksi alle 2.50. Toivottavasti treenaaminen saa jatkua suotuisasti ja jossakin kohtaa näkee myös sen itse suorituksenkin oli aika sitten mikä tahansa. Eiköhän se määrätietoisella tekemisellä ole mahdollista. Maratooni harjoittelu vaatii aika kurinalaista tekemistä. eikä tulokset tule hetkessä. Ei muutakun uuteen nousuun.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy